X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogda Pawalec - "Opowieści terapeutyczne o niepłodności. Czekając na bociana"
    i druga pozycja "Niepłodność. Pomoc medyczna i psychologiczna"

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ewik, zastanawiam się czy nie sięgnąć po nie. Są dostępne w księgarniach?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak są dostępne nawet w empiku można kupić :) ja opowieści terapeutyczne przeczytałam już 2 raz i szczerze jakiegoś spokoju nabrałam i na prawdę dają dużo do myślenia,że wszystko zależy od naszego podejścia i sobie sprawy nie zdajemy jakie rzeczy wpływają na naszą chęć posiadania dzieciaczków

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane u mnie tez prawie bezsenna noc, zasnelam nad ranem na ok 2 godziny, wiec tempka oczywiscie nie jest wiarygodna i to oczywiscie w najwazniejsze dni cyklu wrrr

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - już wiedzę, że mam sporo do nadrobienia, ale chyba w pierwszej kolejności powinnam pogratulować Anielle :-) Witam w gronie "ciężarówek" :-)

U nas najbliżsi już wiedzą - drudzy rodzice nie do końca zrozumieli zdjęcie z butkami, ale jakoś poszło. Teraz sukcesywnie będą się dowiadywać znajomi, a w pracy planuję powiedzieć tak na przełomie maja i czerwca. Moje objawy bez zmian, czyli prawie żadnych :-) Rodzina obstawia chłopca, bo odrzuca mnie od słodkiego, za to chętnie pochłaniam "słoności" i "ostrości". Najlepsza babcia mojego Męża: "No nareszcie Kora się trochę poprawiła, a nie taka chuda". I wtedy powiedzieliśmy, że jeszcze trochę się poprawie co najmniej do świąt :-) Generalnie nic mi nie wolno robić, tylko leżeć i pachnieć - i w kółko powtarzali mojemu Mężowi, że mam na siebie uważać :-)

Dobra - kończę, bo muszę powoli zacząć nadrabiać zaległości wpisowe :-)

Ewik, Ida, Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Szpileczko tak czasami bywa nic na to nie poradzisz, nie martw się Kochana u mnie tez dzisiaj temp. na mój gust wysoka w porównaniu do innych cykli w 9dc.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - wspaniałe wieści :) Dobrze, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa :) Mąż i rodzina ma rację - uważaj na siebie i dbaj o Was :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po majówce. Szkoda, że pogoda nas nie rozpieszczała podczas wolnego :/
    U nas zimno było i deszczowo. Jedynie czwartek był ciepły i słoneczny.
    Nie czuję, żebym jakoś specjalnie wypoczęła - poniedziałek jest okropny. Nie lubię wstawać do pracy tak rano :( W czwartek mam podejść do gina, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. We wtorek miał prawie 16mm.
    Miłego dnia Wam życzę.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że mnie ten długi weekend tak wymęczył, że cieszyłam się rano z powrotu do pracy :-) Wariatka :-)

Ewik, ash, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash trzymamy kciuki za pęcherzyk :) ja w środę idę podglądnąć moje "jajca" czy coś z tego będzie w tym cyklu czy nie.

Kor_a to dobrze,że masz tyle energii i dobrze się czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 10:50

ash, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki i również trzymam kciuki :)

Ewik lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przebrnęłam przez Wasze wpisy.

Wellina gratuluję!!!! No chyba w końcu założę ten wątek ciężarne '86 :-)

Welina, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a przesyłamy wiruski do pozostałych czarnobylek!!!
    i zakładamy wątek dla ciężarnych '86.
    A ja na chyba jeszcze rodzicom nie powiem, chciałabym poczekać żeby serduszko zobaczyć.
    A w pracy - poczekam aż będzie widać.

Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapiemy łapiemy wiruski :) prosimy o duże ilości

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerka jaki piękny wiosenny avatarek :)

Podsyłam link warto poczytać : http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykuly/304/
    :) Ja ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo kolorowa... Różowo-pomarańczowe ściany, ubrania w kolorach tęczy, to i avatar musi być optymistyczny :D ;)
    Artykuł bardzo ciekawy, tym bardziej, że mieszkam w połowie drogi między Częstochową a Katowicami :)
    Kor_a wrote:
    a ja Wam powiem, że mnie ten długi weekend tak wymęczył, że cieszyłam się rano z powrotu do pracy :-) Wariatka :-)
    Coś niesamowitego, że masz tyle energii :) jak sobie przypomnę moją siostrę, która przez pierwsze 3 miesiące ciąży chodziła na rzęsach i punkt 7.30 siedziała w objęciach z muszlą klozetową, to naprawdę nie mogę wyjść z podziwu, że Ciebie to wszystko na razie omija :D Tylko pozazdrościć :) Mogę wiedzieć gdzie pracujesz? :)
    Welina wrote:
    A ja na chyba jeszcze rodzicom nie powiem, chciałabym poczekać żeby serduszko zobaczyć.
    Kiedy wybierasz się na pierwsze USG? :)

Dziewczyny, u Was też tak powiało chłodem? Wyskoczyłam dziś rano do Lidla w cienkiej wiatróweczce i aż mnie zmroziło... Swoją drogą mam dość tego sklepu, dziś zostałam stratowana i doszło do tego, że ktoś mi wyjął jedną z rzeczy, którą miałam w koszyku... Paranoja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:39

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Eklerko :) bardzo dobrze,że jesteś kolorową osóbką lubię takie osoby co nie boją się kolorów:)

U mnie dzisiaj słońce ale zimny wiatr wieje więc trzeba mieć coś cieplejszego na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:41

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - jestem pracownikiem administracyjnym. Czyli komputer, papiery, czasem jakieś telefony. Jestem takim "człowiekiem od wszystkiego" w dodatkowym budynku, który wynajmuje nasza firma.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D
    Witam się po weekendowo, było bardzo bardzo fajnie mimo że miałam @. Szkoda że trzeba było wracać.
    Gratuluję zafasolkowanym :] to dopiero udane świętowanie u was.

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane żuczki u nas zimno i to pioruńsko pomimo słońca dobrze ze był ten weekend bo człowiek troszki odpoczął u mnie jajka przypomniały sobie ze istnieją czekam na @ i od nowa zaczynamy sie starać dla mnie I faza jest najlepsza bo mam dużo nadziei gorzej z drugą bo trzeba czekać a ja nie lubię tego

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina zalożyła wątek dla tych, którym się już udało. Mam nadzieję, że sukcesywnie będziecie dołączać :-)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarne-86,2999.html

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ