Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
MimiM29 wrote:Hejka 12 dpo test biały 😤 nadziei brak na zamiane tego stanu. Czy jest mi przykro - trochę tak. Czy mam jeszcze jakąś nadzieję? Nie.
Ja też 12dpo i też biało
jestem 2 cykl po histeroskopii, byłam w listopadzie na konsultacji w klinice i usłyszałam, że mam próbować do lutego/marca i jak nic z tego nie wyjdzie, to rozpoczniemy kwalifikacje do inseminacji...
👩🏼33 👨🏻31 🐕🦺 5
Starania od XII 2023
Ona:
VI 2025
Niedoczynność tarczycy:
⁉️TSH 2,17 µIU/ml Euthyrox 50/75 mg
II 2025
✅ Estradiol 35,00 pg/ml
✅ FSH 7,56 U/l
✅ LH 7,71 IU/l
✅ PRL 391,0 µIU/ml
⁉️Testosteron 0,64 ng/ml
✅ Androstendion 1,15 ng/ml
✅ DHEA-S 270,0 µg/dl
✅ AMH 4,30 ng/ml
✅ Progesteron 7dpo 22,95 ng/ml
✅ jajowody obustronnie drożne
✅ X 2025 histeroskopia - usunięty polip endometrium, biopsja 🆗
Zoloft 50mg, endoover
On - analiza nasienia III 2025:
Koncentracja 87,3 mln/ml
Ruch progresywny 42%, całkowity 45,3%
Morfologia 6%. -
fantaghiro wrote:Ale niby czemu mielibyście wstrzymywać starania ze względu na ferrytynę? Przecież to nie jest żadne przeciwskazania do zajścia w ciążę. Ja teraz zaszłam przy ferrytynie 10, i wszystko jest ok, po prostu sobie włączę żelazo od 2 trymestru.
Naprawdę? Jejku 🙈 wyszło moje niedoinformowanie, mój gin i moja endo tak mnie straszą, że przy niskiej ferrytynie to i nie uda się zajść i że to takie niebezpieczne, że większe ryzyko wad płodu, że wysokie ryzyko poronienia, że będą problemy, że tak ślepo zaufałam…
Więc mimo że nie wiem czy się udało, już zaczęłam panikować i martwić się o moją potencjalną możliwą ciążę 🙈
A teraz nie wspierasz się żelazem, że czekasz dopiero od drugiego trymestru?👩❤️👨 30 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Czy możliwe jest, że w czwartek pęcherzyk miał 18 mm a do dzisiaj nadal nie wyłapałam piku i owulaki są negatywne? Cyfrowy pokazuje minus a strumieniowy facelle owszem kreskę, ale jeszcze trochę słabszą. Jak ten pęcherzyk u mnie rośnie...aż tak pozwoli? 🤷♀️
-
LadyA ciężko bez badań określać czy infekcja faktycznie wpłynęła wam na np. wyniki nasienia i zaważyła na faktycznych szansach w cyklu. Duża temperature miał twój facet? A ta teoretyczna cb stwierdziliscie przez wzgląd na analizę wykresu? Bo może mi coś umknęło.
Palinnka pęcherzyk rośnie 1-2mm na dobę, więc to całkiem możliwe. Elektroniczne testy (nie wiem jakie masz co prawda) clearblue całkiem sprawnie wyłapują dni płodne.
palinnka lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
💙🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
łożysko częściowo przodujące

-
W tym cyklu używam tych nowych pinkow digital test trio po raz pierwszy i jeszcze nie wiem jaką mogę im dać opinie... Kilka cykli temu używałam clearblue właśnie i one były ok.siesiepy wrote:LadyA ciężko bez badań określać czy infekcja faktycznie wpłynęła wam na np. wyniki nasienia i zaważyła na faktycznych szansach w cyklu. Duża temperature miał twój facet? A ta teoretyczna cb stwierdziliscie przez wzgląd na analizę wykresu? Bo może mi coś umknęło.
Palinnka pęcherzyk rośnie 1-2mm na dobę, więc to całkiem możliwe. Elektroniczne testy (nie wiem jakie masz co prawda) clearblue całkiem sprawnie wyłapują dni płodne.
No to w takim razie czekam dalej (nie)cierpliwie. Śluz się pojawił, nawet dosyć dużo więc może owu też będzie do dwóch dni.
Denerwuję się tym przesunięciem bo mam włączyć duphastonWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 12:39
-
Ja w pierwsza ciążę zaszłam z anemią i witaminą D na poziomie 7 , myślę że miałam też więcej niedoborów. Ciąża książkowa i dziecko urodziło się duże, silne i zdrowe 😀 teraz wzięłam się za siebie, wyszłam z anemii, uzupełniłam wszystkie niedobory i poroniłam …Olo323 wrote:Naprawdę? Jejku 🙈 wyszło moje niedoinformowanie, mój gin i moja endo tak mnie straszą, że przy niskiej ferrytynie to i nie uda się zajść i że to takie niebezpieczne, że większe ryzyko wad płodu, że wysokie ryzyko poronienia, że będą problemy, że tak ślepo zaufałam…
Więc mimo że nie wiem czy się udało, już zaczęłam panikować i martwić się o moją potencjalną możliwą ciążę 🙈
A teraz nie wspierasz się żelazem, że czekasz dopiero od drugiego trymestru?
Olo323 lubi tę wiadomość
👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

-
Dziewczyny, w jaki sposób liczyłybyscie owulację w tym przypadku? Generalnie sugerowałam się tym pierwszym wysokim wynikiem owulaka, ale w piątek 27.11 dosłownie zwijałam się z bólu i chyba jednak owulka była wtedy
niby ten wieczorny stosunek był o 23.30, ale chyba nikła szansa, że plemniki dotrwały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 13:06
🩷2015
🩷2018
🩵2023
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
38.8 °C 😕 nie mówi o tym, że szans nie ma i że nasienie już zupełnie jest do niczego, tylko że jakaś część mogła jednak przez zwiększoną temperaturę ulec zniszczeniu. W ogóle miał taki okres, że przez dwa miesiące był non stop przeziębiony...siesiepy wrote:LadyA ciężko bez badań określać czy infekcja faktycznie wpłynęła wam na np. wyniki nasienia i zaważyła na faktycznych szansach w cyklu. Duża temperature miał twój facet? A ta teoretyczna cb stwierdziliscie przez wzgląd na analizę wykresu? Bo może mi coś umknęło.
A jeśli chodzi o tą ciążę biochemiczną to tak, na podstawie wykresu i objawów. Nie wiem czy ma rację, czy to jednak był bardzo nasilony PMS, bo w sumie dla mnie liczy się efekt końcowy - ciąży jednak nie ma. Koleżanka była pewna na 100% mając te same informacje co on, że będę w ciąży, bo ona miała identyczne objawy.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Hej
🌿Olo323 bez przesady, obstawiam, że większość osób starających się nawet nigdy nie badało ferrytyny. Ja sama dostałam na nią skierowanie dopiero jak zaszłam w ciążę. Teraz endokrynolog dała mi do zbadania wszystkie hormony ze względu na starania, o ferrytynie nawet nie wspomniała. 😛 wiadomo, że jest ważna, ale nie rozumiem tego straszenia. Żelazo w suplementach można przyjmować dopiero od drugiego trymestru. Także nie martw się i życzę Ci drugiej kreseczki. 🥰
🌿Ounai no ja właśnie znam historię kobiety, która miała za sobą wiele poronień. Lekarze zdecydowali usunąć jeden jajowód (chyba coś było z nim nie tak), po usunięciu zaszła w ciążę, która donosiła. ☺️ a ta ciąża była właśnie z jajnika bez jajowodu.
O dobrze, że piszecie o tych bólach, bo ja praktycznie zawsze czuję tylko lewy jajnik i się zastanawiałam czy ten prawy nie działa czy co. 🤪 a jak czuję lekko prawy to lewy zawsze też.
U mnie chyba powoli owulaki zaczynają być ciemniejsze.
A zazwyczaj przez ile dni macie typowo płodny śluz?
Olo323, Ounai lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva, u mnie zazwyczaj 3-4 dni, ale zdarza się i 6. 😄 A są też takie cykle, że wcale go nie obserwuję. 🤷🏼♀️
Cerva lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
• 01.26r. → start stymulacji -
palinnka wrote:Czy możliwe jest, że w czwartek pęcherzyk miał 18 mm a do dzisiaj nadal nie wyłapałam piku i owulaki są negatywne? Cyfrowy pokazuje minus a strumieniowy facelle owszem kreskę, ale jeszcze trochę słabszą. Jak ten pęcherzyk u mnie rośnie...aż tak pozwoli? 🤷♀️
Mozliwe. Ja mialam teraz tak, ze w 12dc mialam pecherzyk 18mm i o nie pekl wcale, cykl bezowulacyjny.
Kassialka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
.aś. wrote:Dziewczyny, w jaki sposób liczyłybyscie owulację w tym przypadku? Generalnie sugerowałam się tym pierwszym wysokim wynikiem owulaka, ale w piątek 27.11 dosłownie zwijałam się z bólu i chyba jednak owulka była wtedy
niby ten wieczorny stosunek był o 23.30, ale chyba nikła szansa, że plemniki dotrwały.

A robiłaś testy pozniej jeszcze? Bo caly czas masz "wysoko", ale nie PIK na aplikacji. Nie mniej jednak ja bym uznała PIK 27go, a owu przewidywała dzien pozniej.
Temperatura tez raczej wskazuje na 28go jako owu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia, 14:09
aszin lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
aszin wrote:Cerva, u mnie zazwyczaj 3-4 dni, ale zdarza się i 6. 😄 A są też takie cykle, że wcale go nie obserwuję. 🤷🏼♀️
O dzięki, właśnie ja też zazwyczaj z 3 dni i się zastanawiałam czy to nie jakoś krótko.
Powodzenia z procedurą! 😊
aszin lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Też bym powiedziała, że owulacja była 28.11 🙂Księgowa wrote:A robiłaś testy pozniej jeszcze? Bo caly czas masz "wysoko", ale nie PIK na aplikacji. Nie mniej jednak ja bym uznała PIK 27go, a owu przewidywała dzien pozniej.
Temperatura tez raczej wskazuje na 28go jako owu.
Cerva, dzięki 😁
Księgowa lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Kurcze, tego się właśnie też obawiam u mnie. Ja to w ogóle mam późne owulację bo dziś jest 17 dcKsięgowa wrote:Mozliwe. Ja mialam teraz tak, ze w 12dc mialam pecherzyk 18mm i o nie pekl wcale, cykl bezowulacyjny.
-
Księgowa, nie robiłam już później, bo po tym piątku miałam już pewność, że owulacja była. W pracy zaciskałam zęby z bólu. Tylko właśnie nawet internet twierdzi, że czasem boli przed, czasem w trakcie, a czasem po. Ciekawe kiedy w końcu była i czy w ogóle jest jakaś szansa, że plemniki wytrzymały te 36 godz.🩷2015
🩷2018
🩵2023
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Oczywiście, że jest szansa 🙂 One mogą poczekać na komórkę jajową, gorzej w drugą stronę. Więc dobrze, że stosunek był wcześniej niż później 😁.aś. wrote:Księgowa, nie robiłam już później, bo po tym piątku miałam już pewność, że owulacja była. W pracy zaciskałam zęby z bólu. Tylko właśnie nawet internet twierdzi, że czasem boli przed, czasem w trakcie, a czasem po. Ciekawe kiedy w końcu była i czy w ogóle jest jakaś szansa, że plemniki wytrzymały te 36 godz.
Remedios, Księgowa, Cerva, Olo323 lubią tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 11.25r. → kwalifikacja
Aś, zgadzam sie z aszin. Lepiej za wcześnie niz za pozno 😉Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)