X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martynko!! :):) Dużo dużo zdrówka dla Was :) Oj, widzę, że tu istny wysyp :) Chyba klimat przedświąteczny sprzyjał ;];];] Oby tak dalej :)

• mariposa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mogę się przyłączyć do Was? Ja staram się również o pierwsze maleństwO i jest to mój 4 cykl starań. Jutro przewidywana @....

Czekam, aż zdarzy się cud :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa wrote:
    Hej dziewczyny mogę się przyłączyć do Was? Ja staram się również o pierwsze maleństwO i jest to mój 4 cykl starań. Jutro przewidywana @....
    Oczywiście, że możesz :):) Prawie dobrze trafiłaś, bo mamy tu w tym miesiącu istny wysyp :):) Może i Ty nie zagrzejesz tu miejsca i szybko przeskoczysz na forum dla przyszłych mam :)

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w to uwierzyć, jutro idę na betę i do lekarza, zrobiłam drugi test i też dwie kreski :) ja odpuscilam całkiem w tym miesiącu, w 16 dniu lekarz powiedział ze pęcherzyk nie pękł tylko się skurczył i nic z tego, od kolejnego cyklu miałam zacząć stymulacje, kupiłam juz nawet leki i czekałam na @... To się chyba nie dzieje naprawdę bo jakim cudem?:)

Mika85, julenka78, Anja89, Lili266 lubią tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek: lekarzom nie można ufać :)
    Cuda się zdarzają ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • mariposa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Martyna! :) Fajnie tak ujrzeć 2 kreseczki, nie? Powiedz po jakim czasie starań poszłaś na monitoring?

Czekam, aż zdarzy się cud :)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no właśnie na innym wątku pisałaś, że nie pękło. A tu taka niespodzianka :) Gratulacje

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bardzo Ci zazdroszczę, ja już na ten cud czekam półtorej roku i nadal nic... :( Serdecznie Ci gratuluję!
    martyna1989 wrote:
    Ja nie mogę w to uwierzyć, jutro idę na betę i do lekarza, zrobiłam drugi test i też dwie kreski :) ja odpuscilam całkiem w tym miesiącu, w 16 dniu lekarz powiedział ze pęcherzyk nie pękł tylko się skurczył i nic z tego, od kolejnego cyklu miałam zacząć stymulacje, kupiłam juz nawet leki i czekałam na @... To się chyba nie dzieje naprawdę bo jakim cudem?:)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Oto ile sa warte te "diagnozy" lekarskie :)
    A ja dziś idę na usg, cokolwiek by nie powiedział to mam nie wierzyć? hehehehe :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się ze to może być jakaa torbiel albo coś innego co podwyższyło hcg, milion myśli w głowie... To był mój piaty cykl starań, pierwszy z monitoringiem w którym lekarz wykluczył owulację, mógł się pomylić?

relgh371oy0mp19n.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak wygląda badanie nasienia u partnera? byłyście ze skierowaniem czy nie? po skierowanie do jakeigo lekarz się udać? i z wynikami do kogo? jaka cena?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poszedł prywatnie, bo u nas skierowanie to cud, koszt za to najdokładniejsze ok. 200 zł, a z wynikami byłam u swojego gina.

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    boje się ze to może być jakaa torbiel albo coś innego co podwyższyło hcg, milion myśli w głowie... To był mój piaty cykl starań, pierwszy z monitoringiem w którym lekarz wykluczył owulację, mógł się pomylić?
    Mógł :) I nie byłby to pierwszy taki przypadek, zatem głowa do góry ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak wygląda badanie nasienia u partnera? byłyście ze skierowaniem czy nie? po skierowanie do jakeigo lekarz się udać? i z wynikami do kogo? jaka cena?

Oooo...to bardzo dobre pytanie. też bym w sumie chciała wiedzieć. Bo po ostatnich badaniach jak wyszło, ze u mnie wszystko w porządku, maż ppowiedział, ze on by się przebadał dla świetego spokoju. Wizytę u ginka mam za miesiąc i wtedy chciałam go zapyatć, ale moze wcześniej dziewczyny z doświadczeniem coś podpowiedzą :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez poszedł bez skierowania, po co tracić czas na to.
    A z wynikami poszłam do 2 ginów. Jakby były złe, to zostałby skierowany do androloga.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Gratulacje Martynko!! :):) Dużo dużo zdrówka dla Was :) Oj, widzę, że tu istny wysyp :) Chyba klimat przedświąteczny sprzyjał ;];];] Oby tak dalej :)

świąteczno - sylwestrowy :)

faktycznie zielony miesiąc!! a to dopiero połowa!! :))

gratuluję wszystkim i powodzenia życzę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam z wynikami u dwóch ginów :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wielkości pęcherzyka. W listopadzie miałam usg w 13 dniu cyklu, pęcherzyk miał 27 mm, ale jak tam czytam opinie, to chyba już za duży co? Za tydzień w poniedziałek mam kolejną wizytę i usg, to muszę się trochę przygotować, wiedzieć o co spytać, bo zawsze czegoś zapomnę ;)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe mamusie.

Mój mąż był prywatnie na badaniu nasienia a wyniki badania przysłała pani doktor listownie, i z wynikiem poszliśmy razem do gina.

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wielkości pęcherzyka. W listopadzie miałam usg w 13 dniu cyklu, pęcherzyk miał 27 mm, ale jak tam czytam opinie, to chyba już za duży co? Za tydzień w poniedziałek mam kolejną wizytę i usg, to muszę się trochę przygotować, wiedzieć o co spytać, bo zawsze czegoś zapomnę ;)
    No spory był, jak na ten dzien cyklu. Nawet bardzo :>

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ