Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyna mnie działa możesz na wykresie zobaczysć jaki mam śluz więcej płodnego co mnie cieszy . Tyle że ja pije do owulacji . ( nie wiem czy występuje ) ale wtedy kiedy wyznaczyło to już nie pije od tego czasu bo nie chce mieć przez cały cykl dużo śluzu .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka faktycznie masz super śluz... zazdroszczę u mnie latem było lepiej (może dlatego, że baardzo dużo wody piłam) ale teraz już jest słabo więc muszę się wspomóc, mam nadzieję, że siemię mi pomoże
O kurczę Morwa faktycznie spora ta dawka, dobrze, że tylko trzy dni brałaś więc nie sądzę żeby coś złego się działo... ale fakt, lepiej brać tę zalecaną dawkę czyli 0,4 mg. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie takie dawki to tylko dla kobiet, które urodziły dzieci z wadą... dobrze, że się tak szybko zorientowałaś na wielu stronach jest napisane, że niby kwasu foliowego nie da się przedawkować bo jest usuwany z moczem... ale skoro Ty miałaś mdłości to może jednak się da... najważniejsze, że już będziesz brała dobrą dawkę swoją drogą w aptekach też powinni uważać bo z lekarstwami nie ma żartów
-
Ja mam dawke od lekarza już od dawna zapisaną 5mg a nie rodziłam żadnego dziecka chorego ani nikt u mnie w rodzinie , nie wymitowałam ani nic mi nie było ... teraz już się skończył więc biore witaminki a w nich jest kwas foliowy 200 ug , za dwa dni bede w PL to sobie kupie folik co do siemia to pije identyko jak Landrynka ale mozna też w garnku gotować to taki bezsmakowy kisiel wychodzi ...
-
nick nieaktualny
-
hej:) u mnie tez dzis sprzatanie, pranie itd. jak to sobota jutro dopiero nna noc ide wiec troszke tego weekendu mam
Wczoraj sie przejelam tymi wynikami nasienia męża, az spać nie moglam i dzis podjelam mysle sluszną decyzje - zapisalam nas do provity w katowicach, jest to klinika nieplodnosci, ale chodzi mi o konkretnego lekarza, polecalo mi go juz kilka znajomych, ale teraz wyniki meza sklonily mnie do podjecia tej decyzji gdyz lekarz ten jest ginekologiem-poloznikiem i andrologiem, wiec na jednej wizycie załatwi i mnie i męża, a tak to ja bym chodzila do swojego (150 zl) i mąż musialby isc do androloga i kolejna kase zaplacic, starata kasy i czasu mysle, a tu za jednym zamachem bedzie badal mnie i meza a wizyta (160 zl) i dodtakowo jest on specem od nieplodnosci, wiec mysle ze dobrze zrobilam:) choć lubie mojego dotychczasowego lekarza i troche mi szkoda, ale coz.
wizyta 18 listopadaToxey lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja już nie wiem jak jest z tym kwasem... w necie różne opinie, pewnie lekarze też różnie mówią... dla bezpieczeństwa ja będę trzymała się tej zalecanej dawki
Toxey skoro test pozytywny to działaj, działaj... może śluzu na zewnątrz nie ma tylko a wewnątrz jest
Mimi86 - bardzo dobrą decyzję podjęłaś, czas szybko leci więc ani się obejrzysz i będzie wizyta... dowiecie się czegoś więcej
ja właśnie siemię zalałam... zobaczymy czy coś pomożeMimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyestrella wrote:Landryneczko zalecana dawka kwasu foliowego to 0,4 mg czyli 400 ug
A o jakie witaminy pytasz?
estrella właśnie chodziło mi o 400 ug jakoś to mg mi w głowie siedzą
ogólnie np ja biorę kwas 400 , wit E i C po 400 , żelazo 50 , magnez 200 i nie wiem czy dobrze
-
nick nieaktualnyJa do tej pory brałam folik oraz po pół tabletki dziennie magnez b6 forte, którego 1 tabletka zawiera: magnez 400 mg, witamina B6 1,4 mg, witamina B1 1,1 mg, witamina B12 2,5 mcg, kwas foliowy 300 mcg. No i teraz widzę, że przez miesiąc brałam dziennie dawkę większą kwasu niż 0,4 bo jeszcze ten z magnezem...
Teraz natomiast kupiłam coś innego i od dziś zaczęła brać Actibion energia zawierający:
Ekstrakt z korzenia żeń-szenia 200 mg
Witamina C 80 mg
Ekstrakt z nasion guarany 75 mg
Magnez 56,25 mg 15
Ekstrakt z liści zielonej herbaty 50 mg
Niacyna 16 mg
Witamina E 12 mg
Cynk 10 mg
Żelazo 7 mg
Kwas pantotenowy 6 mg
Mangan 2 mg
Witamina B6 1,4 mg
Witamina B2 1,4 mg
Witamina B1 1,1 mg
Miedź 1 mg
Kwas foliowy 200 µg
Witamina A 120 µg
Selen 55 µg
Molibden 50 µg
Chrom 40 µg -
nick nieaktualnyW sumie nie wiem jakie są dokładne dawki witamin, które trzeba przyjmować... myślę, że nie ma też co przeginać bo wiadomo co za dużo to nie zdrowo staram się jeść dużo owoców i warzyw więc mam nadzieję, że z witaminami w moim organizmie nie jest źle
-
nick nieaktualny