X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Do końca roku zobaczę II kreski
Odpowiedz

Do końca roku zobaczę II kreski

Oceń ten wątek:
  • kajulka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    duzo się nas robi :P. Witam nowe staraczki :). A ja zas mam dzisiaj lenia... musze isc po wyniki a mi sie nie chce... i co smieszniejsze wcale daleko nie mam, 5-7 minut... chyba przez tą pogode tak mam... jeszcze mam dola bo moj stwierdzil ze dopoki pracy nie znajde to niestety nie bedziemy sie starac... moze uda mi sie u ciotki cos zalatwic... ona ma bufet w urzedzie skarbowym i moze tam bym sie zalapala bo babka ktora tam jest w marcu ma wyjechac gdzies... w najgorszym wypadku moze pojde do jej drugiego baru.. sa ta baby ktorych nietrawie ale czego sie dla dziecka nie zrobi...

przynajmniej bedziesz miala platne zwolnienia i macierzynski , zawsze tez wiecej pieniazkow dla domowego budzetu a co najwazniejsze zajmiesz tez mysli czyms innym niz tylko checia bycia mama :) praca sluzy jak dla mnie ku dobremu

hchy3e3kuak68fwg.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby ale moj nie zmieni.... mialam miec fajna robote ale zatrudnili kogos po znajomosci... a teraz jest mi trudno... wczesniej robilam w tesco, niby tylko przez agencje pracy, umowa zlecenie i za marne pieniadze ale jednak...
    nawet jakbym miala pol etatu teraz to moze tata by mi wysylal kase na dodatkowe ubezpieczenie zebym miala jako niby cale... ale czy w takiej sytuacji wyplacaliby mi za caly etat jak tylko skladki bym oplacala za caly a tak naprawde umowa bylaby na pol?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 00:09

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Vuko Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, milego popoludnia. Ja juz w pracy i tak do wieczora. Papa

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jak miałybyście ochotę poczytać, komentować i się udzielać to zapraszam na mój nowo stworzony blog, który każdego dnia będzie się rozszerzał :) Na razie początek i wstępny zarys pomysłu na niego :) mamapelnapomyslow.simplesite.com

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grill25 moj tez mowil ze jak pracy niebedziemy miec oboje to nici narazie z dzieciatka,ale ze wyszlo jak wyszlo ,powiedzialam mu o chorobie to teraz pierwszy zeby sie starac;)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chociaz uspokoiła ze pcos nie mam. Zobaczymy co wyjdzie jak powtórzę tsh t3 i t4. Mój niestety nie ma takiego podejścia... Niby tez się kochamy bez gumek i zdarzają się wtedy płodne dni ale zobaczymy

dxomanli5dlutv4a.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno od 1 stycznia nawet bezrobotnym kobietom będzie przysługiwał płatny urlop macierzyński. Nie wiecie czy to prawda? tak mi się obiło o uszy. Jak nie macie pracy to warto się gdzieś prywatnie doubespieczyć bo tak to z bezrobocia żadne dopłaty do urodzenia dziecka się nie należą. Tylko trzeba wykupić ubespieczenie przed ciąża. Tak np. w PZu się płaci np 50zł miesięcznie a potem się należy 1500zł. Ja o tym nie wiedziałam a tak w mojej sytuacji dostalibyśmy 6000zł.

Ja mam pracę domową a zamiast się chwycić roboty tylko przeglądam forum. Ale mam lenia ;P

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że jeśli ktoś nie pracuje to dostanie 1000zł miesięcznie. Ale pod warunkiem ze partner nie bedzie mógł wziąć urlopu tacierzynskiego i rodzicielsiego:) a te pieniadze będą przysługiwać m.in bezrobotnym, studentom. nie pamiętam tego dokładnie ale jakoś tak to będzie wyglądać:)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    jak dla mnie to był zły pomysł odkładać starania na później. najpierw wstrzymalismy się bo studiowałam , później bo fajnieby było coś odłożyć kasy, później ,ze po ślubie, a teraz jest tak ,że uaktywnila mi się tarczyca(Hashimoto), rozjechaly mi się cykle i co z tego ,że mamy wszystko jak nie ma dziecka? Dlatego ja żałuję , że nie zdecydowaliśmy się wcześniej mąż też, ciągle powtarza jaki był głupi bo wcześniej miałam wszystko książkowo (owulacje potwierdzane przez ginekologów) równiutkie cykle co do minuty niemalże;) a teraz mam kaszane i muszę walczyć, a ile ta walka potrwa nie wie nikt.
    Morwa, a ile masz lat, jeśli można zapytać?

A co do pracy, to moja koleżanka nie mogła zajść w ciążę przez 1,5 roku i udało się dopiero jak dostała w pracy umowę na czas nieokreślony. Poczucie bezpieczeństwa też robi swoje, nawet jak się jego braku nie odczuwa świadomie.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili - aha a jak to jest z opieką? Jak Bóg da to w kolejnej ciąży napewno będę miała cc i mąż mógłby wziąść jakąś opiekę na mnie albo coś takiego? Ma umowę na czas nieokreślony. Ja jestem (na chwilę obecną bezrobotna i nie wiadomo czy tak nie pozostanie).

Jeszcze daleko do tego ale tak z ciekawości pytam :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Podobno od 1 stycznia nawet bezrobotnym kobietom będzie przysługiwał płatny urlop macierzyński. Nie wiecie czy to prawda? tak mi się obiło o uszy. Jak nie macie pracy to warto się gdzieś prywatnie doubespieczyć bo tak to z bezrobocia żadne dopłaty do urodzenia dziecka się nie należą. Tylko trzeba wykupić ubespieczenie przed ciąża. Tak np. w PZu się płaci np 50zł miesięcznie a potem się należy 1500zł. Ja o tym nie wiedziałam a tak w mojej sytuacji dostalibyśmy 6000zł.

Ja mam pracę domową a zamiast się chwycić roboty tylko przeglądam forum. Ale mam lenia ;P

Zartujesz? serio? to moze faktycznie tak by pasowalo zrobic... Twojej? tzn? to PZU jest lepsze? a nie wiesz czy wyplacaja terminowo? bo ZUS z tego co widze to jaja robi i szwagierka na pierwsza wplate czekala 2 miesiace... bo peselu nie dali rady doniesc do terminu ktory oni wyznaczaja... to jest chore... a teraz tez nieraz sie sporo spoziaja... ja jestem obecnie na bezrobociu, wiec musialabym z tego zzrezygnowac czy moge dodatkowo? chyba sie przejde dopytac do pzu jutro.

aleksandra, moj nie moze wziac tacierzynskiego bo teoretycznie jest bezrobotny :P. Szef go nie ubezpiecza i raczej nie bedzie za szybko tego robil

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:32

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Twojej? tzn?

W przypadku urodzenia martwego dziecka płacą po 3000 na rodzica.

Trzeba iść do PZU się zapytać. Wszyscy ci których się pytałam polecają PZU. Ja sprawdzałam Warte i Axe i tam były gorsze warunki. Jeżeli chodzi o wypłaty po OC samochodowym to szybciutko wypłacają. Możesz sobie to dodatkowo opłacać bo to jest nieobowiązkowe niespieszczenie. Tam różne są stawki niespieczenie i różne sytuacje w których wypłacają. Ja też jestem na bezrobociu i będę w najbliższym terminie chciała załatwiać by potem nie mówili że w ciąży kombinowałam i że mi nie wypłacą. Jak się tylko da to trzeba szukać dodatkowej gotówki :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kajulka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile macie lat dziewczyny i skad jestescie jesli mozna zapytac? :) Fajnie ze panstwo cos takiego ma zamiar wprowadzic ale zobaczymy czy sie uda, bo wiele razy cos obiecywali i dupa wielka blada z tego wychodzila

hchy3e3kuak68fwg.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią -rok wyborczy - dlatego wiele obiecują

Ja mam 27 ( w grudnniu) okolice Wadowic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:27

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ