Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dupek--Duphaston
Odpowiedz

Dupek--Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 16:34

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam dupka od pani doktor, bo powiedziałam, ze mam fazę lutealną 10-dniową. Dała wiec na zagnieżdżenie. Powiedziała, że dalej na 3 m-ce i zobaczymy. Jeśli po tym czasie nie wyjdzie, to mąż ma iść zrobić badanie nasienia. bo pni doktor po badaniu gin., usg i ogólnych badaniach przedciążowych (bez hormonów) powiedziała, że nie ma tu żadnego problemu. Nic tylko rodzić. Cykle też w sumie mam równiutkie. Czasem zdarza sie jakieś spóźnienie, ale to pewnie stres czy coś.

Teraz będzie 3 cykl z dupkiem. Jak nic nie wyjdzie to idziemy do lekarza...

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa jedynie zauważyłam, ze w cyklach z dupkiem mam w fazie lutealnej temp. niższe o 0,2-0,3 stopnia. Nie wiem czy tak ma być.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie chciałabym Cie załamywać ale ja od czerwca stosuje duphaston.. najpierw od 14dc teraz od 16... chociaż i tak czekam na owulkę i po skoku zaczynam brac i jak do tad bez zadnych rezultatów.. :(

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No różnie bywa. *oznałam tu dziewczyny, które z dupkiem zaszły:) hmm.. jak to brzmi :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niektórym nie udaje ale czy dupek akurat pomógł nie wiadomo :) Ale na pewno jest wieksza szansa :) I mam nadzieję że i Tobie się szybko uda :)

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczy a jak nie wiem kiedy mam owulacje, to skad mam wiedziec ze czy jak wezme duphaston od 16 dc, to czy on mi w ogole ja zablokuje?

• Lucy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiesz :)
    Dupka powinno się stosować po stwierdzonej owulacji. Najlepiej potwierdzonej monitoringiem.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • misiaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    hej dziewczy a jak nie wiem kiedy mam owulacje, to skad mam wiedziec ze czy jak wezme duphaston od 16 dc, to czy on mi w ogole ja zablokuje?
    Zależy też ile bierzesz tabletek? Dupek nie powinien Ci zablokować owulacji a juz napewno nie jedna tabletka

misiaa

34bwrjjgk872glsj.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ