X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼
Odpowiedz

Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Mam to samo 🙈 moje cykle są 33-35 dniowe więc jednak możliwe, że jeden cykl gdzieś mi ucieka. Wlecze się tak ten czas od okresu do okresu....mimo, że jestem na początku drogi to i tak chciałabym szybciej.
    Ale ja z tych niecierpliwych jestem.

Kurcze, czy któraś z Was cierpi na migreny? Do tej pory myślałam, że tak po prostu je mam, zależnie od pogody, stresu itp. Ale ostatnio widzę zależność, że mam dzień przed @ i w pierwszy dzień. I w tym cyklu mam właśnie w owulację i po. Czytam w necie, że to możliwe przez spadek hormonów i tak dumam, czy mam migreny hormonalne czy zwykłe 🤔. Muszę się przejść do lekarza bo mam już dość. Dzisiaj zmiotło mnie z planszy.
    Ja mam cykle 32-36 dni i niestety też mam okropne migreny. Raz w tygodniu mam migrenę i to przeważnie jest sobota -,-
    Z jednej strony spoko bo mogę do pracy normalnie chodzić a z drugiej strony też nigdzie nie pojadę na weekend… mam takie mega mocne że wymiotuję przez cały dzień i nie jestem wstanie wstać z łóżka ani funkcjonować bo za każdym razem myślę że umrę. Jak wezmę tabletkę jak tylko czuję że zaczyna boleć to wtedy trochę pomaga. Zjadłam już chyba całą aptekę leków przeciwbólowych i działa na mnie tylko ,,excedrin migra stop” przerąbane to jest. Też muszę się wybrać jeszcze raz na rezonans głowy bo już dawno temu robiłam, tylko się boję iść 😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia, 20:05

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja w tym cyklu poczułam dziwne mrowienie/ ból sutków. 🙊

Weź mi tu nie pisz nic, bo w poprzedniej ciąży jak już się dowiedziałam, że jestem to przypomniałam sobie, że właśnie miałam taki objaw. Tylko wtedy nawet nie zwróciłam na to uwagi. 😅

🌿Karina123 dziś 7dpo. 🙂 tak jak pisałam wcześniej, obserwując objawy nadal szanse są 50/50. Ale wpisałam się na testowanie pojutrze, bo jestem cały dzień sama w pracy, a tam testy mam na wyciągnięcie ręki i nie wierzę, że się nie skuszę. 🤣 dosikam też później najwyżej

🌿Insulinka ja migren nie miewam, ale jak najbardziej mogą być zależne od cyklu i hormonów. W ciąży przez pierwszy trymestr miałam kilka razy okropny ból głowy, nigdy takiego nie doświadczyłam wcześniej. Mama mi później powiedziała, że jak była w ciąży z moim bratem to miała to samo. Ja też urodziłam chłopca. 😝

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva ja też miałam w ciąży w 1 trymestrze 3 razy okropny ból głowy, taki że wylądowałam w szpitalu i to nie była migrena, bo w ciąży jakoś ani razu nie miałam migreny i w 2 i 3 trymestrze też mnie w ogóle głowa nie bolała. Więc też myślę że to może być z hormonami powiązane. Tylko ja urodziłam dziewczynkę 😀

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
    🔹3 cs ❤️
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

age.png
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Cerva ja też miałam w ciąży w 1 trymestrze 3 razy okropny ból głowy, taki że wylądowałam w szpitalu i to nie była migrena, bo w ciąży jakoś ani razu nie miałam migreny i w 2 i 3 trymestrze też mnie w ogóle głowa nie bolała. Więc też myślę że to może być z hormonami powiązane. Tylko ja urodziłam dziewczynkę 😀

No właśnie w drugim i trzecim też już się to ani razu nie powtórzyło. Ale nic przyjemnego. Mogłam tylko leżeć w ciemnym pokoju. 😬 bardzo współczuję migren, coś okropnego. 😓

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • AnaHope Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zatestowałam bo obudziłam się z bólem gardła i chciałam wziąć coś na ból. Biel ⚪️ na pinku strumieniowym więc niestety test w czwartek to będzie tylko formalność. Miałam duże nadzieje na ten cykl i znowu wszystko od początku.
    Moje starania dużo mnie kosztują bo mam owulacje wywoływane zastrzykami w dużych dawkach (niskie AMH i niemal brak pęcherzyków antralnych na jednym jajniku) + monitoringi więc co miesiąc ponad 2k wydaję do owulacji...

• Karina123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope ile dni jesteś po owu? Moze jeszcze nie wszystko stracone 🙏

👩🏼
    ➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
    suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
    👦🏻
    ➡️ obniżone parametry nasienia
    suple: fertistim

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • AnaHope Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    AnaHope ile dni jesteś po owu? Moze jeszcze nie wszystko stracone 🙏
    Dziś 10dpo. No niby jeszcze do 12dpo jest czas ale szczerze mówiąc byłam 9 razy w ciąży i w każdej w 10dpo był już chociaż cień...

• Cerva Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Ja też dziś zatestowałam bo obudziłam się z bólem gardła i chciałam wziąć coś na ból. Biel ⚪️ na pinku strumieniowym więc niestety test w czwartek to będzie tylko formalność. Miałam duże nadzieje na ten cykl i znowu wszystko od początku.
    Moje starania dużo mnie kosztują bo mam owulacje wywoływane zastrzykami w dużych dawkach (niskie AMH i niemal brak pęcherzyków antralnych na jednym jajniku) + monitoringi więc co miesiąc ponad 2k wydaję do owulacji...

Straszne koszta… 😢 przykro mi, chociaż różne rzeczy to forum widziało. Kciuków nie puszczam

Basiax, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • J.ss Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Mam to samo 🙈 moje cykle są 33-35 dniowe więc jednak możliwe, że jeden cykl gdzieś mi ucieka. Wlecze się tak ten czas od okresu do okresu....mimo, że jestem na początku drogi to i tak chciałabym szybciej.
    Ale ja z tych niecierpliwych jestem.

Kurcze, czy któraś z Was cierpi na migreny? Do tej pory myślałam, że tak po prostu je mam, zależnie od pogody, stresu itp. Ale ostatnio widzę zależność, że mam dzień przed @ i w pierwszy dzień. I w tym cyklu mam właśnie w owulację i po. Czytam w necie, że to możliwe przez spadek hormonów i tak dumam, czy mam migreny hormonalne czy zwykłe 🤔. Muszę się przejść do lekarza bo mam już dość. Dzisiaj zmiotło mnie z planszy.

Czesc, trzymam kciuki za wszystkie pozytywne testy, rosnijcie kropeczki 🩷 i tulę za wszystkie biele 🫂

Ja rowniez mam dlugie cykle - 32-33 dni, dodatkowo takze mam migreny i tez obstawiam, ze moge miec hormonalne, bo w moim przypadku jestem pewna, ze tabletki antykoncepcyjne spodowaly, ze w ogole je mam, poniewaz uaktywnily sie podczas brania, byly bardzo czesto, a teraz mam tak 2-3 razy w miesiacu.
    Biore dezamigren, jak mam ostry bol z wymiotami to frimig ale on jest stricte na to i jest na recepte, albo jezeli juz rzeczywiscie nie daje rady to jade na SOR na zastrzyk i przechodzi.
    Czasami gdy jest poczatkowa faza to mam ten taki roller do masazu z igielkami, wtedy zaczynam masowac glowe, jak zaczynam od samej gory to doslownie czuje przeszywajacy bol tak jakby wszystko mnie puszczalo az do samego plata czolowego, moze tez sproboj? Ja dodatkowo chce isc na masaz transbakularny bo wiem, ze mam tez spieta szczeke i musze to rozluznic bo u mnie tez prawdopodobnie to ona wywoluje te napiecia, ale slyszalam ze to bardzo intensywny i dosc bolesny masaz.

👦🏼 2018

31 & 34
    3cs
  • Hanna Nowa

Wysłany: 17 grudnia, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jakiegoś czasu czytam ten wątek po cichu i w końcu zebrałam się na odwagę, żeby coś napisać. Wasze wpisy naprawdę dają mi poczucie, że nie jestem sama z tymi emocjami. Cała ta droga bywa trudna i pełna niepewności, ale dobrze wiedzieć, że są tu osoby, które rozumieją i wspierają. Trzymam kciuki za każdą z nas i życzę dużo spokoju oraz dobrych wiadomości 🍀

Mamacita, Luna11, KAaareii, Kompotlinka, Olo323 lubią tę wiadomość

• Karina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję 🩸🩸🩸

👩🏼
    👦🏻

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Insulinka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Czesc, trzymam kciuki za wszystkie pozytywne testy, rosnijcie kropeczki 🩷 i tulę za wszystkie biele 🫂

Ja rowniez mam dlugie cykle - 32-33 dni, dodatkowo takze mam migreny i tez obstawiam, ze moge miec hormonalne, bo w moim przypadku jestem pewna, ze tabletki antykoncepcyjne spodowaly, ze w ogole je mam, poniewaz uaktywnily sie podczas brania, byly bardzo czesto, a teraz mam tak 2-3 razy w miesiacu.
    Biore dezamigren, jak mam ostry bol z wymiotami to frimig ale on jest stricte na to i jest na recepte, albo jezeli juz rzeczywiscie nie daje rady to jade na SOR na zastrzyk i przechodzi.
    Czasami gdy jest poczatkowa faza to mam ten taki roller do masazu z igielkami, wtedy zaczynam masowac glowe, jak zaczynam od samej gory to doslownie czuje przeszywajacy bol tak jakby wszystko mnie puszczalo az do samego plata czolowego, moze tez sproboj? Ja dodatkowo chce isc na masaz transbakularny bo wiem, ze mam tez spieta szczeke i musze to rozluznic bo u mnie tez prawdopodobnie to ona wywoluje te napiecia, ale slyszalam ze to bardzo intensywny i dosc bolesny masaz.

Ja akurat mam bez wymiotów ale z mdłościami póki co. Kupie sobie mocniejsze leki na migrenę bez recepty, zobaczę czy coś pomogą takie celowane.
    A jak nie będą pomagały to lekarz, bo jednak ileż można się tak męczyć i rozwalać wątrobę. Plus przy staraniach w ogóle nie powinnam brać a i tak biorę bo inaczej bym chyba zeszła z tego bólu.

U mnie chyba już po zawodach w tym cyklu. Temperatura w ogóle nie rośnie ...cały czas 35.8... Dodatkowo wczoraj przy tej migrenie dostałam takich dreszczy (pierwszy raz tak miałam), jakbym miała anginę i ponad 40st. Dosłownie coś takiego. Przykrylam się cała kołdrą, nawet byłam w dresach i skarpetach, dalej miałam dreszcze. Jak już wyszłam spod kołdry to temp.35.5 🙈🙈🙈
    No cuda jakieś. Także myślę, że owulacji u mnie nie było jednak, mimo pozytywnego testu i śluzu ..nie udało się. W poniedziałek zbadam progesteron ale już się nastawiam na biel.

👩🏻‍💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 35 - żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️
    2cs
  • aszin Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka, a masz termometr z dwoma miejscami po przecinku? W którym miejscu mierzysz temperaturę? 🙂

Starania od 2023r.
    03.24r. 💔💔

♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
    ♂ Oligoteratozoospermia

IVF:
    • 01.26r. → start stymulacji
  • Insulinka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Insulinka, a masz termometr z dwoma miejscami po przecinku? W którym miejscu mierzysz temperaturę? 🙂

Niestety mam z jednym miejscem. Już wiem z forum, że powinnam mieć z dwoma, zaraz zamówię. Mierzę temp w ustach pod językiem, jak w ulotce termometru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 07:40

👩🏻‍💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 35 - żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️
    2cs
  • Reja13 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 oby to był pierwszy dzień Twojego szczęśliwego cyklu 🍀🫂

Karina123, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez, cynk

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Niestety mam z jednym miejscem. Już wiem z forum, że powinnam mieć z dwoma, zaraz zamówię. Mierzę temp w ustach pod językiem, jak w ulotce termometru.
    Najbardziej wiarygodny pomiar jest z pochwy. Czasami jesli ktos nie ma ksiazkowych wykresow to mierzac w ustach nie wylapie skokow. Dodatkowo trzeba mierzyc zawsze o tej samej godzinie i dokladnie w tym samym miejscu. Jesli raz mierzysz po prawej stronie ust, drugi raz po lewej czy zmieniasz polozenie termometru w pochwie to tez wynik moze wyjsc zaburzony. Wbrew pozorom mierzenie temp to nie takie hop siup

KAaareii lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Melduję 🩸🩸🩸
    :(

Reja, powtarzalas test czy czekasz?

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Karina123 przykro mi. Oby to była ostatnia na długi czas.

U mnie dlatego mierzenie temperatury odpada. Ja w drugiej fazie zawsze czuję, że jest mi zimno (ogólnie jestem zmarzluchem). A temperaturę mam zawsze ok 36 albo poniżej

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🩷 teraz już mogę zająć się w spokoju świętami, jakoś tak jak wiem na czym stoję to jest łatwiej :)

ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość

👩🏼
    👦🏻

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Reja13 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai - czekam cierpliwie 🙂

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy, leki:
    Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Inozytol, magnez, Pueria czysty folian, selen i cynk
    On: Fertisim, magnez, cynk

🕐 Długość cyklu - 29 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    Tarczyca: TSH - 2,72 -> 2,26 (listopad 2025), FT3 - 4,9, FT4 - 14,2, ATG - 293,54, ATPO - 430,94
    Prolaktyna - 14,32
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ