X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za wspaniałe nowiny!!! Oby coraz więcej nas było zafasolkowanych!!!
    Wielkie gratulacje dla przyszłych mamusiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 10:46

ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, tyle dobroci na raz! Anelle, Welino - gratuluję i pozwolę sobie wpisać Wam serducho :) Spokojnej ciąży :)
    Oj, zazdrościmy Wam dziewczęta ;)

Gwiazdeczka27, ewelina27, Welina, Ewik lubią tę wiadomość

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anelle,Welina, gratulacje :)!! Nie zaglądałam na obu kilka dni,a tu takie dobre wieści :) u nas z kolei ostatnio dość zwariowany czas- wyjazd na dwudniowe wesele,ostatnie dni kwietnia w pracy- dla mnie jedne z najcięższych w roku,przyjazd gości juz 30.04,wiec wiadomo po pracy bylo jeszcze sprzątnie,pieczenie itd. i powiem Wam,ze przestaliśmy w tym wszystkim myslec o staraniach... Wracamy poki co do "wariantu" co ma byc,to będzie. Ja rzadziej zaglądam na obu,bo tez zaczynalam za dużo myslec o problemach badaniach i niepotrzebnie sie nakręcałam :/ trzymam kciuki za Was dziewczyny :)!

Ida, ewelina27, Welina, Ewik lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zobaczycie, za niedlugo bedziemy sie rozpisywac w watku ciezarnych Czarnobylek, ja naprawde wierze ze w maju uda sie jeszcze nie jednej!
    Milej soboty :)

Ida, ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 - mam dokładnie to samo. Przy całej sympatii do naszego forum i tego że można zawsze znaleźć tu wiele zrozumienia i wsparcia, to też za bardzo myślę o problemach i badaniach. A to niepotrzebne. Przygotowuję się do zniknięcia stąd na dłuższy czas, ale tak definitywnie - np 2 tygodnie, bądź dłużej. Ale do tej decyzji muszę dojrzeć, bo jednak bardzo mnie tu ciągnie. Ciągle biję się z myślami. Ale nie jest źle ;)

U nas ziiiiiimno, palimy w kominku. Wczorajszy grill udany, ale siedzieliśmy w domu. Super, że jeszcze dziś i jutro wolne :) Czekam aż się pogoda poprawi, by wybrać się znów na rolki ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj robimy ognisko u znajomych :) stwierdzilismy oboje z Mężem,że musimy dzialac bez tzw.spiny i wiecej w miare mozliwosci korzystac z wypadow do znajomych itp.co ma byc to bedzie ogolnie szykuje nam dosc ciezki maj a zarazem rozrywkowy prapetowka u znajomych, urodziny 30 kolegow Męża, nasza rocznica i krotki wypad w okolice Zamościa.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, to podobnie jak u nas - maj będzie mocno zajęty, ale w naszym przypadku w sprawach zawodowych. Będzie mnóstwo pracy, zarówno w mojej, jak i w męża, także mam nadzieję, że to pozwoli nam na jakiś czas odgonić złe myśli. Ale będzie dobrze :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wakacyjny okres bardzo pracowity zawsze nie ma szans,zeby dostac wolne w tym okresie. Niestety Małż musi brac wolne wtedy kiedy mu ustala odgornie i wszystko trzeba planowac pod jego prace. Pozostaje nam wiec maj taki luzniejszy gdzie mozemy cos zaaplanowac

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pracuje w branży turystycznej i w związku z tym w okresie lipiec-sierpień nie ma mowy o urlopie. Z kolei ja, jako nauczycielka mam wolne jedynie w tym okresie. I tu mamy problem. Wyjątkiem był ostatni rok, kiedy szefostwo samo zaproponowało mu urlop w lipcu bezpośrednio po weselu. Także w tym roku nie wiem czy gdzieś się wybierzemy. Do tego dochodzi również fakt, że mąż jest właśnie w trakcie zakładania firmy, więc czasu będzie jak na lekarstwo. No ale może w przyszłym roku sobie odbijemy. Na pewno jednak coś wymyślimy, bo nie zamierzam rezygnować nawet z kilku dni odpoczynku w jakimś miłym miejscu. Nie mówię o zagranicznych egzotycznych wakacjach, bo jak nie w tym roku, to w przyszłym. Ale może gdzieś niedaleko, jakieś jezioro czy pobliskie góry. ;)

A jak sobie wspomnę zeszłoroczną Maderę, to jestem totalnie rozmarzona... <3

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Kochane jestem dziś mistrzynią
    mam pierwszy ciążowy objaw i to jeszcze przed owu
    :)
    ciągle chodzę siku, ale pewnie stopy mi zmarzły, ale tak w ramach histerii drugiej części cyklu jestem dziś mistrzynią

Ewik, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam szpileczko :) jak mi się tyle okres spóźniał w toalecie byłam non stop

szpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w okolicach @ to mysle, ze to calkiem typowe i to bez wkrecania sobie objawow, ale przed owu zeby organizm takie figle platal to lekkie przegiecie ;) wiec sie nie sugeruje, ale troche mnie to rozsmieszylo :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak organizm kobitek jest specyficzny :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina, moje gratulacje! Ale maj się pięknie rozpoczął! Anielle, Tobie już gratulowałam, więc teraz tylko życzę zdrowej i spokojnej ciąży. :)

I ja Was opuszczam dziewczyny na jakiś czas. Ot tak, żeby się rozluźnić. I tak praktycznie tylko na tym wątku się udzielam, ale jednak stres daje się we znaki. Czasami czuję się, mimo całej sympatii do dziewczyn z tego wątku, jakby zajście w ciążę było wyścigiem szczurów. Która następna napisze o ciąży, a może ja, a może użytkowniczka xyz? A ja tak nie chcę myśleć. Wszystko musi być w swoim czasie, a ja tymczasem powoli czuję się jakby zajście w ciążę było konkurencją w zawodach pt.Kto lepiej strzeli?
    Pobędę teraz z mężem, zrelaksuję się i zajrzę za jakiś czas, żeby dowiedzieć się co z innymi babeczkami '86 :)
    My z mężem teraz tak zakochani, że ojacieniemoge. Jakbyśmy dopiero się poznali. 7 lat już nam prawie mija, a my na nowo odkrywamy motylki w brzuchu. Zamierzam te motylki wykorzystać w zbliżającym się okresie płodnym.

Życzę nam wszystkim szybkiego zajścia. Oby się udało i obyśmy wkrótce zostały Mamusiami. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 05:06

Welina, Ida, Ewik lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza dzisiaj. Jeszcze majówka trwa pewnie ;)
    My już u siebie od wczoraj. Niestety, coś się stało z hamulcami w naszym samochodzie i mąż musiał pojechać z powrotem do ojczyma naprawiać.
    Nadal chłodno, ale słonecznie dziś. Mam nadzieję, że jutro będzie już 'normalnie' :)

A jak u Was?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja - zajdziemy wszystkie za niedlugo. Nie widzę innej opcji.
    Trzymam kciuki kochana za Ciebie i cała resztę Czarnobylek :)

U mnie zimno od wczoraj straszne, rano padało teraz pojawiło się słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:32

Gwiazdeczka27, szpilka, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jaki piękny wiosenny avatarek :)

Podsyłam link warto poczytać : http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykuly/304/

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas momentami słoneczko świeciło ale zimno okrutnie normalnie takim śnieżnym powiewem zawiewa, przymrozek w nocy i mam nadzieję, że moje kwiatki jakoś to zniosą, przykrywałam wczoraj zrywkami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie widziałam,że w niektórych regionach może być nawet do -5 st.w nocy :( ale za to od połowy maja ma być bardzo letnia i wręcz upalna pogoda

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - czy mogłabyś przypomnieć autorkę i tytuł książki jaki niedawno polecałaś?

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ