Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evaa wrote:Malamyszko podalabys mi twon przepis na ciasto czekoladowe? Czy to byl przepis dzejzi...sama nie wiem... Laski podajcie jakis fajny latwy przepis na ciasto...jutro chce Cos upiec
Kochana to był przepis Pauliny... zaraz go znajdę to wklejęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 19:55
Evaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Tobą Evaa. Mój mąż jest ode Mnie 5 lat starszy i strasznie chciałby byc ojcem aczkolwiek jak to facet zachowuje zimna krew. W zeszłym roku straciliśmy ciążę w 7 tyg. Od tamtego czasu mąż bardzo chce ale strasznie sie boi bo jak zaczął się cieszyć to po chwili płakał z utraty.... Teraz kolejny raz będziemy przechodzić to samo Mam nadzieję że uda się jak najszybciej żebyśmy się nie zniechęcili i nie zaczęli kłócić.
Tobie życzę siły i ujrzenia dwóch kresekEvaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evaa wrote:Mi to obojetne czy syn czy cora...wazne zeby to dziecko miec... I oby bylo zdrowe...reszta nie ma znaczenia...
Mi też wszystko jedno czy chłopak czy dziewczynka. Mój mąż o dziwo myśli tak samo jak jaEvaa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tu masz rację Evaa hehe, mój to takie prawdziwe duże dziecko.Mamy dwa labladory i jak zaczyna się z nimi bawić to uwielbiam siadac i patrzec na niego. Wiem, że będzie wspaniałym ojcem i odczuwa potrzebę ojcostwa. Jest mi przykro, że na zawołanie nie mogę mu tego dać ale niestety takie rzeczy nie sa proste...
-
Nadal miesiaczki brak i co mnie dziwi szyjka wysoko zamknieta tak mi sie wydaje.
Zero objawow jedynie strasznie bolace autki.
a co cykl mialam silny bol lewegi jajnika a w tym cyklu totalnie zero procz sutkow
dziiwneeBliźniaki
Najprawdpodobniej Parka -
Paulina_2603 wrote:Mam dwa przepisy ale jeszcze nie wiem, z którego skorzystam
SZYBKIE CIASTO CZEKOLADOWE
Składniki (powinny być w temperaturze pokojowej):
- 250 g mąki tortowej,
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki kakao
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 200 ml oleju
- 220 ml maślanki (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- 150 g czekolady na polewę (może być mleczna)
1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (góra-dół).
2. Mąkę i kakao przesiać do miski. Wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać cukier, cukier waniliowy i wymieszać.
3. W drugiej misce wymieszać olej, maślankę i jajka.
4. Do suchych składników dodać mokre i połączyć łyżką na jednolitą masę.
5. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Ciasto przelać do formy, wyrównać i piec przez około 50-55 minut. Wystudzić.
6. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta.
CIASTO CZEKOLADOWE Z JABŁKAMI I ORZECHAMI
Składniki (blacha 22x33 cm):
- 1,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- 0,5 szklanki ciepłej wody
- 1 szklanka mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 2,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 łyżek kakao
- 2 jabłka
- 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów
- 1/3 łyżeczki cynamonu
1. Jabłka obrać, pokroić na małe kawałki i posypać cynamonem. Wymieszać z orzechami.
2. Jajka ubić z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wymieszać używając miksera.
3. Wymieszać ciasto z jabłkami i orzechami (łyżką). Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
SMACZNEGO!!
ZNALAZŁAM!!!!Evaa lubi tę wiadomość