X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczyny, jestescie kochane :*

Mika85 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale cały czas boli mnie podbrzusze podobnie jak na okres, tylko słabiej, głownie przy jakimkolwiek wysiłku. Nie wiem co o tym myśleć, w Internecie są baaaardzo sprzeczne opinie.

kochana mnie też boli. szczególnie jak kicham, kaszlę, przeciągam się i jak wstaję z leżenia. To macica się rozciąga w zastraszającym tempie. A jak mam pełny pęcherz jak boli!

Chodź już na forum fioletowe, tam jest dużo osób z podobnymi objawami, pogadasz, poczytasz, będzie ci łatwiej :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, Kobietki! Pozytywnie nastawiona po weekendzie - tyle zielonych kropek się namnożyło na tym naszym forum! Super! Dziś 13-nasty, oby szczęśliwy dla wielu z nas! U mnie weekend pełen serduszek, oby poskutkowało. Jutro wizyta w poradni... Nie mogę się doczekać, co tam mi poradzą, doradzą...

Little Frog lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczęta nowe i "stare" ;) (wiecie o co mi chodzi) w ten poniedziałkowy, jakże leniwy dla mnie i szary poranek. U nas tak szaro za oknem, ze aż sie w nie spogladać nie chce, pies leniwie lezy na swoim wyrku, i nawet głowy nie podnosi :) Dobrze, że mąż ma w tym tygodniu normalną zmianę więc będzie w domu po 16:00.
    Wczoraj bylismy w Czechach, kupilismy kilka fajnych rzeczy, zjedliśmy pyszny obiad i pospacerowaliśmy po fajnym ryneczku małego miasteczka :) Dziś musze ogarnąć trochę mieszkanie i kupic wreszcie tabletki, które dostałam od ginka :)

Patu - żadnych wyrzutów sumienia!!! Super, ze Wam się udało za pierwszym razem, reakcje Twojego męza sa boskie, aż się nie moge doczekać na reakcje mojego, i meża/partnera każdej z nas, bo głęboko wierzę, że każdej z nas się uda - prędzej czy później ale się uda :) teraz się nie stresuj i nie czytaj za dużo, dzwoń do ginka i podpytaj i będzie dobrze. Zdrówka i spokoju Ci zyczę :)

Udanego nowego tygodnia !

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki leniwy szary poniedziałek. Chciałabym zacząć trochę ćwiczyć, ale nie wiem czy to najlepszy czas na zwiększony wysiłek fizyczny...? Może 30 minutek biegu na przemian z marszem to nie jest zły pomysł? Jak myślicie?

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro wizyte u nowego gina trochę się martwić zaczynam i sobie wkręcać co tam może mi wykryć... no ale im wcześniej tym większe szanse na dzidziusia... oby!

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei wykres zakłócony przez stres i nieprzespane w odpowiednim czasie noce... cóż, w następnym cyklu się uda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test w 27 dc i negatywny, jak myślicie nie za wcześnie? Jest sens się jeszcze łudzić? Bo już się załamałam, tyle czasu staramy sie o dziecko i nic... na dodatek przesladują mnie ciężarne:( Nie lubię poniedziałków! PONIEDZIAŁKOWA DEPRESJA :(

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak długie masz cykle i ile zostało o przewidywanej @? test najlepiej zrobić najwcześniej w dniu, w którym ma wystąpić @... ale bywa różnie, zależy od organizmu :) bądź dobrej myśli!

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, tak jak Ci pisały dziewczyny w styczniowych mamach - bardzo możliwe, że jest jeszcze za wcześnie. Wiem, że czekanie to nie łatwa sprawa, ale spróbuj się uzbroić w cierpliwość :) A co do prześladowań, to zazwyczaj jak się czegoś bardzo chce, a się nie ma, to nagle wszyscy dookoła to mają...mało tego, w telewizji nawet bez przerwy to pokazują :) Ja też wczoraj wszędzie dzieci widziałam ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam różne od 29 - 36 ale zazwyczaj około 32,33.
    Melula wrote:
    a jak długie masz cykle i ile zostało o przewidywanej @? test najlepiej zrobić najwcześniej w dniu, w którym ma wystąpić @... ale bywa różnie, zależy od organizmu :) bądź dobrej myśli!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam Was dziewczyny za to marudzenie, ale jak zbliża się czas testowania wariuję...
    Little Frog wrote:
    Agatko, tak jak Ci pisały dziewczyny w styczniowych mamach - bardzo możliwe, że jest jeszcze za wcześnie. Wiem, że czekanie to nie łatwa sprawa, ale spróbuj się uzbroić w cierpliwość :) A co do prześladowań, to zazwyczaj jak się czegoś bardzo chce, a się nie ma, to nagle wszyscy dookoła to mają...mało tego, w telewizji nawet bez przerwy to pokazują :) Ja też wczoraj wszędzie dzieci widziałam ;]

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatasssss wrote:
    przepraszam Was dziewczyny za to marudzenie, ale jak zbliża się czas testowania wariuję...
    Ja też zaraz zacznę znajdować siwę włosy ;] Po to tu jesteśmy, żeby posłuchać marudzenia i chwalenia się :) Każda z nas rozumie co czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 10:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bym już chciała mieć to za sobą, co miesiąc ten stres i rozczarowanie... ehhh cieżko jest lekko żyć!

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    większość nas, staraczek tak ma... najgorszy jest czas czekania na owulację, a potem na @ - znaczy na jej brak! cierpliwość najważniejsza, ale łatwo mówić. wiem co czujesz... też zwykle mam fisia, gdy zbliża się czas testowania. niestety ostatnimi czasy @ wyprzedza moje testowanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety z piątku 3704 ale nie dostałam norm więc nie wiem czy się mieszcze :( no i to wynik od zapłodnienia liczony hm...

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml
    4 LP --- 5 – 426 mIU/ml
    5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml
    6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml
    7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml
    9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml
    13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml
    17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml
    25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml
    kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml
    kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:

3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130
    4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600
    5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800
    6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
    7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
    12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
    16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
    29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie w Niemcowni właśnie śnieg zaczął padać. Mój pies dostaje wariacji, bo go uwielbia i znając życie będę z nim musiała co godzinę na spacer wychodzić :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uciekam zabrać się za coś pożytecznego, bo sprawdzając czy ktoś tu coś napisał to ja raczej nic nie zdziałam :) Także miłego dnia i do później :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zaraz uciekam na zakupy :)

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ