X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam coś porobić, jakiś pedicure, potem zakiszę ogórki :)

83c27385cd.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surtcat od kiedy wymiana opinii jest sprzeczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 11:34

Rudziutka7, werni, Landryneczka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Surycat mnie tam nie stresuje mierzenie tempki czy obserwacja sluzutylko fascynuje. A jezeli Ty sue tamar pierdola denerwujesz to chyba cos nie tak.moze wieczorem strzel sobie melise.
    a moja babcia i mama akurat stosowaly kalendarzyk;) poza tym Rudziutka ma racje. Wtedy swiat byl zdrowszy bez spalin, chemii i modyfikowanej zywnosci. Nie mozna porownywac zycia 60 lat temu i teraz
    Flexi, właśnie ta żywność... a obserwacja ciała kobiety jest ciekawą rzeczą :)
    Tymczasem laseczki

83c27385cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Nasze babcie miały bardzo szybko dzieci, żyły w innym środowisku, i rodziły co 2-3 lata po kilkoro dzieci. A teraz mamy takie możliwości jakie mamy i ja lubię z nich korzystać. Pomiary i obserwacje traktuje normalnie, rano mierzę i koniec, nie myślę o tym cały dzień. Z każdym cyklem odkrywam coś innego. I to jest fajne. W ogóle jestem zafascynowana kobiecym ciałem, jak jest skonstruowane, skomplikowanie - ale jest to ciekawe. A liczyć na łut szczęścia - u mnie to odpada... muszę wiedzieć kiedy @ma przyjść bo jak nie bedę się spodziewała i mi pocieknie to będzie lipa...
    Pomiar - zapomnieć - luz cały dzień. taką mam metodę.

Ja również mam taka zasadę zmierzyć, wpisać i spokój :) Nie oglądam po 10 razy tego wykresu nie modle się do niego itp porostu fajne jest to ze mogę poznać moje ciało :)

Landryneczka lubi tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano wpisuje temperature i pozycje szyjki a wieczorem objawy. Noo chyba ze objaw jest juz rano

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Surycat mnie tam nie stresuje mierzenie tempki czy obserwacja sluzu tylko fascynuje. A jezeli Ty sie taka pierdola denerwujesz to chyba cos nie tak.moze wieczorem strzel sobie melise.
    a moja babcia i mama akurat stosowaly kalendarzyk;) poza tym Rudziutka ma racje. Wtedy swiat byl zdrowszy bez spalin, chemii i modyfikowanej zywnosci. Nie mozna porownywac zycia 60 lat temu i teraz

Moja mama tez prowadzila kalendarzyk i polecila swoja ksiazeczke. Dla tez mierzenie temp. To zaden stres, mam termometr przy poduszce by nie siegac z rana. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wtrace w ta wymianę zdań, i powiem tak ze każdy robi jak uważa! Jesteśmy tu po to żeby sie wspierać i dopingować, jedna robi tak druga inaczej, każdy żyje po swojemu, każdego co innego stresuje. Każda ma inna metodę żeby zajść w ciaze, więc mysle ze nie ma co krytykować czy narzucać swoje metody, bo ile ludzi tyle zdań :)

anka418 lubi tę wiadomość

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Surycat mnie tam nie stresuje mierzenie tempki czy obserwacja sluzu tylko fascynuje. A jezeli Ty sie taka pierdola denerwujesz to chyba cos nie tak.moze wieczorem strzel sobie melise.

Mnie to też nie stresuje, weszło w nawyk i nie ma sensu tego zmieniać. Przynajmniej wiem co się dzieje u mnie w środku.
    Kiedyś rozmawiałam z pewną położną, która z doświadczenia widzi, że coraz więcej kobiet ma nieregularne cykle. Wszystko przez pęd życia, stres, tony chemii w jedzeniu, zatrute środowisko itd. Nasze babcie miały książkowe cykle, bo ich styl życia był inny niż teraz i kalendarzyk się wtedy jak najbardziej sprawdzał :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda robi jak uważa w końcu to jej ciało i nie ma co pluć jadem na inne. Jesteśmy tu żeby się wspierać i wymieniać doświadczeniami, no nie? :)

myszunia*, werni lubią tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudziutka7 wrote:
    Paulina kto Ci podrzucił taką książkę?

Tak się złożyło, że od dawna chciałam przeczytać tę książkę i kiedy zobaczyłam ją w bibliotece, to od razu capnęłam. Przyznam się bez bicia, że zaintrygował mnie tytuł i okładka (wiem wiem, nie powinno się oceniać książki po okładce :P). Opis był niejednoznaczny, więc jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że tematyka jest jak dla mnie bardzo na czasie :) Ciekawe jak się zakończy ta historia...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh moze zmiana tematu ;) u mnie w końcu wychodzi słońce :) nie do wiary! Od pn mowia ze ma byc i już czw, ale w końcu jest :) nareszcie troszkę podladuje baterii :) ja bez sloneczka nie umiem funkcjonować! A u was jak?

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, Mistia, nikt nikomu nie narzuca. Przecież tu na forum od początku chodzi o wsparcie, ale też wymianę doświadczeń. Takie jest założenie ovufriend.

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko jest, ale niedługo jesień... chłód, szarość... będzie trzeba powyjmować świeczki...

83c27385cd.png
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cos ostatnio mało czytam, ale uwielbiam Cobena można sie nieźle usmiac mimo ze to kryminały :)

Flexi lubi tę wiadomość

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cwieczusie są fajne....

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lubię Cobena. Nie czytałam jeszcze: 6 lat później.

83c27385cd.png
  • Rudziutka7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, lecę na miasto! PAPA

83c27385cd.png
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie czytałam ale nic straconego, pa pa

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Ja rano wpisuje temperature i pozycje szyjki a wieczorem objawy. Noo chyba ze objaw jest juz rano

Flexi, mogłabyś ew. podać jak poznajesz pozycję i wygląd szyjki? Bo te internetowe opisy gówno mi mówią ... poproszę tak na chłopski rozum :P

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:

Hahah Kochanie z ta melisą mnie powaliłaś :D

Mnie mierzenie też nie stresuje i już bardzo jestem do tego przyzwyczajona i jak nie zmierzę to dopiero wtedy mam stresa a tak wiem kiedy spadek kiedy wzrost kiedy co kolwiek ;) ale to kwestia podejścia do tego . Bo jeżeli ktos ma przeżywać to jak koleżanka co ma ten problem że dla niej to stresujące to fakt może lepiej niech się za to nie bierze :)

A tak wgl to witajcie jaka dziś piękna słoneczna pogoda :) Aż chce się żyć i cały tydz ma tak byc juuuuupi :)
    Milego dnia kochane <3

werni, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ