X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    nooo to chyba lekarz z powołania ...
    ale jedynie do pieniędzy :( niestety teraz trafić na dobrego lekarza to cud..
    Fakt ja z tej mojej tez średnio jestem zadowolona.... Sama o wszystko pytam podpowiadam zagaduje....

qq87j44jhto0od0f.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej .Niestety nie czytalam znowu Waszych wypowiedzi bo ciagle praca i praca...no i musialam odpoczac bo na psyche mi siada...
    Mam pytankk,co moj moze zrobic jeszcze za badania? Zrobil badanie nasienia(oczywiscie nie znam sie,a na innych watkach nikogo nie ma albo nie odpowoadaja,a wizyta u endykr-gin dopiero w polowie kwietnia)

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie podpowiem bo mój mąż nie robił ani badania nasienia więc nie mam pojęcia :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    hej .Niestety nie czytalam znowu Waszych wypowiedzi bo ciagle praca i praca...no i musialam odpoczac bo na psyche mi siada...
    Mam pytankk,co moj moze zrobic jeszcze za badania? Zrobil badanie nasienia(oczywiscie nie znam sie,a na innych watkach nikogo nie ma albo nie odpowoadaja,a wizyta u endykr-gin dopiero w polowie kwietnia)
    Alka ja nie jestem w temacie nietety ale jak podasz co tam wyszlo to napewno ktoras ci pomoze i odpowie

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Fakt ja z tej mojej tez średnio jestem zadowolona.... Sama o wszystko pytam podpowiadam zagaduje....
    nooo nie lubie lekarzy , których trzeba ciągnąć za język .

Fidelissa, Ania07 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Bursztynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Biorę go od 14dc przez 10 dni po 2 tbl dziennie. Czytałam, że powinno się brać go po owulacji (o ile dobrze pamiętam), bo inaczej może ją zablokować. Ale lekarz zalecił mi tak jak to stosuję i wolę tego nie zmieniać na własną rękę, bo przynajmniej mam okres w normalnym czasie, a nie po 60 dniach lub więcej. I chyba to jest jedyny plus brania tych tabletek, bo poza tym to mam mega trądzik i błędne objawy ciążowe.
    No to i mi też dup*ek objawy ciąży nakręca. tempka mi po nim raczej na pewno wzrasta, plus wzdęcia i cycki duże. Ja biorę 2 razy dziennie ale przez 7 dni od 19 do 25 dc żeby dać szansę na owulkę koło 15-18 dc.
    A twój lekarz wie że starasz się o fasolkę. Bo mój poprzeni gin stwierdził, ze jak się nie staram to można brać wcześniej właśnie.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz ide do swojej starej ginki i myśle że będzie ok fakt że przyjmuje tylko prywatnie no ale trudno :)

Paulina 28maluszek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Aaa a myślałam, ze masz dola ze czujesz sie stara:)))

Ja czasami mam dola ze moi rodzice nie poznają moich dzieci albo co raczej pewne nie bedą na ich 18-tace.....

Ja tak samo myślałam..
    Fidelissa przykre to :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko jak znajdziesz chwilkę to dopisz mnie na testowanie 6 marca:)) złe popatrzyłem to 31 dc nie 31 luty:))

qq87j44jhto0od0f.png

• alka89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie wyniki chyba dobre bo wiekszosc jest ponad normy wartosci referencyjnych tylko zle sredni wspolczynnik ksztaltu glowki,ale nie wiem co to jest w ogole i liczba komorek okraglych...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też chodze prywatnie.. jakoś na kase bym nie szła bo wydaje mi sie że ich trzeba za jezyk ciągnąc i są bardziej oschli . ale to tylko moje zdanie .

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Macierzance chodzi o starosc ale nie jej tylko rodzicow.
    Kochana, takie koleje zycia... jedni maja piekna starosc inni cierpia :(
    Ja sie boje swojej starosci...
    Dokładnie o to mi chodziło,tylko ja piszę tak niespójnie.
    Ale nie chcę przynudzać tylko chciałam się wygadać i trochę mi się lżej zrobiło.
    Ale już dość, wolę się cieszyć Twoją kropą :)

Misty87 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:

Widzę, że terminy odległe do endo. Chociaż u nas dopiero na czerwiec. Jedynie prywatnie można iść z dnia na dzień. Zawsze znajdzie się miejsce.
    W tych badaniach nasienia masz podane normy. Jeżeli się mieszczą to powinno być ok :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej:)) mój robił nasienie wyszło sredniooo
    Wiec teraz 3 miesiące żre witaminy kwas foliowy i cło a potem ma zrobić jeszcze raz:))

Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Krotko....zmień lekarza..
    Fidelisko, ale to był taki zmieniony, polecony, super-specjalista!
    Dlatego nadal szukam...

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja też chodze prywatnie.. jakoś na kase bym nie szła bo wydaje mi sie że ich trzeba za jezyk ciągnąc i są bardziej oschli . ale to tylko moje zdanie .

Ja też wszędzie prywatnie chodzę.

• Paulina28makuszek Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja jak poszłam prywatnie to myślałam że przez dziada umre odrazu cały dzień wyałam dodatkowo dostało sie mojemu M

Paulina 28maluszek
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dentysty tez prywatnie niestety :(

Fidelissa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Fidelisko, ale to był taki zmieniony, polecony, super-specjalista!
    Dlatego nadal szukam...
    Tacy sa najgorsi....:))

Z drugiej strony skąd mamy wiedzieć kto jest dobry?...

qq87j44jhto0od0f.png

Wysłany: 11 lutego 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Alka, hej! :) Ale ja Ci napisałam wiadomość na priv. Wyniki Twojego męża moim zdaniem są OK. Tylko tak na przyszłość, pamiętaj, że najlepszy okres abstynencji to 2-5 dni. 10 to już z dużo.

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ