X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Madziu ja bo ja sie na Ciebie pogniewam ;) też się staram udzielać tak jak Szpilka zdrowo rozsądkowo co by za bardzo nie drażnić ciążą ;)

Agatko przykro mi że się nie udalo dostać do gin co teraz w tej sytuacji?

Under oczywiście czekamy na wieści

Gosia! Jak ja mogłam o Tobie zapomnieć?! Niedobra ja :( pisałam na szybciaka z autobusu, pewnie dlatego ;)

No właśnie, ktora nastepna testuje?

gosia86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under super. :-)

Sama teraz jestem ciekawa która teraz?

Mnie właśnie brzuch zaczał boleć ciut mocniej bo nastałam się przy garach, to teraz leżę i odpoczywam. Strasznie mi w stopy zimno mimo 2 par skarpet:-( .

Kurcze dziewczyny potrzebuje przepis ns sprawdzone dobre ciasto. Mój R ma w przyszłym tygodniu urodziny i zawsze pieke mu ciasto do pracy. 3 lata z rzedu piekłam to samo więc chyba wypada teraz upiec coś innego.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ci ciasto które mój mąż mi zrobił, bo jego kolega do pracy przynosił i się zajadali. W przepisie jest tak, że spód jest kruchy ale oni omijają ten etap. Więc my też zrobiliśmy tak. Na spodzie była nutella z pokruszonymi sucharkami, później ser biały z czymś tam, potem owoce i galaretka. Pycha! Ale przepis musisz poszukać w necie :)

A co do zimnych stóp to znam ten ból. Mam na sobie grube skarpety, kapcie za kostke cieplutkie a nogi zimne, że nie wiem.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :D mam durne pytanie :D mam straszną ochotę na kawę, myślicie, że mogę?

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nawet do 3 kaw dziennie nie zaszkodzi. Oczywiście pewnie tez zależy jak mocne, czy sypana, rozpuszczalna, ile sie piło wczesniej itp. Ale podsumowując jedna kawa z pewnością nie zaszkodzi ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję rozupuszczalną z mlekiem zazwyczaj :)

Dobra! to robię!

rah lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam testować w środę ale dziś z rana jakieś plamienie się pojawiło wiec dupa blada :( któraś inną musi siknąć na zielono, ja następnym razem ;)
    Under super że udało Ci się z tą luteina :-) kiedy planujesz robić drugi test?
    Agatka mi na zimne stopy zawsze pomaga moczenie ich w gorącej wodzie z solą, później smaruje jakaś maścią rozgrzewająca lub amolem i ciepłe skarpety. Tym sposobem udało mi się tez pozbyć ostatnio kataru więc polecam :)
    Under kawusie nie za mocną z mleczkiem jak najbardziej możesz pić, czasem to lepiej niż mieć za niskie ciśnienie w ciąży

uwo943r8xa2yg4kz.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo, postaram się z kolejnym testem poczekać do środy :)

Z tego co pamiętam to Ty jesteś też Krakowianką? Możesz polecić jakiegoś lekarza do prowadzenia ciąży? Chodziłam do Krukowicz, ale myślę nad Piskorzem.

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wybaczam :D
    Under pij kawusię póki Cie nie odrzuciło
    Ja nie pije od kwietnia w pierwszej ciąży po rozpuszczalnej bylo mi niedobrze a po fusiastej miałam zgagę
    A może warto chodzić do dwóch lekarzy?
    Ten z luxmed nie podoba Ci się?
    Jesli chcesz to zapytam dziewczyn od siebie z maja które mieszkają w Krakowie do kogo chodzą?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe miałam Cię pytać o to samo :P tez niestety nie znalazłam jeszcze kogoś kto mógłby poprowadzić moja ewentualną ciążę. Byłam raz na NFZ u fajnej kobiety, która prowadziła ciążę mojej koleżanki, nazywa się Rita Tomczyk. Może się na nią zdecyduję. Ani Krukowicza ani Piskorza nie znam niestety

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o dwóch lekarzach na NFZ do tej Rity która przyjmuje na cegielnianej a prywatnie gdzieś bliżej bronowic

uwo943r8xa2yg4kz.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej, do któej chodzę w luxmedzie jestem zadowolina, ale problem w tym, że ciężko o termin u niej sttrasznie. A jeśli Beta wyjdzie odpowiednia, to chciałabym w przyszłym tygodniu, góra w za dwa, już iść do lekarza tego, kto będzie prowadził ciążę.

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja chodzę na nfz i w luxmed
    Moja obecna gin znalazłam dopiero w 16tc bo w międzyczasie mojego wcześniejszego gina zwolnili
    U nas działa tak że jak pójdzie sie w godzinach przyjmowania danego lekarza to często przyjmują jako dodatkowa pacjentkę
    Wiec może spróbuj się w ten sposób do niej dostać?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak masz na cos straszna ochote poza papierosami i alkoholem to jedz i pij byle w rozsadnych ilosciach, na poczatku nie bylam w stanie nic zrobic rano ani zjesc sniadania bez 2 paluszkow slonych i lyka coli tylko to dawalo rade, zebym mogla zjesc sniadanie i mega slone frytki lub chipsy solone jak w ciagu dnia mnie mdlosci lapaly, gdzie normalne gotowane ziemniaki to sole niepelna mala lyzeczke z tych bardziej plaskich i otrzepana, wiec jak masz straszna ochote na kawe to pij, jak masz straszna ochote jednorazowa na kubelek z kfc to tez byle nie 3 razy dziennie zamiast normalnych posilkow, a jezeli na kilku stronach znajdziesz co do jakoegos produktu porady wykluczajace sie wzajemnie to znaczy, ze trzeba zachowac zdrowy rozsadek

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under będę nudna z tym luxmedem ale zapomnialam dodać że dla mnie głównym argumentem są badania bo w luxmed za nic jeszcze nie musialam płacić
    Wiec jak Ci sie nie uda dostać do lekarza to chociaż załóż sobie kartę ciąży u położnej i korzystaj z badań

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie kocham kawę i ciężko mi bez niej funkcjonować :)

Sprawdzam co kawałek stronę luxmedu, czy akurat może nie ma już wyników bety :D
    Tak tak, badania zamierzam robić wszystkie na luxmed :) jeden z tych lekarzy, o których wspomniałam przyjmuje też w luxmedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:32

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoJo86 wrote:
    Ja miałam testować w środę ale dziś z rana jakieś plamienie się pojawiło wiec dupa blada :( któraś inną musi siknąć na zielono, ja następnym razem ;)

Może jeszcze nic straconego, póki temp w górze a plamienie to tylko plamienie a nie @ to nie trać nadziei.
    U mnie 13 dpo temp w górnych granicach, chciałam dzisiaj test zrobić, ale spanikowałam...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel ty to masz piękny ten wykres. Testuj rano :-)

Under ja kawy nie pijałam. Czsem piłam nergetyka, a teraz pije rano kawe taka 3w1 bo obudzić się nie mogę. Nie mam zamiaru panikować ani sobie odmawiac. Wiadomo wszystko w granicach rozsadku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:56

gosia86 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze obiekcje co do makreli wędzonej :P

syy2cwa15lizurwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane prośba wielka możecie polubic?

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/2-prawidlowych-plemnikow-czy-nie-ma-szans-na-poprawe,5800.html

po dzisiejszej wiadomosci moja nadzieja coraz bardziej sie rujnuje:(

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ