X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • Olaola27 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jutro zrobie test, dla pewności. Jak wyjdzie - to bdz starać się dalej

Schmetterling lubi tę wiadomość

Ollaaaaaa19
  • Lago Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam chlopa ZA DARMO!!! Dobrze gotuje, sprzata srednio - raczej zle, w domu ogarnia wszystko, technologia, informatyka w malym palcu...nie lubi spacerowac no chyba ze dlugie wyprawy po gorach i zwiedzanie...generalnie to mnie wkurza bo nie lubi dyfuzerow jakie porozstawialam po chacie wiec chce sie go pozbyc...ktos reflektuje? aaaaaa zapomnialam dodac ze zwiedzil caly swiat (prawie) i to tez mnie wkurza....

Janess, Schmetterling, Krystyna123, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess no ja caly czas mam gdzies zakodowane ze zycie we 2 jest zajebiste.....
    Karola nareszcie do przodu, dobrze ze jest plan
    Kryska tys to porypana jak ja wiec wiesz.....lataj z tym psem i go kochaj najbardziej na swiecie :D
    Hipi trzymam kciuki. Dasz rade juz blizej niz dalej. Sledze na biezaco w miare mozliwosci caly Twoj proces "zachodzenia" :D
    No kogo pominelam to sorka, ale ja roztrzepana troche teraz bywam,ale pozdrawiam wszytkie nasze szanowne Panie :D

Karolina2787, hipisiątko, Janess, Schmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sylwia

Witajcie laski:-)

Hipi Hipi jesteś już tak bliskoooo:-D
    Co dalej ? Wizyta Punkcja? Miesiąc czekania ? Jak to wygląda?

Karola będę brać tylko raczej ta większa ilość;-) według ulotki
    ;-)

Ola Ola jeśli 3 tygodnie chce Ci się nektarynk to uważam że już Ci się je chciało " nim według twoich przeczyć w ciąży byłaś "
    Na test jest zdecydowanie za szybko no chyba że to ciąża przynajmniej dwumiesieczna ;-)
    Wyluzuj nie myśl i 2 kreski Wkoncu przyjdą- powodzenia:-)

A ja no hmm cycki już flaki bol mniejszy za to bol brzucha się pojawił więc @ nadchodzi, za parę godzin wizyta u lekarki
    Ciekawa jestem co tam u mojej mendy.

No i tak rano mąż mnie obudził i spać już nie mogę:-/

Wstawać laski

Karolina2787, hipisiątko, Janess, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole muszę to napisać sprzedam Wam przepyszny przepis - szpinak szpinak jakoe to dobre !
    No więc tak pierś z kury w kosteczkę, posolić pieprz czosnek ( ja podlalam olejem z czosnkiem pomidorami i bazylią) , na patelnię podsmażyć z dwóch stron wrzucić mrożony rozdrobniony szpinak jak się roztopi to dodać opakowanie serka mascarpone sosik ładnie zgęstnieje doprawić do smaku podawać najlepiej z ryżem:-)
    Mowieeee Wam pyyyyyyyychotka

Karolina2787, Janess, Krystyna123, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Wam :)

Ja nie śpię już jakiś czas ale czekam na Janess bo miała serwować kawunię ;)

Ona podobnie robiłam szpinak tylko zamiast serka dawałam śmietanę z tym serkiem musi być jeszcze lepsze :) no i przeważnie jem to z makaronem. Jak widzę że gdzieś szpinak jest to już mnie korci zrobić bo uwielbiam :)
    Muszę spróbować tych tabsów tylko ciekawe czy razem z euthyroxem mogę je brać jak myślisz?

Lago co tam Twój zmalował że chcesz się go pozbyć? :P

Krysia z Tobą weselej więc też pisz, pisz :)

Hipi żyjesz po wczorajszym?

Janess, hipisiątko, Schmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipi kciuki zaciśnięte && mam nadzieję że skrobniesz coś po wizycie :)

Janess, hipisiątko, Schmetterling lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Janess żeś dała czadu :D haha prawdziwe extra ciacho :D

Janess, Schmetterling, Krystyna123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jedynie Karola myślę że on może A nie musi wykluczać się z luteina / progesteronem
    Na dobrą sprawę większość leków branych na endo bierze się do owulacji , potem znów w rolę przechodzi progesteron A estrogeny już nie .
    Z drugiej znów strony endo przyrasta chyba cały czas nawet po owu i bądź tu człowieku mądry

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mało wierzę że coś pomoże ale nie zaszkodzi więc co mi szkodzi spróbować. O której masz wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tu jest ciekawostka, mam się pojawić między 14 a 17 30 bo Pani doktor przyjmuje normalnie na NFZ ale z racji tego że ma wiele pacjentek ( będzie tam siedziała i pewnie do 20 - stej ) przyjemnie mnie prywatnie i odrazu... :-)
    Więc między 14 a 17 30
    Pozatym sklepy sklepy dziś
    Z rosmana to czuje wyjdę dziś bez pieniędzy- taka lista się zrobiła

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess a kwas foliowy? Jest suplementem i każda kobieta starająca się o dziecko powinna go brać. Ja też nie jestem za suplami ale nie wszystko można dostać tak jak np. mój magnez nie jest już suplementem a lekiem ale żeby dostać takie wszystkie to chyba nie da rady.

Ona no to jeszcze trochę czasu masz. Oby tylko same dobre wieści no i koniecznie zapytaj o mięśniaka

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam Magvit B6 a teraz jak go nie dostałam to mam magne b6 który też jest lekiem. Co do kwasu to masz rację ale mi chodzi o inne leki takie na mięśniaki? Bo głównie to na mięśniaka chce kupić te ziołowe tabsy a to że mogą nic nie dać to wiem ale jak się ma te dziadostwo w sobie to zrobiłoby się wszystko by się tego pozbyć. Mnie i tak czeka zabieg ale nie wiem czy się zgodzę i być może moje starania niedługo się zakończą na nieudanej inseminacji potem koniec... Próbuję wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jannes napewno coś racji masz w tym co piszesz... ale Twój lekarz zakazał Ci brać ... kiedyś pytałam mojego poprzedniego o zioła powiedział tak .. jestem lekarzem na studiach wpajali że nie ma czegoś takiego jak zioła cudotworcze nie ma czegoś takiego w medycynie jak zioła są tylko lęki, ale ja nie podwazam proszę brać jak w zaleceniach i koniecznie przyjść na wizytę w celu kontroli
    Więc może Twój lekarz właśnie z tych ?

Ja biorę preparat typowo ziolowy generalnie ciężko mi stwierdzić skład bo ... wysylany jest z Indii więc nie polski skład na stronce po polsku w składzie były same zioła tabletka również nie ma żadnej otoczki - może chemi mniej może wcale nie wiem . Ale próbuje
    Firmę mam wypróbowana. Począwszy od nasienia na watrobowe i sprawdziła się w 100 % zobaczymy co tym razem będzie
    Tak naprawdę i leki nie dają 100 % gwarancji że pomoga mimo że mają atest i są sprawdzane ... zresztą lek esmeya na miesniaki niektórym kobieta wogole się nie sprawdził A w moim szpitalu przyjmowali pacjentki " na test " tego leku za darmo pod warunkiem że spełniałas ich wymogi

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obydwie macie rację. Ja zastanawiam się nad ich kupnem a kusi mnie po prostu to że ''działają na mięśniaki'' tzn. coś pomagają. Chociaż nie wiem czy to prawda i też boję się o skutki uboczne. Nigdzie nie jest napisane że to suplement ale też nie jest napisane że to lek. W pl raczej nie znajdzie się nic podobnego a jedynie można by było kupić te zioła osobno i stworzyć podobną mieszankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to porównywalne jednak zioła mają działanie od środka tam gdzie powinny, tam gdzie znajduje się główny problem. Ja nie wiem czy pomagają jak i nie wiem czy zaszkodzą zawsze jest to ryzyko wiadomo. U mnie najlepiej by było pozbyć się dziada ale ryzyko jest jeszcze większe niż przy braniu tabsów

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy wgl podchodzić do inseminacji... Wczoraj jeszcze myślałam inaczej a dziś myślę najpierw o usunięciu mięśniaka ''wyłuszczeniu''. Tylko wtedy czas starania wydłuża się bo przed wyłuszczeniem przez 3 miesiące bd musiała brać antyki potem sam zabieg i dochodzenie do siebie potem myślałam o ICSI

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloleczka :P mam kawe i nie zawacham sie jej wypic :D

Ona29 cos Ty sie tak na te Indie uparla? Suplementy Himalaya sa dostepne w wielu sklepach internetowych a nawet aptekach wiec to jakas bzdura, ze sa wysylane z Indii.....kto Ci to wkrecil?

A ja juz mam porobione w domu kompozycje kwiatowe z wrzosow i cyklamenow...pierwsze oznaki jesieni.Dzis pewnie jeszcze dojda do tego chryzantemy. W koncu mam troche wolnego wiec moze zajme sie ogrodkiem.

Karola, ale pojednej inseminacji to Ty w razie czego sie nie poddawaj!!! Nie wolno Ci rozumiesz? Jestes mloda i jeszcze masz duzo czasu przed soba!!!

Karolina2787, Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago gdyby nie ten mięśniak to bym myślała inaczej :/ nie wiem czy iui ma wgl sens i czy nie lepiej od razu startować z ICSI nawet z tym dziadem

• Lago Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess!!!! DITTO z suplementami, tzn mysle tak samo. Niektore wiadomo ze pomoga, mozna uzupelnic nimi jakies niedobory witamin czy mineralow, ale ja np nie wierze, ze poprawia nasienie z 0% do ilus tam jak to Ona29 pisala. No sorka, mozecie mnie stad wywalic ale dla mnie to totalna bzdura. Poprawa nasienia wymaga kilkumiesiecznej "pracy" i jest ciezka do osiagniecia, a nie jakis suplement "z Indii" cyk cyk i mamy plemniki jak meserszmity...a w dodatku ilosc z 0 do pierdyliona....

Janess, Krystyna123 lubią tę wiadomość

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ