Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam dzis zrobic badania i myslalam, ze mnie trafi. Obok mnie siedziala dziewczhna, na oko okolo 25 lat ze skierowaniem na bete. Rozmwiala przez telefon chyba z kolezanka, ze "jak sie okaze, ze to ciaza to sie zabije, bo nie chce BACHORA". Dobrze, ze mnie zawolali do gabinetu, bo dzis ze wzgledu na bol gardla mam zmniejszona cierpliwosc do ludzi i chyba bym jej cos powiedziala. &matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
under_the_snow wrote:Bylam dzis zrobic badania i myslalam, ze mnie trafi. Obok mnie siedziala dziewczhna, na oko okolo 25 lat ze skierowaniem na bete. Rozmwiala przez telefon chyba z kolezanka, ze "jak sie okaze, ze to ciaza to sie zabije, bo nie chce BACHORA". Dobrze, ze mnie zawolali do gabinetu, bo dzis ze wzgledu na bol gardla mam zmniejszona cierpliwosc do ludzi i chyba bym jej cos powiedziala. &
Wrrrr.... po prostu brak słów... -
Kiedys czytałam ze do 38 to u ciężarnych nie jest temperatura. Ja w sumie mam cały czas 37-37,3
Zależy od faktycznej choroby chyba. Temperatura dzien, dwa powyżej 38, telepanie, bol gardła, katar, oznacza infekcje i trzeba działać. Spróbuj duzo czosnku, sok z cebuli, miód, cynamon, mleko. Najpierw do owe sposoby i sen. Moze do jutra sie poprawi. -
under_the_snow wrote:pomocy! Dopadla mnoe goraczka, na razie 37,5, ale zle sie czuje. Kiedy juz nie moge zwlekac z wzieciem lekow?
Wskakuj do łóżka, wygrzej się i stosuj domowe sposoby zwalczania przeziębienia, będzie dobrze -
Napisalam do swojej lekarki, czekam na odp, bo goraczka juz wzrosla do 38 stopni.
Edit: napisala mi, ze apap ok, a jak bedzie tragedia, to peralgina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 16:54
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
madlenka wrote:A u mnie koniec cyklu. Zaczynam nowy.
Tule kochana z całych sił!
Under, mam nadzieje, że gorączka ci choć trochę spadła. Trzymaj się i nie daj się choróbsku.
A z drugiej strony jak tu nie chorować, jak zima za oknem;/ Mnie też coś gardło pobolewa. Zmykam robić kokoski. Wczoraj upiekłam placek i chyba jakaś magia, bo pękł zygzakiem wzdłuż na pół ;/ -
u mnie dzis juz lepiej. Gardlo dalej pobolewa ale goraczka spadla, nie musialam lykac wiecej tabletek na szczescie. Mam nadzieje, zeten jeden apap dzidzi nie zaszkodzil.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
under_the_snow wrote:u mnie dzis juz lepiej. Gardlo dalej pobolewa ale goraczka spadla, nie musialam lykac wiecej tabletek na szczescie. Mam nadzieje, zeten jeden apap dzidzi nie zaszkodzil.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 10:28
-
Wlasnie spanikowalam przez historie w necie. Dlatego wolalam zadzwonic do lekarki. Powiedziala, ze moge nawet dwie tabletki apapu na raz jakby temperatura byla wysoka. Niestety pogoda taka, ze latwo cos zlapac. Mi chyba pomogl zaziebiony maz i moje mycie okienmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Hej Dziewczynki :* ja też rozpoczęłam kolejny cykl, to już 14 teraz nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać na wizytę w klinice i na ich diagnozę...do tego czasu postaram się wyluzować. Będę brać tylko kwas foliowy i jak będzie ochota. Może jednak to moja psychika mnie blokuje?
Under paracetamol w ciąży na 100% nie szkodzi. Groźniejsza dla Dzidzi jest infekcja. Zdrowiej!
Gosia a co u Ciebie? Jesteście jeszcze w szpitalu?
Aja i Kasia już zaczynam mocno za Was trzymać kciuki bo to już za kilka dni dzień testowania
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Cześć Dziewczynki.
Dawno nic nie pisałam ale cały czas Was na bieżąco czytam.
Aja i Kasia trzymam kciuki za Was i czekamy na wiadomości.
Magdalenka może to faktycznie jakaś blokada psychiczna, choć już wiemy że jesteś wstanie zajść w ciążę naturalną. i na pewno wszystko będzie dobrze.
Rah jak tam się czujesz? Nic nie dajesz znaku życia. Który to tydzień już?
Under ja też przeszłam potworne przeziębienie z wysoką gorączka i lekarz kazał brać paracetamol. Ponoć gorsza dla dziecka gorączka niż tabletka. także głowa do góry A i gratuluję pierwszych ruchów
A u nas wszystko dobrze. Za tydzień wizyta i już nie mogę się doczekać. mam tyle pytań do lekarza odnośnie mojej cukrzycy i dziecka. do tego pojawił się skok tarczycy w ciągu 4 tygodni z 0,7 na 3,6 więc dziś ruszam do lekarza.
Dzidzia u nas też już daje znać o sobie więc jestem dużo spokojniejsza -
Też właśnie moja matczyna intuicja podpowiedziała mi, że lepiej dziecku zafundować paracetamol niż saunę.
Magdalenka, wiem, że mi jest teraz łatwo mówić, ale przechodziłam to samo co Ty i teraz widzę, że jeśli wyniki są dobre, to blokada psychiczna robi swoje. Ja przez Boże Narodzenie i skupienie się na naszym szczeniaczku przestałam myśleć całkowicie o temperaturze, objawach i bum!
W tym szczęśliwym cyklu brałam tylko Inofem, poleciła mi moja lekarka, chwaliła, że działa cuda i faktycznie wtedy CZUŁAM wręcz, że moje jajniki ostro pracują. Lek zawiera kwas foliowy, więc możesz sobie zakupić zamiast kwasu. Czytałam też, że mio-inozytol zawarty w inofemie ułatwia przyswajanie kwasu foliowego, który podobno w tabletkach jest gorzej przyswajalny. Spróbować nie zaszkodzi. Podobny skład ma też inofolic (właściwie ten sam skład), ale cenowo bardziej opłaca się inofem. Piłam go od 1szego dnia cyklu.
Agatka, super, że też już czujesz ruchy! Jak tak dalej pójdzie to urodzimy też w tym samym czasie :PP Ja wizytę mam we wtorek po świętach, liczę, że podejrzymy już płećagatka196 lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Agatko ja 13 tydzien juz cos tam popisze ale jeszcze nie jest na tyle ok zeby ciagle w necie siedziec;)
Under lecz sie ładnie!agatka196 lubi tę wiadomość
-
Ja rownież życzę Wam radosnych, i pełnych świetego spokoju, świat. Odpoczywajcie
aja, gosia86, magdalenka_ka, under_the_snow lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenki baranek,co ma zlote rozki
pilnuje pisanek na trawie z rzezuszki
Kiedy nikt nie widzi,choragiewka buja i beczy cichutko Wesolego Alleluja
Dziewczyny udanych Swiat i spelnienia marzenszpilka, aja, gosia86, magdalenka_ka, ewelina27 lubią tę wiadomość