Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydżona wrote:Dziewczyny jak to jest z tą cytologią przy staraniach? jak często się powinno ją robić? nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Miałam jakieś 10 miesięcy temu robioną, wynik był b.dobry i a kolejne badanie za 5 lat - taka mam adnotacje przy wyniku na karteczce- ale to chyba lekka przesada???
Cytologia powinna być robiona raz w roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 20:52
dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania07 wrote:Cytologia powinna być robiona raz w roku.
dobrze wiedzieć, dzięki
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Hej Landryneczka
Hej Kasia wiem że się niebawem pojawiszAnia07 lubi tę wiadomość
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malinowa Panienka wrote:Hej widziałam dziś Fasolindę - ma 15mm i serducho bije 86/min. Nie słuchaliśmy bo Pan Doktor mówi, że to jak rezonans dla Fasoli i oszczędzimy jej tego dostałam też l4 ze względu na wymioty... mam dużo spać i odpoczywać
aaj ale fajno! to musiała być magiczna chwila no i jak l4 to odpoczywaj, niech fasolinka rośnie spokojnie i mości sobie miejscóweczkę!
dżona wrote:Dziewczyny jak to jest z tą cytologią przy staraniach? jak często się powinno ją robić? nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Miałam jakieś 10 miesięcy temu robioną, wynik był b.dobry i a kolejne badanie za 5 lat - taka mam adnotacje przy wyniku na karteczce- ale to chyba lekka przesada???
ja dostaje co pół roku...
dżona lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
[QUOTE=Macierzanka:)
Dżona, ja cytologię robię raz do roku, dawniej mówiono, że wystarczy raz na 3 lata, ale jak mi to gin powiedział cytologia nie jest trwała.
No ja raz zrobiłam cytologię, a 8 miesięcy później zrobiłam jeszcze raz wykryto u mnie komórki AS-CUS i po tym znów muszę powtarzać[/QUOTE]
Dobrze że piszesz o tym i dobrze że jestem czujna
Hej Z. dzięki za info
Z., Macierzanka:) lubią tę wiadomość
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
-
XxMoniaXx wrote:pierwszy raz słysze że co pół roku cytologia.
mi zawsze coś tam wychodzi, nie znam się na tym, widocznie jak ktoś ma wyniki okej to robi rzadziej
nie pamiętam co mi tam wyszło, musiałabym poszperać za tą kartką, tam są jakieś stopnie czy coś... nie wiemDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
XxMoniaXx wrote:ja mam tak ustalone z ginem że jak jest powód do niepokoju to dzwoni .. a jak jest ok to wrzuca wynik do kartoteki
"Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji danej kobiety. Zwykle cytologię powinno się wykonywać co rok. Bardzo rzadko można czas pomiędzy cytologiami wydłużyć nawet do 3 lat, należy jednak zawsze skonsultować to z lekarzem. W przypadku niejasnych wyników badanie należy pobierać częściej niż raz na rok."
Widocznie ja wymagam jakiejś dodatkowej obserwacji a ja wyniki odbieram elektronicznie, drukuje i przechowujedżona lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:"Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji danej kobiety. Zwykle cytologię powinno się wykonywać co rok. Bardzo rzadko można czas pomiędzy cytologiami wydłużyć nawet do 3 lat, należy jednak zawsze skonsultować to z lekarzem. W przypadku niejasnych wyników badanie należy pobierać częściej niż raz na rok."
Widocznie ja wymagam jakiejś dodatkowej obserwacji a ja wyniki odbieram elektronicznie, drukuje i przechowuje -
nick nieaktualny