X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martynko!! :):) Dużo dużo zdrówka dla Was :) Oj, widzę, że tu istny wysyp :) Chyba klimat przedświąteczny sprzyjał ;];];] Oby tak dalej :)

• mariposa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mogę się przyłączyć do Was? Ja staram się również o pierwsze maleństwO i jest to mój 4 cykl starań. Jutro przewidywana @....

Czekam, aż zdarzy się cud :)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa wrote:
    Hej dziewczyny mogę się przyłączyć do Was? Ja staram się również o pierwsze maleństwO i jest to mój 4 cykl starań. Jutro przewidywana @....
    Oczywiście, że możesz :):) Prawie dobrze trafiłaś, bo mamy tu w tym miesiącu istny wysyp :):) Może i Ty nie zagrzejesz tu miejsca i szybko przeskoczysz na forum dla przyszłych mam :)

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę w to uwierzyć, jutro idę na betę i do lekarza, zrobiłam drugi test i też dwie kreski :) ja odpuscilam całkiem w tym miesiącu, w 16 dniu lekarz powiedział ze pęcherzyk nie pękł tylko się skurczył i nic z tego, od kolejnego cyklu miałam zacząć stymulacje, kupiłam juz nawet leki i czekałam na @... To się chyba nie dzieje naprawdę bo jakim cudem?:)

Mika85, julenka78, Anja89, Lili266 lubią tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wniosek: lekarzom nie można ufać :)
    Cuda się zdarzają ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • mariposa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Martyna! :) Fajnie tak ujrzeć 2 kreseczki, nie? Powiedz po jakim czasie starań poszłaś na monitoring?

Czekam, aż zdarzy się cud :)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no właśnie na innym wątku pisałaś, że nie pękło. A tu taka niespodzianka :) Gratulacje

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bardzo Ci zazdroszczę, ja już na ten cud czekam półtorej roku i nadal nic... :( Serdecznie Ci gratuluję!
    martyna1989 wrote:
    Ja nie mogę w to uwierzyć, jutro idę na betę i do lekarza, zrobiłam drugi test i też dwie kreski :) ja odpuscilam całkiem w tym miesiącu, w 16 dniu lekarz powiedział ze pęcherzyk nie pękł tylko się skurczył i nic z tego, od kolejnego cyklu miałam zacząć stymulacje, kupiłam juz nawet leki i czekałam na @... To się chyba nie dzieje naprawdę bo jakim cudem?:)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Oto ile sa warte te "diagnozy" lekarskie :)
    A ja dziś idę na usg, cokolwiek by nie powiedział to mam nie wierzyć? hehehehe :D

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się ze to może być jakaa torbiel albo coś innego co podwyższyło hcg, milion myśli w głowie... To był mój piaty cykl starań, pierwszy z monitoringiem w którym lekarz wykluczył owulację, mógł się pomylić?

relgh371oy0mp19n.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak wygląda badanie nasienia u partnera? byłyście ze skierowaniem czy nie? po skierowanie do jakeigo lekarz się udać? i z wynikami do kogo? jaka cena?

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poszedł prywatnie, bo u nas skierowanie to cud, koszt za to najdokładniejsze ok. 200 zł, a z wynikami byłam u swojego gina.

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    boje się ze to może być jakaa torbiel albo coś innego co podwyższyło hcg, milion myśli w głowie... To był mój piaty cykl starań, pierwszy z monitoringiem w którym lekarz wykluczył owulację, mógł się pomylić?
    Mógł :) I nie byłby to pierwszy taki przypadek, zatem głowa do góry ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak wygląda badanie nasienia u partnera? byłyście ze skierowaniem czy nie? po skierowanie do jakeigo lekarz się udać? i z wynikami do kogo? jaka cena?

Oooo...to bardzo dobre pytanie. też bym w sumie chciała wiedzieć. Bo po ostatnich badaniach jak wyszło, ze u mnie wszystko w porządku, maż ppowiedział, ze on by się przebadał dla świetego spokoju. Wizytę u ginka mam za miesiąc i wtedy chciałam go zapyatć, ale moze wcześniej dziewczyny z doświadczeniem coś podpowiedzą :)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez poszedł bez skierowania, po co tracić czas na to.
    A z wynikami poszłam do 2 ginów. Jakby były złe, to zostałby skierowany do androloga.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Gratulacje Martynko!! :):) Dużo dużo zdrówka dla Was :) Oj, widzę, że tu istny wysyp :) Chyba klimat przedświąteczny sprzyjał ;];];] Oby tak dalej :)

świąteczno - sylwestrowy :)

faktycznie zielony miesiąc!! a to dopiero połowa!! :))

gratuluję wszystkim i powodzenia życzę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam z wynikami u dwóch ginów :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wielkości pęcherzyka. W listopadzie miałam usg w 13 dniu cyklu, pęcherzyk miał 27 mm, ale jak tam czytam opinie, to chyba już za duży co? Za tydzień w poniedziałek mam kolejną wizytę i usg, to muszę się trochę przygotować, wiedzieć o co spytać, bo zawsze czegoś zapomnę ;)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie przyszłe mamusie.

Mój mąż był prywatnie na badaniu nasienia a wyniki badania przysłała pani doktor listownie, i z wynikiem poszliśmy razem do gina.

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wielkości pęcherzyka. W listopadzie miałam usg w 13 dniu cyklu, pęcherzyk miał 27 mm, ale jak tam czytam opinie, to chyba już za duży co? Za tydzień w poniedziałek mam kolejną wizytę i usg, to muszę się trochę przygotować, wiedzieć o co spytać, bo zawsze czegoś zapomnę ;)
    No spory był, jak na ten dzien cyklu. Nawet bardzo :>

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ