Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka wrote:no u nas w takich cenach to tylko w ciuchlandach szukać niestety można
Ja np wozek kupie tez duzo pozniej ze wzgl na gwarancjeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 20:15
-
nick nieaktualnyJa bd kupować ciuszki uniwersalne
Już mam kilka ciuszków kiedyś kupiliśmy bodu żółte z kubusiem puchatkiem mam też 2 pary bodów różowych ale co tam bd chłopczyk to po domku czy pod spód to co tam za różnica . ja np. jeżeli chodzi o różowe rzeczy dla chłopczyka to nie ubrałabym mu kurteczki czy spodenek śpioszków ale body czy skarpetki takie mnijesze detale to czemu nie
wiadomo ze dla dziewczynki niebieskie to tam jeszcze nic ale gorzej chłopca w róż ubraćFidelissa lubi tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:Monia zaokrąglił sie troche a takto nic .
Malinkowa panienka no jakos tak ja tez niewiem
Misty u Mnie dobrze troche brzuch zaczyna pobolewac ale nie ma tragedji . Ja narazie nic nie kupuje zaczne kupowac po malu dopiero gdzies kolo 6 miesiaca . -
nick nieaktualnyJa jak zajde w ciąże kiedyś to wózek kupimy w 8 miesiącu bd właśnie dłuższy okres gwarancji albo jak nie później
co do polskich ciucholandów też mam takie zdanie nie kupię żadnego ubranka choćby nie wiem co
na allegro czasami taką fajną ofertę można znaleźć kupiłam kiedyś 30 ubranek za 28zł super są na prawdę body , czapeczki , śpioszki , kaftaniki i dwa kombinezonyMisty87, Laura, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisty87 wrote:A mdlosci masz??
-
Fidelissa wrote:Mam ochotę na grzaneczki z piekarnika z żółtym serkiem papryka i czosnkiem:)) mniam
Pycha! Zniknęły w pół godziny
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa powiedzialam rodzicom zeby nic mi nie wysylali ani Piotrka rodzina bo tam raz jest drozej dwa wyslac w paczce to sie nie oplaca bo ja tu kupie za grosze ubranka sa naprawde tanie i piotrek sie uparl zeby kupic nowe . W sumie chciala nam oddac znajoma ale jak popatrzylam na ubranka jakie ceny sa to mozna kupic i naprawde fajne
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Misty, a ten wózek który Tobie się podoba, to ma chyba lniane obszycie?
Tak to wygląda.
Super jest, też mi się podoba ten nieb-szary.
I jeszcze szaro-różowy, ale odpada ze względu na niepraktyczność.
Tak, wyglada na lniany czytalam, ze nie robi to roznicy, czysci sie dobrze.
Rozowo-szary tez sliczny,ale wlasnie nie praktyczny ze wzgl na plecFidelissa lubi tę wiadomość
-
Ewelina23 wrote:Wczoraj bylo mi niedobrze na wieczor ale nie tak zeby wymiotowac i chwilowo . Nie zapeszam obytak dalej . Wrocilismy od znajomych wlasnie koleżanka jest w 24 tyg jaki ma fajny brzusio . Teraz zaczeli kupowac ale duzo mowi kupowac nie bedzie bo podostawali nowe od rodziny w prezencie
Ja czasem mam tak,ze drazni mnie jakis zapach, muli w brzuchu, ale tez nie wymiotuje. Oby tak bylo!Ewelina23, przedszkolanka:), Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas kiedyś były body w promocji, już nie pamiętam gdzie i taką ochotę miałam kupić,ale podobno przed ciążą się nie kupuje więc ja bedę czekać conajmniej do 4 miesiąca z wszystkim
Ewelina to dobrze,że narazie jest "łagodnie" oby tak zostałoEwelina23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisty87 wrote:To dobrze! Moja bratowa miala mdlosci od 6tyg do 16...schudla...
Ja czasem mam tak,ze drazni mnie jakis zapach, muli w brzuchu, ale tez nie wymiotuje. Oby tak bylo! -
Ewelina23 wrote:A lozeczko kupujemy takie tyle ze tu z wibracjami i melodyjkami
http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i3962209596.htmlEwelina23 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Dziewczyny a tak z innej beczki. Ja podczytuję obszerny artykuł o NPR i trochę chcę to rozgryźć. Powiem wam że nie najważniejsze jest serduchować tylko koło owulki. Normalnie mamy 9 dni płodnych.
Między innymi tutaj dziewczyna fajnie w skrócie opisała (wpis z 18 lutego)
https://ovufriend.pl/pamietnik/mialo-byc-tak-pieknie,446.html
I tutaj na wykresie w OvuF linia pozioma która jest wyznaczona to często nie jest prawdziwa linia, bo teraz tak: powinno się wyznaczyć dzień szczytu śluzu czyli najlepszego śluzu i od tego dnia spojrzeć na 6 temperatur wstecz od tego dnia i znaleźć najwyższą i na tej tempce wyznacza się linie poziomą. I od dnia szczytu śluzu płodne standardowo powinny być 6 dni wstecz i 3 dni do przodu tam gdzie jest skok tempki.
No i podczas tych dni płodnych najbardziej płodnym jest dzień z najlepszym śluzem oraz pierwszy dzień skoku temp. Lub jeszcze (jeśli są takie) dni pomiędzy szczytem a skokiem.
Uff rozpisałam się, ale chciałam się podzielić zdobytą wiedzą. Tak więc nie powinno się celować tylko idealnie w owulkę, bo podobno plemniki potrzebują minimum 6 godzin żeby się zaklimatyzować u nas w środku zanim dopadną jajeczko. A owulkę tak na prawdę można tylko wykryć na monitoringu.przedszkolanka:), Macierzanka:), Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Tak zmienię temat bo piszecie czasami o tych pękających pęcherzykach i się zastanawiam, bo mi jak bylam u lekarza to pękł akurat(wrzesień) ale np.teraz miałam owu w piątek a dopiero od pon do śody strasznie jajniki bolały a tydzień wcześniej miałam normalny śluz owulacyjny to jak to możliwe że nie pękł i dlatego bolały 3 dni po owu? Aha i dzień przed owu miałam test pozytywny :o
Podobno jajniki kłują przed pęknięciem pęcherzyka, w czasie lub po więc do końca nie wiadomo kiedy dokładnie była owulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 20:34