X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 17 i chmury...

83c27385cd.png
  • Truskaffeczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)
    u mnie też słoneczko ale ile stopni to nie wiem :P Martwię się bo od wczoraj boli mnie podbrzusze jak bym miała @,mam wrażenie że w gatkach mam pełno @ a jest zupełnie odwrotnie troszeczkę mokro od śluzu.Ból ustaje jak się położę albo położę na brzuch zimny obkład :/ a wczoraj gdy się kąpałam w ciepłej wodzie to też mi ulżyło tempka spadła do 36,9 a jak Ty Kajulka i inne dziewczynki które nie chcą @ w tym tygodniu? :D

werni lubi tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    u mnie 18st i sloneczko :)
    oj jak tak patrzę na Twój wykres kropek będzie jak nic ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano padało, a teraz słonko :):):) ale trzeba siedzieć w pracy :>

Dziewczyny mam pytanko do długocyklowych kobitek :) -> w 14 dniu cyklu miałam pęcherzyk dominujący 17 mm, od piątku mam zacząć brać Dupka na niski progesteron.

Jako, że jestem zupełnym amatorem w określaniu i obserwacji dni płodnych, kiedy mogę spodziewać się owulacji ? Biorąc pod uwagę moje długie cykle (mam odliczać 14 dni od pierwszego dnia następnego cyklu), opierać się na zaleceniach gina, że pęcherzeyk rośnie 2-3 mm na dobę, a ma 21 mm, gdy pęka, czy zdać się na czuja i obserwować śluz i temperaturę (choć nie wiem, czy robię do dobrze, bo dopiero zaczynam) ?

Help me! <3

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Cześć dziewczynki ;)
    u mnie też słoneczko ale ile stopni to nie wiem :P Martwię się bo od wczoraj boli mnie podbrzusze jak bym miała @,mam wrażenie że w gatkach mam pełno @ a jest zupełnie odwrotnie troszeczkę mokro od śluzu.Ból ustaje jak się położę albo położę na brzuch zimny obkład :/ a wczoraj gdy się kąpałam w ciepłej wodzie to też mi ulżyło tempka spadła do 36,9 a jak Ty Kajulka i inne dziewczynki które nie chcą @ w tym tygodniu? :D
    nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze :) a moze to fasoleczka daje o sobie znaki :P nigdy nic nie wiadomo . mi tempka od 3 dni spada o jeden stopien, wiec chyba nici z tego cyklu. czekam do piatku na @ . Od tych 3 dni tez mam wrazenie jakbym juz dostala @ , lece do lazienki a tam tylko troszke bialego gestego sluzu... a wrazenie jakbym cale majty miala mokre :P my to kobiety mamy przerabane

Truskaffeczka lubi tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze :) a moze to fasoleczka daje o sobie znaki :P nigdy nic nie wiadomo . mi tempka od 3 dni spada o jeden stopien, wiec chyba nici z tego cyklu. czekam do piatku na @ . Od tych 3 dni tez mam wrazenie jakbym juz dostala @ , lece do lazienki a tam tylko troszke bialego gestego sluzu... a wrazenie jakbym cale majty miala mokre :P my to kobiety mamy przerabane
    hihi no dokładnie ale wiesz jak boli ból jest nie do opisania :/ prycholi na japie mi wyszło trochę :d mąż jak wróci z pracy to zobaczy gargulca :D

Lena Z. lubi tę wiadomość

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:

Dziewczyny mam pytanko do długocyklowych kobitek :) -> w 14 dniu cyklu miałam pęcherzyk dominujący 17 mm, od piątku mam zacząć brać Dupka na niski progesteron.

Jako, że jestem zupełnym amatorem w określaniu i obserwacji dni płodnych, kiedy mogę spodziewać się owulacji ? Biorąc pod uwagę moje długie cykle (mam odliczać 14 dni od pierwszego dnia następnego cyklu), opierać się na zaleceniach gina, że pęcherzeyk rośnie 2-3 mm na dobę, a ma 21 mm, gdy pęka, czy zdać się na czuja i obserwować śluz i temperaturę (choć nie wiem, czy robię do dobrze, bo dopiero zaczynam) ?

Help me! <3

poobserwuj swoj cykl tempka i sluz zapisuj na ovu, juz po pierwszym cyklu bedziesz wiecej wiedziec :) powodzenia !nie odliczaj 14 dni, u mnie sie to nie sprawdza, mierz tempke a jak zobaczych chociaz nagly skok to dzialaj

https://ovufriend.pl/pytania-i-odpowiedzi.html tu sobie poczytaj wszystko :)

hchy3e3kuak68fwg.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajulka a jeśli chodzi o tempkę to się nie przejmuj są na forum przypadki dziewczyn gdzie miały normalną tempkę i były zafasolkowane ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:

Help me! <3
    Lekarz kazał Ci brać dupka bez sprawdzenia czy była owulacja? Raz pęcherzyk pęka jak ma 21, a innym razem może mieć więcej... Ja bym się dodatkowo obserwowała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 11:54

83c27385cd.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    hihi no dokładnie ale wiesz jak boli ból jest nie do opisania :/ prycholi na japie mi wyszło trochę :d mąż jak wróci z pracy to zobaczy gargulca :D
    heheh gargulca :D nie przesadzaj :P mi ostatnio a piersiach prychole powyskakiwaly tragedia ble!

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miala 2 sutki i pelno mniejszych suteczkow hahahah

hchy3e3kuak68fwg.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaffeczka wrote:
    Cześć dziewczynki ;)

może będzie zielona kropeczka:)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz z ciekawości zmierzyłam tempkę wzrosła 37,2 st. Kajulka dla ciekawości też zmierz może też Ci podskoczyła ;)

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    heheh gargulca :D nie przesadzaj :P mi ostatnio a piersiach prychole powyskakiwaly tragedia ble!
    ja mam trochę żyłek na piersiach i lekko bolą jak mąż chwyta :3

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mierze zaraz wam podam :) a na prysze polecam zel z ziaja liscie manuka ekstra

Truskaffeczka, werni lubią tę wiadomość

hchy3e3kuak68fwg.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    może będzie zielona kropeczka:)
    zobaczymy ale tak żeby bolało :3 czy jest to normalne?

plemnik.gif
    20121110570117.png

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajulka wrote:
    no to mierze zaraz wam podam :) a na prysze polecam zel z ziaja liscie manuka ekstra
    o dzięki ;) ja mam sierkową moc żel i takie plasterki Rossmannowskie :)

plemnik.gif
    20121110570117.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37,1 ale tempka zawsze wzrasta podczas dnia

hchy3e3kuak68fwg.png
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie cierpie dni przed @ tyle niepewnosci :P wrazliwe zeby mi juz przeszly mialam tak przez 2 dni ze nic nie moglam jesc i pic

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajulka dzięki <3

Rudziutka7 - Zapisał również na wyregulowanie cykli - z tego co mówił, bo mam bardzo długie (42-45 dni) i mam bardzo niski progesteron, jak kot napłakał :(

f2w33e3k2hwnvdoc.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ