Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)
Odpowiedz

Dziewczyny z Podkarpacia łączmy się! :)

Oceń ten wątek:
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 6 marca, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaniaaa wrote:
    Ja również polecam rozmowę z mężem odnośnie badania nasienia. My też długo się z tym wzbranialismy a jednak okazało się że tam też jest problem :(

Jeśli miałabym coś od siebie dodać to nie czekajcie dłużej aż się samo może uda tylko faktycznie szukajcie problemu. My długo też tak podchodziliśmy do tematu że w końcu udać się musi a minęło nam już prawie 6 lat.
    Tak, rozmawiałam z mężem i to nie raz, najpierw mąż bagatelizował moją pochwicę, potem gdy miałam infekcję nie chciał nawet posmarować się mascią, którą przypisał gin... gdy ma nawet zeykłe badania do pracy nie chce sprawdzić wyników tylko ja za niego sprawdzam, strasznie trudno go namówić, ale obiecał teraz, że zrobi jeśli doktor go wyśle i naprawdę chcę tym razem trzymać go za słowo, bo chcę wiedziec na czym stoję i sprawdzić każdą możliwą przyczynę... oby tym razem się udało go przekonać.
    A czy może wiecie, czy mąż ma tez być na ppierwszej wizycie czy najpierw tylko mnie będzie badać? Bo zastanawiam się, jak się przygotować. Mam też karty cyklu oraz badania, ktore robiłam dla siebie w grudniu, ale pewnie i tak zleci aby zrobić nowe

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Natka_xx Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od lekarza, my byliśmy razem. Jak weszłam do gabinetu to doktor zapytał czy to mąż na korytarzu i kazał go zawołać bo wywiad był zbierany od Nas obojga.
    Wydaje mi się że to, że facet jest w gabinecie i słucha tego co mówi doktor - trochę może zmienić jego nastawienie. Mam wrażenie że mój ogarnął że jest problem dopiero jak usłyszał to od lekarza. Wcześniej trochę to lekceważył bo mówił że nie tak długo się staramy, ale teraz chyba mu już się poprzestawiało.

👩 26 l. ➡️ IO, AMH 2,77 mg/ml
    💊Letrox 75, Siofor 500 XR
    🧑 34 l. 👌🏻
‹‹ 29 30 31 32 33
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ