X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Z tego co odlożymy i tak nie starczy na całą wyprawkę. Ale my nie odkładamy na ten cel, tylko ogólnie. W sumie i tak nie kupuje się wszystkiego na raz, jak się uda to mamy na to 9 mies ;)
    Też prawda ale ją to panikara jestem i wolę już trochę zaoszczedzic ;-)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Melula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice oglądali tv i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona,pójdę spać".
    Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na jutrzejszy lunch, wypłukała
    kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na dzisiejszą kolację, sprawdziła
    ile jest płatków śniadaniowych w puszce, nasypała cukru do cukierniczki,
    położyła łyżki i miseczki na stole i przygotowała ekspres do zaparzenia
    kawy na jutro rano. Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do pralki, uprasowała koszulę i przyszyła guzik. Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady. Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do wysuszenia. Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni. Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem. Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym. Obie kartki położyła obok torebki.
    Potem Mama zmyła twarz mleczkiem "trzy w jednym", posmarowała się kremem "na noc i przeciw starzeniu", umyła zęby i opiłowała paznokcie.
    Ojciec zawołał: "Myślałem że poszłaś do łóżka".
    "Właśnie idę" - odpowiedziała Mama. Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest zapalone. Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i telewizory, powiesiła koszulki, wrzuciła brudne skarpety do kosza i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje. W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro, naprawiła stojak na buty. Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniej szych czynności do wykonania.
    Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele...

W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w powietrze": "Idę spać". Co też bez namysłu uczynił.

Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego kobiety żyją dłużej? "BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG".... (i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia !!!)

Ewelina23, Blondik, Misty87, Maniuś, Bursztynka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem, że ze względu na finanse i moją niepewną sytuację zawodową jeszcze czasem się zastanawiam, czy to na pewno dobry czas... Choć wiem doskonale, że nie ma takiego.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ale złapałam doła;(
    O jej a co tam ?????

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ale złapałam doła;(
    Co sie stalosie?????

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek był w sobotę na badaniu nasienia. po 3 dniwoej trasie autem, w międzyczasie były piwka wieczorne....wczesniej dwa weekendy pod rząd dośc dużo alkoholu - urodziny....powiedzcie, ze warto powtorzyc badanie, bo to moze miec wpływ... załamałam się....:(
    wszystkie wyniki super,ale ...ruchliwość 43%, a plemniki szybkie 0 ...masakra;( niby norma dla ruchliwości to 40 lub 32 (zalezy jakie), ale że syzbkich 0 ??

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym nie mam nic przeciwko rzeczom używanym. Jestem pewna, że sporo dostanę, już mam obiecane łóżeczko i masę ciuszków.

Nie jestem zwolenniczką zasady "zastaw się a postaw się"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 14:40

Ewelina23, Blondik, Misty87, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja tez dostane ubranka od siostry. Przeciez takie maluszki nie niszcza ubranek wiec sa jak nowe .

Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrze na ruchliwość plemniczków mojego i tam gdzie min. 32% wyszło mu 48 a tam gdzie min. 40% ma 60.

Blondik które to są szybkie bo u mnie takiego podziału nie ma???

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruch linearny prosty czy coś w tym stylu

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bladik . Powtórzcie badanie za jakis czas. Tylko niech odpuści alkohol

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ee to ja jakiś inny podział mam tylko ruch całkowity, postępowy i brak ruchu.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam wynikow przy sobie, bo odbierał je przed praca

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek się zawziął, powiedział, ze ma doła i nie chce gadać, nic więcje nie wiem;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu androlog powiedział że te wartości mogą być poniżej normy jeśli nie doszło do pełnego wytrysku, wtedy ejakulat jest niepełnowartościowy.

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnid niestety ani wśród rodziny ani wśród znajomych nie ma małych dzieci, więc pewnie większość trzeba będzie kupić.
    Wprawdzie mój mąż ma 5-letnią siostrę, więc może po niej coś zostało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Jacek się zawziął, powiedział, ze ma doła i nie chce gadać, nic więcje nie wiem;(

u mnie było to samo, prawie moja wina że coś źle wyszło w badaniach. Obraza na całego.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkod ami go, juz się przyzwyczaiłam do mysli,ze to przez moje hormony jest problem... z problemem faceta bedzie cięzęj....

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a długo się staracie ?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak szczerze, z liczeniem, mierzeniem temparatury..od sierpnia... w tym miesiacu dalam sobie spokoj bo wyszlo ze mam Hashimoto i stwierdzilam,ze bez sensu mierzyc skoro i tak szanse na ciaze przy moich wynikach mikroskopijne...ale zawzielam się i postanowalam badac co sie da ...w tym i jego...eh;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ