Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mój nie bierze, łyka zwykłe witaminki i omega 3
kurcze a ja teraz poczytałam o duphastonie i niektórzy piszą, że jak się ma skonczyć go brać to trzeba zrobić test ciążowy, bo jak jest ciąża to trzseba dalej brać a jak przerwę brać to nie dobrze będzie. Jejku a ja dziś na wieczór ostatni miałam wziąć wg mojej ginki i w sumie nie wiem :o -
nick nieaktualny
-
Bursztynka wrote:mój nie bierze, łyka zwykłe witaminki i omega 3
kurcze a ja teraz poczytałam o duphastonie i niektórzy piszą, że jak się ma skonczyć go brać to trzeba zrobić test ciążowy, bo jak jest ciąża to trzseba dalej brać a jak przerwę brać to nie dobrze będzie. Jejku a ja dziś na wieczór ostatni miałam wziąć wg mojej ginki i w sumie nie wiem :o
Ja biore jeszcze 4 dni
-
Ja miałam brać 7 dni tylko. I w sumie nie zapytałam ginki co na okoliczność ewentualnego zaciążenia. Teraz to już nie wiem czy lecieć jutro do apteki czy odstawić spokojnie dupka i poczekać z testowaniem do wtorku.
Lucy jesteś w miarę pewna tej info, że jakby co to mogę odstawić? -
Bursztynka, ja tak od 5 miesięcy mam Sie bierze i się przestaje. Tyle ma trwać leczenie d upkiem, 10 dni.
A dalej, to tylko jeśli ciąża wymaga podtrzymania.
Robiłaś test? Jak negatywny to czekaj spokojn ie na @.
Jak pozytywny to dzwoń do ginki i pytaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:57
-
On jest dawany po to, żeby w Twojej drugiej fazie ciałko żółte było bardziej wydajne Ci mogła nie wspomniec o ewentualnym zagnieżzeniu bo to nie jest lek kóry bezpośrednio powoduje zajście czy cos, tylko wspomaga jęsli już ciąża się pojawi
Jeśli nie plamisz jakoś dziwnie w fazie lutealnej to bierzesz tyle, ile kazała doktor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 19:58
-
chciałam z testem do 28dc czyli wtorek, ale może jutro rano wstanę i jednak poczłapię do apteki? jutro będzie mój 26dc. Myślicie, że jak coś, to już cień cienia może być?
Lucy, nie mam telefonu do ginki, żeby o tak zadzwonićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 20:04
-
Bursztynka wrote:chciałam z testem do 28dc czyli wtorek, ale może jutro rano wstanę i jednak poczłapię do apteki? jutro będzie mój 26dc. Myślicie, że jak coś, to już cień cienia może być?
Lucy, nie mam telefonu do ginki, żeby o tak zadzwonić
To jest wazne ile jesteś po owulacji? A nie kóry dzień cyklu. Nie widzimy kiedy i jak skoczyła Ci tempka, więc ciężko ocenić
Możesz spróbować z testem Ale spokojnie, cokolwiek by nie wyszło to jest ok.
To Twój pierwszy cykl z d upkiem? Ja w pierwszym miałam podobne rozkminy hehehe
ale doktorek mi wszystyko potem wyjaśnił i teraz juz na spokojnie biorę 10 dni, a potem nawet nie testuję tylko czekam na rozwój sytuacji
-
Bursztynka wrote:Ja przed zaczęciem starań zrobiłam na toxo i różyczkę. Do tego morfologia, mocz i TSH.
PS. Genialny smak - najpierw jem delicję wiśniową a potem zagryzam ją laysem ostro paprykowym
Ja tak mam jak mam owulację, wtedy diametralnie zmieniają mi się smaki -
Ida w sumie racja ja zdecydowalam ze w poniedzialek umowie sie do gin-endokrynologa ktory specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci i sie zacznie juz tak na poważnie...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Dzięki Lucy, już mi raźniej wiem że mój wykres jest pusty, niestety nie wpadłam na pomysł, żeby się mierzyć od początku, czego bardzo mocno mocno żałuję, bo teraz tak po omacku wszystko.
Tak, to mój pierwszy cykl starań z dup.kiem. Kiedyś kiedyś brałam go tylko na wywołanie okresu. W sumie skupiłam się i przypomniałam rozmowę z instrukcjami u ginki. Powiedziała, że mam wziąć go 7 dni. Jak @ nie przyjdzie po paru dniach to zrobić test, jak przyjdzie to też na wszelki wypadek zrobić test Jak dwie krechy to umówić się na usg a jak jedna to mam już rozpisane dni cyklu na badania hormonków i będzie dużo kłuj kłuj.
Heh, zauważyłam właśnie, że dup jest gwiazdkowany -
http://www.mamazone.pl/artykuly/chce-byc-mama/przygotowania-do-ciazy/2010/dieta-na-plodnosc-mezczyzny.aspx
Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).
Nawet moja zacofana ginka rodem z PRLu mi mówiła o tych najnowszych badaniach. My jemy oboje
-
Bursztynka wrote:Dzięki Lucy, już mi raźniej wiem że mój wykres jest pusty, niestety nie wpadłam na pomysł, żeby się mierzyć od początku, czego bardzo mocno mocno żałuję, bo teraz tak po omacku wszystko.
Tak, to mój pierwszy cykl starań z dup.kiem. Kiedyś kiedyś brałam go tylko na wywołanie okresu. W sumie skupiłam się i przypomniałam rozmowę z instrukcjami u ginki. Powiedziała, że mam wziąć go 7 dni. Jak @ nie przyjdzie po paru dniach to zrobić test, jak przyjdzie to też na wszelki wypadek zrobić test Jak dwie krechy to umówić się na usg a jak jedna to mam już rozpisane dni cyklu na badania hormonków i będzie dużo kłuj kłuj.
Heh, zauważyłam właśnie, że dup jest gwiazdkowany
Nom, d u p ę wycina
-
Lucy wrote:http://www.mamazone.pl/artykuly/chce-byc-mama/przygotowania-do-ciazy/2010/dieta-na-plodnosc-mezczyzny.aspx
Badania potwierdzają jednak, że kwas foliowy wpływa także na jakość spermy u mężczyzn - niedobór może obniżyć objętość nasienia i ruchliwość plemników. Najcenniejszymi źródłami kwasy foliowego są: warzywa liściaste, brokuły, sok pomarańczowy, pełnoziarniste produkty. Warto także rozważyć przyjmowanie suplementu diety zawierającego ten składnik (najlepiej na 3 miesiące przed próbą poczęcia).
Nawet moja zacofana ginka rodem z PRLu mi mówiła o tych najnowszych badaniach. My jemy oboje
no to w takim razie od jutra mężuś je foliczek ze mna:D
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Bursztynka Ty jestes 2 tyg od ovu nie? takze spokojnie mozesz robic test i jakbys byla w ciazy to jakis cien cienia powinien sie pojawic
A cholera u mnie nie wiadomo w jakim dniu jestem, bo sierota nie mierzyłam się od początku i was tu męczę z takim pustakowym wykresem