Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondik, badanie po długiej posiadówie w aucie i alkoholu... no niewskazane.
Raczej będzie musiał powtórzyć... Spermatogeneza to ok. 72 dni. więc niech dba o siebie, luźne gatki... itp.
Jest ruch postępowy i całkowity. Postępowy to ten do przodu,a całkowowity, to np. w miejscu. POstępowy powinien być >32, a całkowity>40Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 14:54
-
nick nieaktualny
-
Polecam jeszcze orzechy brazylijskie, 3 sztuki dzienie, zawierają selen.
Na poprawę nasienia cynk, selen, Koenzym Q10, wit. E i C, maka, a na ruchliwość l-karnityna... tyle moge doradzić, nawet produkty niektóre. Aha i kwas foliowy -
Blondik wrote:naczytalam się teraz na necie...eh...;(maskra jakaś;(
większość z was tutaj pisze i inseminacjach, część o in vitro...u nas in vitro ze zwględów światopoglądowych nie wchodzi w grę...ewentualnie adopcja.
spokojnie, nie myśl odrazu o takich radykalnych rozwiązaniach! Parametry da się naprawić.
U mnie teżto nie wchodzi w grę i robię co mogę!
Wrzuc później więcej wyników. -
Misty87 wrote:Kurde Macierzanka, jaka Ty obryta w kazdym temacie! Podziwiam!
Bo my duuużo problemów mamy
czasem bym wolała tego nie wiedzieć
Ale wszystkiego nie wiem... gwarantuję!ania181111, Lena87, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:naczytalam się teraz na necie...eh...;(maskra jakaś;(
większość z was tutaj pisze i inseminacjach, część o in vitro...u nas in vitro ze zwględów światopoglądowych nie wchodzi w grę...ewentualnie adopcja.
Może daj mężowi trochę czasu i na spokojnie o tym porozmawiajcie.Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacierzanka mam pytanie bo widze że jesteś zorientowana w temacie bardzo
Robiłam badania w 3dc
LH - 5,73
FSH - 4,68
TSH - 1,23
OB - 4
morfologie też wszystko w normie.
Zamierzam zrobić prolaktyne i progesteron w 23dc myślisz że coś jeszcze warto ?
I faceta poza spermą też się bada czy nie ? -
Macierzanka:) wrote:Bo my duuużo problemów mamy
czasem bym wolała tego nie wiedzieć
Ale wszystkiego nie wiem... gwarantuję!Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niecierpliwa20 wrote:I faceta poza spermą też się bada czy nie ?
Jeżeli wyniki badania nasienia wyjdą trzy razy niefajne, no bo czasem może wyjść błędne, to się robi posiew nasienia, no i trzeba iść do androloga abo chociaż urologa. On wtedy robi badanie narządu... USG itp, sprawdza czy nie ma żylaków powrózka nasiennego itd...
-
niecierpliwa20 wrote:TSH na pewno 0,27 - 4,2
LH i FSH nie pamiętam dokładnie, wydaje mi sie że FSH 3-8 a LH 2-11 (możliwe że zmyślam
TSH masz dobre, ale tutaj któraś z dziewczyn bardziej zna się akurat ode mnie na tarczycy
Co do fsh i LH to z nimi jest taka historia, że stosunek się liczy LH:FSH. Powinien być zbliżony do 1. Jak jest poniżej 0,6 może to być niewydolność przysadki, a więcej niż 1,5 PCOS. Ty masz 1,2, więc chyba OK. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyczarna164 wrote:A powiedzcie mi czy warto zrobic sobie badania w 3dc na jakieś hormony?Czy czekać na skierowanie od lekarza bo z tego co zauważyłam takie badania są dosyć drogie.Wizyta 14.02 więc to będzie 12dc.Czekac czy smej działać?
ja w 3dc robilam TSH, LH, FSH i mozna jeszcze prolaktyne ale o niej zapomnialam. Kazdy hormon 20-30zł -
Misty87 wrote:My poki co wszystko odkladamy na duze wesele... potem chcemy wymienic auto.
Wkladamy co tydz do skarbonki ale po weselu pewnie trzeba bedzie mocniej pasa scisnac
Jeju, a ja to wszystko co z mężem odłożyłam, to wydałam na życie, jak pracy nie było i takie życie...
A teraz nie odkładam, bo nie ma za bardzo z czego. Jak się ciąża uda, będzie spontanFidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny