X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
Odpowiedz

Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no ja juz po wizycie u mojego gina, a wiec tak :
    1. poki co do szpitala nie musze isc, mam antybiotyki i czopki przyjmowac.
    2. Torbiel na lewym jajniku 3,5 cm na 4 cm a z racji ze jak na moj jajnik jest ona bardzo duza to moze dojsc do przekrecenia jajnika i wtedy ponoc poczuje bol jakby ktos mi noz wbijal w brzuch - w takim przypadku od razu czy to w dzien czy w nocy mam sie udac do szpitala.
    3. jak sie nic nie bedzie dzialo to za miesiac mam przyjsc na kontrol i jak sie okaze ze torbiel nadal jest to szpital i usuwanie laparoskopowo.

ehhh oby te leki zadzialaly:(
    aaa i dostalam jeszcze luteine gdybym chciala sobie tą @ jednak wywolac teraz, ale tak mysle czy to bedzie dobry pomysl? jakbyscie zrobily??? a i dziwnie mam ja przyjmowac 3 razy dziennie pod jezyk przez 4 dni i odstawic...

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi uwazam ze to dobry pomysł z luteina, wg mnie moze pomoc na chociazby czesciowe wchłoniecie. Ja bym brała chociaz pdoobno podjezykowa jest obrzydliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby leki pomogły, trzymaj się, a lutką się właśnie tak @ wywołuje.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomyslalam ze przez luteine nie bede wiedziala co z tym torbielem( bo moze dostalabym krawawienia po lekach na torbiel) ale tez moze nic sie nie zmenic a skoro piszecie ze moze ona pomoc we wchlonieciu to jutro wlacze tez luteine :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kacha 32 Znajoma

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też poprosze dopisac na listę - mam nadzieję że i nam się uda:)

Vesna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, lutka może też ładnie pomóc we wchonięciu, w sumie nie wiem czy nie powinnaś dostać czegoś na wyciszenie jajników żeby pęcherzyki póki się nie wchłonie torbiel przestały rosnąć, albo chociaż lutke przez 10 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi zazwyczaj gini przepisuja wlasnie progesteron na pomocne wchłoniecie :) Takze w polaczeniu z antybiotykiem powinno dac rade :)

Miłego dnia wszystkim :)

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc laski :)

u mnie owulacji nie widać.. słyszałam że castagnus na początku może (ale nie musi) zaburzać gospodarkę hormonalną i mogą (ale nie muszą) być problemy z owulacją..

mój wykres jest beznadziejny.. teraz zrobił sie prawie płaski..

normalnie owu powinna być wczoraj..

powinnam iśc do ginekologa.. wiem.. zbadac się.. wiem...

nie mam na to czasu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 08:52

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia-ktosia wrote:
    cześc laski :)

u mnie owulacji nie widać.. słyszałam że castagnus na początku może (ale nie musi) zaburzać gospodarkę hormonalną i mogą (ale nie muszą) być problemy z owulacją..

mój wykres jest beznadziejny.. teraz zrobił sie prawie płaski..

normalnie owu powinna być wczoraj..

powinnam iśc do ginekologa.. wiem.. zbadac się.. wiem...

nie mam na to czasu :(

A w jakim celu go bierzesz?

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 miałam juz około trzy dni przed @ plamienia, moim zdaniem miałam za niski progesteron.. stąd zaczęłam łykać casta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak lutelna jest długa to plamienia to raczej nie problem, z tym castem to jest tak ze zaczyna w sumie działać po 3 miesiącach jak sie go odstawi, brałam kiedys na plamienia ale sródcykliczne, pomógł, nawet cykle wyrównał, ale tak jak pisze po 3 msc brania i odstawieniu, później już do niego nie wróciłam, a w sumie szoda

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak z tym właśnie że ja mam fazę lutealną 11dni więc na skraju norma/niedobór. Cóż zaczęłam brać to poczekam te 3 cykle jeśli ma się polepszyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może zbadaj sobie progresteron 7dpo to będziesz wiedziała czy jest dobrze, czy nie

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, w sumie powinnam isc do gina i w ogole niech zrobi usg i zobaczy czy byla owulacja a jesli nie to czy się zbliza, dopiero potem moge isc na badanie progesteronu bo tak to nie mam nawer od jakiego dnia liczyc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wtedy by było jasne i może lutkę być dostała na 2 faze,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 09:25

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta zaklepana na wtorek. Zobaczymy co powie, choc to z nfz więc nie liczę na cuda.. moze uda mi sie dzis wbić prywatnie, byłoby miło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny was często też tak bolą jajniki podczas @ bo mi się już konczy a od wczoraj zauważyłam takie ciągniećia w jajnikach dziś też pobolewaja delikatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia na razie masz płodny śluz trzeba poczekac jak sie dalej rozwinie wykres.

Evell mnie to roznie, ale ja jade na ibupromie i w sumie wtedy niczego nie czuje :D

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poproszę o wciągnięcie mnie na listę:)

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Vesna Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie piąteczek! :) jakie plany na weekend? zapowiada sie słonecznie i ciepło w Małopolsce, wiec my z mężem jakiś wypadzik planujemy :D, troche wyluzować, pobyć razem. Troche nam tego brakuje, bo wiadomo kredyt, oboje od rana do wieczora w pracy, mój mąż na dwóch etatach.

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ