X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny, jestescie kochane :*

Mika85 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale cały czas boli mnie podbrzusze podobnie jak na okres, tylko słabiej, głownie przy jakimkolwiek wysiłku. Nie wiem co o tym myśleć, w Internecie są baaaardzo sprzeczne opinie.

kochana mnie też boli. szczególnie jak kicham, kaszlę, przeciągam się i jak wstaję z leżenia. To macica się rozciąga w zastraszającym tempie. A jak mam pełny pęcherz jak boli!

Chodź już na forum fioletowe, tam jest dużo osób z podobnymi objawami, pogadasz, poczytasz, będzie ci łatwiej :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Kobietki! Pozytywnie nastawiona po weekendzie - tyle zielonych kropek się namnożyło na tym naszym forum! Super! Dziś 13-nasty, oby szczęśliwy dla wielu z nas! U mnie weekend pełen serduszek, oby poskutkowało. Jutro wizyta w poradni... Nie mogę się doczekać, co tam mi poradzą, doradzą...

Little Frog lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczęta nowe i "stare" ;) (wiecie o co mi chodzi) w ten poniedziałkowy, jakże leniwy dla mnie i szary poranek. U nas tak szaro za oknem, ze aż sie w nie spogladać nie chce, pies leniwie lezy na swoim wyrku, i nawet głowy nie podnosi :) Dobrze, że mąż ma w tym tygodniu normalną zmianę więc będzie w domu po 16:00.
    Wczoraj bylismy w Czechach, kupilismy kilka fajnych rzeczy, zjedliśmy pyszny obiad i pospacerowaliśmy po fajnym ryneczku małego miasteczka :) Dziś musze ogarnąć trochę mieszkanie i kupic wreszcie tabletki, które dostałam od ginka :)

Patu - żadnych wyrzutów sumienia!!! Super, ze Wam się udało za pierwszym razem, reakcje Twojego męza sa boskie, aż się nie moge doczekać na reakcje mojego, i meża/partnera każdej z nas, bo głęboko wierzę, że każdej z nas się uda - prędzej czy później ale się uda :) teraz się nie stresuj i nie czytaj za dużo, dzwoń do ginka i podpytaj i będzie dobrze. Zdrówka i spokoju Ci zyczę :)

Udanego nowego tygodnia !

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki leniwy szary poniedziałek. Chciałabym zacząć trochę ćwiczyć, ale nie wiem czy to najlepszy czas na zwiększony wysiłek fizyczny...? Może 30 minutek biegu na przemian z marszem to nie jest zły pomysł? Jak myślicie?

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro wizyte u nowego gina trochę się martwić zaczynam i sobie wkręcać co tam może mi wykryć... no ale im wcześniej tym większe szanse na dzidziusia... oby!

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei wykres zakłócony przez stres i nieprzespane w odpowiednim czasie noce... cóż, w następnym cyklu się uda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test w 27 dc i negatywny, jak myślicie nie za wcześnie? Jest sens się jeszcze łudzić? Bo już się załamałam, tyle czasu staramy sie o dziecko i nic... na dodatek przesladują mnie ciężarne:( Nie lubię poniedziałków! PONIEDZIAŁKOWA DEPRESJA :(

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak długie masz cykle i ile zostało o przewidywanej @? test najlepiej zrobić najwcześniej w dniu, w którym ma wystąpić @... ale bywa różnie, zależy od organizmu :) bądź dobrej myśli!

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, tak jak Ci pisały dziewczyny w styczniowych mamach - bardzo możliwe, że jest jeszcze za wcześnie. Wiem, że czekanie to nie łatwa sprawa, ale spróbuj się uzbroić w cierpliwość :) A co do prześladowań, to zazwyczaj jak się czegoś bardzo chce, a się nie ma, to nagle wszyscy dookoła to mają...mało tego, w telewizji nawet bez przerwy to pokazują :) Ja też wczoraj wszędzie dzieci widziałam ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam różne od 29 - 36 ale zazwyczaj około 32,33.
    Melula wrote:
    a jak długie masz cykle i ile zostało o przewidywanej @? test najlepiej zrobić najwcześniej w dniu, w którym ma wystąpić @... ale bywa różnie, zależy od organizmu :) bądź dobrej myśli!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam Was dziewczyny za to marudzenie, ale jak zbliża się czas testowania wariuję...
    Little Frog wrote:
    Agatko, tak jak Ci pisały dziewczyny w styczniowych mamach - bardzo możliwe, że jest jeszcze za wcześnie. Wiem, że czekanie to nie łatwa sprawa, ale spróbuj się uzbroić w cierpliwość :) A co do prześladowań, to zazwyczaj jak się czegoś bardzo chce, a się nie ma, to nagle wszyscy dookoła to mają...mało tego, w telewizji nawet bez przerwy to pokazują :) Ja też wczoraj wszędzie dzieci widziałam ;]

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    przepraszam Was dziewczyny za to marudzenie, ale jak zbliża się czas testowania wariuję...
    Ja też zaraz zacznę znajdować siwę włosy ;] Po to tu jesteśmy, żeby posłuchać marudzenia i chwalenia się :) Każda z nas rozumie co czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bym już chciała mieć to za sobą, co miesiąc ten stres i rozczarowanie... ehhh cieżko jest lekko żyć!

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość nas, staraczek tak ma... najgorszy jest czas czekania na owulację, a potem na @ - znaczy na jej brak! cierpliwość najważniejsza, ale łatwo mówić. wiem co czujesz... też zwykle mam fisia, gdy zbliża się czas testowania. niestety ostatnimi czasy @ wyprzedza moje testowanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety z piątku 3704 ale nie dostałam norm więc nie wiem czy się mieszcze :( no i to wynik od zapłodnienia liczony hm...

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
    4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
    5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
    6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
    7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
    9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
    13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
    17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
    25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
    kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
    kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:

3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
    4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
    5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
    6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
    7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
    12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
    16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
    29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie w Niemcowni właśnie śnieg zaczął padać. Mój pies dostaje wariacji, bo go uwielbia i znając życie będę z nim musiała co godzinę na spacer wychodzić :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uciekam zabrać się za coś pożytecznego, bo sprawdzając czy ktoś tu coś napisał to ja raczej nic nie zdziałam :) Także miłego dnia i do później :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaraz uciekam na zakupy :)

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ