Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale sie usmialam, przeczytalam ten artykul teraz i normalnie to samo pisalam tu wczoraj
'Ilekroć czytam informacje na temat objawów ciąży myślę o tym, jak różne są oczekiwania osoby starającej się od tej, która niechcący zaszła w ciążę. My od samego początku doszukujemy się najmniejszych nawet oznak, niechby nas chociaż jajnik zakłuł albo może by mi się niedobrze zrobiło (po tym mleku z ogórkiem) albo żeby choć jedna pierś bardziej urosła…'Anutka lubi tę wiadomość
-
Misty87 wrote:Ale sie usmialam, przeczytalam ten artykul teraz i normalnie to samo pisalam tu wczoraj
'Ilekroć czytam informacje na temat objawów ciąży myślę o tym, jak różne są oczekiwania osoby starającej się od tej, która niechcący zaszła w ciążę. My od samego początku doszukujemy się najmniejszych nawet oznak, niechby nas chociaż jajnik zakłuł albo może by mi się niedobrze zrobiło (po tym mleku z ogórkiem) albo żeby choć jedna pierś bardziej urosła…' -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPierwsze co powinnaś zrobić to zakupić 3 silikonowe foremki
- są najlepsze !
Zaczyn : 1 szkl. mąki żytniej 1 szkl.wody i odczekać około 6 h ..
ja to robię zawsze wieczorem i na następny dzień rano dalszy ciąg przepisu.
Później dodać Kilo mąki pszennej typ 650 - musi być ten typ ..
łyżka soli , cukru
3 szklanki wody a w ostatniej letnia woda i drożdże .. ( dzielisz je na 6 czesci i ta jedna małą kosteczkę mieszasz z letnia wodą )
ja dodaje 2 kosteczki
Dosypujesz co chcesz .. np : siemie lniane prażona cebulka słonecznik
mieszasz wszystko ręką w większej misce ..
odkładasz z tego 4 łyżki ..
chowasz do lodówki i masz tydzień czasu na to aby to wykorzystać ..
Z tego przepisu wychodzą 3 chlebki ..
Dzielisz na 3 foremki - najlepiej silikonowe ..
odstawiasz to jeszcze na godzinkę żeby ciasto urosło w tej foremce ale dajesz to bezpośrednio od razu do pieca i obserwujesz ..