Do końca roku zobaczę II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykolka wrote:Hej dziewczyny. Nie wiem cos się dzieje. Dziś mam 7dpo i dostałam jakiegoś brazowego krwawienia to nie za wcześnie na okres? Nie wiem co robić i się martwię
-
Ja tez tak mam, ale to 2-3 dni przed miesiaczka. Chociaz jeszcze 1,5roku temu mialam tydzien lub nawet 10dni przed. Mysle,ze to moze byc tez wina stresu. Ale w poprzednim cyklu zaczelo sie pare dni po owulacji i okazalo sie,ze to peknieta torbiel. Moze to byc tez zbyt niski poziom progesteronu. Tak naprawde gdybac mozna sporo, ale najlepiej skonsultowac sie z ginem, tak mi sie wydaje. Ale glowa do gory,bo moze to poprostu zwykle plamienia przed @
-
nick nieaktualnyJa miałam lekko podwyższony progesteron i prolaktyne i plamiłam tak jak Ty kolka, dostałam bromergon, biorę drugi miesiąc ale plamienie dalej jest.....miałam nadzieje ze sie uda w tym cyklu ale chyba przyjdzie @
Dziewczyny mam takie pytanie do Was.Bo po biopsji ostatnio okazało się że mam fragmenty polipów endometrialnych, po badaniu poziomu hormonów ze podwyzszony nieznacznie progesteron i sporo prolaktyna, biorę bromergon tak jak pisałam wyżej ale czy tych polipów sie w zaden sposób nie leczy?Czy ta terapia hormonalna wystarczy?słyszałam ze się wchłaniaja same, zapomniałam zapytac ostatnio a kolejna wizyta w pon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
TakaSobie, mi sie wydaje,ze jutro, gpra pojutrze dostanoesz okres,bo tempka spadla. Oczywiscie nadzieja zawsze jest,ale lepiej sie nastawic na @ i mile zaskoczyc niz odwrotnie benia, ja we wrzesniu prolaktyna ponad 40(nie pamietam dokladnie ile) przy podobnych normach, nic nie bralam na obnizenie i w zeszlym moes jak badalam to juz zeszla do gornej granicy normy. A nie jestes ostatnio w stresie? Albo nie serduszkowalas dzien przed badaniem ani zadnych pieszczot nie bylo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 09:41
-
nick nieaktualnyVuko, to badanie robiłam pod koniec stycznia. w stresie nie jestem w ogóle.A czy seruszkowałam nie pamietam. ale mozliwe że tak bo my z mężęm prawie codziennie:D
A czy to ma jakieś znaczenie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:31
-
nick nieaktualny
-
Najczescoej wchlaniaja sie same pod wplywem lekow hormonalnych, czesto przepisuja tabletki anty zeby sie wchlonelo. Noe wiem dlaczego Twoj lekarz nic Ci nie powiedzial o wspolzyciu przed badanoem prl. Moj wprawdzie mnie nie kierowal,tylko sama poszlam,ale jak zobaczyl podwyzszony wynik to od razu zapytal czy wspolzylam moze dzien wczesniej. Pozniej skierowal mnie na badanie prolaktyny z meto...cos tam badaja Ci prl,pozniej lykasz taka tabletke i po godz znowu badaja prl. Jesli wzrosnie dziesieciokrotnie lub wiecej to oznacza hiperprolaktynemie. U mnie wzroslo na szczescie tylko x6.
-
nick nieaktualnyMoja gin nic nie pytała....więc byłam nieświadoma tego...Moja cała rodzina chodzi do Niej i zawsze pomagała Nam, z tego co piszesz może sie okazać ze w ogóle niepotrzebnie biorę ten bromergon a podwyższenie bylo chwilowe.....Za każdą wizyte zdziera 100zł, masakra, w poniedziałek znowu mam iśc.Hmmm chyba poszukam innego lekarza i pójde sprawdzic co mi powiedza.A czy jest tu ktoś z okolic Sosnowca i może cos polecic?
-
Kochana, ja bym jutro rano zrobila prl i na pon bedziesz miala wynik, jak sie okaze,ze jest ok,to bedzie sprawa jasna a tak to pojdziesz do gin, powiesz co i jak,ona kaze zrobic prl, zgarnie stowe i pozniej z wynikiem do niej jeszcze raz. Ps. Moj zgarnia 150, a mam teraz monotoring przez dwa cykle,wiec juz wie boje jak mnie policzy
-
nick nieaktualnyAle czy prl nie robi sie w konkretnym dniu cyklu?może masz racje tak muszę zrobić....
wogóle od kilku dni czuje sie fatalnie, bromergon biore juz 2 m-c ale te kilka dni daje mi w kośc, słabo mi, mam zawroty głowy, cisnienie miałam wczoraj wieczorem 94 na 43....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:25