X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • myszunia* Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i Ridziutka poradziła:) dobra ja też spadam bo mój zaraz wróci z pracy, więc poczekamy na niego buziaczki pa pa

Rudziutka7 lubi tę wiadomość

Dana*myszunia

Wiara czyni cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test robiłam dwa dni temu i... jedna osamotniona kreseczka dzięki że się odezwałaś jak byś widziała mojego banana na twarzy jak zorientowałam się że tak szybko ktoś mi odpisał:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i dodam jeszcze że test z krwi odpada ponieważ jestem za granicą i nie ma tutaj takiej możliwości a jak byłam na wizycie u lekarza ogólnego i przy okazji napomniałam że mogę być we wczesnej ciąży bo nie mogę tego wykluczyć przecież to mnie wyśmiał troszkę i powiedział że jak za miesiąc nie przestaną mnie boleć piersi to mogę zrobić sobie test:/

• Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacyntka wrote:
    cześć dziewczyny nie wiem czy wbiłam się na dobre forum;) mam pytanie otóż bardzo chciałabym mieć dzidziusia:) w związku z tym co miesiąc mam wszystkie objawy które może mieć kobieta w ciąży:D jest wielka radość jestem pełna nadziei aż przychodzi ten dzień @ jest płacz, rozczarowanie i mega dół...w tym miesiącu jest tak samo okres był 14.08 stosunek 17.08(czwarty dzień cyklu) długość cyklu nieznana (3 miesiące temu miałam cykl 25 następnie 31 a następnie 36 więc nie wiem jak długi będzie cykl w tym miesiącu dwa ostatnie okresy miałam bardzo skąpe i krótkie)trzy dni po stosunku(7dc) zauważyłam niteczke krwi w śluzie w tym samym dniu zaczęły boleć mnie piersi i bolą do dzisiaj a jest 21 dzień cyklu 5 dni po tym ból prawgo jajnika który utrzymywał się przez dwa dni(12 i 13dc)cały czas czuje się jakbym była przeziębiona a nie jestem całymi dniami mogę spać nie mam apetytu temp zaczęłam mierzyć dopiero od kilku dni w pochwie 37 pod pachą 35.5 35.7 35.4 36 codziennie inna(mierzę przed wstaniem z łóżka) zgłupiałam do tego stopnia że sprawdziłam kolor warg sromowych bo podobno przybierają siny kolor i co są sine albo fioletowe jak kto woli....i co o tym myślicie??udało się??

hej! mysle, ze jestes okropnie nakrecona. po pierwsze ten 7dc i niteczka krwi to najprawdopodobniej po peknieciu pecherzyka Graffa skoro wiecej tego nie bylo i tak wczesnie. po drugie sama piszesz, ze co muesiac masz pelna game objawow... wiec sama sobie platasz figle. ( wiem cos o tym. sama tak robilam ) po trzecie temperarura nie jest mierzona od piczatku cyklu wiec nie wiesz jaka jest ta "wyjsciowa tempka" no i mierz zawsze o tej samej porze w tym samym miejscu gdzie jest sluz jakikolwiek:pochwa, odbyt lub usta.
    po czwarte musisz ko iecznie nauczyc sie oodchodzic z siekszym lyzek bo przy rozczarowaniach i takim doszukiwaniu sie objawow mozesz niechcacy podniesc sobie poziom prolaktyny i wtedy to juz dupa.
    po piate w kazdym kraju sa laboratoria, w ktorych mozesz zrobic badania prywatnie i na wlasna rece. jak w Pl beta kosztuje okolo 25-37zl to tam tez majatku nie zaplacisz.

nie zrozum mnie zle. ale zacznij w pelni obserwowac swoje cialo i zaznaczac te objawy, ktore sa na prawde dokuczliwe i mierz codziennie trmperature.
    trudno szukac objawow ciazy nie bedac wsluchanym w siebie.
    ale ja Ci bardzo kibicuje. jak kazdej. i rozumiem Cie bo sama najchetniej po stosunku kiedyś chcialam robić testy .. bo a moze juz;) choc wiedzialam, ze testy nie eykarza nic ;)

werni lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Dobrze mowisz Flexi, nie wolno sie stresowac powiekszac prolaktyny. Jak pojade do mojego bede musiala jakos ten stres zwalczyc, bo czasami sie bardzo stresuje denerwuje. Moze tak zle nie bedzie. Wkoncu brzuch przestal bolec od tego okresu. W polowie miesiaca powwinna byc ovulka ciekawe czy bedzie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kasica49 Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,dziewczyny czy w 26dc warto zrobić bete? czy to jeszcze za wcześnie,proszę o pomoc

• werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem najlepiej po spodziewanej @ robic testy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kasica49 Znajoma

Wysłany: 4 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha,dzięki,będę mosiala poczekac te dwa koszmarne dni ;-(

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze dziewczyny robily testy przed @ i nic nie pokazywalo a po @ byly juz dwie kreski :) trzeba byc cierpliwym, zeby sie nie rozczarowac. Powodzenia :)

kasica49 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj napadłam na ROSSMANNA - zakupiłam sobie testy owulacyjne facelle (są teraz w %%% :P), więc od przyszłego cyklu będę używać ! :D żele pod prysznic Dove (też są w % za 12 PLN :D) - chapnęłam dwa :D odżywkę do włosów Alterry i pomadkę Kate Moss Rimmela nr 101 - mój ulubiony róż <3

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech mam na przeciwko mieszkania rosmann :) lubie tez ten sklep

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam - często idę po "tylko krem i tusz do rzęs", a wychodzę z pełną siatą :D

Uwielbiam go również za inne towary niekosmetyczne - zdrowa żywność, jakieś pierdołki do domu, książki, czy bielizna :D

werni, Rudziutka7 lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    przyłaczam sie :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • werni Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewaznie kupuje tam kosmetyki albo mydelka do lazienki, raz kupilam kotom jedzenie. Ostatnio kupilam kolczyki do nosa, ale chyba jakies trefne albo mam uczulenie na jakis skladnik bo pulchnie wokol dziurki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne uczulenie na metal - najlepiej nie oszczędzać i kupić sobie jakieś srebro :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi spokojnie nie możesz tak do tego podchodzić...i latać do łazienki za każdym razem z testami:) musisz się wyciszyć bo jak będziesz tak się denerwować to na 100% nic z tego nie będzie,zwolnij i zaprzestań na razie działań niech ciało się uspokoi bo teraz na pewno jest tak ze organizm się broni,wiesz jak to jest jak każesz komuś coś na siłę robić tu jest podobnie Twoje ciało się broni bo za bardzo nalegasz:) Na pewno jak będziesz wypoczęta,uśmiechnięta to będzie fasolka:) Życzę Ci tego <3

sury_cat lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z nas nie lubi Rossmanna :D Ja tam często kupuję mieszankę orzechów :) Super mają też herbaty, zwłaszcza owocowe!!

Mam nadzieję, że taka piękna pogoda utrzyma się jak najdłużej, bo mam plany na aktywny weekend :) Dziś z mężem planujemy pierwszy trening biegowy :) Pewnie to będzie tylko marszobieg, ale od czegoś trzeba zacząć ;) Jak dobrze pójdzie, to w sobotę znowu trenujemy, a w niedzielę z całą familią jedziemy na grzyby :D

Miłego dnia dziewczyny!!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święte słowa, dlatego ja odpuszczam też... Zero mierzenia tempki, zero sprawdzania śluzu albo liczenia jaki dziś ma być dzień cyklu ;P I jestem pewna, że wkrótce nadejdzie dzień, w którym sobie pomyślę: "Zaraz, zaraz... a kiedy ja właściwie miałam ostatnio okres?!" ;)

Truskaweczka250, Paulina_2603, Truskaffeczka lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było tak sobie pomyśleć z niespodzianka ze Hm...ej kiedy ja miałam okres:)?? to tak jak w filmach do łazienki z testem, bo w filmach zawsze maja w domu i 2 kreseczki:) no niespodzianka jak nic:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko250 ja sie nie stresuje, ja pisałam do innej dziewczyny.
    sury_cat wybacz ale uważam, że obserwacja dla samej siebie jest wskazana. bo można wyłapać inne nieprawidłowości czy stany niepokojące a nie tylko owulację.
    Ja dopiero teraz to widzę, że dzieki dogłębnej obserwacji jestem spokojniejsza o siebie, znam swoje ciało i jakie jest "normalnie". w przypadku choroby tfu tfu... będę od razu widziała, że coś jest nie tak.
    A poza tym jak się chce mieć dzidziusia i jest to n-ty cykl starań to raczej trzeba pomagać szczęściu niż liczyć na ślepy los.
    ale to moje zdanie i zrobisz jak uważasz.

werni, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ