X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :*

Magdalenka mam nadzieję że jak już "odpoczniesz od nas" ;) wypoczniesz i poszalejesz z mężem to wrócisz do nas jak Ida z dobrymi nowinami ;) :*

U mnie za oknem pięknie chociaż trochę zimno no ale przecież Październik mamy ;) aż żal że moja krówka tak daleko :( ale zimą w śniegu też można fajnie poszaleć ;)

Na dziś jakoś planów nie mam ale że mąż zaczyna nocki to będę musiała powymyślać sobie zajęcia ;D jutro jadę do Wrocławia umówić się w szpitalu na termin... zobaczymy w którym roku mam się stawić ;)
    no i trzeba zacisnąć poślady i ruszyć za pracą bo od dziś jestem bezrobotna i bez $ ale damy radę, ja się pracy nie boję (chociaż mięsnego się brzydzę) i pójdę nawet sprzątać ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • aja Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też oficjalnie zaczęłam pracę na pół etatu, do tego chodzimy na zmiany. a dziś akurat mój tydzień na popołudniu. ależ się dziwnie czuję! praktycznie wszystkie poniedziałki od 3 lat wstawałam po 6 żeby na 8 do pracy, a teraz do pracy na 13:30. wieczorem po pracy lece na usg :)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki <3 u mnie z pracą tak jak wspominałam wyszło w miarę pozytywnie mam dalej pracę narazie do wiosny no ale jestem chudsza o 5 stowek bo musiałam zejść że stawki no ale mieć jakaś kolwiek kasiure a nie mieć wcale, planuję zwczepic się u mnie w prywatnym przedszkolu bo rodzice babla którym się opiekuje powiedzieli że jeśli znajdę lepiej płatna pracę to nie będą mi robić problemów z odejściem.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. U mnie z pracą jest dobrze bo mam umowę na czas nie określony tyle że system 3 zmianowy i dziś właśnie idę na nockę.

Byłam dziś u gin na luxmed. Dość przyjemna babka ale za bardzo nie chciała mieć za dużo ze mną wspólnego bo stwierdziła że jestem trudnym przypadkiem. I że nie każdy lekarz będzie się chciał zająć mną, skoro tyle lekarzy przeszłam.
    Nie powiem trochę mnie zdenerwowała, ale zaraz przeszła do rzeczy, dała skierowanie na badania i zobaczymy dalej co będzie.
    Teraz mam już 2 lekarzy którzy się mną zajmą. I na tą chwilę mają podobną strategię leczenia.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewuszki, wróciłam po urlopie i ciężko mi wszystko nadrobić.

Ja czekam do małpy, oby nie przyszła. Dorwałam nową ginekolożkę przed urlopem i wreszcie czuję, że ktoś słucha co do niego mówię i nie uważa, że zmyślam sobie problemy. Dostałam od razu skierowanie na progesteron i receptę na luteinę. W czwartek pójdę zrobię badania. Ogólnie odpoczęłam od mierzenia temperatury, sprwadzania śluzu. I czuję, że ten cały stres mi puścił. Może dzięki temu się uda :)?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Hauka86 Znajoma

Wysłany: 6 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)
    Ja już po pracy i na spokojnie mogę sobie Was poczytać.

Magdalenko wypoczywaj na wakacjach i wielu magicznych oraz relaksujących chwil Tobie życzę.

Kati powodzenia w szukaniu pracy życzę abyś znalzła jakąś fajną posadkę:-)

Aniu a praca w przedszkolu to na pewno fajne doświadczenie i zapewne się tam odnajdziesz także trzymam kciuki żebyś dostała tą pracę.

Agatko spokojnej nocki w pracy , mam nadzieję że ta ginka z prawdziwego powołania jest i pomoże w Twoich staraniach.

Aja jak po wizycie na usg...czekamy na info:-*

Under w takim razie oczekujemy na pozytywne wieści :-*

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Laseczki!

Ja dziś byłam na pysznej herbatce z koleżaną...zjadłam mnóstwo słodyczy po stresującym dniu....
    A teraz konam, bo chyba przesadziłam.

Za oknem już widać jesień....
    Cykl już raczej spisuję na straty, chyba owulki nie będzie...

Odliczam dni do wizyty u tego "dobrego" gina...

Kati86, agatka196, małaMyszka, aja lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Czarnobylki :) to jeszcze nie sukces, ale jestem zadowolona po wczorajszym usg (9dc). bez żadnej stymulacji rosna mi jajeczka :) w prawym jajniku jest na 14mm, a w lewym prawie 13mm. endo (4,3mm) mogłoby być lepsze, ale myślę, że jeszcze spokojnie podrośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:01

szpilka, Kati86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja na endometrium wcinaj migdały i dobre jest czerwone winko (ja migdały zawsze sparzam wrzątkiem i super schodzi z nich skóra)

Lenka@, aja lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i dołączam do grona starających się :)

rah, Kati86, Lenka@, aja, dora13 lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    Oj nocka ciężka była i bardzo pracowita. Właśnie odbębniłam spacer z moimi psiakami ale proszę już by był czwartek i by R wrócił.

Kati może chcesz przygarnąć moje pieski tak do czwartku :-D

Behind witamy witamy.

Aja na pewno będzie wszystko dobrze i trzymamy kciuki. :-)

Oj coś ten nasz wątek taki mało aktywny ostatnio :-(

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Witam dziewczyny :-)
    Oj nocka ciężka była i bardzo pracowita. Właśnie odbębniłam spacer z moimi psiakami ale proszę już by był czwartek i by R wrócił.

Kati może chcesz przygarnąć moje pieski tak do czwartku :-D

Behind witamy witamy.

Aja na pewno będzie wszystko dobrze i trzymamy kciuki. :-)

Oj coś ten nasz wątek taki mało aktywny ostatnio :-(

Z tego co pamiętam to masz Amstafa? to bardzo chętnie ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati moja lalunia jest taka słodka i grzeczna że z nią to nie mam problemu ale z tym wariatem małym to przecież nie da się wyjść na ulicę.

Mieszkam w mieście a mój R nauczył ich chodzić na łąkę by sobie troszkę pobiegali a drogi kawałek jest i ludzie na rowerach i pijacy się zdarzają, a ten szogun, jak mu stoi ktoś na drodze, a kupa w drodze to przecież szaleju dostaje. :-)

Aż mi wstyd czasami.
    Ale i tak go kocham :-)

Wysłany: 7 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja wpadlam na moment bo zaraz uczennica na korki przychodzi. Dzis zaslablam w pracy, chyba mi to zatrucue troche sponiewieralo organizm. W ogole strasznie "zmieta" jestem ostatnie 2-3 dni.

Malpa chce przyjsc w niedziele, ale walcze z nia. Na razie slabo, bo bardzo bola mnie piersi :(

syy2cwa15lizurwm.png

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny!

Czy wszystkie jesteście tak samo senne jak ja?
    Mimo wszystko na prawdę lubię jesień...mam wrażenie, że wtedy największe moje przemyślenia powstają :)

Jak się czujecie dziś ?

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Dziewczynki, ja wpadlam na moment bo zaraz uczennica na korki przychodzi. Dzis zaslablam w pracy, chyba mi to zatrucue troche sponiewieralo organizm. W ogole strasznie "zmieta" jestem ostatnie 2-3 dni.

Malpa chce przyjsc w niedziele, ale walcze z nia. Na razie slabo, bo bardzo bola mnie piersi :(

Under, to ja krzyczę na ta małpę wirtualnie, żeby nie przylazła...bo po co ??
    Niech sobie zrobi w końcu wolne...na dłużej.

• fi0lka Debiutantka

Wysłany: 7 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy był taki temat tu na forum, ale co myślicie o przeziębieniu podczas starania się o maleństwo? Przeszkadza czy nie? Tak się składa, że średnio co półtora miesiąca łapie mnie jakieś katarzysko albo kaszel i juz się zastanawiam czy nie zrobić badań w tym kierunku. A może tylko kuracja jodem w Grocie solnej wystarczy? :-) albo jakieś domowe sposoby żeby ewentualnej fasolce nie zaszkodzić a sobie ulżyć w przeziębieniu? :-)

ec8003cda2.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:

Under, ja mam nadzieje, że to nie zatrucie, tylko ciąża :) 3mam mocno kciuki:)

Lenka@ lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc

Wysłany: 7 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, też mam taką nadzieję! :) Na razie mam dziwne bóle w podbrzuszu, tak nie wiem w sumie czy mam je lokować w dole czy w żołądku. Byle do niedzieli! :)

Mam teraz tyle pracy,że nawet nie mam czasu myśleć o małpie, więc oby się trzymała z daleka!

aja lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• dora13 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:

Under nie wiedziałam, że uczysz:-) no to piątka:-)

Mnie coś pobolewają jajniki od 3 dni, nie wiem co jest grane, bo owulacja niby była.

Miłego wieczoru dziewczyny!

[img][/img]

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ