X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 17 i chmury...

83c27385cd.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    u mnie też słoneczko ale ile stopni to nie wiem :P Martwię się bo od wczoraj boli mnie podbrzusze jak bym miała @,mam wrażenie że w gatkach mam pełno @ a jest zupełnie odwrotnie troszeczkę mokro od śluzu.Ból ustaje jak się położę albo położę na brzuch zimny obkład :/ a wczoraj gdy się kąpałam w ciepłej wodzie to też mi ulżyło tempka spadła do 36,9 a jak Ty Kajulka i inne dziewczynki które nie chcą @ w tym tygodniu? :D

werni lubi tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    u mnie 18st i sloneczko :)
    oj jak tak patrzę na Twój wykres kropek będzie jak nic ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano padało, a teraz słonko :):):) ale trzeba siedzieć w pracy :>

Dziewczyny mam pytanko do długocyklowych kobitek :) -> w 14 dniu cyklu miałam pęcherzyk dominujący 17 mm, od piątku mam zacząć brać Dupka na niski progesteron.

Jako, że jestem zupełnym amatorem w określaniu i obserwacji dni płodnych, kiedy mogę spodziewać się owulacji ? Biorąc pod uwagę moje długie cykle (mam odliczać 14 dni od pierwszego dnia następnego cyklu), opierać się na zaleceniach gina, że pęcherzeyk rośnie 2-3 mm na dobę, a ma 21 mm, gdy pęka, czy zdać się na czuja i obserwować śluz i temperaturę (choć nie wiem, czy robię do dobrze, bo dopiero zaczynam) ?

Help me! <3

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Cześć dziewczynki ;)
    u mnie też słoneczko ale ile stopni to nie wiem :P Martwię się bo od wczoraj boli mnie podbrzusze jak bym miała @,mam wrażenie że w gatkach mam pełno @ a jest zupełnie odwrotnie troszeczkę mokro od śluzu.Ból ustaje jak się położę albo położę na brzuch zimny obkład :/ a wczoraj gdy się kąpałam w ciepłej wodzie to też mi ulżyło tempka spadła do 36,9 a jak Ty Kajulka i inne dziewczynki które nie chcą @ w tym tygodniu? :D
    nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze :) a moze to fasoleczka daje o sobie znaki :P nigdy nic nie wiadomo . mi tempka od 3 dni spada o jeden stopien, wiec chyba nici z tego cyklu. czekam do piatku na @ . Od tych 3 dni tez mam wrazenie jakbym juz dostala @ , lece do lazienki a tam tylko troszke bialego gestego sluzu... a wrazenie jakbym cale majty miala mokre :P my to kobiety mamy przerabane

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze :) a moze to fasoleczka daje o sobie znaki :P nigdy nic nie wiadomo . mi tempka od 3 dni spada o jeden stopien, wiec chyba nici z tego cyklu. czekam do piatku na @ . Od tych 3 dni tez mam wrazenie jakbym juz dostala @ , lece do lazienki a tam tylko troszke bialego gestego sluzu... a wrazenie jakbym cale majty miala mokre :P my to kobiety mamy przerabane
    hihi no dokładnie ale wiesz jak boli ból jest nie do opisania :/ prycholi na japie mi wyszło trochę :d mąż jak wróci z pracy to zobaczy gargulca :D

Lena Z. lubi tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:

Dziewczyny mam pytanko do długocyklowych kobitek :) -> w 14 dniu cyklu miałam pęcherzyk dominujący 17 mm, od piątku mam zacząć brać Dupka na niski progesteron.

Jako, że jestem zupełnym amatorem w określaniu i obserwacji dni płodnych, kiedy mogę spodziewać się owulacji ? Biorąc pod uwagę moje długie cykle (mam odliczać 14 dni od pierwszego dnia następnego cyklu), opierać się na zaleceniach gina, że pęcherzeyk rośnie 2-3 mm na dobę, a ma 21 mm, gdy pęka, czy zdać się na czuja i obserwować śluz i temperaturę (choć nie wiem, czy robię do dobrze, bo dopiero zaczynam) ?

Help me! <3

poobserwuj swoj cykl tempka i sluz zapisuj na ovu, juz po pierwszym cyklu bedziesz wiecej wiedziec :) powodzenia !nie odliczaj 14 dni, u mnie sie to nie sprawdza, mierz tempke a jak zobaczych chociaz nagly skok to dzialaj

https://ovufriend.pl/pytania-i-odpowiedzi.html tu sobie poczytaj wszystko :)

hchy3e3kuak68fwg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajulka a jeśli chodzi o tempkę to się nie przejmuj są na forum przypadki dziewczyn gdzie miały normalną tempkę i były zafasolkowane ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:

Help me! <3
    Lekarz kazał Ci brać dupka bez sprawdzenia czy była owulacja? Raz pęcherzyk pęka jak ma 21, a innym razem może mieć więcej... Ja bym się dodatkowo obserwowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:54

83c27385cd.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    hihi no dokładnie ale wiesz jak boli ból jest nie do opisania :/ prycholi na japie mi wyszło trochę :d mąż jak wróci z pracy to zobaczy gargulca :D
    heheh gargulca :D nie przesadzaj :P mi ostatnio a piersiach prychole powyskakiwaly tragedia ble!

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miala 2 sutki i pelno mniejszych suteczkow hahahah

hchy3e3kuak68fwg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Cześć dziewczynki ;)

może będzie zielona kropeczka:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz z ciekawości zmierzyłam tempkę wzrosła 37,2 st. Kajulka dla ciekawości też zmierz może też Ci podskoczyła ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    heheh gargulca :D nie przesadzaj :P mi ostatnio a piersiach prychole powyskakiwaly tragedia ble!
    ja mam trochę żyłek na piersiach i lekko bolą jak mąż chwyta :3

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mierze zaraz wam podam :) a na prysze polecam zel z ziaja liscie manuka ekstra

Truskaffeczka, werni lubią tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    może będzie zielona kropeczka:)
    zobaczymy ale tak żeby bolało :3 czy jest to normalne?

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    no to mierze zaraz wam podam :) a na prysze polecam zel z ziaja liscie manuka ekstra
    o dzięki ;) ja mam sierkową moc żel i takie plasterki Rossmannowskie :)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37,1 ale tempka zawsze wzrasta podczas dnia

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie cierpie dni przed @ tyle niepewnosci :P wrazliwe zeby mi juz przeszly mialam tak przez 2 dni ze nic nie moglam jesc i pic

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajulka dzięki <3

Rudziutka7 - Zapisał również na wyregulowanie cykli - z tego co mówił, bo mam bardzo długie (42-45 dni) i mam bardzo niski progesteron, jak kot napłakał :(

f2w33e3k2hwnvdoc.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ