Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Muszę troszkę oswoić się z tą myślą, że znowu dupy dałam :/ płakać Mi się chce ale nie mam na to siły ..
    Pozostaje Mi nic innego jak wieczorem dokończyć butelkę Mogen Davida i utopić smutki.

Nawet tak nie myśl! Ty nie masz z tym nic wspólnego, oprócz tego, ż to Twój organizm!!!
    Bierz tego "Dejwida", wypij go i zatop smutki, ale się nie obwiniaj za nic!

Little Frog, dżona lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Nawet tak nie myśl! Ty nie masz z tym nic wspólnego, oprócz tego, ż to Twój organizm!!!
    Bierz tego "Dejwida", wypij go i zatop smutki, ale się nie obwiniaj za nic!

Lena normalnie przybędę i skopię Ci dupsko!!! nie wolno tak mówić - zbieraj się do kupy i próbuj dalej :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez raczej kolejny cykl starań do kitu :( Byłam w ubikacji i przy większym nacisku, bo niestety mam zaparcia, na papierze zobaczłam kropke krwi w śluzie ..

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będą następne cykle. Wiem, że każda z Nas chciałaby jak najszybciej, ale najwidoczniej tak miało być i nic i nikt tego nie zmieni. Także głowa do góry :)

A tak swoją drogą czy nie wydaje Wam się, że od kiedy zaczęłyście się starać o dziecko to te cykle jakoś się tak dłużą? Kiedyś miałam odczucie jakbym miesiączkę przechodziła co 2 tyg. Jedna się kończyła i za chwile pojawiała się kolejna. A teraz? Od końca miesiączki do przybliżonego terminu dni płodnych to jakby miesiąc minął albo i więcej! A te dni przed okresem i wyczekiwanie czy się spóźni czy nie to już nie wspomnę nawet.

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak jest strasznie się dłuży, ale nic na to nie poradzimy. Kiedyś szybciej mi to leciało, a teraz dłuższy sie strasznie

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • kasia22 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wiem,że wczoraj wstawiłam zdjęcie testu z pozytywnym wynikiem pisaliscie ze jak nic to ciaza ale ja dalej nie mam ufności co do niego . Maż oczywiście jest zdania że jestem i ginekolog przez telefon tez to powiedziała . Dzisiaj robiłam badanie na TSH bo miałam cos z tarczyca a do lekarza mam iść w czwartej.Jak myślicie zrobic bete hcg?

kasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada snieg hehe . Jade do domu bd niebawem

• santoocha Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena kochana ja też mam dziś doła. Smutniej mi nawet niż wczoraj gdy przyszła małpa. Płakać mi się chce.
    Będzie lepiej, zobaczysz. Damy radę! Łykaj tabletki i zaczynaj nowy cykl. Wierzę w Ciebie!!! :*

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:
    Hej dziewczyny wiem,że wczoraj wstawiłam zdjęcie testu z pozytywnym wynikiem pisaliscie ze jak nic to ciaza ale ja dalej nie mam ufności co do niego . Maż oczywiście jest zdania że jestem i ginekolog przez telefon tez to powiedziała . Dzisiaj robiłam badanie na TSH bo miałam cos z tarczyca a do lekarza mam iść w czwartej.Jak myślicie zrobic bete hcg?

Kasia zrób sobie test innej firmy i wyjdzie Ci taniej ;) ja bety nie robiłam bo mi szkoda kasy (mówię poważnie - wolę wydać na inne przyjemności). Zapisz się do gina i idź na badanie :) ale skoro gin mówi, że jesteś to nie panikuj :P tylko ciesz się :D gratulacje :*

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:

Wynik z krwi jest oczywiście lepszy, bo pewny. Jeśli czujesz taką potrzebę to zrób dla własnego komfortu :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • kasia22 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam dwa jeden rano a drugi popołudniu ranny wyszedł trochę mocniej a popołudniu robiłąm test innej firmy i byl tez pozytywny ale juz słabiej .

kasia
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:
    robiłam dwa jeden rano a drugi popołudniu ranny wyszedł trochę mocniej a popołudniu robiłąm test innej firmy i byl tez pozytywny ale juz słabiej .

Pamiętaj, że najwyższe stężenie hormonu jest rano, dlatego ten po południu jest słabiej widoczny, ale jest pozytywny, więc się ciesz ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • kasia22 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zrobie ta bete bo moge byc w ciazy krocej niz ona mowila mniej wiecej 4 tydzien i nie da sie jeszcze wykryc przez usg ciazy bo jeszcze za malutkie . A z wyników na TSH chyba tez nic nie wyczyta

kasia

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:

no to Goopolu ciesz się :) i czekaj na wizytę u gina :)

kasia22, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, ale mi bznadziejnie :(

0d1yflw1vo1m1usk.png

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati89 wrote:
    Ehh, ale mi bznadziejnie :(
    Jeju nie dołuj się... przytulam :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • kasia22 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miała ktoras z was problem z podwyższona prolaktyna i niskim poziomem tarczyce . Bo gin mi nie chciala powiedziec czy bede mogla miec dzidzie tylko powiedziala jak zajdziesz to odpowiem ci na to pytanie

kasia
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, miło mi :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • kasia22 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam dziewczyny za wsparcie :) Mam nadzieje ze nie dlugo bede sie cieszyc z mojej fasolki jak lekarz potwierdzi

kasia

Wysłany: 11 lutego 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia22 wrote:
    a miała ktoras z was problem z podwyższona prolaktyna i niskim poziomem tarczyce . Bo gin mi nie chciala powiedziec czy bede mogla miec dzidzie tylko powiedziala jak zajdziesz to odpowiem ci na to pytanie

bo możesz wytwarzać antyciała plemnikowe... tak to gdzieś słyszałam. więc ciesz się tymbardziej :)

kasia22 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ