X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼
Odpowiedz

Dwie kreseczki pod choinką 🌲 , w sierpniu witam się z kruszynką 👩‍🍼

Oceń ten wątek:
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze sobie obiecuję przerwę od forum ale potem i tak podczytuje. I też to na mnie różnie działa. Ogólnie chyba czasami jest przesyt informacjami, te najważniejsze rzeczy po 6 miesiącach na miesięcznych plus paru miesiącach podczytywania już wiem. Więc teraz częściej robi mi się mętlik w głowie, bo np ktoś bierze takie suple a ktoś inne, a ja czuję presję że też powinnam brać i może to pomoże (a wydaje mi się że suplementacja jest tutaj trochę przeceniana jednak…). No i też mam czasami poczucie niesprawiedliwości, że ktoś jest krócej i poszło mi szybciej. No ale to nie zawody. Mimo że czasami czuję jakby tak było.

W moim otoczeniu ostatnio dużo ciąż „wysypało”. Chciałabym być wśród tych szczęściar. Ale chyba przyjdzie kiedyś mój czas.

Przytulam wszystkie was w gorszym humorze. Rozumiem to. Jesteśmy w tym razem.

Świeżynko, co za piękna historia z twoją betą. Bardzo się cieszę i czekam na kolejne update’y

Mamoura, Mika1992, Katarena, tortum, Vainchild, Olo323, ŚWIEŻYNKA97, Atomówka lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Karina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieżynka 🩷

Reja tak jak mi rano napisałaś oby to był nasz pierwszy dzień ciąży 🤰

Anett daj znać proszę jak wrażenia z badania droznosci, ja planuje gdzieś na marzec a ty ?

Remedios- u mnie też wysyp brzuchatek ostatnio. Pozostaje mieć nadzieję że dołączymy szybko do ich grona.

Ps. Ja też się nie wypowiadam na temat np proga, badań o których nie wiem, przyrostów itp. bo nie chce wprowadzać nikogo w błąd, a moja wiedza jest w tym temacie skąpa.

Reja13, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

👩🏼
    ➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, usunięty polip endometrialny
    suple: fertistim, dha, cynk, nac, q10, wit.d
    👦🏻
    ➡️ obniżone parametry nasienia
    suple: fertistim

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌿Reja13 to oby wyszło pomyślnie. Chyba najlepiej od niego zacząć. 🙂

🌿SummerAnn ja bym poszła po 48h żeby był miarodajny

🌿Świeżynka 🥰 wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 18:04

Reja13, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    🌿Anett przykro mi. Torbiele się powinna wchłonąć? Często się zdarza, że pęcherzyki nie pękają? Może przydałby się zastrzyk? rzeczywiście jak jest avatar to o wiele łatwiej kogoś zapamiętać.

🌿Reja13 to będzie Wasze pierwsze badanie nasienia?

🌿SummerAnn jeśli kreska robi się ciemniejsza to jak najbardziej dobry znak. Myślę że to nie zastrzyk. Zrób przyrost, wszystko wyjaśni. ☺️

Zdarzyło mi się że mi nie pęknal i zrobiła się torbiel i po prostu przy miesiaczce strzelił i było po sprawie. To nic groźnego. Tylko zastanawia mnie dlaczego aż dwa nie pękły 😏

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Swieżynka 🩷

Reja tak jak mi rano napisałaś oby to był nasz pierwszy dzień ciąży 🤰

Anett daj znać proszę jak wrażenia z badania droznosci, ja planuje gdzieś na marzec a ty ?

Remedios- u mnie też wysyp brzuchatek ostatnio. Pozostaje mieć nadzieję że dołączymy szybko do ich grona.

Ps. Ja też się nie wypowiadam na temat np proga, badań o których nie wiem, przyrostów itp. bo nie chce wprowadzać nikogo w błąd, a moja wiedza jest w tym temacie skąpa.

Ja początkiem stycznia mam zrobić. Miałam już dwa razy histero z drożnością. Raz miałam znieczulenie ogólne. Natomiast teraz mam samą drożność więc tylko dostanę coś przeciwbólowego do żyłki i miejscowo. Ale jak se przypomnę ten ból za pierwszym raz. Wyszłam i powiedziałam że nigdy już tego nie zrobię. No i witamy ponownie 🤪

• AnaHope Znajoma

Wysłany: 17 grudnia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Przykro mi, nie myśleliście o in vitro? Zanim się wykończycie finansowo 😅
    Niestety in-vitro w moim przypadku to słaby pomysł. Wiele chorób, bardzo niskie AMH (ok 0,16) a do tego poronienia nawykowe. Jeden pęcherzyk do owulacji udaje mi się wychodować na dawkach na których zdrowe kobiety mają po 20 pęcherzyków. Z jednej stymulacji do in-vitro miałabym max kilka pęcherzyków z czego większość pustych. A czeka się miesiącami na kolejną stymulację itp. I refundowane są tylko 4 procedury z których mogę nie mieć zarodków A AMH wyczerpię do końca i nie będę miała szans na ciążę z własną komórką.

• Karina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Ja początkiem stycznia mam zrobić. Miałam już dwa razy histero z drożnością. Raz miałam znieczulenie ogólne. Natomiast teraz mam samą drożność więc tylko dostanę coś przeciwbólowego do żyłki i miejscowo. Ale jak se przypomnę ten ból za pierwszym raz. Wyszłam i powiedziałam że nigdy już tego nie zrobię. No i witamy ponownie 🤪

No ja sie panicznie boje bez znieczulenia, potwierdziłaś tylko moje lęki :D Bede dociskać na znieczulenie, chociaz moja lekarka mówi, że to tylko generuje niepotrzebne koszty :P

👩🏼
    👦🏻

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie już nie radzę. Z mężem ciągle kłótnie o jego dziecko z innego związku. A my próbujemy już pół roku i ciągle bez efektów. Celowanie w 14 dzień w 16 dzień w 19 dzień jak kiedyś pani doktor obliczyła i nic. Psychicznie już sobie nie radzę.

• Insulinka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wysyp ciąż i stąd chyba w końcu nasza decyzja. Dwie rodzą zaraz na początku roku, dwie w lecie i wiem, że będzie mi bardzo przykro bo spędzamy razem dużo czasu 😔😥

👩🏻‍💼31 PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 35 - żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️
    2cs
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Zgadzam się, dlatego ja w październiku w ogóle odeszłam z forum, bo mnie to wkurzało mocno, że najwięcej atencji miały osoby z 1 postem, które wrzuciły post że już im się udało.

@Anett dzięki że dałaś znać co u Ciebie! Ja wypatruję postów osób, które na forum są już jakiś czas i kojarzę ich walkę.

Zachciało mi się tej kinderówki i chyba to będzie jedyny plus świąt. Robiłam dzisiaj test po 14 i niestety biel. Nie wiem które dpo, może 11 lub 12. Miałam doła, a potem przyszły mi mdłości i silne kucie w brzuchu więc sobie leżę. Jak mąż przyjedzie to jadę na zakupy i tak sobie może poprawię humor (wiem że nie powinno się zakupami xD).

Ja tak samo. Też często wypatruje znajomych nicków żeby sprawdzić jak idzie w staraniach, na jakim są etapie itd. Człowiek trochę się uzależnia od tego forum. Też się zastanawiam czy po prostu nie opuścić je juz i dać sobie spokój. Wiele rzeczy się tu dowiedziałam to fakt ale resztę pozostaje mi po prostu zaufać swojemu lekarzowi i cierpliwie czekać zanim też stanę się szczęśliwa 😊 może już na nowym roku się uda. Zobaczymy co czas przyniesie 😊

• Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    No ja sie panicznie boje bez znieczulenia, potwierdziłaś tylko moje lęki :D Bede dociskać na znieczulenie, chociaz moja lekarka mówi, że to tylko generuje niepotrzebne koszty :P

No koszty są ogromne. Nie wiem jak u Ciebie z cenami ale ja w lipcu za histero ze znieczuleniem płaciłam 4500zl. Dziękuję Bogu że wzięłam znieczulenie bo trzeba było usunąć mi zrosty, masę zrostów a bez znieczuelnia sobie tego nie wyobrażam. Chyba nawet by mi tego nie zrobił. Kurczę no szczerze mnie za pierwszym razem bardzo bolało. Rozpieralo mi macice jajniki i wszystko co tam jeszcze jest . Ale wiem że każdy ma inaczej także nie stresuj się niepotrzebnie może 😊

• Basiax Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a jak to jest z balsamami, olejkami na rozstępy w ciąży? Można czy nie można stosować od 1 trymestru? Różne opinie już słyszałam..

• Karina123 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No koszty są ogromne. Nie wiem jak u Ciebie z cenami ale ja w lipcu za histero ze znieczuleniem płaciłam 4500zl. Dziękuję Bogu że wzięłam znieczulenie bo trzeba było usunąć mi zrosty, masę zrostów a bez znieczuelnia sobie tego nie wyobrażam. Chyba nawet by mi tego nie zrobił. Kurczę no szczerze mnie za pierwszym razem bardzo bolało. Rozpieralo mi macice jajniki i wszystko co tam jeszcze jest . Ale wiem że każdy ma inaczej także nie stresuj się niepotrzebnie może 😊

Ja płaciłam 1000 zł za opiekę w prywatnej klinice, która ma umowę z NFZ. Miałam skierowanie na usunięcie polipa. Wiem że, w innych klinikach właśnie takie kwoty są jak podajesz, bo nie robią tego na NFZ.

👩🏼
    👦🏻

👩🏼‍❤️‍👨🏻🐶🐶
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina123 wrote:
    Ja płaciłam 1000 zł za opiekę w prywatnej klinice, która ma umowę z NFZ. Miałam skierowanie na usunięcie polipa. Wiem że, w innych klinikach właśnie takie kwoty są jak podajesz, bo nie robią tego na NFZ.

No to ja byłam w prywatnej klinice. Opieka na najwyższym poziomie to mogę przyznać no ale ceny kolosalne. Nie wiem ile teraz zapłacę ale lekarz do którego chodzę niechętny jest na znieczulenie ogólne więc nawet nie pytałam o nie. Stwierdziłam że zacisnę zęby. Jedyny plus jest taki że wstanę i wyjdę a po znieczuleniu leżałam prawie 3 godziny aż w końcu wyszłam na własne żądanie 😃

• Remedios Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Kochane a jak to jest z balsamami, olejkami na rozstępy w ciąży? Można czy nie można stosować od 1 trymestru? Różne opinie już słyszałam..

Basiu mi się wydaje że dopóki jakiś składnik balsamu nie jest na liście tych szkodliwych w ciąży to nie ma co popadać w paranoję.

Basiax, Olo323 lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

9 cs o pierwszą 🤰
  • Anett9300 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:

Ja stosowałam od początku. Szczerze to nawet nie pomyślałam o tym że nie wolno w l trymestrze. Myślałam że wręcz na odwrót. Najlepiej za wczasu 😊

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Niestety in-vitro w moim przypadku to słaby pomysł. Wiele chorób, bardzo niskie AMH (ok 0,16) a do tego poronienia nawykowe. Jeden pęcherzyk do owulacji udaje mi się wychodować na dawkach na których zdrowe kobiety mają po 20 pęcherzyków. Z jednej stymulacji do in-vitro miałabym max kilka pęcherzyków z czego większość pustych. A czeka się miesiącami na kolejną stymulację itp. I refundowane są tylko 4 procedury z których mogę nie mieć zarodków A AMH wyczerpię do końca i nie będę miała szans na ciążę z własną komórką.
    Bardzo mi przykro, że Cię to spotyka :( a nie myślałaś o tym, żeby wykupić jakiś pakiet medyczny? Np w pzu? Zapłacisz 500zł miesięcznie i będziesz mieć doatęp do nielimitowanych wizyt i badań

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U mnie dziś w sumie 1-2 dni przed terminem przyszła okropna 🐒 ale bardzo bolesna, więc klątwa prowadzącej mnie nie dopadła. Wydaje mi się, że zażywany inozytol trochę mi pomieszał w cyklu.

Natomiast liczba grudniowych ❄️ jest wspaniała!

Nigdy nie słyszałam o kinderówce, pamiętam, że mama często robiła (dawno temu) likier „krówka” z mleka skondensowanego.

A u mnie czas na kolejne kroki - wymazy mucha, badanie nasienia, AMH - nie chcę czekać z założonymi rękami, bo w 2026 wybije mi 36 lat 😄 trzeba walczyć 💪

Przychodzi taki moment w dłuższych staraniach, że po prostu nicki są nowe, dziewczynom się na szczęście udaje, a my próbujemy znaleźć sobie miejsce 📍
    O nieee :( tak liczyłam na Ciebie :(

Moj maz idzie sie zbadac w styczniu. U mnie mucha i amh zbadane. Nastepna droznosc i musze sprawdzic przewage eatrogenowa. Szkoda ze nie zrobilam teraz, no trudno.

Anett, wlasnie sie zastanawialam co u Ciebie

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świeżynka wow, kiedy masz wizytę u gin?

Basia wg mnie można używać te olejki jeśli nie ma tam jakiegoś szkodliwego składniku.

ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    Beta 12dpo 105,60
    Beta 14dpo 423,40
    🔜 wizyta u gin

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 grudnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚWIEŻYNKA97 wrote:
    Dziewczyny zaraz nadrobię co tam dzis u was, ale ja mam dzisiejszy wynik bety 🙉.
    860 mIU/ml 🙉🥹
    Swieżynko, jesteś osobą która stanie się legendą, to ta jedna co bwta jej spadała ale potem odbiła i urosła. Cudowna wiadomość, cieszę się jak ze swojej!

Ninia, Mamacita, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ