X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼
Odpowiedz

Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Luna11 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox, Olinka, dziękuję Wam. ❤️ Myślałam tak samo, dopóki nie zaczęło to dotyczyć mnie. Czytam ten wątek regularnie i kibicuję.

Wyjeżdżam na tydzień, więc idę 19, bo tak udało mi się złapać termin do mojego ginekologa, a potem spróbuję się umówić 29 lub 30 - powinno już być serduszko.

Jutro są moje urodziny i co jakiś czas poleci mi łza ze wzruszenia. 🥺 Jutro jak zadzwoni do mnie tata z życzeniami, to powiem, że też mam dla niego prezent. Zawsze sobie wyobrażałam, że dzwonię do mamy, ale jej od roku już nie ma. Wierzę, że opiekuje się mną i Kropkiem z góry. No i znowu mi lecą łzy. Dzięki, hormony. 🤯😆 Reasumując, jestem bardzo szczęśliwa i dziękuję za Wasze wsparcie. ❤️

Edit: zaczęłam też oglądać serial "This is us", który Wam polecam, bo jest piękny! Ale oczywiście chlipię co odcinek. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 15:19

Mamoura, Basiax, Seabird, KAaareii, Cerva, Karina123, Mika1992, Liyss🧚🏻, ŚWIEŻYNKA97, Mamacita, Olinka1329 lubią tę wiadomość

👧 27 (endometrioza powierzchniowa)

💊 omegame prenatal, kwas foliowy metylowany

🌼 09.12 - beta 27,00 mIU/ml prog 30,20 ng/ml
    🌼 11.12 - beta 83,3 mIU/ml TSH - 1,310 μIU/ml
    🌼 15.12 - beta 502,00 mIU/ml
    🌼 18.12 - beta 1455,00 mIU/ml

pierwsze dwie kreski w 12 cs 😭❤️

preg.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale wydarzenia i jakie opady śniegu! 😍❄️❄️

Kyciu, Basiu, Martakam gratulacje !!!!!! 😍♥️
    Trzymam za Was mocno kciuki! 🥰

Oby dalej były same płatki śniegu 🥰

U mnie straszne zamęt w pracy, jak to przy końcówce roku (bardzo mało na miejscu szefowej, więc „luźniej” psychicznie)

Dziś dostaliśmy telefon z przedszkola i nasz młody ma ospę 🙈

Basiax, Mamacita, Kycia lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

06.2025- PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie kusi testowanie, ale wydaje mi się że miałam owu 7 albo 9 dni temu i wiem, że to za prędko 😅
    Objawów nie mam żadnych, nic w tym miesiącu mi nie podpowiada brajan, więc nawet lepiej 😊

Dziś jedynie w drodze do pracy sobie myślałam, że szkoda że mam aż tak długie cykle, bo to wszystko przez to jeszcze dłużej trwa i w całym roku mam jakiś 10-11 cykli, że wiecie a jakbym miała średnio 28 dniowe to miałabym z ten jeden cykl (szansy) więcej 😅

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Basiax Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

U mnie straszne zamęt w pracy, jak to przy końcówce roku (bardzo mało na miejscu szefowej, więc „luźniej” psychicznie)

Dziękuję! Też trzymam za Ciebie kciuki I czekam na wieści 🙈🙈❤️

Olo323 lubi tę wiadomość

• Basiax Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Miałam e-poradę z ginekologiem i Pani zaleca mi zrobić betę w czwartek. A nie jutro po 48h.. co sądzicie? I jeśli wzrasta to do niej na wizytę.

• Eliora Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziewczyny. Miałam e-poradę z ginekologiem i Pani zaleca mi zrobić betę w czwartek. A nie jutro po 48h.. co sądzicie? I jeśli wzrasta to do niej na wizytę.

Ja bym zrobiła jutro, powinno się powtórzyć po 48h, niby można przeliczyć ale lepiej 48h

Mika1992 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO)
    👨 1988
    🌼 Córka – 2021
    💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłabym jutro po 48h gdzie się nie czyta to zawsze mowa o 48h, mnie zawsze też lekarz kazał powtarzać po 48h …
    Zresztą, my tu nie wytrzymamy do czwartku z wieściami 😅

MimiM29, Basiax, Karina123, Cerva, Mamacita lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Kycia Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje 🥹
    Trzymam za całą resztę kciuki, a za biele i 🐒 mocno ściskam 🫂
    Ja chodzę na rzęsy co 3 tygodnie i nie chciałabym teraz rezygnować 🥲
    Ale ogólnie jeszcze ja codziennie piłam mnóstwo herbat owocowych a dzisiaj przeczytałam że hibiskus może negatywnie wpłynąć i się zestresowałam i muszę przestać pić 🙈

Basiax lubi tę wiadomość

👩30 👨 32 👦 2 & 🐕🐈
    Starania po wyjęciu Mireny od 05.2025
    09.2025 💔
    14.12.2025 ⏸️
    Progesteron 27,10 ng/ml
    Beta 191 mIU/ml
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:

O matko i co teraz? Święta sami spędzicie?

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Są dwie szkoły. Jedna mówi o sprawdzaniu przyrostu po 48h a druga po 72h. Niektóre kalkulatory mają własnie opcje zaznaczenia czy badasz przyrost po 48h czy po 72h. Po 48h beta powinna wzrosnac o 66%, a po 72h podwoic sie. Jesli badasz po 72h to lekarzowi jest latwiej wyliczyc zwlaszcza jesli ktos mialby przyrosty na granicy normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 18:15

Basiax lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Basiax Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Są dwie szkoły. Jedna mówi o sprawdzaniu przyrostu po 48h a druga po 72h. Niektóre kalkulatory mają własnie opcje zaznaczenia czy badasz przyrost po 48h czy po 72h. Po 48h beta powinna wzrosnac o 66%, a po 72h podwoic sie. Jesli badasz po 72h to lekarzowi jest latwiej wyliczyc zwlaszcza jesli ktos mialby przyrosty na granicy normy.
    Dziękuję za wytłumaczenie :) no ginekolog twierdzi, że na tak wczesnym etapie przyrost może być mniejszy i niepotrzebnie się będę stresować...

• Eliora Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Dziękuję za wytłumaczenie :) no ginekolog twierdzi, że na tak wczesnym etapie przyrost może być mniejszy i niepotrzebnie się będę stresować...

Właśnie na takim etapie beta rośnie dość szybko

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO)
    👨 1988
    🌼 Córka – 2021
    💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩵 CS1:
    Owulacja potwierdzona – brak efektu

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
    📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
    📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161

Ciąża z toksoplazmozą.

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Mika1992 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą betą to mnie właśnie zaciekawił ten temat, bo moja siostra która jakiś czas temu rodziła, powiedziała mi że ona zbadała betę tylko raz. Potem już nie, tylko lekarz, który właśnie jej powiedział że nie trzeba dwa razy bo się niepotrzebnie można stresować.

No ale.. będąc na tym forum i znając swoje doświadczenie nie wyobrażam sobie nie zbadać drugi raz.

Basiax, Luna11, Olo323 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Basiax Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem co ona gada.. może faktycznie jutro zbadam. Teraz zrobiłam test o czułości "20 lub wyższej", z rozcieńczonego moczu (prawie przeźroczysty🙈🙈) I wyszła słaba kreska od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 19:32

Cerva, Ounai, Olo323, Fox lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Mika1992 no tak dla świętego spokoju ja też bym zbadała dwa razy. Ale gdybym tu kiedyś nie trafiła to na pewno by mi to do głowy nawet nie przyszło. I myślę, że zdecydowana większość kobiet w ogóle nie bada bety tylko sika na test, a na krew idą dopiero po wizycie u lekarza. 🙂 jak się ktoś nie zagłębia w temat to lekarze o tym nie mówią, bo dla nich najważniejszy jest obraz USG już na późniejszym etapie. Oczywiście mówię o ciążach osób bez komplikacji, procedur medycznych itd.

Mnie dziś parę razy zaswędziały sutki i pojawiło się jednorazowo dużo kremowożółtego śluzu.

Mika1992 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kycia wrote:
    Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje 🥹
    Trzymam za całą resztę kciuki, a za biele i 🐒 mocno ściskam 🫂
    Ja chodzę na rzęsy co 3 tygodnie i nie chciałabym teraz rezygnować 🥲
    Ale ogólnie jeszcze ja codziennie piłam mnóstwo herbat owocowych a dzisiaj przeczytałam że hibiskus może negatywnie wpłynąć i się zestresowałam i muszę przestać pić 🙈

Polecam roibosa, ja się przerzuciłam i pyszna jest. Kupiłam taką sypaną w „czas na herbatę” naprawdę smaczna 😋

Basiax, Kycia lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Mika1992 no tak dla świętego spokoju ja też bym zbadała dwa razy. Ale gdybym tu kiedyś nie trafiła to na pewno by mi to do głowy nawet nie przyszło. I myślę, że zdecydowana większość kobiet w ogóle nie bada bety tylko sika na test, a na krew idą dopiero po wizycie u lekarza. 🙂 jak się ktoś nie zagłębia w temat to lekarze o tym nie mówią, bo dla nich najważniejszy jest obraz USG już na późniejszym etapie. Oczywiście mówię o ciążach osób bez komplikacji, procedur medycznych itd.

Mnie dziś parę razy zaswędziały sutki i pojawiło się jednorazowo dużo kremowożółtego śluzu.

Ja w tym cyklu poczułam dziwne mrowienie/ ból sutków. 🙊

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Fox, Olinka, dziękuję Wam. ❤️ Myślałam tak samo, dopóki nie zaczęło to dotyczyć mnie. Czytam ten wątek regularnie i kibicuję.

Wyjeżdżam na tydzień, więc idę 19, bo tak udało mi się złapać termin do mojego ginekologa, a potem spróbuję się umówić 29 lub 30 - powinno już być serduszko.

Jutro są moje urodziny i co jakiś czas poleci mi łza ze wzruszenia. 🥺 Jutro jak zadzwoni do mnie tata z życzeniami, to powiem, że też mam dla niego prezent. Zawsze sobie wyobrażałam, że dzwonię do mamy, ale jej od roku już nie ma. Wierzę, że opiekuje się mną i Kropkiem z góry. No i znowu mi lecą łzy. Dzięki, hormony. 🤯😆 Reasumując, jestem bardzo szczęśliwa i dziękuję za Wasze wsparcie. ❤️

Edit: zaczęłam też oglądać serial "This is us", który Wam polecam, bo jest piękny! Ale oczywiście chlipię co odcinek. 🤪

Mama czuwa nad Wami 🥹

Luna11, Olo323 lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:

Mi też by nie przyszło do głowy nie sprawdzić, a moje koleżanki którym np wyszła blada kreska czekały grzecznie do wizyty gin. To nie na moją psychikę 🤣 No ale jak ktoś nie zagłębił się w tematykę to ma zupełnie inne podejście do tematu.

Ile dni jesteś po owu? :)

👩🏼
    ➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
    suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
    👦🏻
    ➡️ obniżone parametry nasienia
    suple: fertistim

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Insulinka Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Mnie strasznie kusi testowanie, ale wydaje mi się że miałam owu 7 albo 9 dni temu i wiem, że to za prędko 😅
    Objawów nie mam żadnych, nic w tym miesiącu mi nie podpowiada brajan, więc nawet lepiej 😊

Dziś jedynie w drodze do pracy sobie myślałam, że szkoda że mam aż tak długie cykle, bo to wszystko przez to jeszcze dłużej trwa i w całym roku mam jakiś 10-11 cykli, że wiecie a jakbym miała średnio 28 dniowe to miałabym z ten jeden cykl (szansy) więcej 😅

Mam to samo 🙈 moje cykle są 33-35 dniowe więc jednak możliwe, że jeden cykl gdzieś mi ucieka. Wlecze się tak ten czas od okresu do okresu....mimo, że jestem na początku drogi to i tak chciałabym szybciej.
    Ale ja z tych niecierpliwych jestem.

Kurcze, czy któraś z Was cierpi na migreny? Do tej pory myślałam, że tak po prostu je mam, zależnie od pogody, stresu itp. Ale ostatnio widzę zależność, że mam dzień przed @ i w pierwszy dzień. I w tym cyklu mam właśnie w owulację i po. Czytam w necie, że to możliwe przez spadek hormonów i tak dumam, czy mam migreny hormonalne czy zwykłe 🤔. Muszę się przejść do lekarza bo mam już dość. Dzisiaj zmiotło mnie z planszy.

👩🏻‍💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 35 - żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️
    2cs
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ