X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się kiedy ja miałam owulkę... Dzisiaj mi Ovu zaznaczyło, że była 4 marca. A ja byłam pewna, że około 22-23 lutego. I teraz nie wiem kiedy się @ spodziewać :(

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Driada0102 Autorytet
    Postów: 915 853

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    No dobra przyznaje sie zapisałem sie na
    ?

    f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potforzasta skąd taki login ;)

  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    no tyjesz przy wysokim tsh ale też nie jest to reguła. Już kiedyś pisałam, że dla kobiety starającej się tsh powinno być 0,5-1,5. To są słowa świetnej endokrynolog i jednego z lepszych speców w tym kraju (moja mam pracuje w szpitalu i wysyła mnie do takich sprawdzonych mega osób).
    euthyrox w takiej dawce nie ma skutków ubocznych. ja brałam już i 150... ważne aby tsh było w normie bo to jest ważne.

    Hormon tyreotropowy, zwany w skrócie TSH to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową i regulujący pracę tarczycy wydzielającej hormony mające wpływ na przebieg wielu procesów w organizmie człowieka.
    Dzięki za info. Wiesz mnie na początku było niedobrze jak bralam 25mg
    Wiec obawiam sie co będzie po 50mg:))

    qq87j44jhto0od0f.png


  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    no tyjesz przy wysokim tsh ale też nie jest to reguła. Już kiedyś pisałam, że dla kobiety starającej się tsh powinno być 0,5-1,5. To są słowa świetnej endokrynolog i jednego z lepszych speców w tym kraju (moja mam pracuje w szpitalu i wysyła mnie do takich sprawdzonych mega osób).
    euthyrox w takiej dawce nie ma skutków ubocznych. ja brałam już i 150... ważne aby tsh było w normie bo to jest ważne.

    Hormon tyreotropowy, zwany w skrócie TSH to hormon wydzielany przez przysadkę mózgową i regulujący pracę tarczycy wydzielającej hormony mające wpływ na przebieg wielu procesów w organizmie człowieka.
    Mi na wynikach wyszło 1.47. Czyli jedna rzecz chociaż prawidłowa :P Chociaż też na granicy, damn :/

    Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Kaśka28 Autorytet
    Postów: 4792 5011

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Zastanawiam się kiedy ja miałam owulkę... Dzisiaj mi Ovu zaznaczyło, że była 4 marca. A ja byłam pewna, że około 22-23 lutego. I teraz nie wiem kiedy się @ spodziewać :(
    kochana program wyznaczyl ci tak ovu bo tempki nie mierzysz od pocatku...a powinno sie od poczatku...program teraz niema pkt odniesienia a przewaznie wyznacza ovu na podstawie temperatury

    Fidelissa lubi tę wiadomość

    Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    ?
    ......

    qq87j44jhto0od0f.png


  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawo jazdy:)) wreszcie

    qq87j44jhto0od0f.png


  • Kaśka28 Autorytet
    Postów: 4792 5011

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki ja spadam :D buziaki dla wszytkich:D

    Fidelissa lubi tę wiadomość

    Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Bursztynka Autorytet
    Postów: 1602 2189

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja czytałam trochę wątek w starających się z pomocą medyczną. Powiem Ci tak naprawdę, że gdyby nie było internetu, to problem byłby z głowy :P Kiedyś lekarz mówił i było święte, a dzisiaj internet ogłupia i podważa każdą decyzję. A ile stawiają ludzie sobie diagnoz czytając durne stronki... Z jednej strony dostęp do informacji jest dobry, bo można się w porę połapać, że coś jest nie tak, ale ile jest głupot, które tylko człowieka w błąd wprowadzają, to masakra...
    Masz rację. Może jednak zaufam mojej gince. Widziałam na znanym lekarzu że ma dobre opinie i sprawia że pojawiają się maluszki...

    SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Potforzasta skąd taki login ;)
    Na innym forum mam potfforek a tutaj już pisało że zajęty :( a tak mi kiedyś wpadł właśnie jak chciałam tam zmienić i tak zostało :)

    Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobranoc

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku było 3,6 potem 2,6
    Jak zaczęłam brać 25mg to 1,6

    A teraz jak napisałam:)) wiec nie mam wyjścia zazywam:)))

    qq87j44jhto0od0f.png


  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    oki ja spadam :D buziaki dla wszytkich:D
    Pa Kasiu:))

    qq87j44jhto0od0f.png


  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam postanowienie poprawy i idę w następnym cyklu na badania i do gina tylko zapiszę się na NFZ na razie a potem zobaczymy :)

    Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
  • Malinowa Panienka Autorytet
    Postów: 2255 1502

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Dzięki za info. Wiesz mnie na początku było niedobrze jak bralam 25mg
    Wiec obawiam sie co będzie po 50mg:))
    bo organizm nagle dostaje to czego mu brakowało - może Ci być gorąco. Ale nic więcej :)

    Fidelissa, Lena87 lubią tę wiadomość

    [*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

    Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Laura Autorytet
    Postów: 3396 6618

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:56

    Driada0102 lubi tę wiadomość

    Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

  • Malinowa Panienka Autorytet
    Postów: 2255 1502

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelisska zrób badania 6 tygodni od zwiększenia dawki i zobaczysz czy spada. Koło 1 jak jest to już super ;)
    ja kiedyś brałam eut. 150 dosyć długo... ale powoli moja tarczyca zmniejszyła i znów w ciąży odbija do góry ;)

    Fidelissa lubi tę wiadomość

    [*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

    Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Fidelissa Autorytet
    Postów: 3385 3376

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam. Spijcie dobrze :)) Santoocha czekam na kopa na wzrost tempki:))

    qq87j44jhto0od0f.png


  • potforzasta Autorytet
    Postów: 6168 2261

    Wysłany: 7 marca 2014, 23:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Laura
    Ale mnie kichanie wzięło :/

    Laura lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, PCOS
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ