X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za wspaniałe nowiny!!! Oby coraz więcej nas było zafasolkowanych!!!
    Wielkie gratulacje dla przyszłych mamusiek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 10:46

ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, tyle dobroci na raz! Anelle, Welino - gratuluję i pozwolę sobie wpisać Wam serducho :) Spokojnej ciąży :)
    Oj, zazdrościmy Wam dziewczęta ;)

Gwiazdeczka27, ewelina27, Welina, Ewik lubią tę wiadomość

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anelle,Welina, gratulacje :)!! Nie zaglądałam na obu kilka dni,a tu takie dobre wieści :) u nas z kolei ostatnio dość zwariowany czas- wyjazd na dwudniowe wesele,ostatnie dni kwietnia w pracy- dla mnie jedne z najcięższych w roku,przyjazd gości juz 30.04,wiec wiadomo po pracy bylo jeszcze sprzątnie,pieczenie itd. i powiem Wam,ze przestaliśmy w tym wszystkim myslec o staraniach... Wracamy poki co do "wariantu" co ma byc,to będzie. Ja rzadziej zaglądam na obu,bo tez zaczynalam za dużo myslec o problemach badaniach i niepotrzebnie sie nakręcałam :/ trzymam kciuki za Was dziewczyny :)!

Ida, ewelina27, Welina, Ewik lubią tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, zobaczycie, za niedlugo bedziemy sie rozpisywac w watku ciezarnych Czarnobylek, ja naprawde wierze ze w maju uda sie jeszcze nie jednej!
    Milej soboty :)

Ida, ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula86 - mam dokładnie to samo. Przy całej sympatii do naszego forum i tego że można zawsze znaleźć tu wiele zrozumienia i wsparcia, to też za bardzo myślę o problemach i badaniach. A to niepotrzebne. Przygotowuję się do zniknięcia stąd na dłuższy czas, ale tak definitywnie - np 2 tygodnie, bądź dłużej. Ale do tej decyzji muszę dojrzeć, bo jednak bardzo mnie tu ciągnie. Ciągle biję się z myślami. Ale nie jest źle ;)

U nas ziiiiiimno, palimy w kominku. Wczorajszy grill udany, ale siedzieliśmy w domu. Super, że jeszcze dziś i jutro wolne :) Czekam aż się pogoda poprawi, by wybrać się znów na rolki ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj robimy ognisko u znajomych :) stwierdzilismy oboje z Mężem,że musimy dzialac bez tzw.spiny i wiecej w miare mozliwosci korzystac z wypadow do znajomych itp.co ma byc to bedzie ogolnie szykuje nam dosc ciezki maj a zarazem rozrywkowy prapetowka u znajomych, urodziny 30 kolegow Męża, nasza rocznica i krotki wypad w okolice Zamościa.

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, to podobnie jak u nas - maj będzie mocno zajęty, ale w naszym przypadku w sprawach zawodowych. Będzie mnóstwo pracy, zarówno w mojej, jak i w męża, także mam nadzieję, że to pozwoli nam na jakiś czas odgonić złe myśli. Ale będzie dobrze :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wakacyjny okres bardzo pracowity zawsze nie ma szans,zeby dostac wolne w tym okresie. Niestety Małż musi brac wolne wtedy kiedy mu ustala odgornie i wszystko trzeba planowac pod jego prace. Pozostaje nam wiec maj taki luzniejszy gdzie mozemy cos zaaplanowac

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż pracuje w branży turystycznej i w związku z tym w okresie lipiec-sierpień nie ma mowy o urlopie. Z kolei ja, jako nauczycielka mam wolne jedynie w tym okresie. I tu mamy problem. Wyjątkiem był ostatni rok, kiedy szefostwo samo zaproponowało mu urlop w lipcu bezpośrednio po weselu. Także w tym roku nie wiem czy gdzieś się wybierzemy. Do tego dochodzi również fakt, że mąż jest właśnie w trakcie zakładania firmy, więc czasu będzie jak na lekarstwo. No ale może w przyszłym roku sobie odbijemy. Na pewno jednak coś wymyślimy, bo nie zamierzam rezygnować nawet z kilku dni odpoczynku w jakimś miłym miejscu. Nie mówię o zagranicznych egzotycznych wakacjach, bo jak nie w tym roku, to w przyszłym. Ale może gdzieś niedaleko, jakieś jezioro czy pobliskie góry. ;)

A jak sobie wspomnę zeszłoroczną Maderę, to jestem totalnie rozmarzona... <3

• szpilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Kochane jestem dziś mistrzynią
    mam pierwszy ciążowy objaw i to jeszcze przed owu
    :)
    ciągle chodzę siku, ale pewnie stopy mi zmarzły, ale tak w ramach histerii drugiej części cyklu jestem dziś mistrzynią

Ewik, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak mam szpileczko :) jak mi się tyle okres spóźniał w toalecie byłam non stop

szpilka, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale w okolicach @ to mysle, ze to calkiem typowe i to bez wkrecania sobie objawow, ale przed owu zeby organizm takie figle platal to lekkie przegiecie ;) wiec sie nie sugeruje, ale troche mnie to rozsmieszylo :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak organizm kobitek jest specyficzny :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina, moje gratulacje! Ale maj się pięknie rozpoczął! Anielle, Tobie już gratulowałam, więc teraz tylko życzę zdrowej i spokojnej ciąży. :)

I ja Was opuszczam dziewczyny na jakiś czas. Ot tak, żeby się rozluźnić. I tak praktycznie tylko na tym wątku się udzielam, ale jednak stres daje się we znaki. Czasami czuję się, mimo całej sympatii do dziewczyn z tego wątku, jakby zajście w ciążę było wyścigiem szczurów. Która następna napisze o ciąży, a może ja, a może użytkowniczka xyz? A ja tak nie chcę myśleć. Wszystko musi być w swoim czasie, a ja tymczasem powoli czuję się jakby zajście w ciążę było konkurencją w zawodach pt.Kto lepiej strzeli?
    Pobędę teraz z mężem, zrelaksuję się i zajrzę za jakiś czas, żeby dowiedzieć się co z innymi babeczkami '86 :)
    My z mężem teraz tak zakochani, że ojacieniemoge. Jakbyśmy dopiero się poznali. 7 lat już nam prawie mija, a my na nowo odkrywamy motylki w brzuchu. Zamierzam te motylki wykorzystać w zbliżającym się okresie płodnym.

Życzę nam wszystkim szybkiego zajścia. Oby się udało i obyśmy wkrótce zostały Mamusiami. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 05:06

Welina, Ida, Ewik lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cisza dzisiaj. Jeszcze majówka trwa pewnie ;)
    My już u siebie od wczoraj. Niestety, coś się stało z hamulcami w naszym samochodzie i mąż musiał pojechać z powrotem do ojczyma naprawiać.
    Nadal chłodno, ale słonecznie dziś. Mam nadzieję, że jutro będzie już 'normalnie' :)

A jak u Was?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja - zajdziemy wszystkie za niedlugo. Nie widzę innej opcji.
    Trzymam kciuki kochana za Ciebie i cała resztę Czarnobylek :)

U mnie zimno od wczoraj straszne, rano padało teraz pojawiło się słoneczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:32

Gwiazdeczka27, szpilka, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jaki piękny wiosenny avatarek :)

Podsyłam link warto poczytać : http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykuly/304/

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas momentami słoneczko świeciło ale zimno okrutnie normalnie takim śnieżnym powiewem zawiewa, przymrozek w nocy i mam nadzieję, że moje kwiatki jakoś to zniosą, przykrywałam wczoraj zrywkami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie widziałam,że w niektórych regionach może być nawet do -5 st.w nocy :( ale za to od połowy maja ma być bardzo letnia i wręcz upalna pogoda

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - czy mogłabyś przypomnieć autorkę i tytuł książki jaki niedawno polecałaś?

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ