Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
olka30 wrote:Mój gin przyjmuje od 8 do 20, tak że mogę sobie pozwolić bo nie pracuję po 12 godzin
I bierze 20 - 50 zł za monitoring w jednym cyklu, a chodzi się kilka razy, więc jest naprawdę ok
No to superCiekawe, gdzie taki przyjmuje
-
Misty87 wrote:Moze mnie zlinczujecie ale ustawilam recznie ovu! Nie moglam sie do niczego odniesc bez krechy, jakos mnie wkurzal ten wykres
Dobrze zrobilam???
Ja też w tym cyklu sobie sama zaznaczyłam, bo owulka z automatu mi się nie podobała
A ciekawa jestem jak tam Fidelissa... -
Little Frog wrote:W sumie to masz rację. Jak tak całymi dniami siedzę w domu to się sama nakręcam, poczytam trochę forum, to jeszcze bardziej. Póki nie mam pracy, to muszę znaleźć stałe zajęcie i się do niego zmusić. Choćby nie wiem co. Chyba zacznę robić kolejny szalik na drutach....będzie jak znalazł na przyszłą zimę ;]
Ida, Little Frog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byleby nie z porannego moczu, bo może być wynikk fałszywie dodatni. Po południu, albo wieczorem i każdy o tej samej porze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 16:59
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Dziewczyny, jest jakaś najlepsza pora, w której najlepiej testować owu? Gdzieś czytałam, że najlepiej wieczorem.
Też bym chciała wiedzieć.
Zrobiłam wczoraj o 15-tej i dziś o 10-tej i wyszły podobne, tzn jedna bardzo widoczna a druga mniej widoczna ale widoczna gołym okiem, nie wiem jak odczytać ten wynik na + czy na -
a od wczoraj śluz mam bardzo gęsty i rozciągliwy jak kurze białko
pomóżcie -
santoocha wrote:Hej piękne!
Mam wyniki progesteronu.
7dpo:
24,8 ng/ml (norma dla fazy lutealnej 1,7-27,0)
Znaczy moje ciałko żółte jest wydolne! Jupi!
Super Santoocha! Chciałabym takie mieć wyniki!santoocha lubi tę wiadomość
-
A mnie tam forum nie nakręca
Gdyby mnie nakręcało, to bym tu nie wchodziła! No bo po co sobie robić krzywdę świadomie...
Siedzę sobie i gadam i jest OK
Przy okazji się czegoś dowiem.
Pracuję, dbam o dom, pomagam chorym rodzicom i robię tysiąc innych rzeczy, spełniam swoje pasje, uczę się - a i tak czasem duuuużo myślę o tym!
Moim zdaniem odskocznia zależy od charakteru człowieka.
Ja właśnie kończę swój 23 cykl starań i średnim pomysłem byłoby usiąść i płakać, bo nikt za mnie nie zawalczy o tojulenka78, santoocha, czarna164, Little Frog, Ania07, Ida, Misty87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacierzanka dziekuje kochana. Znalazłam na necie takie coś.
Jak wykonać test owulacyjny?
Materiałem do badania jest mocz kobiety, trzeba jednak pamiętać, by test LH nie był wykonywany z moczu porannego. Mocz może być pobrany w godzinach wieczornych, np. około 22:00, gdyż wtedy właśnie jest największe stężenie hormonu luteinizującego we krwi. Na około dwie godziny przed wykonaniem testu należy ograniczyć ilość spożywanych płynów. Test wykonuje się przez kilka dni poprzedzających spodziewane jajeczkowanie. Kobieta powinna oddać mocz (około 50-100 ml) do czystego pojemnika zawsze o tej samej porze dnia. Przed wykonaniem testu należy wyjąć z foliowej koperty pasek testowy, trzymając go za górną część tak, by pozostałej części nie dotykać palcami. Pasek należy zanurzyć w oddanym moczu do linii na nim zaznaczonej i przytrzymać przez około 15 sekund. Po upływie tego czasu należy wyjąć pasek testowy, położyć go na poziomej powierzchni i obserwować, jak mocz przemieszcza się przez strefę testową i kontrolną paska. Wynik należy odczytać w przeciągu 5 minut od zanurzenia paska w moczu, ale nie później niż po 10 minutach. Instrukcje, jak odczytywać test owulacyjny, są zawsze dołączone do opakowania.
źródło: http://parenting.pl/portal/jak-zrobic-test-owulacyjny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny