Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ziarenkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz te mam http://www.sklep-zdrowia.eu/siemie-lniane-400g-p-965.html
    a wcześniej http://www.sante.pl/p28/siemie-lniane-400g

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informacje ;) w takim razie muszę zrobić tak jak Ty... dziś wypróbuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie działa :) możesz na wykresie zobaczysć jaki mam śluz :) więcej płodnego co mnie cieszy . Tyle że ja pije do owulacji . ( nie wiem czy występuje ) ale wtedy kiedy wyznaczyło to już nie pije od tego czasu bo nie chce mieć przez cały cykl dużo śluzu .

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5mg ??? :O to są wgl takie co tyle mają ?
    Ja mam 400 mg

a mam pytanie odnośnie wit. ile mg dziennie należy brać witaminy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka faktycznie masz super śluz... zazdroszczę :) u mnie latem było lepiej (może dlatego, że baardzo dużo wody piłam) ale teraz już jest słabo więc muszę się wspomóc, mam nadzieję, że siemię mi pomoże :)

O kurczę Morwa faktycznie spora ta dawka, dobrze, że tylko trzy dni brałaś więc nie sądzę żeby coś złego się działo... ale fakt, lepiej brać tę zalecaną dawkę czyli 0,4 mg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    5mg ??? :O to są wgl takie co tyle mają ?
    Ja mam 400 mg

a mam pytanie odnośnie wit. ile mg dziennie należy brać witaminy .

Landryneczko zalecana dawka kwasu foliowego to 0,4 mg czyli 400 ug :)

A o jakie witaminy pytasz?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie takie dawki to tylko dla kobiet, które urodziły dzieci z wadą... dobrze, że się tak szybko zorientowałaś ;) na wielu stronach jest napisane, że niby kwasu foliowego nie da się przedawkować bo jest usuwany z moczem... ale skoro Ty miałaś mdłości to może jednak się da... najważniejsze, że już będziesz brała dobrą dawkę ;) swoją drogą w aptekach też powinni uważać bo z lekarstwami nie ma żartów :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dawke od lekarza już od dawna zapisaną 5mg a nie rodziłam żadnego dziecka chorego ani nikt u mnie w rodzinie , nie wymitowałam ani nic mi nie było ... teraz już się skończył więc biore witaminki a w nich jest kwas foliowy 200 ug , za dwa dni bede w PL to sobie kupie folik ;) co do siemia to pije identyko jak Landrynka ale mozna też w garnku gotować to taki bezsmakowy kisiel wychodzi ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 Toxey

U mnie sobota też pracująca. Pranie, sprzątanie...

Test owu dzisiejszy już na pewno pozytywny tylko nadal brak śluzu :(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) u mnie tez dzis sprzatanie, pranie itd. jak to sobota :) jutro dopiero nna noc ide wiec troszke tego weekendu mam :)
    Wczoraj sie przejelam tymi wynikami nasienia męża, az spać nie moglam i dzis podjelam mysle sluszną decyzje - zapisalam nas do provity w katowicach, jest to klinika nieplodnosci, ale chodzi mi o konkretnego lekarza, polecalo mi go juz kilka znajomych, ale teraz wyniki meza sklonily mnie do podjecia tej decyzji gdyz lekarz ten jest ginekologiem-poloznikiem i andrologiem, wiec na jednej wizycie załatwi i mnie i męża, a tak to ja bym chodzila do swojego (150 zl) i mąż musialby isc do androloga i kolejna kase zaplacic, starata kasy i czasu mysle, a tu za jednym zamachem bedzie badal mnie i meza a wizyta (160 zl) i dodtakowo jest on specem od nieplodnosci, wiec mysle ze dobrze zrobilam:) choć lubie mojego dotychczasowego lekarza i troche mi szkoda, ale coz.
    wizyta 18 listopada :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzeba próbować też w innych miejscach, może akurat Wam pomoże :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc jest dobry, zobaczymy. nie chce starac sie na darmo kolejnego roku....

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem jak jest z tym kwasem... w necie różne opinie, pewnie lekarze też różnie mówią... dla bezpieczeństwa ja będę trzymała się tej zalecanej dawki ;)

Toxey skoro test pozytywny to działaj, działaj... może śluzu na zewnątrz nie ma tylko a wewnątrz jest :)

Mimi86 - bardzo dobrą decyzję podjęłaś, czas szybko leci więc ani się obejrzysz i będzie wizyta... dowiecie się czegoś więcej :)

ja właśnie siemię zalałam... zobaczymy czy coś pomoże :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Landryneczko zalecana dawka kwasu foliowego to 0,4 mg czyli 400 ug :)

A o jakie witaminy pytasz?

estrella właśnie chodziło mi o 400 ug :D jakoś to mg mi w głowie siedzą :D
    ogólnie np ja biorę kwas 400 , wit E i C po 400 , żelazo 50 , magnez 200 i nie wiem czy dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory brałam folik oraz po pół tabletki dziennie magnez b6 forte, którego 1 tabletka zawiera: magnez 400 mg, witamina B6 1,4 mg, witamina B1 1,1 mg, witamina B12 2,5 mcg, kwas foliowy 300 mcg. No i teraz widzę, że przez miesiąc brałam dziennie dawkę większą kwasu niż 0,4 bo jeszcze ten z magnezem...

Teraz natomiast kupiłam coś innego i od dziś zaczęła brać Actibion energia zawierający:
    Ekstrakt z korzenia żeń-szenia 200 mg
    Witamina C 80 mg
    Ekstrakt z nasion guarany 75 mg
    Magnez 56,25 mg 15
    Ekstrakt z liści zielonej herbaty 50 mg
    Niacyna 16 mg
    Witamina E 12 mg
    Cynk 10 mg
    Żelazo 7 mg
    Kwas pantotenowy 6 mg
    Mangan 2 mg
    Witamina B6 1,4 mg
    Witamina B2 1,4 mg
    Witamina B1 1,1 mg
    Miedź 1 mg
    Kwas foliowy 200 µg
    Witamina A 120 µg
    Selen 55 µg
    Molibden 50 µg
    Chrom 40 µg

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem jakie są dokładne dawki witamin, które trzeba przyjmować... myślę, że nie ma też co przeginać bo wiadomo co za dużo to nie zdrowo :) staram się jeść dużo owoców i warzyw więc mam nadzieję, że z witaminami w moim organizmie nie jest źle ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella ale np kwasu czytałam że trzeba 400 i na ovu nawet kiedyś pisało a żelaza 40 ... sama nie wiem teraz grr . Czyli ja za dużo biorę :/ ale w tbl kwasu np jest 400 tej co biore

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ