X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszata mnie sie ze wszystkim:D
    no widzisz, to juz wiesz ze musisz ca powtorzyc:D

yyy no na nfz bez skier nie przyjma, chyba ze do prywatnej to jooo

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh - rozmowa poszła jak z płatka :D
    Nawet na dzień próbny już dzwonili ...ale nie słyszałam telefonu i jutro będą się kontaktować :P

A ja od 2 miesięcy dla relaksu robię biżuterię tak amatorsko :D
    Dzisiaj zrobiłam z małych koralików na szydełku - bransoletkę - dla mamy - rzadko się widujemy - żeby o mnie znowu nie zapomniała :D

Wiecie co jest ważne - luz :D
    Może jak w końcu wszystko się poukłada - a zaczyna się dobrze u mnie układać to w końcu coś się urodzi z tego ;)

P.S -Dzisiaj pełnia Księżyca Zasiewu lub orki :P Jak mój wróci to zaorze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 19:02

Allmita, olka30, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis jest dzien windy:D czeba moze zadzialac seksami w windzie:D

fajnie Ci ze odwazylas sie zmienic robote,zazdro,ja to trzorz jestem i czymam sie pazurami starej:/

Shafuli, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Hej laski. Mąż zaliczył androloga (ups, zabrzmiało a bit gay) i oto, co mu powiedziano (poza rzeczami, które już wiedzieliśmy, typu "nie przegrzewać jajek"):
    - że jego wyniki nie są tragiczne i nie tylko kwalifikują się do IUI czy in vitro, ale wręcz do naturalnego poczęcia (wszyscy lekarze to mówią, więc chyba zacznę wierzyć, a co!)
    - żeby sobie zapodał jakieś inne suplementy niż do tej pory; mogę Wam później napisać jakie, bo na razie męża nie mam pod ręką. w każdym razie kosztowało go to ponad pięć stów :0
    - żeby sobie zrobił badanie nasienia z fragmentacją DNA; niestety w macierzyństwie nie było bliskich terminów, a M. jest w Polsce tylko do Świąt. Nie wiecie czasem, gdzie by to jeszcze można było zrobić w Kraku? Zaraz pogoogluję, ale pomyślałam, że a nuż ktoś coś. No jak nie, to zrobimy "zagranico", tylko z tym będzie więcej zachodu i kasy...
    A badanie wiązania z kwasem hialuronowym? Nam lekarz zlecił te dwa razem. Mój dziś własnie był na badaniu fragmentacji DNA. Teraz tydzień czekania ...

Wysłany: 23 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Wysoki ca ? Nie znam się - w sumie robiłam w trakcie okresu a podobno nie powinno się. Drożność miałam przeca w zeszłym miesiącu i oba drożne ;)

Ja tez uwielbiam zmiany - a prace co 3 lata regularnie zmieniam (albo częściej :P)
    Pytałam o skierowanie to powiedziała żebym po prostu tam poszłą i pokazała dotychczasowe wyniki badań.
    A co to jest CA i co ma do płodności? Zielona ja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 21:09

Wysłany: 23 marca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Ehhh - rozmowa poszła jak z płatka :D
    Nawet na dzień próbny już dzwonili ...ale nie słyszałam telefonu i jutro będą się kontaktować :P

A ja od 2 miesięcy dla relaksu robię biżuterię tak amatorsko :D
    Dzisiaj zrobiłam z małych koralików na szydełku - bransoletkę - dla mamy - rzadko się widujemy - żeby o mnie znowu nie zapomniała :D

Wiecie co jest ważne - luz :D
    Może jak w końcu wszystko się poukłada - a zaczyna się dobrze u mnie układać to w końcu coś się urodzi z tego ;)

P.S -Dzisiaj pełnia Księżyca Zasiewu lub orki :P Jak mój wróci to zaorze :P
    A ile już sie staracie? Myślisz o inseminacji? My myślimy o tym już naprawdę poważnie, stuknął nam właśnie 21 nieudany cykl.

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    A badanie wiązania z kwasem hialuronowym? Nam lekarz zlecił te dwa razem. Mój dziś własnie był na badaniu fragmentacji DNA. Teraz tydzień czekania ...

Niestety nie wiem, czy z kwasem hialuronowym czy nie. Do tej pory kwas hialuronowy kojarzył mi się z dermatologią estetyczną - człowiek się uczy całe życie.

Niestety nie udało mu się pójść na te badania w Krakowie, co oznacza, że będziemy musieli je zrobić po Świętach, niestety poza ojczyzną. Dam znać, jakie to było badanie - jeśli w ogóle się w tym rozeznam, bo wierzcie mi, szukanie informacji o specjalistycznych badaniach w języku, który się zna na poziomie B1, jest słabe.

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 23 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, to badanie to zupełnie co innego niż fragmentacja DNA. Trzeba je zrobić osobno. Nazywa się test HBA. Może ta nazwa będzie w każdym języku taka sama.

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Płatek. Spytam się lekarza tutaj, bo już nie mam siły szukać w googlu, nic mi nie wychodzi. A można te dwa zrobić za jednym, że tak powiem, zamachem?

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://macierzynstwo.com.pl/cennik/badanie-nasienia-cena/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się staramy ? No tak z kalendarzykiem to 9 cykli a tak bez niczego to ponad 3 lata ;)

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    http://macierzynstwo.com.pl/cennik/badanie-nasienia-cena/

Shafu, po polsku to ja wiem. Muszę sie teraz dopytać lekarza, czy to samo maja tutaj, bo googluje z Google translatorem tutejsze stronki i straszne mi głupoty wychodzą :)

Poza tym jestem wkuwiona, bo tak by było genialnie byc teraz w ciąży i nie robić hsg. A tu dupa - testy blade jak ściana, nawet je podswietlalam jak jakaś porąbana nastolatka - i nic! Hehe, przez chwile zastanawiałam sie nawet, czy nie rozebrać tego testu na czynniki pierwsze. Myśle, ze był to przebłysk szaleństwa :)

Shafuli, Allmita lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha - moja siostra tak robiła....i w końcu sie dopatrzyła ;D więc w tym szaleństwie jest metoda :P

Lady In Red, olka30 lubią tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym szaleństwie jest metoda pod jednym małym warunkiem - trzeba byc w ciąży :)

olka30 lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 24 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Dzięki, Płatek. Spytam się lekarza tutaj, bo już nie mam siły szukać w googlu, nic mi nie wychodzi. A można te dwa zrobić za jednym, że tak powiem, zamachem?
    Można, tylko trzeba zapłacić podwójnie. nie wiem jak tam u ciebie ale w Polsce drogo jest.
    Ja też podświetlałam testy i patrzyłam pod wszystkimi możliwymi kątami. Na głowie mało co nie stanęłam ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się przyznam że w zeszłym cyklu autentycznie wydawało mi się prze chwilę że widzę drugą krechę :P
    Normalnie fatamorgana jakowaś :P

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kiedyś miałam bladziocha. Nawet zdjęcie zostawiłam. No było to na granicy, ale jednak było. Tylko że na drugi dzień test tego nie potwierdził. A na trzeci dostałam okres.
    Tak samo jak dziś, fuck.
    Pozdrawiamy - ja i moja małpa.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

ponownie...

długo mnie nie było. zmieniło się niewiele - dalej starania w toku.
    Przeżyliśmy kryzys w małżeństwie...
    Teraz jest dobrze - wzmocniło nas to.
    Staramy się od prawie 5 lat.

Aktualnie - mój R. ma słabe wyniki - 2% nasienia jest ok, chociaż poprawiły się z poniżej 1%.
    jestem po HSG (wczoraj), lekarz sugeruje nam inseminacje w kolejnych cyklach.

Przygnały mnie do was obawy i potrzeba wsparcia - jesteście niezastąpione :D

ściskam ciepło i ze łzami w oczach czytam wątek - tyle bobasków <3

Shafuli lubi tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Agnieszka, witamy ponownie :)
    Cieszę się, że pokonaliście kryzys. Teraz będzie już tylko lepiej.

Widzę, że u nas podobne problemy - mój mąż według ostatnich wyników miał 1%, HSG robię w przyszłym tygodniu, a potem będziemy podchodzić do inseminacji.

Ja też otrzymałam tu dużo wsparcia - świetnie dziewczyny tutaj są, i te z dzieciakami, i te bez :)

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnieszka :-)
    To i ja mam podobne.
    Jestem po hsg a mój ma 2% prawidłowych (kiedyś miał 9 :'( )

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ