WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy wyniki cytologii macie tak od razu? Ja to muszę czekać.

Ona, ja szynkę czy schab robię tak samo. Karkówkę lubię, tylko tłuste wydłubuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :D

Kryska w sumie racja. Najważniejsze że Ty jesteś zadowolona :)

Ona u mnie lepiej kaszel już tak nie męczy, kataru już nie mam także będzie ok tylko pogoda u mnie dziś zapłakana :/ skończyły się piękne słoneczne dni ech...

Anet u mnie z wynikami z cytologii to różnie było. U pierwszej ginki dostałam pocztą wyniki za jakiś tydzień od wizyty a u tego gina to tylko sms-a że wszystko ok :/

Witam się dziś z ciepłą wodą z miodem i cytrynką w Wy co dziś pijecie? ;)

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez kawy nie żyje więc standard kawa :-P

Co do wynikow czekam zawsze z dwa tygodnie i muszę jechać na kontrolę ponowną czy wynik ok czy nie
    A ja hm nie pochwalilam się wczoraj ale trochę się obkupilam, spodnie 3 pary leginsy i 3 sweterki zostawiłam 490zl
    W sumie dziś muszę jeszcze zanieść 170 bo mi kasy brakło długo się zastanawialam jak powiedzieć o tym mężowi hahaha i w sumie nic mu nie powiedziałam:-P ale z ciuchów jestem zadowolona ogólnie rzecz biorąc zostało mi do kupienia 2 pary butów na zime i jakieś sneakresy:-D

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess a co z Twoją mamą? Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje. Co do cytologii to ja też nie jestem zadowolona z ostatniej no bo ''wszystko ok'' w sms-ie i tyle wcześniej też miałam wszystko opisane ładnie. Nie wiem od czego to zależy ale cytologię bd musiała chyba u innego gina robić albo poprosić swojego o dokładne wyniki.

Ona no to zaszalałaś :D zakupy udane najważniejsze a facet nie zawsze musi wszystko wiedzieć :P mój do tej pory nie wie jakie mam ciuchy w szafie, bo jak założę coś to od razu pyta a to skąd masz? :D Ja też poluję na kozaczki jakieś bo w sneakersach już pomykam ;)

Janess, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :)

Jak poranek?
    Ja czekam na herbatę i zastanawiam się co mam zjeść. Nie chce mi się niczego robić. Leń przyszedł )

Ona_29, widzę, że wczoraj miałaś udany dzień. Tyle rzeczy w ciągu 1 dnia? Brawo ;)

Janess, mam nadzieję, że z Twoją mamą wszystko dobrze.

Odnośnie cytologii to ja też czekam zawsze ok. 2 tygodni na wyniki.

Miłego wtorku.

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast się przywitać, to ja z grubej rury o cyto :(

Jeszcze raz.
    Cześć Dziewczyny,

Ja już po kawie, teraz kolej na wodę. A cyto pytałam, bo mnie zdziwiło, że Kryski gin od razu wszystko wiedział. Kryska, nawet jak problem jest w nasieniu to nie znaczy, że masz lekceważyć plamienia, kt Cb martwią.

Janess, mam nadzieję, że ok z mamą.

Dawno nie byłam na zakupach, jakoś nie mam nastroju. Ale ogólnie jak sobie coś kupię, to mój nie zauważy, nieraz założę starą sukienkę, a on pyta kiedy kupiłam - 2 lata temu :D nawet jak włosy z brązu na blond przemalowałam to nie zauważył :)

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też w pracy, na razie po śniadanku, a przed kawą
    Dziś decydujący monitoring - 3 w tym cyklu, z którego się dowiem w końcu czy wszystko czym mnie nafaszerowali, przyniosło jakiś efekt.

Anet, ja zawsze wynik cytologii po 3-4 tygodniach miałam do odbioru.

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, książka przyszła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaLu a co Ty brałaś za leki?

Anet no właśnie nawet nie dostałam info czy ją wysłali :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi haha no i 2 serducha w między czasie
    Jestem zadowolona z wczorajszego dnia:-P
    Jeszcze wieczorem jechaliśmy w miasto , milo w aucie czas spędziliśmy hahaah nie no ogólnie dluga rozmowa o codzienności
    Plus wczoraj facet sam się znokautowal pod maską naszego auta chciał przelecieć przez ulicę potknął się walnal broda i zgon nokaut mąż zalaczyl awaryjne wyszedł mu pomógł kiedy inne auta omijaly szerokim łukiem- znieczulica ale ja byłam z chłopa bardzo dumna :-)

Sylwia trzymam kciuki za monitoring:-)
    Ja też dziś wizyta

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymamy kciuki :)

Ona29, nic kobiecie nie poprawi humoru jak dobre zakupy ;) Ja miałam iść zobaczyć sukienki, ale nie jakieś balowe tylko takie, w których mogłabym w normalny dzień wyjść i co? I miałam lenia. Poza tym obiecałam sobie, że do wypłaty nic już nie kupię, bo ostatnio się rozszalałam. Także w sobotę jadę do galerii o ile będzie mi się chciało. W co mocno wierzę.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

1cs z CLO
  • alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29, zachowanie męża godne pochwały! :)

1cs z CLO
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja juz w pracy z herbata ..
    Co do cytologii ja ostatnia mialam robiona na początku tego roku,co jaki czas wy robicie to badanie?
    U mojej poprzedniej gin wygladalo to tak,ze wynik jakos po tyg wysylala mi sms a pozniej przy kolejnej wizycie odbieralam go na papierze.

Janes zdrowka dla mamy!
    SylwiaLu bylas stymulowana jakims lekiem w tym cyklu ?
    Ja wam powiem,ze u mnie w tymcyklu nie dosc ze bez owulacji to jakas infekcja sie przyplatala :/ zapodalam sobie gynalgin od wczoraj bo mialam jeszcze w zapasie nie zuzyty,do gin mi troche szkoda isc bo wizyta 100zl u obecnego gina u poprzedniej 70 w moim malym miescie to na NFZ z pol roku sie czeka zeby sie dostac do gina :/
    Moze cos polecicie co stosowalyscie na na infekcje ?

Janess lubi tę wiadomość

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mnie często łapało zapalenie pęcherza i zawsze sięgam po furagine a teraz profilaktycznie łykam żurawinę na wszelki wypadek :) chyba że u Ciebie inna infekcja to może nasiadówkę warto zrobić np. z rumianku

P.s Jeszcze tantum rosa jest dobra ponoć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 09:36

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia, też słyszałam, że żurawina jest dobra.

Karolina2787, a Ty pijesz sok z żurawiny czy łykasz jakieś tabletki?

1cs z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi sok z żurawiny piłam ale jest taki cierpki że aż mordę wykręca więc musiałam go rozcieńczać z wodą bądź z innym sokiem. Teraz biorę tabletki z żurawiną :)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała się zastanowić czy kupować sok no i czy wytrzymam z tą cierpkością :)

Dziewczyny, które zażywają olej z wiesiołka. Czy zauważyłyście jakąś różnice? Mam zamiar się przejść dziś i go kupić.

1cs z CLO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja juz w pracy z herbata ..
    Co do cytologii ja ostatnia mialam robiona na początku tego roku,co jaki czas wy robicie to badanie?
    U mojej poprzedniej gin wygladalo to tak,ze wynik jakos po tyg wysylala mi sms a pozniej przy kolejnej wizycie odbieralam go na papierze.

Janes zdrowka dla mamy!
    SylwiaLu bylas stymulowana jakims lekiem w tym cyklu ?
    Ja wam powiem,ze u mnie w tymcyklu nie dosc ze bez owulacji to jakas infekcja sie przyplatala :/ zapodalam sobie gynalgin od wczoraj bo mialam jeszcze w zapasie nie zuzyty,do gin mi troche szkoda isc bo wizyta 100zl u obecnego gina u poprzedniej 70 w moim malym miescie to na NFZ z pol roku sie czeka zeby sie dostac do gina :/
    Moze cos polecicie co stosowalyscie na na infekcje ?

Ja mam fajne tabletki hexatiab coś drogie ale efekt po 5 tabletkach
    Lekarz mi polecił jak mnie złapało po zabiegu

sylwia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi, ja zażywam wiesiołek i różnicy nie widzę.

Ona29 lubi tę wiadomość

• alegzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zasmuciłyście :( W necie tyle dobrych rzeczy przeczytałam o nim, że się podbudowałam, że moje włosy w końcu będą wyglądały jak u gwiazdy filmowej :)

No, ale chyba go wypróbuję. Zresztą zobaczę najpierw ile będzie kosztował. Pewnie koło 20e, więc nie wiem czy jest sens wydawać te pieniądze na niego.

1cs z CLO
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ