Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam ten wątek, bo chciałam sprawdzić ile jest takich dziewczyn ja, w podobnym wieku, które o pierwsze dziecko starają się właśnie teraz.

Czemu nie myślałam o tym wcześniej?
    Najpierw korzystałam z życia, nie myślałam o potomstwie, bawiłam się, dużo wyjeżdżałam i dzieci były mi obojętne. Później nastąpiły małe zawirowania w związku, na szczęście zakończone ślubem w wieku 29 lat. Pomału zaczęłam przyzwyczajać się do myśli, że może warto zostać mamą, ale doszły problemy osobiste, problemy ze zdrowiem i tak, kilka miesięcy temu, po skończeniu 31 lat, postanowiliśmy razem z mężem poważnie zająć się planowaniem naszej przyszłości. Po pierwsze chciałam poprawić kondycję swojego organizmu, zaczęłam ćwiczyć i brać witaminy, w tym kwas foliowy, ale dni płodnych nie sprawdzałam. W grudniu 2013 metodą kalendarzykową sugerowałam się kiedy mogę mieć najlepszy czas na działanie, a w styczniu odkryłam ovufriend :) To mój pierwszy cykl z portalem, ale temperaturę zaczęłam mierzyć dopiero kilka dni po miesiączce. Owulacja została wyznaczona, temperatrua troszkę rośnie i napięcie również. Logowanie się tutaj, czytanie forum oraz wykresów faktycznie nakręca, ale staram się podjeść zdroworozsądkowo i czekać cierpliwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2014, 14:26

Annushka, Agis, kluska, Foto_Anna lubią tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede pierwsza co sie dolaczy :) rocznik 82 od paru miesiecy staramy sie o pierwsze dziecko ale narazie 2 kresek nie widac...@ spoznia sie 5 dni nigdy tak mi sie nie zdazalo...test dzis rano zrobiony ale jedna kreska :(

Mam nadzieje ze jest nas wiecej z 82 :)

IK lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się! Nareszcie wątek dla mnie :-)
    Zawsze byłam przekonana, że 82, to najlepszy rocznik :-)
    Mnie tam przed magiczną 30-tką w ogóle do głowy nie przychodziło coś takiego jak dziecko, które zawsze było dla mnie kimś w rodzaju małego kosmity. Nigdy nie miałam żadnych dzieci w otoczeniu, ze znajomych nikt nigdy nie myślał o ciążach, pieluchach, etc. Aż do okolic 30-tki. Wtedy ciąże posypały się jedna za drugą.
    My zaczęliśmy starania z początkiem 2013r., niestety tamten rok nie był dla nas łaskawy, mam nadzieję, że wreszcie teraz się uda.
    Czy żałuję, że nie zaczęliśmy starań wcześniej?
    NIE, i jeszcze raz nie! Dwudziesto- lub dwudziestoparolatka w ciąży? To nie moja bajka. Każdy dojrzewa w swoim tempie. Wcześniej ani ja, ani mąż, kompletnie nie nadawaliśmy się na dziecko. W ogóle takie pojęcie nie funkcjonowało w naszym języku :-)
    Teraz przynajmniej nasz mały Skarb będzie miał świadomych i dojrzałych rodziców. A że troszkę starszych? Cóż, od czego jest medycyna i kosmetologia? Zresztą, długość ludzkiego życia się wydłuża...
    Pozdrawiam serdecznie wszystkie rówieśniczki!

IK, madziallena, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• lawenda Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się kilka lat a od dwóch z pomocą medyczną...endometrioza i słabe nasienie :(

IK, madziallena lubią tę wiadomość

lawenda
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam....właśnie sie zaczął mój drugi cykl z ovu :) Może tym razem mi lepiej pójdzie...tym bardziej że dzień na który mi na razie ovu wyznaczyło okres to dzień urodzin mojego męża:) Było by super jak bym mu mogła zrobić taki prezent :)

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • magdaP82 Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem z 82r. Staramy się o pierwsze maleństwo ponad 2 lata, mąż ma słabe parametry nasienia. Jutro podchodzimy do pierwszej inseminacji.

Pozdrawiam Was rówieśniczki :)

zem3zbmhlyc9kawx.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do najlepszego rocznika ;)
    Staramy się od 7 cyki.Właśnie miałam owulkę i czekam na efekty ;)
    Powodzenia staraczkom ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaP82 wrote:
    Ja również jestem z 82r. Staramy się o pierwsze maleństwo ponad 2 lata, mąż ma słabe parametry nasienia. Jutro podchodzimy do pierwszej inseminacji./QUOTE]

Trzymam kciuki!!!
    U nas tak samo problem z nasieniem, planujemy niedługo też zacząć przygodę z inseminacją.

magdaP82, madziallena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też 82 :) To będzie nasze pierwsze podejście ;)

• IK Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że jest taki odzew! Tak jak pisałam, my też nie myśleliśmy o dziecku przed 30-stką, a teraz czuję presję otoczenia. Nie przejmuję się tym za bardzo, ale mam obawy, że zajście w ciąże może być teraz trudniejsze. Na razie nie bierzemy żadnych leków, mój mąż się nie badał i myślę, że możemy dać sobie czas na próby.

Kochane życzę Wam wszystkim, żebyśmy wszystkie zakończyły kiedyś ten wątek dobrymi nowinami, zdrową ciążą i cudownym potomstwem :)

Annushka, magdaP82, madziallena lubią tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie coraz wiecej nas :) My z mezem znamy sie w sumie 9 lat a od 4 miesiecy dopiero malzenstwem. nasze starania zaczely sie miesiac przed slubem wtedy to odstawilam tabletki jak do tej pory nie mierzylam temp raczej patrzalam na metode kal wyliczalam dni plodne i wtedy dzialalismy ale bez rezultatow... zaraz po sylwestrze tzn w piatek zauwazylam sluz kurze bialko a ze mialam foszka na meza nic mu nie mowilam w niedziele byl sexik pojednawcze :) i jak do tej pory nie ma okresu a mial byc 14,01 zawsze mialam regularne co 28 dni zrobilam dzis test ale niestety jedna kreseczka a moze za wczesnie go zrobilam...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziallena oczywiście, że może być za wcześnie :) A masz jeszcze jakieś objawy?

IK
    bjmAp1.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialleno, trzymam mocno kciuki, żeby to było to, o czym wszystkie myślimy i na co wszystkie czekamy ;-)

My po ślubie już 7 lat, a jesteśmy razem już chyba z 10 lat (rany, jak ten czas leci!).
    Po ok. pół roku bezowocnych starań postanowiliśmy sprawdzić, czy wszystko u nas zdrowotnie w porządku. No i niestety od razu okazało się, że mąż ma fatalne nasienie... Pierwszy tekst lekarza - tylko in vitro, no może ewentualnie inseminacja. Szok.
    Na szczęście drugi lekarz był bardziej rozsądny. A po braniu suplementów jakość nasienia poprawiła się na tyle,że bez problemów możemy przystępować do inseminacji. Na razie jednak próbujemy jeszcze naturalnie, a ja pracuję nad mężem w kwestii inseminacji. To mój 9 cykl na Ovu - cieszę się, że tu trafiłam, bo jest tu wiele fantastycznych kobiet, a w końcu nikt tak dobrze nie zrozumie staraczki, jak druga staraczka ;-)
    Fajnie, że jest nas więcej

• IK Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ trzymamy kciuki, żeby się udało!!!
    Też się cieszę, że trafiłam na ovufriend, bo mam wrażenie, że każdego dnia jestem coraz bardziej przygotowana psychicznie i fizycznie... No i oczywiście subiektywne objawy czuję teraz codziennie. Ciekawe czy są tylko w mojej głowie, czy faktycznie... :P ;)

IK
    bjmAp1.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze od wczoraj zaczelo mnie podbrzusze bolec taki bol pulsacyjny...a od X lat nigdy przed okresem nie mialam takiego bolu jedynie piersi a w tym miesiacu zero bolacych piersi... moj mazus bierze caly czas Androvit bo kolezanka ktora miala invitro mowila mi ze jej mezowi o tych tabletkach podwoily sie plemniki :) to oczekiwanie na @ przyjdzie czy nie jest straszne...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaP82 trzymam mocno kciuki za inseminacje!
    A Wy dziewczynki kiedy planujecie testowac?

magdaP82 lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IK, witaj w klubie owulujących w dniu 13 stycznia ;-)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już nie czekam na efekty owulacji ;/
    Okazuje się po dzisiejszym usg, że wyrzut LH był (test owu pozytywny) a pęcherzyk nie pękł ;/
    Do tego na drugim jajniku urosła torbiel krwotoczna.Załamka.
    Znowu nici z ztego ehh

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy i co Ci poradził lekarz? Dostałaś jakieś leki, czy musisz czekać do następnego cyklu?

IK
    bjmAp1.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    A Wy dziewczynki kiedy planujecie testowac?

Ja chcę testować 25.01, bo mamy imprezę urodzinową kuzyna. Chociaż nawet jak test wyjdzie negatywny, to chyba i tak nie będę ruszać alko...

IK
    bjmAp1.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ