X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca podpowiesz mi jak uratować hiacynta po przekwitnięciu? Mogę go odrazu wysadzić do ogrodu czy lepiej jakoś go przygotować?
    Wysadziłam też azalię bo mi przekwitła czytałam że jest szansa na ponowne kwitnienie jak się wysadzi ja do ogrodu

Ja bukiet mialam ze storczyka różowego cymbidium przedłużany trawą niedźwiedzią

szpilka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad2ebbcb3545.jpg

szpilka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, ja jak zobaczyłam pierwszy raz na oczy broszkobukiet to padłam z wrażenia :D Masz może jakieś swoje kompozycje w galerii? Chętnie obejrzę :)
    Ooo, właśnie znalazłam Twojego bloga :) Cuda tworzysz <3
    Nie dziwię się, że opaski rozchodzą Ci się jak świeże bułeczki, zbieram szczękę z podłogi ;D

Gosia, nieźle zaszalałaś :) Mnie zawsze podobały się kulki, ale ten Twój genialny :)

Jak już Gosia pyta o ratunek dla kwiatów... Co zrobić ze storczykiem, który kwitnienie ma dawno za sobą? :D Obcięłam pędy zaraz przy doniczce, liście ma przepiękne, a od pół roku stoi i mimo nawożenia pałeczkami pędów i kwiatów brak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:54

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Vinca podpowiesz mi jak uratować hiacynta po przekwitnięciu? Mogę go odrazu wysadzić do ogrodu czy lepiej jakoś go przygotować?
    Wysadziłam też azalię bo mi przekwitła czytałam że jest szansa na ponowne kwitnienie jak się wysadzi ja do ogrodu
    Na razie nic z nim nie rób, niech liście pokarmią cebulę. Jak zaczną obumierać (gdzieś na koniec wiosny zwykle) to wyjmij cebulę z ziemi i wsadź do papierowej torebki (broń Boże do foliowej), schowaj gdzieś gdzie jest ciemno i chłodno. Jesienią można wkopać w ogródku. :)

gosia86, Eklerka, szpilka lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Vinca, ja jak zobaczyłam pierwszy raz na oczy broszkobukiet to padłam z wrażenia :D Masz może jakieś swoje kompozycje w galerii? Chętnie obejrzę :)
    Ooo, właśnie znalazłam Twojego bloga :) Cuda tworzysz <3
    Nie dziwię się, że opaski rozchodzą Ci się jak świeże bułeczki, zbieram szczękę z podłogi ;D

Gosia, nieźle zaszalałaś :) Mnie zawsze podobały się kulki, ale ten Twój genialny :)

Jak już Gosia pyta o ratunek dla kwiatów... Co zrobić ze storczykiem, który kwitnienie ma dawno za sobą? :D Obcięłam pędy zaraz przy doniczce, liście ma przepiękne, a od pół roku stoi i mimo nawożenia pałeczkami pędów i kwiatów brak :D
    Na blogu i na fan page na Facebooku w sumie wszystko jest. :)

Storczykowi musisz dać czas - niektóre kwitną prawie non stop, inne czasu potrzebują. Możesz przy nim trzymać świeże jabłka, to mu może pomóc. ;) A pałeczki radze zamienić na nawóz płynny - wbrew temu co piszą producenci pałeczki słabo działają i bardzo miejscowo. Fajny jest nawóz Biopon, niedrogi a dobrze działa.

Eklerka lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bukiet - frezje, mini storczyk i bluszcz :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e5b9e195eb9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:06

Eklerka, gosia86, szpilka lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już przetrzepałam całego Twojego bloga i fejsa :D :P
    Całe szczęście, że kiedyś zapisałam sobie na dysku zdjęcie jednego z bukiecików, teraz mogłam Cię szybko namierzyć :D
    Jesteś genialna w tym co robisz :)

Zaopatrzę się w takim razie w płynny nawóz i jabłka :D Ładny był skurczybyk :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Vinca :*
    Żeby wkleić zdjęcie musisz skopiować link zaczynający się url ten na samym dole

Ja mam 3 storczyki jeden to taki wariat ze kwitnie caly czas, drugi tak ze dwa razy do roku a 3 niedawno dostałam i przekwitł
    Dodam ze nie cackam sie z nimi i podlewam jak wsystskie kwiaty w domu dwa razy w tygodniu prosto do doniczki i każdy rośnie innaczej

Śliczny ten Twój bukiet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:16

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, o Ty szpiegu. ;) Cieszę się, że się podoba to co dziergam - to moja terapia. ;)

Gosia, dzięki, już sobie poradziłam. :) :)

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki :*

Przepiękne bukiety miałyście!
    Ja mało się odzywam bo pojawiła się ciąża w rodzinie i to u takich, którzy nie powinni mieć dziecka - obydwoje ostro piją i palą, laska nadal pali mimo, że wie o ciąży. Zaczęli się starać w lutym i już po pierwszym pozytywnym teście ogłosili nowinę całemu światu. I taka pewnie nawet nie wie co to owulacja, strach przed utratą fasolki itp. Normalnie czuje się jak by mi ktoś się w kolejkę wrąbał ;) a tak poza tym w 14 cyklu starań zaczęłam mierzyć tempkę!!! W życiu bym nie powiedziała, że zacznę :D

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka Ty zaczęłaś mierzyć, ja przestałam - widać równowaga w przyrodzie musi być zachowana. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Eklerka, o Ty szpiegu. ;) Cieszę się, że się podoba to co dziergam - to moja terapia. ;)

Gosia, dzięki, już sobie poradziłam. :) :)
    W bransoletkowanie z toho też chce Ci się bawić? Ja podchodziłam do tego kilka razy, brak mi cierpliwości :D
    Baa, w szpiegowaniu jestem dobra :P Na fejsie też Cię zresztą polubiłam :P A co, niech na Śląsku wiedzą, że w Szczecinie takie cuda tworzą :P
    Dziewczyno, Ty się tu powinnaś reklamować!

Magdalenka, moja rodzinka też niestety obrodziła w taki przypadek :/ Papieros odpala od papierosa, pracą nigdy się nie skalała, każde dziecko z innym, w pierwszej ciąży u lekarza ani razu nie była i jeszcze związywała brzuch bandażami żeby nie było widać ;) Drugie i trzecie dziecko to wcześniaki, z 27 i 31tc, żadnego w szpitalu nie odwiedzała jak leżały :/ Dzieci zdrowe, rozwijają się super... Też mi się nóż w kieszeni otwiera jak o niej pomyślę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:20

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka życzę wytrwałości w mierzeniu, ja mierzyłam trzy cykle, dwa obserwacyjnie i trzeci już staraniowy ale w tym staraniowym było to dla mnie bardzo stresujące
    Czasem ma się takie wrażenie ze Bóg jakos nieopatrznie daje dzieci tam.gdzie nie powinno ich być

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Magdalenka Ty zaczęłaś mierzyć, ja przestałam - widać równowaga w przyrodzie musi być zachowana. ;)

mam nadzieję, że pomoże Ci to zafasolkować :) a mi mierzenie - wtedy równowaga nadal byłaby zachowana ;)

Eklerka ona też nigdy nie skalała się żadną pracą. Podobna sytuacja - szkoda tylko tych dzieciaczków...

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Vinca taka skromna, więc pochwalę się za nią :P

Patrzcie i podziwiajcie ;D

https://www.facebook.com/KwiatostanUmyslu

http://kwiatostanumyslu.blogspot.com/

Magdalenka, najgorsze jest w tym, że niewiele da się w takim przypadku zrobić... :( A dzieci naprawdę szkoda, bo w takiej patologii na nikogo normalnego nie wyrosną :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 20:29

5fjzaeq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca kocham frezje jak zadne inne kwiaty

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca piękne masz talent kobieto

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ciaze tam gdzie ich byc nie powinno rady niestety nie ma. my jak sie staralismy to moja kuzynka dwojke urodzila w ciagu 11 mcy a teraz praktycznie na dwor z nimi nie wychodzi, no bo jak to z 4 pietra z dwojka dzieci, na spacer, nie do zrobienia, tez chyba do nich nic nie gada, bo mowia tylko mama, tata i am a starszy ma 2,5 roku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    A na ciaze tam gdzie ich byc nie powinno rady niestety nie ma. my jak sie staralismy to moja kuzynka dwojke urodzila w ciagu 11 mcy a teraz praktycznie na dwor z nimi nie wychodzi, no bo jak to z 4 pietra z dwojka dzieci, na spacer, nie do zrobienia, tez chyba do nich nic nie gada, bo mowia tylko mama, tata i am a starszy ma 2,5 roku
    Szwagierka tak się swoim synem zajmowała, że ten w wieku 4 lat mówi: mama, tata, tak, nie, ała :/ No ręce opadają...

5fjzaeq.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę ulżyło mi, że nie tylko ja mam takie odczucia co do niektórych ciąż, bo już w myślach byłam na siebie zła, że zamiast cieszyć się z nowego życia to mną zaczęły targać takie uczucia :( cały weekend przebeczany i to uczucie bezradności - sama nie wiem co jeszcze zrobić, żeby zaciążyć. Klinika jeszcze się nie odezwała. Więc tak kminiłam i pomyślałam sobie, że chyba zacznę pić i palić, dodatkowo postaram się rzucić robotę i może wtedy się uda ;) ?

Aja w tym cyklu też podchodzicie do inseminacji?

rah lubi tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ