Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:
    allmita, ovu mialam w zeszly poniedzialek, testy na progesteron wczoraj to znaczy 7 dni po owu...myslisz ze to moze cos oznaczac??? wczoraj rozmawialam z lekarzem i on nic nie powiedzial... oj byloby cudownie!!!

    sie okaże..:) a lekarz widział ze było owu czy jak?

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:
    allmita, ovu mialam w zeszly poniedzialek, testy na progesteron wczoraj to znaczy 7 dni po owu...myslisz ze to moze cos oznaczac??? wczoraj rozmawialam z lekarzem i on nic nie powiedzial... oj byloby cudownie!!!

    No jak dla mnie to chyba znak że jesteś w ciąży :D
    Idż Pani na Betę i chwal się zielonością :D

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Witam wszystkie nowe koleżanki na wątku :)

    Mi sił brakuje z każdym kolejnym cyklem - ale zaczyna się nowy - znowu płacz i już odruchowo - mierzenie temperatury i kolejne podchody ...ehhh ...to jest jak nałóg :P

  • Lady In Red Autorytet
    Postów: 376 344

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    A Witam wszystkie nowe koleżanki na wątku :)

    Mi sił brakuje z każdym kolejnym cyklem - ale zaczyna się nowy - znowu płacz i już odruchowo - mierzenie temperatury i kolejne podchody ...ehhh ...to jest jak nałóg :P

    Niestety zgadzam sie. Czuje, ze bardzo mi to wszystko zaczyna obciążać psyche. Poważnie zastanawiam sie, co z tym zrobić - na psychologa mnie nie stać.

    Chyba wole walki mam dlatego, ze wiem, jakie sa następne kroki - jeszcze jedno IUI, potem moze jedno IVF... I to by było na tyle. Jesli to wszystko nie wypali to nie wiem jeszcze, co zrobię. Ale coś bede musiała.

    f2w3o7esakw6aknm.png
  • Kasia_82 Ekspertka
    Postów: 163 69

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noeli wrote:
    swoja droga lady in red - idziemy leb w leb. ja tez mialam w pn owulacje i dzis nieznaczny spadek temperatury (nie umiem umiescic grafik na forum wiec niestety go nie widzisz). trzymam za nas kciuki, bedzie dobrze ;-) zycze ci tez powrotu do zdrowia!

    swoja droga dzis mialam znow badanie na Progesteron - wyszlo 58. nie wiem czy to dobrze czy nie, ale mam nadzieje, ze tak.. ;-)


    O kurcze ! Ale progesteron ! A robilas jakis test?

  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Dziewczyny skąd czerpiecie siłę do tej comiesięcznej walki?

    W ostatnim cyklu, który się przeciągnął o parę dni miałam nadzieję/łudziłam się... ale nadejście @ wbiło mnie w ziemię...
    Ja na początku starań też się tak czułam. Z czasem przychodzi rezygnacja. niby ciągle mam nadzieję ale raczej bardziej spodziewam się zawsze @ niż ciąży.

    Shafuli, Posok82 lubią tę wiadomość

  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    sie okaże..:) a lekarz widział ze było owu czy jak?

    ovu bylo na 100 Prozent, to jedyne co mi powiedzial lekarz... niestety nic wiecej...

    jeszcze zastanawial sie czy oby dac mi jakis hormon na eventualne podtrzymanie na wypadek jakbym byla w ciazy (utrogestan). ostatecznie stwierdzil jednak, ze nie trzeba, bo z medycznego powodu ponoc ok, stres mnie ponoc bardzo zjada i dlatego sie zastanawial na utrogestanem... zobaczymy, wszystkim nam zycze abysmy sie mniej stresowaly.. ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:02

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    O kurcze ! Ale progesteron ! A robilas jakis test?

    kasia, robilam tylko ten test na progesteron, na wszystkie inne jest jeszcze za wczesnie... oj strasznie byloby fajnie gdyby sie udalo... od styczniowego poronienia bardzo sie tym wszystkim doluje....

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    No jak dla mnie to chyba znak że jesteś w ciąży :D
    Idż Pani na Betę i chwal się zielonością :D

    shafuli, milo by bylo, na bete chyba za wczesnie.. tobie tez powodzenia, trzymam kciuki i mam nadzieje, ze nam wszystkim wkrotce sie uda! glowa do gory! latwo powiedziec, trudno zrobic, ale tak bardzo nam wszystkim zycze zebysmy sie spotkaly po drugiej stronie!

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Posok82 Autorytet
    Postów: 1229 673

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania robiłam tuż przed staraniami (w odpowiednich dniach cyklu)
    TSH 0,904 mU/L
    Estradiol 77,45 pg/ml norma dla tej fazy 12,5-166
    FSH 7 U/l norma dal tej fazy 3,5-12,5
    i te wyniki gin się podobały (szkoda że wtedy nie zleciła prolaktyny i w tamtym momencie ja tez nie wiedziałam że to ważne) pozostałe badania typu lipidogram i morfologia też w normie, cytologia ok

    Jedynie co odbiegało od normy i gin się zdziwiła i kazała powtórzyć to progesteron w ok 7 dpo raz mi wyszedł 48 ng/ml za drugim razem 36,5 ng/ml kiedy norma dla lutealnej jest 1,7-27, ale gin stwierdziła że nie ma się czym martwić że to nie przeszkadza.
    Owulacja podobno zachodzi, endometrium po owu mam bardzo grube bo ok 20mm i to jej się nie podobało ale podczas @ całe się złuszcza i jest prawidłowe.
    I tyle się jak na razie dowiedziałam :)
    Dlatego właśnie tak mi się wydawało że zajście w ciążę to będzie czysta przyjemność i formalność ;)

    zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Troche mnie wasze opinie uspokoiły :) dzieki za to.. No cóż lecimy dalej.
    W owulacje bedziemy na urlopie.. Moze slońce dopomoże :)

    kasia, powodzenia! jak nam sie tym razem nie uda, to w przyszly cykl tez wybieramy sie na urlop! slonce ponoc baaaaaaaaaaaaaaardzo pomaga ;-)

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Badania robiłam tuż przed staraniami (w odpowiednich dniach cyklu)
    TSH 0,904 mU/L
    Estradiol 77,45 pg/ml norma dla tej fazy 12,5-166
    FSH 7 U/l norma dal tej fazy 3,5-12,5
    i te wyniki gin się podobały (szkoda że wtedy nie zleciła prolaktyny i w tamtym momencie ja tez nie wiedziałam że to ważne) pozostałe badania typu lipidogram i morfologia też w normie, cytologia ok

    Jedynie co odbiegało od normy i gin się zdziwiła i kazała powtórzyć to progesteron w ok 7 dpo raz mi wyszedł 48 ng/ml za drugim razem 36,5 ng/ml kiedy norma dla lutealnej jest 1,7-27, ale gin stwierdziła że nie ma się czym martwić że to nie przeszkadza.
    Owulacja podobno zachodzi, endometrium po owu mam bardzo grube bo ok 20mm i to jej się nie podobało ale podczas @ całe się złuszcza i jest prawidłowe.
    I tyle się jak na razie dowiedziałam :)
    Dlatego właśnie tak mi się wydawało że zajście w ciążę to będzie czysta przyjemność i formalność ;)

    wyniki bardzo dobre, u mnie tez progesteron wysoki, to ponoc dobrze.. (56 ng/ml);-)powodzenia!

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam.. Allmita gratulacje!

    Witam nowe staraczki z naszego najlepszego rocznika :)

    Olka, a jak Ty się czujesz? :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:51

    Allmita, olka30 lubią tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Noeli Przyjaciółka
    Postów: 88 51

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady in Red trzymam ciuki! Twoj wykres wyglada bardzo obiecujaco...

    Lady In Red lubi tę wiadomość

    km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Red i Shafuli-pisałyście że psychika Wam siada....całkiem rozumiem...
    a nie myślałyście żeby zrobic sobie przerwe z termometrem? dla mnie to strasznie frustrujące było czasem, a wogóle juz porzuciłam termometr jak mi zaczęły ciąży nie za wysokie tempki sie pokazywać...

    testu owu bym robiła-ale ta tempka-patrzenie sie czy rośnie czy nie, tak naprawdę czasem więcej wkurza i stresuje...wakacje idą to troche większe pole popisu do zapomnienia o termometrze...

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • olka30 Autorytet
    Postów: 4725 3538

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lucy :) Dawno nie zaglądałaś..
    Jak tam maluszek?? Ma już 4 miesiące, ładnie zleciało :) Ja się czuję dobrze, a dla odmiany wyniki mam złe, no ale.. Póki co pracuję, więc nie mam czasu siedzieć i się martwić. Nawet nie wiem kiedy mi śmignęła połówka. Za chwile zacznie się stres przedporodowy, zwłaszcza że nic nie mam przygotowane, bo głupie badania pochłaniają większość kasy.. Tzw. życie.. Na razie cieszę się oczekiwaniem :)

    Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Lady In Red Autorytet
    Postów: 376 344

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziewczyny Red i Shafuli-pisałyście że psychika Wam siada....całkiem rozumiem...
    a nie myślałyście żeby zrobic sobie przerwe z termometrem? dla mnie to strasznie frustrujące było czasem, a wogóle juz porzuciłam termometr jak mi zaczęły ciąży nie za wysokie tempki sie pokazywać...

    testu owu bym robiła-ale ta tempka-patrzenie sie czy rośnie czy nie, tak naprawdę czasem więcej wkurza i stresuje...wakacje idą to troche większe pole popisu do zapomnienia o termometrze...

    Myśle, ze to dobry pomysł. Jesli bede robić trzecia IUI to jeszcze pomierze, a potem wale to wszystko na jakiś czas. Nie wykluczam rownież resetujacej najebki.

    Btw - robi sie 3 IUI pod rząd?

    Kasia_82, Allmita lubią tę wiadomość

    f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio resetująca najebkę robię sobie co miesiąc :P
    A ja lubie moj termometr :P
    Jest po co rano wstawać ;)

    Posok82, Lady In Red, rybka33 lubią tę wiadomość

  • Allmita Autorytet
    Postów: 1935 826

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    Ja ostatnio resetująca najebkę robię sobie co miesiąc :P
    A ja lubie moj termometr :P
    Jest po co rano wstawać ;)

    hehe resetujaca najebka...:):)
    Shafuli-jak lubisz-to spoko..;)

    https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet
    Postów: 1563 439

    Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie umiem bez termometru...A poza tym dzięki temu, że mierzę nie robię testów ciążowych bo już wcześniej widzę, że nic z tego.

    Shafuli, rybka33 lubią tę wiadomość

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego