X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, spokojnie - nawet jeśli to od pęcherzykowej budowy jajników do PCOS jest baaaaardzo długa, kręta i wyboista droga. ;)

ewelina27 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po wizycie dobrze. Działamy dalej. Od dziś lekarz kazał brać clo w takiej dawce jak w poprzednim cyklu, czyli 1/2tab dziennie. W 11 dc mamy przyjechać na monitoring, czyli we wtorek za tydzień. Umówiliśmy się od razu. Szef jak mu powiem o urlopie mam nadzieje, że nie padnie... No i jak wszystko będzie dobrze, to będziemy podchodzić do inseminacji.

Ewelina, problemy z tarczycą i podwyższona prl potrafią skutecznie hamować owulacje, a nie uwolnione jajeczka "kleją się" wkoło jajnika. U mnie tak było, i wszyscy moi dotychczasowi lekarze stwierdzali u mnie PCOS na podstawie USG. Od lutego wiem, że to nie PCOS.

Vinca, życzę ci aby test pozytywnie cie zaskoczył <3

Dziewczyny, powiedzcie mi jak dodać zdjęcia. Też się chce z wami podzielić moim bukietem :)

Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, zapodaj.net :) Z boku masz zakładkę "na forum", dodaj zdjęcie i wklej gotowy link BBCode :)

Vinca, taką czyli jaką? :/ Szczyt chamstwa :/

Kati, napisz nick, my się już tą wojowniczką zajmiemy ;) A bukiet niby nie w moim stylu, ale piękny i nietypowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:15

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka i Gosia nie napiszę nicku w nadziei że sama zrozumie co zrobiła i chociażby oficjalnie ze swojego prawdziwego konta napisze co ma do mnie i zakończy ściemnianie ;)

Eklerka bukiet sama wymyśliłam tzn jakie kwiaty i jak ułożone ;)
    w kwiaciarki kobieta mówiła że będzie ciężko bo to przecież marzec ale udało jej się to idealnie - pomijając fakt że wstążka którą były owinięte łodygi farbowała dłonie :D

Piękny masz tekst nad suwaczkiem :)

Eklerka lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Vinca, taką czyli jaką? :/ Szczyt chamstwa :/
    Taką co mówi "tak" in vitro. Cała awantura zbiegła się w czasie z czytaniami ustaw na ten temat w sejmie.

Kati ale czemu miał być problem z bukietem? O_o Masz tam kwiatki całoroczne - teraz już ie te czasy co kiedyś ;) Ja miałam frezje w styczniu a ponoć to science fiction. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati dobrze rozumiem, że to ktoś z naszego wątku? Jak tak to aż mi się wierzyć nie chce!

Ja staram się nie przejmować gadkami o ivf, ale sytuacja mnie przerasta. Ktoś tym ekspertom powinien zabrać prawo głosu. A PIS przedzedł sam siebie. Pierwszy raz wysilę się, żeby iść na wybory, żeby zagłosować na kogoś innego...

Aja super wieści!
    Ewelina ja też nam mnóstwo pęcherzyków na jajnikach, ale nie są policystyczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:52

ewelina27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa otuchy co do bukietów ja miałam różową róże + biały storczyk z różowym środkiem storczyk wylądował też we włosy Kati ciekawa jestem jaką ona bedzie jest matką co ... ja owszem nie za bardzo jestem przekonana do in vitro ale nie potepiam ludzi którzy go robią

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Ja staram się nie przejmować gadkami o ivf, ale sytuacja mnie przerasta. Ktoś tym ekspertą powinien zabrać prawo głosu. A PIS przedzedł sam siebie. Pierwszy raz wysilę się, żeby iść na wybory, żeby zagłosować na kogoś innego...
    Ty wiesz, że ja dokładnie to samo pomyślałam? Na wyborach nie byłam x lat a teraz się wybieram - właśnie po to, żeby NIE WYBRAĆ. -_-
    I też starałam się nie przejmować, ale po prostu czasami już nie daję rady... w tamten dzień nie mogłam się uspokoić i aż mi się ciężko zasypiało.

Ma to jedną dobrą stronę - przez to gadanie wyzbyłam się prawie do reszty wątpliwości czy podejdziemy do in vitro jeśli teraz się nie uda po dobroci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:56

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati ppodaj mi namiary bo aż rece swedza plissssssss

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam ze ide głosowac na Kukiza

vincaminor, magdalenka_ka, gosia86, rah lubią tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina bo to wcale nie jest taki głupi pomysł - mówią, że jak burdel kiepsko działa to się dzi**ki zmienia a nie firanki, więc ze sceną polityczną pewnie jest podobnie. ;)

Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka, dzieki.

Ja jak słyszę jak wypowiadają się osoby na temat in vitro, które nie mają pojęcia, co czują i przeżywają osoby nie mogące mieć dziecka, mające problemy z zajściem w ciąże itd., to mi się nóż w kieszeni otwiera.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/75a57e8ddb0b.jpg

Eklerka, gosia86 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak za Komorowskiego podatki wiek emerytalny poszybowały w góre Duda jest pionkiem Kaczynskiego Duda wygra Kaczynski premierem bedzie ogórek to ja lubie w mizeri a nie w polityce bo to lewica korwin mikke chce anarchi i czegos tam a kukiz chce jednomandatowych okregów wyborczych

• aja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wszyscy w/w chcą tylko dojść do władzy żeby być przy korycie i zwykłym obywatelem się nie dęba przejmować, tylko jak zwykle będą robić tak żeby im było dobrze i dużo kasy mieli. ależ nam rozgorzała dyskusja na tematy polityczne ;)

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny idziemy głosować, żeby nie wybrać ;) wkurza mnie strasznie, że jeszcze kościół tak mocno miesza się w politykę. zastanawiam się jakie jest podejście księży do ivf w innych krajach w Europie? Mieszkam w Anglii i nigdy nie spotkałam się z negatywnymi opiniami. Koleżanki z pracy córka miała ivf i mówiła o wszystkim bardzo otwarcie.może i nasz kraj kiedyś dorośnie...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest chore :/
    Świat schodzi na psy...
    Ciąża z in-vitro jest gorsza od naturalnego zapłodnienia, rodząca przez cc jest gorsza od tej, która rodziła sn, karmiąca mm jest gorsza od karmiącej piersią :/
    Jakie ci ludzie mają prawo wpieprzać się w czyjeś życie? :/
    Ja na wybory pójdę, ale na PO na pewno nie zagłosuję, może oddam głos nieważny ;)

Leżąc ostatnio na ginekologii usłyszałam, że kobieta, która adoptowała dziecko nie powinna nazywać się matką, bo żeby być matką trzeba to dziecko urodzić :/
    Wczoraj wchodzę na fejsa się zrelaksować a tu nagle moim oczom ukazuje się to: http://babyonline.pl/cesarka-to-nie-porod-szokujaca-kampania-na-facebooku,aktualnosci-artykul,17218,r1.html
    No kur*a :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 23:13

5fjzaeq.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Wczoraj wchodzę na fejsa się zrelaksować a tu nagle moim oczom ukazuje się to: http://babyonline.pl/cesarka-to-nie-porod-szokujaca-kampania-na-facebooku,aktualnosci-artykul,17218,r1.html
    No kur*a :/
    Super. Czyli ja np. mając wadę wzroku rzędu lekko ponad -8, astygmatyzm i słabe mięśnie odpowiadające za akomodację oczu powinnam w razie ciąży upierać się przy porodzie naturalnym. Nie ważne, że odklei mi się siatkówka i stracę wzrok. Będę PRAWDZIWĄ MATKĄ. Ślepą, ale prawdziwą.

BTW teraz nie będę nawet ślepą matką - test, tak jak wczoraj mówiłam negatywny. Zostaje ostatni cykl na CLO.

h84fi09kllurhqo8.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Eklerka
    Leżąc ostatnio na ginekologii usłyszałam, że kobieta, która adoptowała dziecko nie powinna nazywać się matką, bo żeby być matką trzeba to dziecko urodzić :/ [/QUOTE]
    A czemu te, które rodzą porzucają swe dzieci? Matki adopcyjne to też matki, ich dzieci rodzą się w ich sercach... Nie rozumiem jak w ludziach może być tyle jadu i tego jak mogą chlapać językiem na lewo i prawo bez zastanowienia ;/

Eklerka, Ania1986, agatka196, ewelina27 lubią tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepsze w tym wszystkim jest to, że wypowiadają się w tym temacie ludzie, którzy nie mieli problemów z poczęciem albo mieli łatwy poród :/
    Kij z tym, że dziecku tętno spada przy skurczach, broń się przed cc, bo okryjesz się hańbą ;) To nic, że dziecko się nie najada, bo w piersi brak pokarmu, masz je głodzić, bo sięgnięcie po mm, to pójście na łatwiznę :/

Nie rozumiem takiego kretynizmu. Gdybym pragnęła dziecka a naturalne poczęcie było nieosiągalne, ani chwili bym się nie zastanawiała na in-vitro. No chyba, że by mnie nie było na nie stać i bym musiała wybierać czy chcę iść na bruk i jeść suchy chleb z wodą, czy decydować się na zapłodnienie ;)

Vincaminor, też mam astygmatyzm, ale u mnie to 0,5 i 1, więc pikuś... Ale Mały okazuje się być Klockiem i teraz sama nie wiem czy obstawać na siłę przy sn, czy nie ryzykować i poddać się cc... A lekarze tak mierzą te dzieci, że wg usg w ciągu 3 tygodni nasz Maluch przybrał 1,2kg :/ Z tego wszystkiego moja gin zdębiała i miałam wczoraj ponowne usg i jak byk 3,5kg Bąbel we mnie siedzi a do terminu jeszcze trochę :/
    Dla mnie sprawa wygląda jasno, jest wskazanie do cc, trzeba się temu poddać. Dyskutować można o tych, które cc załatwiają z lekarzem za kasę, bo mają taki kaprys, ale i tu bym nikogo mnie oceniała ;)
    Przykro mi, że się nie udało :(

5fjzaeq.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka niepotrzebnie Ci przykro. Ja już nie liczę, że to się uda na tym clo, w związku z tym nawet jakoś mniej to przeżywam. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ