X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    Mnie zastanawia spontaniczność mojego gina...
    na dobrą sprawę nie robiłam żadnych badań z krwi, tylko cytologia, usg, no i teraz hsg.
    A w kolejnym cyklu planuje inseminację.
    Może powinnam zrobić jakieś badania na własną rękę?
    Szukałam na forum, ale chyba coś mam nie tak z wyszukiwarką...

Hmmm oczywiście że hormony to podstawa!
    Jesli nie wiesz co to w diagnostyce jest pakiet badań hormonalnych dla kobiet - 118 zł i tam są w sumie podstawowe.
    A potem koniecznie TSH i ft3 i 4 i anty ....czyli pełne tarczycowe.
    Prolaktyna.
    FH i LH w 10 dniu cyklu( ich stosunek powinien wyjść ok 1 )
    Progesteron w około 20 dniu
    ....hmmm dziwny twój gin :P

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Hmmm oczywiście że hormony to podstawa!
    Jesli nie wiesz co to w diagnostyce jest pakiet badań hormonalnych dla kobiet - 118 zł i tam są w sumie podstawowe.
    A potem koniecznie TSH i ft3 i 4 i anty ....czyli pełne tarczycowe.
    Prolaktyna.
    FH i LH w 10 dniu cyklu( ich stosunek powinien wyjść ok 1 )
    Progesteron w około 20 dniu

ale ta "nasza" znaczy "moja" bo Twoja juz nie..;) ginka tez mówiła że narazie zadnych badań nie trzeba, co dla mnie własnie było lekko dziwne...ucieszyło ja tylko że mam TSH i PRL zrobione....także troche to dziwne, a po tym co piszesz Shafuli to juz wogóle mam do niej mniej zaufania....:( ech...nie chce znów szukac gina.....

P.S. mój cykl jest jednak totalnie bezowulacyjny-T jednak skacze jak chce, najgorsze jest to że wlecze sie jak flaki z olejem, mam juz go serdecznie dość, a tu nawet plamienia nie widziałam rzadnego.....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ale ta "nasza" znaczy "moja" bo Twoja juz nie..;) ginka tez mówiła że narazie zadnych badań nie trzeba, co dla mnie własnie było lekko dziwne...ucieszyło ja tylko że mam TSH i PRL zrobione....także troche to dziwne, a po tym co piszesz Shafuli to juz wogóle mam do niej mniej zaufania....:( ech...nie chce znów szukac gina.....

P.S. mój cykl jest jednak totalnie bezowulacyjny-T jednak skacze jak chce, najgorsze jest to że wlecze sie jak flaki z olejem, mam juz go serdecznie dość, a tu nawet plamienia nie widziałam rzadnego.....
    W sumie to ja byłam u Endokrynologa z hormonami.

Tak się zastanawiam i dochodzę do wniosku że każdy ginekolog powiem być też endokrynologiem.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle lekarze troche bez sensu że sa tak do końca nakierowani na jedną stronę....brak im czasem spojrzenia całościowego...i nie mówie tylko o ginekologach....

Shafuli, Agnieszka GreenApple, rybka33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All a co tam z Twoim okresełem ? Dziwny ten cykl ...może jednak owulacja była ale późno ...?

W ogóle jak zielono na wiosnę się zrobiło...co zobaczę na wykresy to + ...eh

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Różnie bywa. Ja kiedyś pojechałam na USG cyklowe do gina i od wejścia powiedziałam, że nie było owulki bo na wykresie nie widać. Okazało się, że była z obu jajników...To wtedy zaszłam w ciąże. Niestety się nie udało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie All dawaj testa - może jednak jesteś a nie wiesz :P

A ja miałam skok tempki i w ogóle a był LUF i nie było owulacji więc jak widać - nic nigdy nie wiadomo :)

Jutro rzucam pracę ...mam dosyć :P
    Pewnie jak to zrobię to zajdę heheh bez umowy itd :P

olka30 lubi tę wiadomość

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    .

robiłam diagnostykę z hormonami w 2014 i te wyniki były ok - wszystkie są u gina, więc nie pamiętam co dokładnie - napewno prolaktyna zwykła i z obciążeniem - bo to charakterystyczne.
    Zdecydowałam, że powtórzę na własną rękę :D

Allmita - zgadzam się w 100%

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:

A ja miałam skok tempki i w ogóle a był LUF i nie było owulacji więc jak widać - nic nigdy nie wiadomo :)

Jutro rzucam pracę ...mam dosyć :P
    Pewnie jak to zrobię to zajdę heheh bez umowy itd :P

A rzuć! Czego sie nie robi dla dziecka :) Jesli zadziała to pójdę w Twoje ślady i opatentujemy nowa metodę na niepłodność ;)

Shafuli, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:

hehe masz zdolnosć wywoływania @...;) dzis przyszła wreszcie....tak naprawde to ten cykl był tez taki dziwny na wykresie bo mierzyłam w paszczy-ale kompletnie mi nie leży ta metoda wracam do dowcipnego..:)...w paszczy to T co chwile inna wychodziła tak naprawde....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    hehe masz zdolnosć wywoływania @...;) dzis przyszła wreszcie....tak naprawde to ten cykl był tez taki dziwny na wykresie bo mierzyłam w paszczy-ale kompletnie mi nie leży ta metoda wracam do dowcipnego..:)...w paszczy to T co chwile inna wychodziła tak naprawde....

A ja próbowałam w pipu to mnie piekła potem całe 2 dni :P

No i złozyłam dzisiaj wypowiedzenie :D
    Masakra - jak się cieszę :D
    Red -nie ma problema - jak tylko za 2 tyg zobaczę 2 kreski to Ty rzucasz swoją :P

P.S Dziwno bom po owulacji a cycki jeszcze w ogóle nie wrażliwe nawet ...

Samotny plemnik zapodziany ....to byłby weteran :D Jak na wojnie normalnie :P

All- Dobrze że @ u Ciebie - kolejny cykl będzie lepszy :)

Allmita, olka30 lubią tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię w paszczy, nie wiem, gdzie to tam dać, obija mi sie o zeby i jeszcze do tego nie do końca paszcze zamknąć potrafię z tym ustrojstwem w środku. A w otwartej to nie wiem, czy dobrze mierzy.
    Żaden z tych problemów nie występuje dowcipnie, dlatego preferuję :)

Allmita lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli myślałam, że żartujesz z tą robotę a tu proszę! I jak teraz, szukasz następnej czy już coś masz na oku?
    Ja dzis byłam na USG i mam 3 torbiele po clo na jajniku. Możliwe, że się wchłoną ale szansa na ciążę w tym cyklu jeszcze mniejsze :(

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ostatnio ciągle mam podwyższoną temperaturę. Jestem przed owulka a dziś 37. Myślicie że to mogą te torbiele powodować? Tak mi teraz przyszło do głowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam na oku - jedną :)
    No i w dotychczasowej zawsze mogę czasem dorobić na zlecenie (już pytałam) ...
    Ja kurde wakacji od 8 lat nie miałam ... muszę odpocząć, a pracuje ciężko fizycznie więc...mam dość.
    Dla mnie znaleźć prace to nie problem -żadnej się nie boję ;)
    Teraz za to nie będę brać czegokolwiek :)

I, tak - wydaje mi się ze możesz mieć stan podgorączkowy jak masz torbiele.

Mo że następny cykl będzie w pipu ...ja tam delikutaśna jestem a tak pod język pcham ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoho wiosna się zrobiła to nikt przed kompem nie siedzi :P
    Ja jutro się luzuję na motocyklu :)

A dzisiaj to może i męża zaciągnę w pielesze bo się rozleniwił :P

Co tam u Was ? :)

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli, zmieniłaś obrazek i cię nie poznałam ;). Wiosna, wiosna! My zaraz na spacer ruszamy :)

• Stiffi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) mogę do Was dołączyć :) ??

olka30, Shafuli, Allmita, Płatek szkarłatny, rybka33 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3max66qq4.png

allo mrl 0%
    KIR BX
    PAI 1 hetero
    MTHFR homo
    7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000)
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, Stiffi! Im nas więcej tym weselej, więcej kciuków do trzymania, a na końcu więcej dzieci ;)

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stiffi napisz cos o sobie...:)

no wiosna-a mnie znów się zaczyna cykl jak tamten-że tak naprawde nie wiadomo gdzie poczatek..:(.....ale na szczescie właśnie wiosna więc mam to (lekko) w dupce i mam i tak mega nastrój..:)

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ