Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosia86 wrote:Madziu ja bo ja sie na Ciebie pogniewam
też się staram udzielać tak jak Szpilka zdrowo rozsądkowo co by za bardzo nie drażnić ciążą
Agatko przykro mi że się nie udalo dostać do gin co teraz w tej sytuacji?
Under oczywiście czekamy na wieści
Gosia! Jak ja mogłam o Tobie zapomnieć?! Niedobra japisałam na szybciaka z autobusu, pewnie dlatego
No właśnie, ktora nastepna testuje?gosia86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Under super.
Sama teraz jestem ciekawa która teraz?
Mnie właśnie brzuch zaczał boleć ciut mocniej bo nastałam się przy garach, to teraz leżę i odpoczywam. Strasznie mi w stopy zimno mimo 2 par skarpet:-( .
Kurcze dziewczyny potrzebuje przepis ns sprawdzone dobre ciasto. Mój R ma w przyszłym tygodniu urodziny i zawsze pieke mu ciasto do pracy. 3 lata z rzedu piekłam to samo więc chyba wypada teraz upiec coś innego. -
Polecam ci ciasto które mój mąż mi zrobił, bo jego kolega do pracy przynosił i się zajadali. W przepisie jest tak, że spód jest kruchy ale oni omijają ten etap. Więc my też zrobiliśmy tak. Na spodzie była nutella z pokruszonymi sucharkami, później ser biały z czymś tam, potem owoce i galaretka. Pycha! Ale przepis musisz poszukać w necie
A co do zimnych stóp to znam ten ból. Mam na sobie grube skarpety, kapcie za kostke cieplutkie a nogi zimne, że nie wiem.
-
Podobno nawet do 3 kaw dziennie nie zaszkodzi. Oczywiście pewnie tez zależy jak mocne, czy sypana, rozpuszczalna, ile sie piło wczesniej itp. Ale podsumowując jedna kawa z pewnością nie zaszkodzi
-
Ja miałam testować w środę ale dziś z rana jakieś plamienie się pojawiło wiec dupa blada
któraś inną musi siknąć na zielono, ja następnym razem
Under super że udało Ci się z tą luteinakiedy planujesz robić drugi test?
Agatka mi na zimne stopy zawsze pomaga moczenie ich w gorącej wodzie z solą, później smaruje jakaś maścią rozgrzewająca lub amolem i ciepłe skarpety. Tym sposobem udało mi się tez pozbyć ostatnio kataru więc polecam
Under kawusie nie za mocną z mleczkiem jak najbardziej możesz pić, czasem to lepiej niż mieć za niskie ciśnienie w ciąży -
JoJo, postaram się z kolejnym testem poczekać do środy
Z tego co pamiętam to Ty jesteś też Krakowianką? Możesz polecić jakiegoś lekarza do prowadzenia ciąży? Chodziłam do Krukowicz, ale myślę nad Piskorzem.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
Madzia wybaczam
Under pij kawusię póki Cie nie odrzuciło
Ja nie pije od kwietnia w pierwszej ciąży po rozpuszczalnej bylo mi niedobrze a po fusiastej miałam zgagę
A może warto chodzić do dwóch lekarzy?
Ten z luxmed nie podoba Ci się?
Jesli chcesz to zapytam dziewczyn od siebie z maja które mieszkają w Krakowie do kogo chodzą? -
Hehe miałam Cię pytać o to samo
tez niestety nie znalazłam jeszcze kogoś kto mógłby poprowadzić moja ewentualną ciążę. Byłam raz na NFZ u fajnej kobiety, która prowadziła ciążę mojej koleżanki, nazywa się Rita Tomczyk. Może się na nią zdecyduję. Ani Krukowicza ani Piskorza nie znam niestety
-
Do tej, do któej chodzę w luxmedzie jestem zadowolina, ale problem w tym, że ciężko o termin u niej sttrasznie. A jeśli Beta wyjdzie odpowiednia, to chciałabym w przyszłym tygodniu, góra w za dwa, już iść do lekarza tego, kto będzie prowadził ciążę.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under ja chodzę na nfz i w luxmed
Moja obecna gin znalazłam dopiero w 16tc bo w międzyczasie mojego wcześniejszego gina zwolnili
U nas działa tak że jak pójdzie sie w godzinach przyjmowania danego lekarza to często przyjmują jako dodatkowa pacjentkę
Wiec może spróbuj się w ten sposób do niej dostać? -
Under jak masz na cos straszna ochote poza papierosami i alkoholem to jedz i pij byle w rozsadnych ilosciach, na poczatku nie bylam w stanie nic zrobic rano ani zjesc sniadania bez 2 paluszkow slonych i lyka coli tylko to dawalo rade, zebym mogla zjesc sniadanie i mega slone frytki lub chipsy solone jak w ciagu dnia mnie mdlosci lapaly, gdzie normalne gotowane ziemniaki to sole niepelna mala lyzeczke z tych bardziej plaskich i otrzepana, wiec jak masz straszna ochote na kawe to pij, jak masz straszna ochote jednorazowa na kubelek z kfc to tez byle nie 3 razy dziennie zamiast normalnych posilkow, a jezeli na kilku stronach znajdziesz co do jakoegos produktu porady wykluczajace sie wzajemnie to znaczy, ze trzeba zachowac zdrowy rozsadek
-
Under będę nudna z tym luxmedem ale zapomnialam dodać że dla mnie głównym argumentem są badania bo w luxmed za nic jeszcze nie musialam płacić
Wiec jak Ci sie nie uda dostać do lekarza to chociaż załóż sobie kartę ciąży u położnej i korzystaj z badań -
Ja ogólnie kocham kawę i ciężko mi bez niej funkcjonować
Sprawdzam co kawałek stronę luxmedu, czy akurat może nie ma już wyników bety
Tak tak, badania zamierzam robić wszystkie na luxmedjeden z tych lekarzy, o których wspomniałam przyjmuje też w luxmedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:32
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
JoJo86 wrote:Ja miałam testować w środę ale dziś z rana jakieś plamienie się pojawiło wiec dupa blada
któraś inną musi siknąć na zielono, ja następnym razem
Może jeszcze nic straconego, póki temp w górze a plamienie to tylko plamienie a nie @ to nie trać nadziei.
U mnie 13 dpo temp w górnych granicach, chciałam dzisiaj test zrobić, ale spanikowałam...
-
Ewwiel ty to masz piękny ten wykres. Testuj rano
Under ja kawy nie pijałam. Czsem piłam nergetyka, a teraz pije rano kawe taka 3w1 bo obudzić się nie mogę. Nie mam zamiaru panikować ani sobie odmawiac. Wiadomo wszystko w granicach rozsadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:56
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane prośba wielka możecie polubic?
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/2-prawidlowych-plemnikow-czy-nie-ma-szans-na-poprawe,5800.html
po dzisiejszej wiadomosci moja nadzieja coraz bardziej sie rujnuje:(