Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasienie jest zmienne jak w kalejdoskopie, ale prawda, że z morfologią walczy się najtrudniej..My bierzemy Pre Conceive (to drogie gówno) i Clostilbegyt, po którym w naszym przypadku pięknie wzrosła ilość.

Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to muszę obadać ten specyfik, zapewne kosztuje miliony złotych monet i jest ciężko dostępny w PL? za tydzień mamy wizytę u androloga z niecierpliwością na nią czekamy może coś nam podpowie, bo nasza gin pow, że tylko in vitro a i tak nie wiadomo, czy się uda i zakpiła z nas, że powinniśmy się już o wysoki kredyt starać, jak chcemy mieć dziecko ;(

Schmetterling lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Witaj Aga

Zmień lekarza! Lekarz ma być empatyczny a nie złośliwy.
    Mój mąż łykał Profertil i FertilMan plus. Miesięcznie kosztuje ok 150zł. Polecam apteki internetowe. Zaobserwowaliśmy wzrost morfologii o zaledwie 3%.
    Clostilbegyt jest strasznym lekiem. Często pomaga. Jest tylko na recepte i przyjmując go trzeba być pod kontrolą lekarza.
    Czy Twój mąż był badany pod kątem żylaków?
    Czy pali papierosy? Pije dużo alkoholu? Ma brzuszek?
    Czy nasienie było badane tylko raz?

Janess o a 3% a nie zaledwie. To bardzo dobry wzrost. Mój mąż nie miał po tych lekach żadnego wzrostu..

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova gratulacje!!!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj bierze Fertilman plus ...tyle ze tego duzo sie bierze bo az 4tabl

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma ciut ponad 140 mln i 1%..

• werni Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wkoncu się wstałam po nocce. Dzis babski wieczór. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    I Twoj rzeczywiscie tyle spi? Moj lazi nawet w nocy, a jak jest sam ma modus czuwania i pilnowania, na pewno wtedy nie spi. Z kolei jak ktos jest w domu, to nie spi, bo chce sie bawic albo patrzy co robimy. Kiedys jazda autem go usypiala, ale wyrosl z tego. No i tak... ;-)

Jak jesteśmy w domu, to tylko porządne wybieganie się go zmoży. W przeciwnym razie też łazi cały czas (pies pasterski). Dwa razy na tydzień zdarza się, że sam odejdzie od nas i pójdzie się położyć na swoje miejsce. W nocy nie wiem co robi, bo od samego początku był nauczony, że śpi na swoim miejscu na korytarzu za zamkniętymi drzwiami. Rano jak je otwieramy to śpi.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu.ta.kryska wrote:
    I Twoj rzeczywiscie tyle spi? Moj lazi nawet w nocy, a jak jest sam ma modus czuwania i pilnowania, na pewno wtedy nie spi. Z kolei jak ktos jest w domu, to nie spi, bo chce sie bawic albo patrzy co robimy. Kiedys jazda autem go usypiala, ale wyrosl z tego. No i tak... ;-)
    Moj np spi tyle ;) ale to prawdziwy spioszek jest... jak z nia wyjde np.kolo polnocy ostatni raz na siku to potem spokojnie do 11 czasem i 12 moge zostac w lozku bo spi jak zabita... a i w dzien po spacerze i zabawie jak siade to pada i sobie razem drzemkujemy... takze mysle ze 16h dobowo spokojnie przespi...
    U nas nawet jak np maz o 5 czy 6 rano wstaje to pies glowy nie podniesie jedynie oczy otworzy zobaczyc co sie dzieje... dla naszego psa taka godzina to srodek nocy hahah... dzis o 5 rano wzial ja na siuskanie bo wieczorem byla ale nic nie zrobila to tylko weszli do domu to leciala do mnie do sypialni do lozka odrazu hahaha...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to też od wieku zależy?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku moja wlasnie skonczyla 2 lata 5 marca wiec do staruszek nie nalezy ;) ona ogolnie jak chce sie bawic bedzie stekac jak np kleje pierogi to w kuchni lezy ide na wc ona tez do lazienki jak bede sie z nia bawic to bedzie szalala ale jak ja sie np poloze to ona tez spi albo jak sprzatam to idzie sie polozyc i spi... a rano ona zawsze juz od szczeniaka byla taki spioszek ze jak caly dzien moze byc aktywna jedziemy np do zoo chodzi spaceruje czy tutaj tez uwielbia dlugie spacery po godzine dwie uwielbia kijki czy pilki na spacerze i szaleje na calego tak o poranku najwazniejsze zeby sie wyspac...
    Co najlepsze jak np za dlugo siedze to stanie kolo sypialni i patrzy zza rogu na mnie i skomli bo mnie goni ze juz czas sie klasc hahaha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 17:17

Schmetterling, Moa, werni lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tego porannego wyspania się. My nastawiamy w weekend budzik na 7, żeby ktoś go wgprowadził.

Jak się wabią Wasze zwierzaki?

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak dlugo spi jak ja...gdy chodzilam na 6 to ledwo na siku szła...ale ona to chyba spi 20/24...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej z dzieci na psy :-P
    To ja powiem na szybko nie mam psa , oddalam ? Oddalabym wszystko zeby przy mnie byl ... to dla mnie temat rzeka ile ten pies przeszedl ..., po rozstaniu z mezem robulam wszystko zeby go nie oddac - on go nie chcial a ja nie mialam gdzie go dac .... mieszkałam u siostry ona miala wilczura moj pitbull za nic nie mogly byc razem jak za szczeniaka razem sie bawily tak jak podrosly nie lubialy sie - byl problem dalam go do drugiej siostry ufalam mu mimo ze miala 4 ke dzieci w tym jedno 2- letnie , nie mialam zadnych obaw ... to ludzie okazali sie gorsi właściciele mieszkania- nie chcieli go nie zgadzali sie by tam zostal ...
    Wkoncu " udalo " mi sie go przekazać w dobre rece tyle ze 400 km odemmie...kolejny temat bie do ogarniecia przezemnie kiedy to ktoregos wieczora napisala do mnie nowa wlascicielka ze mam dobe aby po psa przyjechac bo ona go odda do schroniska ... poruszylam wszystkie mozliwe kontakty zrobilam wszystko co moglam zeby po niego jechac szczerze myślałam ze na lawce z nim spac bede .... ale no wlasnie ALE pies pochodzil mniej wiecej z tamtej okolicy , wiec szybko zadzwonilam do hodowcy i bez problemu go wzięli .... i kolejny problem bo nie potrafil dogadac sie z bratem ( jego mieli w swojej hodowli ) i musieli znalezc mu dom ... :-(
    Dla mnie ta jego droga byla katorga dla niego podejrzewam tez ... zalowalam tego psa ... :-(
    Było mi go strasznie szkoda ! Byl dla mnie jak dziecko .. usluchany grzeczny wyszkolony byl moj.
    Do dzis o nim w domu mowie do dzis o nim wspominam do dzis za nim cholernie tęsknię
    Los splatal mi figla , nigdy nie wiadomo co nam sie w zyciu przytrafi , nigdy więcej nie skaze ani psa ani siebie na takie cierpienie ...
    Zazdroszczę Wam pupilkow jestem straszna psiara tylko juz nigdy się na psa nie zdecyduje nigdy ... bo tez nigdy nie wiem c9 mnie w zyciu spotka ...
    Gdyby zadzwonili teraz ze mam przyjechać nie zastanawiałabym sie ani chwili bo ta wiez nie zostala zerwana ani przez sekunde ...
    I pewnie gdyby sie walilo i palilo zrobiłabym tym razem wszystko aby on ze mna zostal ... ON nikt inny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Witaj Aga

Zmień lekarza! Lekarz ma być empatyczny a nie złośliwy.
    Mój mąż łykał Profertil i FertilMan plus. Miesięcznie kosztuje ok 150zł. Polecam apteki internetowe. Zaobserwowaliśmy wzrost morfologii o zaledwie 3%.
    Clostilbegyt jest strasznym lekiem. Często pomaga. Jest tylko na recepte i przyjmując go trzeba być pod kontrolą lekarza.
    Czy Twój mąż był badany pod kątem żylaków?
    Czy pali papierosy? Pije dużo alkoholu? Ma brzuszek?
    Czy nasienie było badane tylko raz?
    Mąż nie był badany pod katem żylaków,właśnie w piątek idziemy.Nie pali,zdrowo się odżywiamy, jest typem sportowca,dużo biega i ogólnie bardzo dba o siebie. Czytałam o tych żylakach,może to jest przyczyna, ale czy po ich operacji poprawiania sie jakość nasienia????

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj gdzies trafilam na artykul...ze sport dla facetow wcale nie jest zdrowy jesli chodzi o nasienie bo zwieksxa temperature jader...robili jakies badania wśród biegaczy i mieli gorsze parametry od nie biegających regularnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli brzuch na okres..Jestem w 16dc, 8dni po owulacji.

Ona, wzruszyłaś mnie ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    No jasne ze trzeba do wszystkiego mieć zdrowe podejście.
    Ja się obudzilam z bólem cyca...
    Moj cykl chyba będzie bezowulacyjny bo nic nie czuje...ani śluzu nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na kolacje zjadlam chipsy...zapilam Colą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był ból owu właśnie...ostry i krotkotrwaly...ale to to...
    No to odliczamy 14dni.
    Czy do HSG robic posiew po@ jesli nawet tego nie wymagaja? Bo tam gdzie ide to chyba tylko cytologie i OB

‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ