X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spadam moje drogie,bede wieczorkiem na chwile:)

dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dzwoniliśmy sie pytac o badanie nasienia.. kosztuje 30 zł.. ale nie iwem jakie jest najlepsze bo coś tak o opadzie mówił czy bez .. nie wiem za bardzo czego sie trzymac przy takim badaniu .. trzeba go zrobic niestety w wc na miejscu :(

U mnie badanie w centrum laboratoryjnym kosztuje 55 zł i jest to badanie podstawowe (ruchliwość, ilość, ph i coś tam jeszcze). W klinikach leczenia niepłodności robią komputerowe rozszerzone, które kosztuje ok 170 zł. Pytałam ginekologa które mąż ma zrobić, to powiedział, że urolog będzie wiedział ..

dżona lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka oczywiście ja uważam tak jak Ty,ale Monia jest tym wstrzaśnięta więc wiesz, muszą porozmawiać napewno na spokojnie jak oni to widzą :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to jest normalne, że w takich miejscach są tzw. wspomaczage i niestety trzeba się z tym pogodzić. Niektórym panom to po prostu pomaga...
    I na przykład mój nie życzył sobie mojej obecności, ale nie było to zabronione.

To jest oddanie nasienia do badania, a nie jakaś szczególna przyjemność, więc czekałam spokojnie w poczekalni. Dla mnie to nie problem. A poza tym gazety mu i tak nie pomogły, choćby chciał... przeżył ogromny stres i nic nie było w stanie go ruszyć!

A jeszcze inna sprawa, że to samo laboratorium pozwala na dowóz nasienia do 30 minut, więc za drugim razem wieźliśmy z domu i efekt nie lepszy.
    Jakby to powiedzieć, mąż wiedząc w jakim celu się musi pobudzić, ma taką blokadę, że jego mniejszy przyjaciel odmawia mu posłuszeństwa :)

dżona, Ewelina23, Ania07 lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Dziewczyny, to jest normalne, że w takich miejscach są tzw. wspomaczage i niestety trzeba się z tym pogodzić. Niektórym panom to po prostu pomaga...
    I na przykład mój nie życzył sobie mojej obecności, ale nie było to zabronione.

To jest oddanie nasienia do badania, a nie jakaś szczególna przyjemność, więc czekałam spokojnie w poczekalni. Dla mnie to nie problem. A poza tym gazety mu i tak nie pomogły, choćby chciał... przeżył ogromny stres i nic nie było w stanie go ruszyć!

A jeszcze inna sprawa, że to samo laboratorium pozwala na dowóz nasienia do 30 minut, więc za drugim razem wieźliśmy z domu i efekt nie lepszy.
    Jakby to powiedzieć, mąż wiedząc w jakim celu się musi pobudzić, ma taką blokadę, że jego mniejszy przyjaciel odmawia mu posłuszeństwa :)

U mnie też mąż nie chce zebym z nim wchodziła powiedział, ze to jest badanie a nie chwila przyjemnosci, na pewno stresuje sie samym faktem w jakim celu to oddaje, a co do okolicznosci to juz druga sprawa, ważne żeby badanie wyszło dobre

Macierzanka:), dżona, Ewelina23, Laura, Ania07 lubią tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja my również się staramy już przez 31 miesięcy. Jest wiele minusów, ale mam nadzieję, że większość pokonamy.

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli dla kogoś jest problemem oddawanie nasienia w wyniku masturbacji, to są teraz dostępne na rynku takie specjalne prezerwatywy, żeby się to odbyło podczas stosunku. Tylko trzeba by pogadac w laboratorium lub w tych klinikach do których chodzicie, czy mozna w ten sposób. Niektóre wiem, że przyjmują.
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/male-factor-pak-zestaw-do-pobierania-nasienia-i3354461866.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 14:10

dżona, Laura lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeanneZ wrote:
    Witajcie, ja my również się staramy już przez 31 miesięcy. Jest wiele minusów, ale mam nadzieję, że większość pokonamy.
    Witaj :) Trzymm kciuki, aby się udało

0d1yflw1vo1m1usk.png

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeanneZ wrote:
    Witaj Jeanne! No już wiele miesięcy za Wami, ale Pokonacie! Trzym mocno kciuki za powodzenie. <3

1237397y6kr97ild4.gif
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Pdczytuje was co jakis czas:D
    Czytalam o tych ziolach o. Sroki i jak nam sie teraz nie udalo to odrazu kupje w pierwszym dniu :-) nie zaszkodzi sprobowac :-)
    Jesli chodzi o badanie nasienia to moj Maz robil w klinice leczenia nieplodnosci w Krakowie. Byl sam, rowniez mieli tam specjalne pomieszczenie. Placilismy 130 zl- badanie seminogramem. Tez mi sie wydaje ze 30 zl to troche malo.
    Milego dnia :-)

dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • dżona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeanneZ wrote:

Witaj :) sporo tego za Tobą już, podziwiam za cierpliwość i trzymam mocno kciuki za upragnioną fasolke <3

100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
    🛑😔 92zOvuFdiend.pl
    Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
    *08.2018 ... psychoterapia
    *1,5 roku z Naprotechnologią
    *kilkanaście cykli z Letrozolem
    * mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
    *01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
    *10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
    *06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
    *07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
    *10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
    *Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
    *Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
    "Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."

j36regz2ei8e5moa.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeanneZ wrote:

hej:) podziwiam za wytrwałość :) powodzenia:)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem , mój zjadł i poszedł o 16 wraca ...

DZiewczyny to prawda niektórzy mają taką blokadę że po prostu nie mogą tego zrobić bo jest myśl że to badanie iw wgl ale trzeba to przetrwać jakos

• Laura Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:37

przedszkolanka:), Ewelina23, dżona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Magdas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my ostatnio rozmawialiśmy z mężem o ewentualnym badaniu nasienia i oboje stwierdziliśmy,że wiadomo wolelibyśmy uniknąć ale mąż powiedział,że jak trzeba będzie to trzeba bo u niego szybciej sprawdzić czy coś z nim jest nie taki powiedział,że wolałby on już oddać nasienie niż ja bym miała mieć milion badań ;)

Macierzanka:), Z. lubią tę wiadomość

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój właśnie w sobotę chce iść z kolegami (fu!) na saunę, więc mam argument żeby mu zabronić.
    Jakoś obrzydliwe dla mnie jest to, że 5 facetów siedzi razem w saunie praktycznie nago i się pocą. Bleeee...

dżona, Macierzanka:), Misty87, Z., Ania07 lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no my ostatnio rozmawialiśmy z mężem o ewentualnym badaniu nasienia i oboje stwierdziliśmy,że wiadomo wolelibyśmy uniknąć ale mąż powiedział,że jak trzeba będzie to trzeba bo u niego szybciej sprawdzić czy coś z nim jest nie taki powiedział,że wolałby on już oddać nasienie niż ja bym miała mieć milion badań ;)

My też tak ustaliliśmy- jak przez 6 mcy się nie uda, to T.idzie badać nasienie.
    Jak wyeliminujemy ten potencjalny problem, to ja się zacznę badać, bo tego będzie więcej.

• Laura Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:37

dżona lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• julia Nowa

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialam w skrocie opisac swoja historie.
    po slubie z mezem nie chcielismy miec dziecka przec ok 1,5 roku a potem jak sie zdecydowalismy to zajelo nam ok 1,5roku. Obydwoje jestesmy zdrowi, ja mialam regularne miesiaczki i owulacje, maz plemniki bardzo dobre ale jakos do zaplaodnienia nie dochodzilo. Moze dlatego ze ja duzo pracowalam az w koncu bardzo ograniczylam swoja prace, mialm badenie HSG w celu sprawdzenia droznosci i wszystko bylo ok. musze powiedziec ze to ze w koncu zaszlam ciaze to moze bylo to ze maz mial opory z jedzeniem chleba razowego czy orzechow bo jakos nie przepada zanimi a ja sie ciagle denerwowalam ze nie odzywia sie poprawnie az w koncu sie z nim ostro poklocilam iwybuchlam, plakalam sporo ale przez to wyrzucilam to napiecie rosnace w sobie i wktotce zaszlam w ciaze. rowniez bralam niepokalanek czyli castagnus przez 3miesiace, podobno pomaga i mi jaknajbardziej pomogl.mysleze to zezaszlam w upragniana ciaze to kilka czynnikow wplynelo. zmiana trybu zycia na bardziej odpoczynkowy, wyrzucenie z siebie rosnacego napiecia i castagnus. bralam rowniez wiesiloka do owulacji i robilamtesty owulacyjene zeby precyzyjnie okreslic owulacje. Teraz jest w 3tygciazy i sa pewne obawy ale to naturalne. muszewierzyc ze za niecale 9miesiacy urodze zdrowe dziecko bo martwienie sie na zapas w niczym nie pomaga. jestem dobrej mysli!!!
    zycze wszystkim starajacym sie przede wszystkim cierpliwosci i kiedys w koncu sie uda potrzeba jednak dopomoc szczesciu i zrobic sobie wszystkie badania i zdrowo sie odzywiac.
    powodzenia,
    JUlia

Magdas, dżona, Macierzanka:), Misty87, Bursztynka lubią tę wiadomość

Jilia
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    My też tak ustaliliśmy- jak przez 6 mcy się nie uda, to T.idzie badać nasienie.
    Jak wyeliminujemy ten potencjalny problem, to ja się zacznę badać, bo tego będzie więcej.
    My daliśmy sobie czas do lipca max sierpnia

‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ