X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie tylko kwas foliowy biore. Do zadnej diety sie nie stosuje, ostatnio mam strasznego smaka na kwasne ogory kapusta cytryny :) lubie takie mocne smaki

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie możecie wpisać na testowanie jutro...chociaz juz starcilam nadzieje bo tyle tych negatywnych testow w tym straaaaaasznie dlugim cyklu...ide rano wepchac sie do lekarza na sile a potem skocze na bete tak dla pewnosci...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba stosować diety, ale myślę, że jak zje garstkę na dzień migdałów,a nie ma uczulenia to nic złego, a naturalne ;)
    Ja lubię migdały, słonecznik i orzechy ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziś 30dzien cyklu, temp rano 36,9, boje się testować ale chyba dziś kupie test... Mam strasznie mieszane uczucia

relgh371oy0mp19n.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja właśnie jestem po śniadanku i zaczynam dzień :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Witam Was w ten poniedziałkowy poranek. No dzisiaj mam w pracy szał, moja przyjaciółka oznajmia wszystkim, że jest w ciąży. Ja wiedziałam szybciej, ale dopóki nie słyszała serca, nie chciała mówić, bo jest po dwóch poronieniach. Zmieniła lekarza i w pierwszym cyklu się udało, a trzy lata się starali.
    I wiecie z jednej strony bardzo się cieszę, że jej się udało, a z drugiej też bym już chciała...

Martyna1989, ja bym pewnie testowała...Trzymam kciuki!

Miłego dnia wszystkim!

martyna1989 lubi tę wiadomość

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiała być dla niej wspaniała niespodzianka :):)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)
    Mika jak twojej koleżance po 3 latach się udało to nam też się uda :) Takie wiadomości przywracają nadzieję, co nie znaczy że nie odzywa się nutka zazdrości :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję narazie... Teraz jestem w trakcie drogi do pracy, testu nie zdążyłam kupić, wyskocze pewnie w trakcie pracy i kupie i na dziś i na jutro :P choć podświadomie nie wierze ze mogłoby się udać, taka jakas intuicja

relgh371oy0mp19n.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to bardzo dobra wiadomość, poza tym, też się gdzieś tu kręci na forum, ale teraz już na fioletowym. Otrzymała stąd dużo wsparcia, mi też podpowiedziała żebym założyła sobie tutaj konto i nie żałuję :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cały czas mam nadzieję... Ale jakoś zbytnio nie dowierzam, że mogło się udać. Test chcę zrobić dopiero w niedzielę, bo przypuszczam, że jak @ przyjdzie nawet spóźniona, to do tego czasu się zjawi. Ale czy wytrzymam, to też nie wiem, bo już dziś mnie skręcało.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

Ide dzisiaj na drugie badanie hormonow w cyklu. Pech chcial ze temperatury robia fiku miku w tym cyklu i nie wiem nawet czy ja juz owulke mialam mega wczesna, czy dopiero bedzie :/. Mam co prawda zalozony tez krazek z czujnikiem temperatury w pipce wiec moze on pokaze jakies lepsze wyniki. Ciekawe swoja droga jak to sie ma do tempek mierzonych w ustach raz dziennie.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreseczka z każdym dniem ciemniejsza. Dziś też łądnie temperaturka podskoczyła. Ale cały czas boli mnie podbrzusze podobnie jak na okres, tylko słabiej, głownie przy jakimkolwiek wysiłku. Nie wiem co o tym myśleć, w Internecie są baaaardzo sprzeczne opinie. Zadzwonie chyba po południu do gina, od 15 przyjmuje, zapytam co o tym sądzi.
    Jutro jade na wyniki. chce zrobić bete, glukoze, progesteron na wszelki wypadek, tsh, morfologie, magnez. Zapytam od razu gina czy coś jeszcze powinnam przed wizytą.
    Mąż dalej nie dowierza. Ale wieczorem coś go wzięło i nagle- ale to będzie przełom wrzesień/październik jak się urodzi dzidzia, późno, zimno, szkoda ze nie na wiosne. a za chwile- ale jaka dzidzia, nie nastawiaj się, nic nie wiadomo jeszcze:) troche jest w szoku.

a mi dziewczyny troche głupio przed Wami... że wy tyle się staracie a ja juz za 1 razem. Tak czuje się nieswojo. Mam nadzieję, ze nikomu nie będzie przykro przeze mnie.
    tym bardziej, że nie miałam nadziei, bo:
    nie miałam śluzu płodnego
    nie kochaliśmy sie w owulacje tylko przed
    ledwo odstawiłąm tabletki
    używaliśmy żelu który nie jest wskazany przy staraniach
    większość spermy wylatuje ze mnie.

jestem wciąż w szoku ze mimo wszystko się udało, ale głupio mi teraz ze względu na Was...
    Wysyłam wszystkim wirusy i trzymam kciuki mocno mocno!!

Ps. boje się strasznie, że poronie. zaraz potabletkach i ten ból brzucha wciąż i zamiast się w pełni cieszyc to szukam po necie co z tym bólem i boje sie coraz gorzej a stres nie skazany tym bardziej...

Annushka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny:)

Super wiadomość dla Twojej koleżanki, warto walczyć do samego końca! wierze, że każdej z nas się uda! nie ma to tam to :D

Ja już w pracy chciałam coś zjeść ale zapomniałam i muszę wyskoczyć po coś mniam mniam ;)

miłego dzionka! :*

Mika85 lubi tę wiadomość

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu bardzo mocno ściskam kciuki, żeby wszystko się udało. I nie ma prawa być Ci głupio!!!!! Dbaj o siebie teraz. A tak sobie myślę, że każda kolejna zielona kropeczka na forum, przybliża nasze zielone kropki :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Żabko nigdy nie mogę wytrzymać do terminu @ :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, nie miej żadnych wyrzutów sumienia. To przecież normalne, że jednym udaje się wcześniej, a innym później. Oczywiście u niektórych z nas pojawi się lekka zazdrość, ale to taka pozytywna. To normalne :) Gratulujemy Ci, że się udało tak szybko i 3mamy kciuki, żeby wszystko było ok :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika85 wrote:
    A tak sobie myślę, że każda kolejna zielona kropeczka na forum, przybliża nasze zielone kropki :)
    Ojjjj obyś miała rację! :):):) U mnie rozbudza to coraz większe nadzieje jak widzę kolejne zielone kropeczki i czytam dobre wiadomości :):)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Ja też Żabko nigdy nie mogę wytrzymać do terminu @ :)
    Ja się staram zazwyczaj wytrzymać :) Ale teraz to mnie tak okropnie skręca, że szok. W sumie dziś 28 dzień cyklu, ja mam zazwyczaj 29 dniowe, a zeszły cykl trwał aż 33 dni, ale to było chyba spowodowane chorobą i może stresem przed wyjazdem. No i dlatego też tak ciężko mi czekać aż do niedzieli :)

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ