X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess to nie jesteś sama bo mi ostatnio też przybyło w pasie a tłumaczę się tym że organizm przygotowuje się do zimy :D

Alegzi bardziej chodzi mi o same koktajle typu smoothie bo stronkę z przepisami na żarcie to mam nawet kilka ale może lepiej zainwestuję w książkę ;)

Anet teraz już z górki :)

• alegzi Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787, a może stronka "zajadam"? Z tym, że w wyszukiwarce wpisz od razu smoothies.
    Ps. tam chyba miało być "zajadam smutki" :)

Nie mogę dojść do siebie w ten poniedziałkowy późny poranek. Już 2 herbatkę sobie parzę. Kiedyś piłam bez umiaru zieloną, ale się "przepiłam", więc została mi teraz czarna.

Jestem zła ;/ wyobrażacie sobie, że dopadło mnie przeziębienie akurat na dni płodne? No chyba zwiaruję. Tyle dni czekania, przygotowywania się do nich ;) a tu jakiś wirus się przypałętał i lipa z tego, że coś może być... Ach my kobiety, zawsze pod górę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 09:21

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi dzięki zajrzę :) co do przeziębienia to herbatka z cytryną i z miodem i kuruj się ja jakoś ciągnę ale dziś chociaż noc przespana więc może już nie będzie tak źle.

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, 13.11 melduję się w Matce Polce w Łodzi. Na razie nic nie przekładam, chcę mieć to szybko za sobą.

• alegzi Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Sylwia, 13.11 melduję się w Matce Polce w Łodzi. Na razie nic nie przekładam, chcę mieć to szybko za sobą.

Trzymamy kciuki! :)

Anet_86 lubi tę wiadomość

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po prawie 12 latach małżeństwa to nawet Randki w Macu wydają się być czymś dobrym - jeśli wogole są:-P

Witam się, ja już odrana na pełnych obrotach pięknie wysprzatalam łazienkę, normalnie jestem z siebie dumna wszystko błyszczy:-P

Dalej planów nie mam , może już dziś zacznę treningi:-)
    Mąż dziś zrobił mi pyszny koktajl z truskawek bananow i borówki:-P
    Mniam mniam :-)
    Bije punkty za weekend i mu się to udaje jak narazie:-P

Kryśka daj znać jak po wizycie ;-)
    Ja jutro ciekawe czy czegoś nowego się dowiem :-)

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o looooosie a ja dopiero godzine temu wstalam. Masakra! Jeszcze pare dni wolnego mi zostalowiec trzeba jakos to wykorzystac. Karola http://zielonekoktajle.blogspot.co.uk/

nie wiem czy o takie Ci chodzilo, ale na pewno cos znajdziesz. Skladniki czasem wydaja sie z kosmosu, ale w sumie teraz to wszystko kupisz, nawet w dyskontach. Ja swojego czasu pilam takie podstawowe typu jablko, szpinak, ogorek i powiem szczerze ze sa obrzydliwe...fuuuj, dlatego teraz kombinowane i zawsze z jakims slodkim owocem

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago korzystaj póki możesz :) Dzięki za stronke, tak chodzi mi głównie o te oczyszczające organizm ogólnie nie korzystam z przepisów ale w tym przypadku chciałam podpowiedź co z czym itp. w razie potrzeby można zmienić jakiś składnik ;) dziś wypiłam jabłko+gruszka+winogrono i powiem Ci szczerze że od razu mnie przeczyściło :D chyba dlatego że nie jadam jabłek bo nie przepadam za nimi ale się zmuszę dla własnego zdrowia.

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    od razu mnie przeczyściło :D

sprobuj wypic sok z ogorkow kiszonych, to dopiero oczyszczanie hahahhahahahhahahhahahah

Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam Wam napisac jaki wczoraj przezylam szok na zakupach. Boze Narodzenie!!!!!! Wszedzie juz sa dekoracje, a na lokalnej farmie zawisl szyld, ze sprzedaja choinki......az musialam sie zastanowic czy czasem przypadkiem nie mieszkamy gdzies na biegunie polnocnym....heh

Karolina2787, Anet_86, daga_00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago dzięki za sok z ogórków w zupełności wystarczą mi jabłka :-D
    Z tymi świętami to przesada przez te przedwczesne strojenie itp. nie czuć wgl tej magii świąt, tej atmosfery po co to przyspieszać? Teraz już nie takie święta jak kiedyś za dzieciaka...

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mogę wbić na Wasz wątek? :) Byłam na ovufriend przez jakiś czas.. Jestem 83 rocznik :) Mam już synka, urodzonego w 2010 r. Nie było problemu go "zrobić" a teraz nie jest łatwo.. Nie zabezpieczamy się już długo a ciązy nie ma.. Byłam w czwartek u gina, owulacja potwierdzona, piekne endometrium, wyniki hormonów dobre.. więc idę na HSG, jestem po cięciu cesarskim, miałam też usuwany woreczek zółciowy a pozniej torbiel z jajnika... więc niestety jest ryzyko zrostów.. Zrobiłam już te wszytskie wymazy i badania mikrobiologiczne do hsg, czekam na wyniki i lekarz ma mi załatwić termin na nfz.. boje się okropnie, bo to boli :P a prywatnie mnie nie stać.. bede miała robione z kontrastem i rtg.. zobaczymy jaki wynik wyjdzie.. jeszcze męza muszę wysłać na badanie nasienia, w końcu jest 9 lat starszy odkąd zrobil syna ;) U nas teraz najbardziej to cisnie mnie synek bo domaga się rodzeństwa.. zeby to takie proste było...

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś czary mary, test owu totalnie blady ledwo widoczny
    Czyli albo bezowulacyjny albo już po ??! Nie możliwe ... :-P
    Coś dziwnego , może tak nagle się zatrzymać?

Lago problem jest w tym że ja jestem miesozerna i to strasznie mocno , jak przychodzi piątek ( mój posci) jest jakaś rybka na obiad zazwyczaj to ja praktycznie wogole nie jem , przez cały dzień jak mam nie zjeść szynki czy mięsa i zastapic to nabrałem czy serem lub ryba to wolę wogole nie jeść:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga Witamy na pokładzie :)

Mnie też czeka hsg jeszcze nie wiem kiedy ale tak samo się boję jak Ty. Chociaż dziewczyny piszą że boleć może ale nie musi i nie wszystkie przypadki są bolesnym przeżyciem. Mam nadzieję że my dobrze to zniesiemy i będzie wszystko cacy :)

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karola :)
    Ja słyszałam, że w Krakowie jest jakaś klinika Ludwin&Ludiwn.. tam robią hsg na znieczulenie ogólne.. nie dzowniłam o cenę, ale pewnie ze 2000 plus minus 500... także poza zasięgiem.. w Katowicach robią w ogólnym Sono HSG ale mój lekarz odradza, jest zwolennikiem HSG z kontrastem i rtg.. już nie wspomnę o tym, ze oczywiście przed HSG trzeba te badania zrobić, m.in. cytologię, wymaz i inne.. ponoć HSG nie boli, jak są drożne jajowody.. kontrast podawany pod cisnieniem może rozkleic i udroznic małe zrosty.. tak jak mówisz, jakoś to trzeba przezyć :P

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny co do testów owu.. ja w tym cyklu też chyba przegapiłam skok bo kreska była słabsza niz kontrolna.. a na monitoringu owu potwierdzona... także można przegapić :P

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak dla mnie za daleko bo ja z Olsztyna jestem ;) przeżyjemy to kochana w końcu czego się nie robi by osiągnąć upragnione szczęście :)

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Tak czy siak dla mnie za daleko bo ja z Olsztyna jestem ;) przeżyjemy to kochana w końcu czego się nie robi by osiągnąć upragnione szczęście :)
    Też się tak pocieszam :) Jesteś 87 rocznik?

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Też się tak pocieszam :) Jesteś 87 rocznik?
    Dobra teraz w opisie widzę :P

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś ja też jestem 87 :-P
    Magiczne 30-stki:-P
    Daga Karola gwarantuje że Hsg może akurat u mnie bezbolesne ( bez żadnych przeciwbólowych, głupich jasiow itd ) trwa naprawdę krótko i jeśli poczujecie ból trwa on dosłownie kilka sekund pierwszy to zakładanie cewnika - szczypanie nic więcej drugi to podawanie kontrastu tylko pierwsza chwila do odczucia jeśli będzie bolało to pocieszające jest to że samo hsg nie licząc zakładania cewnika trwa maks 5 minut myślę że szkoda kasy na prywatny tego typu zabieg

Jannes masakra co to się dzieje , ogólnie zaczynam się zastanawiać czy ja wogole owuuluje? Bol owulacujny jest pika mnie prawy jajnik coś się dzieje cały czas a testy niczego nie pokazują i to 7dc !
    Mój mocz jest dość rozrzedzony bo pije dużo wody bo mi się poprostu pić chce wiec może dlatego?
    Mam dwa wczorajszy gdzie kreska wyraźna i dzisiejszy gdzie jej praktycznie nie widać to co ja miałam owulacje w miesiączke?
    Japierdziele ale jaja
    A u Ciebie jak teraz sytuacja wygląda?

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ