Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anelle,Welina, gratulacje !! Nie zaglądałam na obu kilka dni,a tu takie dobre wieści u nas z kolei ostatnio dość zwariowany czas- wyjazd na dwudniowe wesele,ostatnie dni kwietnia w pracy- dla mnie jedne z najcięższych w roku,przyjazd gości juz 30.04,wiec wiadomo po pracy bylo jeszcze sprzątnie,pieczenie itd. i powiem Wam,ze przestaliśmy w tym wszystkim myslec o staraniach... Wracamy poki co do "wariantu" co ma byc,to będzie. Ja rzadziej zaglądam na obu,bo tez zaczynalam za dużo myslec o problemach badaniach i niepotrzebnie sie nakręcałam trzymam kciuki za Was dziewczyny !
Ida, ewelina27, Welina, Ewik lubią tę wiadomość
-
Paula86 - mam dokładnie to samo. Przy całej sympatii do naszego forum i tego że można zawsze znaleźć tu wiele zrozumienia i wsparcia, to też za bardzo myślę o problemach i badaniach. A to niepotrzebne. Przygotowuję się do zniknięcia stąd na dłuższy czas, ale tak definitywnie - np 2 tygodnie, bądź dłużej. Ale do tej decyzji muszę dojrzeć, bo jednak bardzo mnie tu ciągnie. Ciągle biję się z myślami. Ale nie jest źle
U nas ziiiiiimno, palimy w kominku. Wczorajszy grill udany, ale siedzieliśmy w domu. Super, że jeszcze dziś i jutro wolne Czekam aż się pogoda poprawi, by wybrać się znów na rolki -
My dzisiaj robimy ognisko u znajomych stwierdzilismy oboje z Mężem,że musimy dzialac bez tzw.spiny i wiecej w miare mozliwosci korzystac z wypadow do znajomych itp.co ma byc to bedzie ogolnie szykuje nam dosc ciezki maj a zarazem rozrywkowy prapetowka u znajomych, urodziny 30 kolegow Męża, nasza rocznica i krotki wypad w okolice Zamościa.
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Ewik, to podobnie jak u nas - maj będzie mocno zajęty, ale w naszym przypadku w sprawach zawodowych. Będzie mnóstwo pracy, zarówno w mojej, jak i w męża, także mam nadzieję, że to pozwoli nam na jakiś czas odgonić złe myśli. Ale będzie dobrze
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
U nas wakacyjny okres bardzo pracowity zawsze nie ma szans,zeby dostac wolne w tym okresie. Niestety Małż musi brac wolne wtedy kiedy mu ustala odgornie i wszystko trzeba planowac pod jego prace. Pozostaje nam wiec maj taki luzniejszy gdzie mozemy cos zaaplanowac
-
Mąż pracuje w branży turystycznej i w związku z tym w okresie lipiec-sierpień nie ma mowy o urlopie. Z kolei ja, jako nauczycielka mam wolne jedynie w tym okresie. I tu mamy problem. Wyjątkiem był ostatni rok, kiedy szefostwo samo zaproponowało mu urlop w lipcu bezpośrednio po weselu. Także w tym roku nie wiem czy gdzieś się wybierzemy. Do tego dochodzi również fakt, że mąż jest właśnie w trakcie zakładania firmy, więc czasu będzie jak na lekarstwo. No ale może w przyszłym roku sobie odbijemy. Na pewno jednak coś wymyślimy, bo nie zamierzam rezygnować nawet z kilku dni odpoczynku w jakimś miłym miejscu. Nie mówię o zagranicznych egzotycznych wakacjach, bo jak nie w tym roku, to w przyszłym. Ale może gdzieś niedaleko, jakieś jezioro czy pobliskie góry.
A jak sobie wspomnę zeszłoroczną Maderę, to jestem totalnie rozmarzona... -
no Kochane jestem dziś mistrzynią
mam pierwszy ciążowy objaw i to jeszcze przed owu
ciągle chodzę siku, ale pewnie stopy mi zmarzły, ale tak w ramach histerii drugiej części cyklu jestem dziś mistrzyniąEwik, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWelina, moje gratulacje! Ale maj się pięknie rozpoczął! Anielle, Tobie już gratulowałam, więc teraz tylko życzę zdrowej i spokojnej ciąży.
I ja Was opuszczam dziewczyny na jakiś czas. Ot tak, żeby się rozluźnić. I tak praktycznie tylko na tym wątku się udzielam, ale jednak stres daje się we znaki. Czasami czuję się, mimo całej sympatii do dziewczyn z tego wątku, jakby zajście w ciążę było wyścigiem szczurów. Która następna napisze o ciąży, a może ja, a może użytkowniczka xyz? A ja tak nie chcę myśleć. Wszystko musi być w swoim czasie, a ja tymczasem powoli czuję się jakby zajście w ciążę było konkurencją w zawodach pt.Kto lepiej strzeli?
Pobędę teraz z mężem, zrelaksuję się i zajrzę za jakiś czas, żeby dowiedzieć się co z innymi babeczkami '86
My z mężem teraz tak zakochani, że ojacieniemoge. Jakbyśmy dopiero się poznali. 7 lat już nam prawie mija, a my na nowo odkrywamy motylki w brzuchu. Zamierzam te motylki wykorzystać w zbliżającym się okresie płodnym.
Życzę nam wszystkim szybkiego zajścia. Oby się udało i obyśmy wkrótce zostały Mamusiami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 05:06
Welina, Ida, Ewik lubią tę wiadomość
-
Ależ cisza dzisiaj. Jeszcze majówka trwa pewnie
My już u siebie od wczoraj. Niestety, coś się stało z hamulcami w naszym samochodzie i mąż musiał pojechać z powrotem do ojczyma naprawiać.
Nadal chłodno, ale słonecznie dziś. Mam nadzieję, że jutro będzie już 'normalnie'
A jak u Was?Ewik lubi tę wiadomość
-
Nasturcja - zajdziemy wszystkie za niedlugo. Nie widzę innej opcji.
Trzymam kciuki kochana za Ciebie i cała resztę Czarnobylek
U mnie zimno od wczoraj straszne, rano padało teraz pojawiło się słoneczko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 16:32
Gwiazdeczka27, szpilka, Ida lubią tę wiadomość