X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ziarenkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz te mam http://www.sklep-zdrowia.eu/siemie-lniane-400g-p-965.html
    a wcześniej http://www.sante.pl/p28/siemie-lniane-400g

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje ;) w takim razie muszę zrobić tak jak Ty... dziś wypróbuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie działa :) możesz na wykresie zobaczysć jaki mam śluz :) więcej płodnego co mnie cieszy . Tyle że ja pije do owulacji . ( nie wiem czy występuje ) ale wtedy kiedy wyznaczyło to już nie pije od tego czasu bo nie chce mieć przez cały cykl dużo śluzu .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5mg ??? :O to są wgl takie co tyle mają ?
    Ja mam 400 mg

a mam pytanie odnośnie wit. ile mg dziennie należy brać witaminy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka faktycznie masz super śluz... zazdroszczę :) u mnie latem było lepiej (może dlatego, że baardzo dużo wody piłam) ale teraz już jest słabo więc muszę się wspomóc, mam nadzieję, że siemię mi pomoże :)

O kurczę Morwa faktycznie spora ta dawka, dobrze, że tylko trzy dni brałaś więc nie sądzę żeby coś złego się działo... ale fakt, lepiej brać tę zalecaną dawkę czyli 0,4 mg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    5mg ??? :O to są wgl takie co tyle mają ?
    Ja mam 400 mg

a mam pytanie odnośnie wit. ile mg dziennie należy brać witaminy .

Landryneczko zalecana dawka kwasu foliowego to 0,4 mg czyli 400 ug :)

A o jakie witaminy pytasz?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie takie dawki to tylko dla kobiet, które urodziły dzieci z wadą... dobrze, że się tak szybko zorientowałaś ;) na wielu stronach jest napisane, że niby kwasu foliowego nie da się przedawkować bo jest usuwany z moczem... ale skoro Ty miałaś mdłości to może jednak się da... najważniejsze, że już będziesz brała dobrą dawkę ;) swoją drogą w aptekach też powinni uważać bo z lekarstwami nie ma żartów :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dawke od lekarza już od dawna zapisaną 5mg a nie rodziłam żadnego dziecka chorego ani nikt u mnie w rodzinie , nie wymitowałam ani nic mi nie było ... teraz już się skończył więc biore witaminki a w nich jest kwas foliowy 200 ug , za dwa dni bede w PL to sobie kupie folik ;) co do siemia to pije identyko jak Landrynka ale mozna też w garnku gotować to taki bezsmakowy kisiel wychodzi ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 Toxey

U mnie sobota też pracująca. Pranie, sprzątanie...

Test owu dzisiejszy już na pewno pozytywny tylko nadal brak śluzu :(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) u mnie tez dzis sprzatanie, pranie itd. jak to sobota :) jutro dopiero nna noc ide wiec troszke tego weekendu mam :)
    Wczoraj sie przejelam tymi wynikami nasienia męża, az spać nie moglam i dzis podjelam mysle sluszną decyzje - zapisalam nas do provity w katowicach, jest to klinika nieplodnosci, ale chodzi mi o konkretnego lekarza, polecalo mi go juz kilka znajomych, ale teraz wyniki meza sklonily mnie do podjecia tej decyzji gdyz lekarz ten jest ginekologiem-poloznikiem i andrologiem, wiec na jednej wizycie załatwi i mnie i męża, a tak to ja bym chodzila do swojego (150 zl) i mąż musialby isc do androloga i kolejna kase zaplacic, starata kasy i czasu mysle, a tu za jednym zamachem bedzie badal mnie i meza a wizyta (160 zl) i dodtakowo jest on specem od nieplodnosci, wiec mysle ze dobrze zrobilam:) choć lubie mojego dotychczasowego lekarza i troche mi szkoda, ale coz.
    wizyta 18 listopada :)

Toxey lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzeba próbować też w innych miejscach, może akurat Wam pomoże :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc jest dobry, zobaczymy. nie chce starac sie na darmo kolejnego roku....

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem jak jest z tym kwasem... w necie różne opinie, pewnie lekarze też różnie mówią... dla bezpieczeństwa ja będę trzymała się tej zalecanej dawki ;)

Toxey skoro test pozytywny to działaj, działaj... może śluzu na zewnątrz nie ma tylko a wewnątrz jest :)

Mimi86 - bardzo dobrą decyzję podjęłaś, czas szybko leci więc ani się obejrzysz i będzie wizyta... dowiecie się czegoś więcej :)

ja właśnie siemię zalałam... zobaczymy czy coś pomoże :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Landryneczko zalecana dawka kwasu foliowego to 0,4 mg czyli 400 ug :)

A o jakie witaminy pytasz?

estrella właśnie chodziło mi o 400 ug :D jakoś to mg mi w głowie siedzą :D
    ogólnie np ja biorę kwas 400 , wit E i C po 400 , żelazo 50 , magnez 200 i nie wiem czy dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory brałam folik oraz po pół tabletki dziennie magnez b6 forte, którego 1 tabletka zawiera: magnez 400 mg, witamina B6 1,4 mg, witamina B1 1,1 mg, witamina B12 2,5 mcg, kwas foliowy 300 mcg. No i teraz widzę, że przez miesiąc brałam dziennie dawkę większą kwasu niż 0,4 bo jeszcze ten z magnezem...

Teraz natomiast kupiłam coś innego i od dziś zaczęła brać Actibion energia zawierający:
    Ekstrakt z korzenia żeń-szenia 200 mg
    Witamina C 80 mg
    Ekstrakt z nasion guarany 75 mg
    Magnez 56,25 mg 15
    Ekstrakt z liści zielonej herbaty 50 mg
    Niacyna 16 mg
    Witamina E 12 mg
    Cynk 10 mg
    Żelazo 7 mg
    Kwas pantotenowy 6 mg
    Mangan 2 mg
    Witamina B6 1,4 mg
    Witamina B2 1,4 mg
    Witamina B1 1,1 mg
    Miedź 1 mg
    Kwas foliowy 200 µg
    Witamina A 120 µg
    Selen 55 µg
    Molibden 50 µg
    Chrom 40 µg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem jakie są dokładne dawki witamin, które trzeba przyjmować... myślę, że nie ma też co przeginać bo wiadomo co za dużo to nie zdrowo :) staram się jeść dużo owoców i warzyw więc mam nadzieję, że z witaminami w moim organizmie nie jest źle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ale np kwasu czytałam że trzeba 400 i na ovu nawet kiedyś pisało a żelaza 40 ... sama nie wiem teraz grr . Czyli ja za dużo biorę :/ ale w tbl kwasu np jest 400 tej co biore

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ