X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :*

Magdalenka mam nadzieję że jak już "odpoczniesz od nas" ;) wypoczniesz i poszalejesz z mężem to wrócisz do nas jak Ida z dobrymi nowinami ;) :*

U mnie za oknem pięknie chociaż trochę zimno no ale przecież Październik mamy ;) aż żal że moja krówka tak daleko :( ale zimą w śniegu też można fajnie poszaleć ;)

Na dziś jakoś planów nie mam ale że mąż zaczyna nocki to będę musiała powymyślać sobie zajęcia ;D jutro jadę do Wrocławia umówić się w szpitalu na termin... zobaczymy w którym roku mam się stawić ;)
    no i trzeba zacisnąć poślady i ruszyć za pracą bo od dziś jestem bezrobotna i bez $ ale damy radę, ja się pracy nie boję (chociaż mięsnego się brzydzę) i pójdę nawet sprzątać ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • aja Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też oficjalnie zaczęłam pracę na pół etatu, do tego chodzimy na zmiany. a dziś akurat mój tydzień na popołudniu. ależ się dziwnie czuję! praktycznie wszystkie poniedziałki od 3 lat wstawałam po 6 żeby na 8 do pracy, a teraz do pracy na 13:30. wieczorem po pracy lece na usg :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki <3 u mnie z pracą tak jak wspominałam wyszło w miarę pozytywnie mam dalej pracę narazie do wiosny no ale jestem chudsza o 5 stowek bo musiałam zejść że stawki no ale mieć jakaś kolwiek kasiure a nie mieć wcale, planuję zwczepic się u mnie w prywatnym przedszkolu bo rodzice babla którym się opiekuje powiedzieli że jeśli znajdę lepiej płatna pracę to nie będą mi robić problemów z odejściem.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie z pracą jest dobrze bo mam umowę na czas nie określony tyle że system 3 zmianowy i dziś właśnie idę na nockę.

Byłam dziś u gin na luxmed. Dość przyjemna babka ale za bardzo nie chciała mieć za dużo ze mną wspólnego bo stwierdziła że jestem trudnym przypadkiem. I że nie każdy lekarz będzie się chciał zająć mną, skoro tyle lekarzy przeszłam.
    Nie powiem trochę mnie zdenerwowała, ale zaraz przeszła do rzeczy, dała skierowanie na badania i zobaczymy dalej co będzie.
    Teraz mam już 2 lekarzy którzy się mną zajmą. I na tą chwilę mają podobną strategię leczenia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewuszki, wróciłam po urlopie i ciężko mi wszystko nadrobić.

Ja czekam do małpy, oby nie przyszła. Dorwałam nową ginekolożkę przed urlopem i wreszcie czuję, że ktoś słucha co do niego mówię i nie uważa, że zmyślam sobie problemy. Dostałam od razu skierowanie na progesteron i receptę na luteinę. W czwartek pójdę zrobię badania. Ogólnie odpoczęłam od mierzenia temperatury, sprwadzania śluzu. I czuję, że ten cały stres mi puścił. Może dzięki temu się uda :)?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Hauka86 Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)
    Ja już po pracy i na spokojnie mogę sobie Was poczytać.

Magdalenko wypoczywaj na wakacjach i wielu magicznych oraz relaksujących chwil Tobie życzę.

Kati powodzenia w szukaniu pracy życzę abyś znalzła jakąś fajną posadkę:-)

Aniu a praca w przedszkolu to na pewno fajne doświadczenie i zapewne się tam odnajdziesz także trzymam kciuki żebyś dostała tą pracę.

Agatko spokojnej nocki w pracy , mam nadzieję że ta ginka z prawdziwego powołania jest i pomoże w Twoich staraniach.

Aja jak po wizycie na usg...czekamy na info:-*

Under w takim razie oczekujemy na pozytywne wieści :-*

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Laseczki!

Ja dziś byłam na pysznej herbatce z koleżaną...zjadłam mnóstwo słodyczy po stresującym dniu....
    A teraz konam, bo chyba przesadziłam.

Za oknem już widać jesień....
    Cykl już raczej spisuję na straty, chyba owulki nie będzie...

Odliczam dni do wizyty u tego "dobrego" gina...

Kati86, agatka196, małaMyszka, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki :) to jeszcze nie sukces, ale jestem zadowolona po wczorajszym usg (9dc). bez żadnej stymulacji rosna mi jajeczka :) w prawym jajniku jest na 14mm, a w lewym prawie 13mm. endo (4,3mm) mogłoby być lepsze, ale myślę, że jeszcze spokojnie podrośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:01

szpilka, Kati86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja na endometrium wcinaj migdały i dobre jest czerwone winko (ja migdały zawsze sparzam wrzątkiem i super schodzi z nich skóra)

Lenka@, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i dołączam do grona starających się :)

rah, Kati86, Lenka@, aja, dora13 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    Oj nocka ciężka była i bardzo pracowita. Właśnie odbębniłam spacer z moimi psiakami ale proszę już by był czwartek i by R wrócił.

Kati może chcesz przygarnąć moje pieski tak do czwartku :-D

Behind witamy witamy.

Aja na pewno będzie wszystko dobrze i trzymamy kciuki. :-)

Oj coś ten nasz wątek taki mało aktywny ostatnio :-(

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Witam dziewczyny :-)
    Oj nocka ciężka była i bardzo pracowita. Właśnie odbębniłam spacer z moimi psiakami ale proszę już by był czwartek i by R wrócił.

Kati może chcesz przygarnąć moje pieski tak do czwartku :-D

Behind witamy witamy.

Aja na pewno będzie wszystko dobrze i trzymamy kciuki. :-)

Oj coś ten nasz wątek taki mało aktywny ostatnio :-(

Z tego co pamiętam to masz Amstafa? to bardzo chętnie ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati moja lalunia jest taka słodka i grzeczna że z nią to nie mam problemu ale z tym wariatem małym to przecież nie da się wyjść na ulicę.

Mieszkam w mieście a mój R nauczył ich chodzić na łąkę by sobie troszkę pobiegali a drogi kawałek jest i ludzie na rowerach i pijacy się zdarzają, a ten szogun, jak mu stoi ktoś na drodze, a kupa w drodze to przecież szaleju dostaje. :-)

Aż mi wstyd czasami.
    Ale i tak go kocham :-)

Wysłany: 7 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja wpadlam na moment bo zaraz uczennica na korki przychodzi. Dzis zaslablam w pracy, chyba mi to zatrucue troche sponiewieralo organizm. W ogole strasznie "zmieta" jestem ostatnie 2-3 dni.

Malpa chce przyjsc w niedziele, ale walcze z nia. Na razie slabo, bo bardzo bola mnie piersi :(

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny!

Czy wszystkie jesteście tak samo senne jak ja?
    Mimo wszystko na prawdę lubię jesień...mam wrażenie, że wtedy największe moje przemyślenia powstają :)

Jak się czujecie dziś ?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dziewczynki, ja wpadlam na moment bo zaraz uczennica na korki przychodzi. Dzis zaslablam w pracy, chyba mi to zatrucue troche sponiewieralo organizm. W ogole strasznie "zmieta" jestem ostatnie 2-3 dni.

Malpa chce przyjsc w niedziele, ale walcze z nia. Na razie slabo, bo bardzo bola mnie piersi :(

Under, to ja krzyczę na ta małpę wirtualnie, żeby nie przylazła...bo po co ??
    Niech sobie zrobi w końcu wolne...na dłużej.

• fi0lka Debiutantka

Wysłany: 7 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy był taki temat tu na forum, ale co myślicie o przeziębieniu podczas starania się o maleństwo? Przeszkadza czy nie? Tak się składa, że średnio co półtora miesiąca łapie mnie jakieś katarzysko albo kaszel i juz się zastanawiam czy nie zrobić badań w tym kierunku. A może tylko kuracja jodem w Grocie solnej wystarczy? :-) albo jakieś domowe sposoby żeby ewentualnej fasolce nie zaszkodzić a sobie ulżyć w przeziębieniu? :-)

ec8003cda2.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:

Under, ja mam nadzieje, że to nie zatrucie, tylko ciąża :) 3mam mocno kciuki:)

Lenka@ lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024

Wysłany: 7 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, też mam taką nadzieję! :) Na razie mam dziwne bóle w podbrzuszu, tak nie wiem w sumie czy mam je lokować w dole czy w żołądku. Byle do niedzieli! :)

Mam teraz tyle pracy,że nawet nie mam czasu myśleć o małpie, więc oby się trzymała z daleka!

aja lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:

Under nie wiedziałam, że uczysz:-) no to piątka:-)

Mnie coś pobolewają jajniki od 3 dni, nie wiem co jest grane, bo owulacja niby była.

Miłego wieczoru dziewczyny!

[img][/img]

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ