Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Tez mi to przyszło ma mysl. Shafu rozmawiałaś o tym z lekarzem? Wczoraj wspominali o tym w tv... Ze co 5 kobieta to ma.
    Moje miesiączki tez sa raczej obfite i takie skrzepymam ale trwają w miarę krótko i sa regularne co do dnia. Raz miałam USG w 12 dniu cyklu i endometrium było w sam raz.
    Ale mysle ze powinnaś to sprawdzić jesli lekarz jeszcze tego nei sprawdzał.

Sprawdzał i każdy twierdzi że piękne ( 10 mm ostatnio było w połowie cyklu) przejdę sie jeszcze do innego lekarza :P
    Ja cykle tez mam raczej regularne i krwawię 4 dni max i nie plamie w miedzy czasie...ehhh...
    Żeście mnie nakręciły :P Szkoda, że kasy teraz nie mam bo już bym leciała do dwóch na raz :P

Tak Sroki 3 - też mam :P i lubię :) - no owu ;)
    Allmita - ja sobie kiedyś w diagnostyce zrobiłam pakiet hormonów dla kobiet 119 zł to kosztowało i jest bez testosteronu ale w sumie warto - tylko trzeba wiedzieć w które dni.
    Najlepiej albo od 3 -10 albo po 21- 25 dc.
    Z tego pakietu włąśnie mi wyszła prolaktyna zawyżona.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te srokowe to kupowałaś gdzies i mieszałaś czy jak? ja chyba kupie w zielarskim i sama pomieszam...:) narazie zamowiłam ten inofem-no chyba mi nie zaszkodzi..;)
    własnie patrzylam ostatnio w diagnostyce na ten pakiet i może sie skuszę,ale tak jak mówie musze byc stabilna psychicznie przez jakis czas..hehe -z tym moze byc trudno..;)

Shafuli lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam przez przypadek, zanim jeszcze wiedziałam, że to TE zioła, u faceta w Kauflandzie w Hucie koło os. Strusia. Ten typ ma różne zioła i jakieś oscypki i insze specjały typu miody. Ma stoisko, takie wolnostojące, na samym końcu jak się wchodzi głównym wejściem ( ale nie na sali).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:37

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Płatek ....a może zmień lekarza...ja to tak regularnie zmieniam :P
    To jest jak z mechanikiem - każdy widzi co innego ;)
    Ja też niby mam owulacje - tylko jakoś nigdy nie widać ciała żółtego i nikt jej nie "przyłapał".
    Też niby spoko - to dla czego chce co miesiąc się wykrwawić a od roku takie skrzepy wielkości dłoni ze mnie wychodzą.
    MOja siostra jak była w ciąży pozamacicznej to dopiero 5 lekarz po jej 3 prośbie na usg zobaczył co to i dopiero trafiła na stół... tak więc....maskara :/
    Ja już byłam u kilku lekarzy i ten może nie jest idealny ale wzbudza we mnie najwięcej zaufania. Zresztą w zeszłym miesiący byłam u nowego gina w Invikcie i też stwierdził, że wszystko ok. Zrobimy tylko jeszcze rozszerzone badanie nasienia.

Shafuli lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli te skrzepy to naprawdę mogą niepokoić. twój gin mówi, że to ok?

Wysłany: 11 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    mój nie wiedział kiedy mam płodne w tym msc, w tamtym pytał to mu mówiłam,a w tym nie pytał to tez nie informowałam...
    tak czy siak-maz sie odfochował-wczoraj było juz dobrze i było porzadne serducho..:)....tyle,ze wiadomo że nic z tego serducha nie będzie..:(
    wczoraj na usg-okazało sie że pecherzyk stanał w miejscu i sie juz degeneruje więc kicha...:( cykl bezowulacyjny-i wogóle w tym msc nie ma sensu juz przychodzić, dopiero w przyszłym mam sprawdzić czy ja wogóle owuluuje...
    wiem,wiem ze każdej moze się zdarzyc taki bezowu-ale mnie to podłamało wczoraj-mam juz wizje totalnej bezpłodności..;)....nawet mi sie T odechciało mierzyc-ale zmierzyłam rano....co sie bierze na ten wzrost jajek?? gin dała mi tylko próbki inofolicu, mówi ze jak nastepny bezowu to trzeba by clostibegytem ruszyć....ale wczesniej konieczne sa bad męża.....
    Clo jest podobno bardzo skuteczne przy braku owulacji, więc spokojnie. Tylko rzeczywiście najpierw przebadaj męża bo jak nasienie by było słabe to nie ma co się faszerować.

Wysłany: 11 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    któras z Was łykała ten inofolic albo stymulowała clostibegytem??
    Piłam Inofem dwa cykle to jest to samo co infolic ale mi gin powieział, e w moim przypadku to raczej bez sensu. Clo brałam pół roku bez efektu ale ja miałam wlasna owulację.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam o skrzepach i nic :(
    W sumie to poprzedniej też mówiłam i też nic ...

Po wypłacie zapisze się do kolejnej - babka wykryła ostatnio u mojej koleżanki z pracy mięśniaka i brała nawet wycinki do badania.

W sumie to jestem juz trochę tym wszystkim zmęczona ... od kilku dni przeglądam ogłoszenia z psami :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    patrzyłam na ten Twój inozytol-ale tam znalazłam ze nie ma pewności że jest myo-inosytol czy jakos tak,a to podobno istotne...kupie sobie ten inofem jest tanszy od infolicu a sklad podobny(taki sam?)...65 zł na msc dam rade...chyba...

z badan mam narazie tylko TSH i prolaktyne-oba ok ale z czerwca,ale ginka twierdzi że nie ma sensu narazie powtarzać...
    nie wiem czy sama dla siebie nie zrobie jakiegos FSH i LH, może estrogeny na poczatku cyklu i powtórze najwyzej TSH i prolaktyne...narazie nie chciałam badac pro bo jakos bylam zestresowana ostatnio a to podobno ma wpływ na wynik...musze sie odstresować i wtedy zrobie te badania..;)

u mnie z endo jak widac może szału nie ma,ale jest i wzrosło-może i rosnie dalej ale tego sie narazie nie dowiem..clo i tak nie zaczne stosować póki mój małż nie odda nasienia...więc dlatego chciałam choc ten inofem....
    na swiecie jest jeden i ten sam inozytol, a ten kto wymyslil infoloic zrobil biznes zycia:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynie jestem w stanie uwierzyc ze di chiro inositol jest czyms innym niz ten z my protein, bo jest baaardzo drogi i sa na nim oparte badania
    niestety w PL niedostepny, a inofolic, infoem, to to samo co inozytol z myprotein

i sie bierze 2 sazetki dziennie wiec 2x65 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 20:04

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    aaa jeszcze te ziółka....pije któras te cuda..?.;) nie wiem czy pomoze ale zioła generalnie lubie wiec mogłabym pic bez problemu....
    na owu to te sroki nr 3,tak? któras sie orientuje?
    pilam wszystkie ziola swiata,i sroke i klimuszko i baby and mamamed:D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Sprawdzał i każdy twierdzi że piękne ( 10 mm ostatnio było w połowie cyklu) przejdę sie jeszcze do innego lekarza :P
    Ja cykle tez mam raczej regularne i krwawię 4 dni max i nie plamie w miedzy czasie...ehhh...
    Żeście mnie nakręciły :P Szkoda, że kasy teraz nie mam bo już bym leciała do dwóch na raz :P

Tak Sroki 3 - też mam :P i lubię :) - no owu ;)
    Allmita - ja sobie kiedyś w diagnostyce zrobiłam pakiet hormonów dla kobiet 119 zł to kosztowało i jest bez testosteronu ale w sumie warto - tylko trzeba wiedzieć w które dni.
    Najlepiej albo od 3 -10 albo po 21- 25 dc.
    Z tego pakietu włąśnie mi wyszła prolaktyna zawyżona.
    jedynie laparo moze zdiagnozowac endometrioze wiec nic Ci lekarz nie sprawdzil i nie wykluczyl

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jedynie laparo moze zdiagnozowac endometrioze wiec nic Ci lekarz nie sprawdzil i nie wykluczyl

A histeroskopia ?

• CarPer Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije akurat Klimuszke na zrosty. Trzy razy dziennie. Kupiłam osobno i zmiesżalam sama. Aktualnie drugi cykl pije. Ale jak sie skończy to juz więcej nie kupie,

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane, wpadam tu życzyć Wam cudownego weekendu! Postanowiłam zapomnieć na chwile, jak bardzo mam przesrane w kwestiach prokreacyjnych i udać się z mężem na seks-weeken... Tfu, co ja mowię - na weekend krajoznawczy! Ściskam mocno, ale nie za mocno, żeby sie fasole w brzuchach nie przestraszyły!
    Do zobaczenia wkrótce ;)

Allmita lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    A histeroskopia ?
    nie, histero to obraz jamy macicy jedynie a endomenda jest poza jama macicy np na kiszkach albo huj wie gdzie

u5cvp2.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Ja kupiłam przez przypadek, zanim jeszcze wiedziałam, że to TE zioła, u faceta w Kauflandzie w Hucie koło os. Strusia. Ten typ ma różne zioła i jakieś oscypki i insze specjały typu miody. Ma stoisko, takie wolnostojące, na samym końcu jak się wchodzi głównym wejściem ( ale nie na sali).

ale w sensie że ma juz gotową mieszanke czy zioła?? to całkiem blisko mnie..hehe Shaf pewnie mieszkamy koło siebie...;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Piłam Inofem dwa cykle to jest to samo co infolic ale mi gin powieział, e w moim przypadku to raczej bez sensu. Clo brałam pół roku bez efektu ale ja miałam wlasna owulację.

podobno minimum 3 msc, a nawet 6 msc...ja mam zamiar pic 7, hehe...;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    jedynie jestem w stanie uwierzyc ze di chiro inositol jest czyms innym niz ten z my protein, bo jest baaardzo drogi i sa na nim oparte badania
    niestety w PL niedostepny, a inofolic, infoem, to to samo co inozytol z myprotein

i sie bierze 2 sazetki dziennie wiec 2x65 zl

nieee...:P bo 60 saszetek jest za 60 zł- wczoraj zamówiłam....:)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Mówiłam o skrzepach i nic :(
    W sumie to poprzedniej też mówiłam i też nic ...

Po wypłacie zapisze się do kolejnej - babka wykryła ostatnio u mojej koleżanki z pracy mięśniaka i brała nawet wycinki do badania.

W sumie to jestem juz trochę tym wszystkim zmęczona ... od kilku dni przeglądam ogłoszenia z psami :P

ja tez mam skrzepy....znaczy przez pewnien czas nie miałam,ale w ostatniej to mega....i też mówiłam niejednemu-i bez reakcji....hmmmm.....iedys czytałam że przy tyłozgięciu sa skrzepy-bo krew przez pewnien czas nie moze sie ładnie wydostac za szyjkę, wiec sie gormadzi i tworza sie skrzepy....ale teraz na usg mam napisane przodozgięcie-więc moja teoria o moich skrzepskach padła...;)

pies???:) a Ty przypadkiem nie masz kota?(ów)- załamia sie biedaki...:)

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ