Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
na stronie mają cennik, jak wejdziesz na stronę główną, wybierasz zakładkę laboratorium i tam na dole strony jest cennik w pdf
z tego co widzę to aktualnie ceny są takie:
Nasienie - badanie fizyko-morfologiczne (wg WHO 2010) 48 zł
Posiew nasienia ** (bakterie + grzyby) 45 zł -
Wlasnie tez jestem zdziwiona ze tanio. Patrzylam na ten cennik. Czytalam tez forum z gazety ale stare daty byly z 2012, byly negatywne opinie co do parens.
-
ewi0808 wrote:a dzwoniłaś do Parensa?
Prawda jest też taka ze jeśli jest ok to wszedzie wyjdzie oki. gorzej jak cos jest nie tak wtedy dokładne parametry sa istotne.
dokładnie masz rację
myśmy robili na Warzywnej - wyszło nam 6 mln plemników w całości nasienia (czyli bardzo malutko) i nie zrobili morfologii - bo ich zdaniem było za mało materiału do badania. Myślałam że to standard wszędzie, ale przeglądając fora trafiłam na wpisy że inni mieli ich jeszcze mniej i morfologia była zrobiona.
Dlatego kolejne badanie już nie tam, dobrze że do Was dowidziałam się że w Parensie można zrobić to dokładniej.
werni - z drugiej strony jak nasienie będzie ok to tam wyniki powinny być wiarygodne, tym bardziej że cena nie jest wygórowana i wyniki są jeszcze tego samego dnia i gdyby coś budziło wasze wątpliwości można powtórzyć w innym miejscu
werni lubi tę wiadomość
-
Tak dzwonilam do parens, wizyty sa przed swietami, a na styczen nie robia jeszcze listy, badanie nasienia kosztuje 130.
Wlasnie zapomnialam sie wczoraj zapytac kiedy beda wyniki. To sie ciesze ze beda tego samego dnia. Obawiam sie ze beda kiepskie bo moj pali i lubi popiwkowac ehh. Ale ostatnio obiecal ze przestanie to robic.