X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar0lina wrote:
    Witajcie, mam na imię Karolina, rocznik 83, od ponad roku staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
    Chętnie do Was dołączę, razem raźniej :)
    Hejka ;) ja mam na imie Gosia ;)

• Ana_08 Debiutantka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem Ania, 29 lat, walczymy o pierwsze dziecko 1,5 roku

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ;) Z tej strony Basia, rocznik 90 :) Starania ok. półtora roku, już kilka przeszkód po drodze pokonanych (m.in. niedrożne jajowody), niestety co chwile coś nowego niechcianego przybywa.. Ale jak ktoś czegoś bardzo pragnie, to kiedyś to otrzyma :)

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Basiu. Patrząc na sygnaturkę rozumiem, że możemy gratulować? ;)

Basia90 lubi tę wiadomość

• MarcowaBabcia Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu witaj, gratulujemy <3

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gratulacjami jeszcze się wstrzymajcie ;) Coś mi się poprzesuwało w tym cyklu, sygnaturka jest na szczęście od pierwszego dnia :) Póki co okres mi się spóźnia już 2tyg, na teście cień cienia cienia ;D ale poleciałam zapobiegawczo do gina w środę, ponieważ mam tendencję do torbielek, miałam już nawet z tego powodu laparoskopię i teraz wolę chuchać na zimne. Okazało się, że w macicy jest pęcherzyk, ale póki co nie wyglądał na ciążowy, lekarz powiedział, że jeszcze za wcześnie żeby to stwierdzić. Póki co w środę robiłam betę, zaraz mąż przywiezie mi wyniki, a kolejna wizyta w przyszły piątek, żeby zobaczyć czy to dzidzia ❤
    Proszę was więc o kciuki !!

relgh371p970veew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno, pochwal się betą! :)

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, beta <1 .. Ale nie ma tego złego, bete robiłam przy okazji innych badań, w grudniu podczas okresowych badań w pracy wyniki wyszły mi strasznie słabe, lekarka dała mi skierowanie żeby pilnie je powtórzyć. Podejrzewała stan przedbiałaczkowy ;/ Badania ze strachu zrobiłam dopiero w środę, dzisiaj dostałam wyniki i wszystko już jest w porządku!

Strasznie się cieszę :)

relgh371p970veew.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu-tak mi przykro że beta wyszła <1,to tak jak u mnie w poniedziałek robiłam i do tej pory @ brak ale czekam.Może następny będzie dla nas łaskawszy.

:(
  • MarcowaBabcia Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja też ostatnio jestem bo zrobieniu bety, niestety <2. Ale walczymy dalej! <3

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po @ również ani widu ani słychu.. Już by przyszła i byśmy zaczęli od nowa, ale się uparła i ma już 3 tygodnie spóźnienia ;/

relgh371p970veew.png
  • MarcowaBabcia Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupek/luteinka? Nie używasz?

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarcowaBabcia wrote:
    A dupek/luteinka? Nie używasz?

Używałam dawniej, jednak od półtora roku moje cykle są regularne i trwają od 29 do 31 dni, bez konieczności wywoływania. Dopiero ten cykl jakiś zagmatwany, ale może przez to, że marzec i kwiecień były dla mnie dość ciężkie ze względu na zmianę pracy, więc może też i to się przyczyniło.

Póki co byłam w zeszłą środę u gina i kazał mi jutro przyjść ponownie żeby sprawdzić co się tam przez ten tydzień podziało, więc mam nadzieję, że jutro już będą jakieś konkrety :)

relgh371p970veew.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dawno mnie nie było :/
    Patrze po tematach i chyba troche mam do nadrobienia ;)

Jak wam mija majowka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabiam z opóźnieniem ;) Majówka mocno pracująca, miałam jednak sporo zajęć, żeby nie myśleć i nie testować za szybko. Tempka jednak spadła i małpa przyszła, więc nawet nie było po co testować. Bez sensu wszystko.

• Pączek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też @ przyszła więc lekkie załamanie było, trochę płaczu - teraz mi przeszło i czekam na ovu żeby zabrać się do roboty :)
    a88 - nie trać nadziei <3

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.Ja odpuszczam troszke staranka ze wzgledow zdrowotnych.Mam bakteria w moczu i dostalam 3 rozne opakowania tabletek...Musze czekac..
    Ale co sie odwlecze to nie uciecz.

Mam drugi cykl gdzie @ trwal 2-3 dni

• Słaba Nowa

Wysłany: 11 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już trzy lata się staramy o pierwsze maleństwo :( za tydzień ma być @ czekamy..

• anna123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja również z mężem czekamy na nasze pierwsze maleństwo po 2-letnim staraniu się.

j36regz209hdv9cb.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wreszcie nieśmiało mogę so€ pochwalić dsoma kreseczkami ;) po półtorarocznych staraniach.. w pogmatwanym cyklu wlekącym się jak tasiemiec..

Beta z poniedziałku: 303, dziś ją powtarzałam, wyniki jutro lub pojutrze, oby było wszystko dobrze..

Pączek lubi tę wiadomość

relgh371p970veew.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ