Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mała2930 wrote:DZIEWCZYNY UDAŁO SIĘ JEST DRUGA KRECHA:)
Chcę tylko takie wiadomości czytać Gratuluję!! Zdrowej i bezproblemowej ciąży Ci życzę!! No i poproszę o wiruski
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tak z innej beczki... Robi któraś z Was zupę z dyni?? Dostałam wczoraj piękną dynię od dziadka i chcę zrobić krem. Macie może jakiś sprawdzony przepis??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa robiłam
Potrzebny jest 1 litr bulionu.
Dynie obierasz, kroisz na małe kawałki i smażysz na maśle na patelni aż zbrązowieje. Wrzucasz je do bulionu, z włoszczyzny zostawiasz tylko marchewkę, reszte wyrzucam. Gotuję aż do wrzenia. Dodaje starty imbir(trochę, kurkume w proszku, pieprz, sól. Jak się zagotuje wszystko zaczynam blendować na jednolity krem. Doprawiam do smaku i dodaję śmietanę 18% -
Paulina uwielbiam zupę-krem z dyni. Miąższ gotujesz w niewielkiej ilości wody, z jakąś kiełbaską albo mięskiem, żeby był wywar bulionowy, można dodać cebulkę, oczywiście przyprawy wg uznania, gotujesz wszystko i jak będzie mięciutkie, to wszystko mieszasz blenderem i gotowe. Musisz tylko uważać, żeby wody nie było za dużo, bo wyjdzie rzadka... na koniec kleks z kwaśnej śmietany (np. do zup) albo gęstego jogurtu naturalnego Smacznego
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję!! Jak zawsze jesteście niezastąpione No i fajnie, że nie tylko ciążowe sprawy są poruszane Tak mała odskocznia Dzisiaj chyba ugotuję kremik, będzie na dwa dni
-
Ja już zrobiłam dwa prania, ugotowałam pomidorówkę na jutro, przygotowałam ziemniaczki do pieczenia na dzisiejszą kolację, czekam aż mięcho się rozmrozi i będę je grillować.
Moje witaminki są już do odebrania w aptece, więc po południu skoczę je odebrać.
Od jutra będę je brała. Zobaczymy czy mi pomogą.
Myślę cały czas czy jest sens się zdrzemnąć... niby nieprzespana cała nocka, ale jakoś mi się nie chce spać... owszem ziewam jak głupia, ale oczy mi się nie zamykają. -
I kolejna z naszej listy pochwaliła się dobrymi wiadomościami Daisy ma drugą krechę na teście Czeka na wynik bety Jak mnie cieszą takie informację, jakbym to sama zafasolkowała
-
Poza tym wrzuciłam sobie playlistę zespołu, którego słuchałam w 1998 roku, kiedy nie było takich możliwości, że wrzucasz na YT i oglądasz do woli, tylko trzeba było czekać na kolejną listę przebojów niemieckiej VIVY!!!!
Co to były za piękne czasy...
Aż się zdziwiłam, że pamiętam tekst każdej ich piosenki ...Paulina_2603, Evaa lubią tę wiadomość
-
Myszko my z mężem zawsze do obiadu włączamy sobie Stars Tv i tam lecą w większości stare hity Fajne czasy A czego słuchałaś??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 11:16
-
Guano Apes chyba przez dwie godziny słuchałam ... nie wiem czy iść spać czy zrobić sobie popcorn i włączyć jakiś film... już nawet łazienkę posprzątałam ... co jeszcze mam zrobić?
-
Evaa wrote:zrelaksuj sie odpocznij i lej na wszystko... dobrze ci radze,,,, ja dzis kupilam test ciazowy niech sobie lezy spokojnie w szafce moze kiedys sie przyda... bo zawsze suka przychodzi na czas i nie mam okazji testowac....
ja to mam aż dwa cholerne testy ciążowe...
pinda jedna niech już sobie idzie...
też zawsze przyłazi nieproszona...Evaa lubi tę wiadomość