X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogda Pawalec - "Opowieści terapeutyczne o niepłodności. Czekając na bociana"
    i druga pozycja "Niepłodność. Pomoc medyczna i psychologiczna"

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ewik, zastanawiam się czy nie sięgnąć po nie. Są dostępne w księgarniach?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak są dostępne nawet w empiku można kupić :) ja opowieści terapeutyczne przeczytałam już 2 raz i szczerze jakiegoś spokoju nabrałam i na prawdę dają dużo do myślenia,że wszystko zależy od naszego podejścia i sobie sprawy nie zdajemy jakie rzeczy wpływają na naszą chęć posiadania dzieciaczków

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane u mnie tez prawie bezsenna noc, zasnelam nad ranem na ok 2 godziny, wiec tempka oczywiscie nie jest wiarygodna i to oczywiscie w najwazniejsze dni cyklu wrrr

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - już wiedzę, że mam sporo do nadrobienia, ale chyba w pierwszej kolejności powinnam pogratulować Anielle :-) Witam w gronie "ciężarówek" :-)

U nas najbliżsi już wiedzą - drudzy rodzice nie do końca zrozumieli zdjęcie z butkami, ale jakoś poszło. Teraz sukcesywnie będą się dowiadywać znajomi, a w pracy planuję powiedzieć tak na przełomie maja i czerwca. Moje objawy bez zmian, czyli prawie żadnych :-) Rodzina obstawia chłopca, bo odrzuca mnie od słodkiego, za to chętnie pochłaniam "słoności" i "ostrości". Najlepsza babcia mojego Męża: "No nareszcie Kora się trochę poprawiła, a nie taka chuda". I wtedy powiedzieliśmy, że jeszcze trochę się poprawie co najmniej do świąt :-) Generalnie nic mi nie wolno robić, tylko leżeć i pachnieć - i w kółko powtarzali mojemu Mężowi, że mam na siebie uważać :-)

Dobra - kończę, bo muszę powoli zacząć nadrabiać zaległości wpisowe :-)

Ewik, Ida, Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Szpileczko tak czasami bywa nic na to nie poradzisz, nie martw się Kochana u mnie tez dzisiaj temp. na mój gust wysoka w porównaniu do innych cykli w 9dc.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - wspaniałe wieści :) Dobrze, że ciąża jest dla Ciebie łaskawa :) Mąż i rodzina ma rację - uważaj na siebie i dbaj o Was :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po majówce. Szkoda, że pogoda nas nie rozpieszczała podczas wolnego :/
    U nas zimno było i deszczowo. Jedynie czwartek był ciepły i słoneczny.
    Nie czuję, żebym jakoś specjalnie wypoczęła - poniedziałek jest okropny. Nie lubię wstawać do pracy tak rano :( W czwartek mam podejść do gina, żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. We wtorek miał prawie 16mm.
    Miłego dnia Wam życzę.

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem, że mnie ten długi weekend tak wymęczył, że cieszyłam się rano z powrotu do pracy :-) Wariatka :-)

Ewik, ash, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash trzymamy kciuki za pęcherzyk :) ja w środę idę podglądnąć moje "jajca" czy coś z tego będzie w tym cyklu czy nie.

Kor_a to dobrze,że masz tyle energii i dobrze się czujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 10:50

ash, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki i również trzymam kciuki :)

Ewik lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przebrnęłam przez Wasze wpisy.

Wellina gratuluję!!!! No chyba w końcu założę ten wątek ciężarne '86 :-)

Welina, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a przesyłamy wiruski do pozostałych czarnobylek!!!
    i zakładamy wątek dla ciężarnych '86.
    A ja na chyba jeszcze rodzicom nie powiem, chciałabym poczekać żeby serduszko zobaczyć.
    A w pracy - poczekam aż będzie widać.

Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość

dqpri09k9d4fedco.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łapiemy łapiemy wiruski :) prosimy o duże ilości

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Eklerka jaki piękny wiosenny avatarek :)

Podsyłam link warto poczytać : http://www.chcemybycrodzicami.pl/artykuly/304/
    :) Ja ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo kolorowa... Różowo-pomarańczowe ściany, ubrania w kolorach tęczy, to i avatar musi być optymistyczny :D ;)
    Artykuł bardzo ciekawy, tym bardziej, że mieszkam w połowie drogi między Częstochową a Katowicami :)
    Kor_a wrote:
    a ja Wam powiem, że mnie ten długi weekend tak wymęczył, że cieszyłam się rano z powrotu do pracy :-) Wariatka :-)
    Coś niesamowitego, że masz tyle energii :) jak sobie przypomnę moją siostrę, która przez pierwsze 3 miesiące ciąży chodziła na rzęsach i punkt 7.30 siedziała w objęciach z muszlą klozetową, to naprawdę nie mogę wyjść z podziwu, że Ciebie to wszystko na razie omija :D Tylko pozazdrościć :) Mogę wiedzieć gdzie pracujesz? :)
    Welina wrote:
    A ja na chyba jeszcze rodzicom nie powiem, chciałabym poczekać żeby serduszko zobaczyć.
    Kiedy wybierasz się na pierwsze USG? :)

Dziewczyny, u Was też tak powiało chłodem? Wyskoczyłam dziś rano do Lidla w cienkiej wiatróweczce i aż mnie zmroziło... Swoją drogą mam dość tego sklepu, dziś zostałam stratowana i doszło do tego, że ktoś mi wyjął jedną z rzeczy, którą miałam w koszyku... Paranoja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:39

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Eklerko :) bardzo dobrze,że jesteś kolorową osóbką lubię takie osoby co nie boją się kolorów:)

U mnie dzisiaj słońce ale zimny wiatr wieje więc trzeba mieć coś cieplejszego na sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:41

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka - jestem pracownikiem administracyjnym. Czyli komputer, papiery, czasem jakieś telefony. Jestem takim "człowiekiem od wszystkiego" w dodatkowym budynku, który wynajmuje nasza firma.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D
    Witam się po weekendowo, było bardzo bardzo fajnie mimo że miałam @. Szkoda że trzeba było wracać.
    Gratuluję zafasolkowanym :] to dopiero udane świętowanie u was.

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane żuczki u nas zimno i to pioruńsko pomimo słońca dobrze ze był ten weekend bo człowiek troszki odpoczął u mnie jajka przypomniały sobie ze istnieją czekam na @ i od nowa zaczynamy sie starać dla mnie I faza jest najlepsza bo mam dużo nadziei gorzej z drugą bo trzeba czekać a ja nie lubię tego

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina zalożyła wątek dla tych, którym się już udało. Mam nadzieję, że sukcesywnie będziecie dołączać :-)

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarne-86,2999.html

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ