Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciężko powiedzieć.U mnie test owulacyjny był pozytywny 2 dni po dużej ilości śluzu, a ovufriend wyznaczyło mi owulke 4 dni po tej dużej ilości śluzu. I sama już zgłupiałam i fiksuje :)No ale każda z nas jest inna....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 15:05
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny jestem tutaj nowa . Staramy się z mężem od dzidzię w sumie 3 miesiąc. Niestety zdarzyło się u mnie poronienie w 5 tgc. Teraz zastanawiam się czy nie przyblokowało mnie to wszystko. Chciałam zapytać jakie firmy kupujecie test owulacyjne??? mam na myśli z apteki czy np. z Rossmana? czy przed planowaniem robiłyście Sobie jakieś specjalistyczne badania?
madziallena lubi tę wiadomość
-
Witaj MINIKA_31. No badania to podstawa będziesz miała jasną sytuacje a w razie jakiś problemów wdrożyć leczenie i nie potrzebnie nie tracić cykli...Osobiście miałam robione badania na poziom Lh, Fsh,Tsh,Testosteron.Estradiol,Prolaktyne,Progesteron.Jeśli chodzi o testy owu kupowałam z Rossmanna ale dla mnie maja za wysoką czułość bo 40 i według nich nigdy nie miałam owulacji chociaż była potwierdzona monitoringiem więc zaczęłam się zaopatrywać w testy owu w aptece i kupuje LH Vitam o czułości 25 i wszystko mi pięknie wychodzi.3 miesiące starań to nie wiele czasu także bądź dobrej myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 15:54
MINIKA_31 lubi tę wiadomość
-
MINIKA_31 Witaj!!!!
madziallena, mnie też bolał jajnik przy owulacji, a na następny dzień zmienił się śluz z rozciągliwego na lepki. Patrzyłam na Twój wykres i możliwe, że owulkę miałaś wczoraj, bo dziś piękny skok temperaturki !!!!
W ostatnim cyklu tuż po owulacji całe podbrzusze i jajniki napieprzały u mnie kilka dni.
Trzymam kciuki!!!!madziallena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMo te testy z Rossmanna raz pokazują, że była owu, raz że nie ma. Temperatury mam niskie, 36,10-15. Od dwóch dni 36,40. Portal mi wyliczył, że owu mam mieć 3 dni temu, a tu -nic! No i też prawy jajnik booooli jak nie wiem co!
Ładna była dziś pogoda, ale humoru nie mam jakoś... -
Dziewczyny ja jestem 6 dni po owu według ovufried a @ wyznaczyło mi na 9 lutego.Bolą mnie jajniki czasem mocniej czasem mniej i do tego dzisiaj pojawiło się napięcie w pobbrzuszu i delikatny ból....Tempka ładnie rośnie od owulacji ani jednego spadku przez te 6 dni ale chyba umre z niepewności do 9 lutego....Tak się boję że może znowu się nie uda ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 18:28
-
U mnie testy ovu znowu oszukuja, wyszedł pozytywnie 3 dni temu a tempka spada. Czytałam że tak czase jest (u mnie w poprzednim cyklu też tak było) , że organizm przygotowuje sie do ovu wiec testy wychwytują hormon...ale w ostatniej chwili może się rozmyślić i pęcherzyk nie pęka i po paru dniach dojrzewa następy. Eh chyba trzeba sie pogodzić z myślą że znowu będzie to ok 25dc...po cichu liczyłam na jakiś wcześniejszy termin
-
nick nieaktualnyDzien doberek :
Mi owu też ściemnia - wczoraj miałam typowy objawy owulacji - ból jajnika nie do zniesienia temperaturę wieczorem, a owu wyznaczył termin owu 3 dni temu.Raczej komp się pomylił Wczoraj od tego bólu niemal nie zeszłam. Rano miałam skok od 36.41 do 36.67. Więc komu mam wierzyć,co? -
nick nieaktualny