X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane dziękuję za rady :* macie rację - jak ma się udać to się uda :) a zabawa jest przednia!

gosia86, aja, under_the_snow, Eklerka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania 1986

An28
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam pytanko . Czy masz jakies rady na poprawienie plodnosci ?

An28
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Gosia 86

An28
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, rzeczywiście zrobiło się w naszym wąteczku cicho.
    W czwartek wzięłam urlop i pojechałam myć okna i w ogóle sprzątać w domu rodzinnym. Umyłam 8 okien, kwiatki, wyprałam firanki, zasłony i kupę innych rzeczy zrobiłam. Jak zaczęłam o 8:30 tak skończyłam po 19. Dobrze, że w piątek szłam do pracy na popołudniu, bo rano jak się obudziłam, czułam się jakbym nie spała wcale. W pracy się ciągnęło. Za to dziś dzień zleciał jak z bicza strzelił. Rano szybkie sprzątanie w domu i pranie. Przed południe siostra wpadła po mnie, zebraliśmy ekipę i robiliśmy brame koledze siostry, który się dziś żenił. Ale była kupa śmiechu :D :D :D a po bramie wiadomo drinkowanie :D :D :D jakby od wódki endometrium rosło, to by fajnie było ;);) :D
    We wtorek jedziemy do lekarza na monitoring, a potem jka wrócimy, to biegusiem do fryzjera. Mam nadzieje, że wreszcie ta fryzjerka zrobi coś z moimi włosami, bo od półtora roku nijak mi się nie układają i źle się czuje z tym co mam na głowie.

Eklerka lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja jak mocno będziesz wierzyć to może Endometrium i od wódki urośnie :D
    Ale z Ciebie pracowita kobieta
    Ja to marzę żeby już móc sobie posprzątać dom po mojemu a trochę się tego uzbierało okna, meble, łazienka ale czekam na pozwolenie od gin na normalne funkcjonowanie
    Też mam ostatnio problem z włosami bo mi się bardzo zaczęły przetłuszczać

Kati kochana życzę Ci z okazji urodzin spełnienia marzeń :*
    Tyle wystarczy :*
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb51b4af56a0.jpg

Kati86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co do syfu w mieszkaniu, to ja się boję wracać do siebie :/
    Wybyłam w Wielką Sobotę, a mamy ciemne meble, czarny stolik, panele i założyć się mogę, że mąż ich nie tknął ;D W łazience osad z mydła to chyba będę nożem zeskrobywać... ;)

Aja, zazdroszczę Ci trochę możliwości drinkowania :P Ja co prawda do wódki jestem bardzo anty, ale winko czerwone wytrawne... Mmmm, już sobie obiecałam, że choćbym miała Małemu mleko odciągnąć i zaserwować butlę, to winka po porodzie muszę się napić ;D

Fryzjer, kolejny temat rzeka... Do ślubu włosy zapuszczałam, urosły prawie do pasa, ale w marcu tak mnie wkurzały, że kazałam je mężowi ściąć w cholerę :D Mówiłam wyraźnie tnij tak żeby były ucięte na prosto, do ramion... Ściął w łuk (z przodu dłuższe, z tyłu krótsze) i co chwilę słyszałam, że musi wyrównać :D Tak równał, że potem mogłam zrobić lichą kitkę, z której połowa włosów wyłaziła, bo była za krótka ;) Odrosły trochę, ale i tak wyglądam jak pół dupy zza krzaka ;D
    To tego opuchnięta twarz, bosko się czuję :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an28 wrote:
    Tak mam pytanko . Czy masz jakies rady na poprawienie plodnosci ?
    Zależy o co chodzi :) Jeśli o poprawę śluzu, to polecam: syropy wykrztuśne, siemię lniane, olej z wiesiołka (np. Oeparol).

Poczytaj też o mieszance ziół nr 3 ojca Sroki i dong quai.

Jeśli chodzi o męża... maca, Salfazin, Androwit i ogólnie preparaty z cynkiem i selenem.

To tak na szybko przyszło mi do głowy :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Zależy o co chodzi :) Jeśli o poprawę śluzu, to polecam: syropy wykrztuśne, siemię lniane, olej z wiesiołka (np. Oeparol).

Poczytaj też o mieszance ziół nr 3 ojca Sroki i dong quai.

Jeśli chodzi o męża... maca, Salfazin, Androwit i ogólnie preparaty z cynkiem i selenem.

To tak na szybko przyszło mi do głowy :D

Jeszcze możesz męża poić sokiem pomidorowym i karmić popcornem
    Ja mojego poiłam wlasnie sokiem :)

Eklerka może nie będzie aż tak źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, znam już jego możliwości :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Gosia, znam już jego możliwości :D
    Może masz rację mój od wtorku zabieral sie za odkurzanie aż w końcu ja odkurzyłam dzisiaj
    A piekarnik to myje od bożego narodzenia:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu zostawiam kartki co ma zrobic jak np wyjade do rodzicow na weekend. Jak nie zrobi to szlaban na mecze ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie idealnie o czasie nowy cykl. Ostatni. No i już wiem, że to jest następny rok, w którym nie zostanę matką. -_-

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, tule mocno, oby to byl ostatni taki rok, teraz musi byc juz tylko lepiej!

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• an28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady wybrobuje

An28
  • aja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, nie poddawaj się! A może ten ostatni cykl na clo okaże się szczęśliwy? To co, że nasze dzieciaczki nie urodzą się w tym roku. Zrobimy sobie prezent na 30-stkę :)
    ja też się obawiam, że się nam kolejna iui nie uda. Jeszcze spróbujemy podejść w maju, a potem raczej odkładamy starania do października. No chyba, że lekarz jeszcze będzie za tym żeby próbować no i w zależności od sytuacji w pracy. Wtedy jak lekarz zdecydował, że stymulujemy cyk i ;podchodzimy do pierwszej iui śniła mi się mama. Cały czas mówiła do mnie o czerwcu. I tak się zastanawiam, co mi chciała przekazać. Czy to, że zajdę w czerwcu w ciąże czy to, że urodzę dziecko w czerwcu. Może to się jakoś wiąże z tym, że mama była z czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 22:36

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    Hubert 06.04.2022
    Łucja 07.03.2024
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie udostepnilam swoj biezacy wykres . Jak ktoras z dziewczyn ma ochote i czas spojrzec i ocenic to zapraszam . Mimo ,ze mialam objawy dni plodnych to ovu nie wyznaczyl jeszcze owulacji . Niestety podczas mierzenia temperatur przy strzasaniu termometru ,zbilam go . I zamienilam na elektroniczny ,czy ta zmiana moze zaburzyc wyznaczenie mi ovulacji ? Z gory dzieki za odpowiedz

An28
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca wiem co czujesz - mnie też ostatnio 'uderzył' fakt, że dziecko najszybciej będzie z 2016 roku i smutno mi się zrobiło :( ale najważniejsze, żeby się udało!

An ja Ci niestety nie pomogę z wykresem, bo sama dopiero co zaczęłam mierzyć.

Nadal czekam na list z kliniki a w między czasie googluję. Wygląda na to, że klinika zbytnio nie pomoże - zrobią mi hsg i histeroskopię a potem już tylko ivf. U nas przyczyna niepłodności nieznana - więc w takiej sytuacji nie podadzą clo ani nie zrobią inseminacji - tylko ivf po 2 letnim naturalnym staraniu. Ot takie procedury :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, nie powinno się zmieniać termometru w trakcie danego cyklu, bo to może wpłynąć na wiarygodność pomiarów. No ale stało się i musisz czymś mierzyć :)
    Zaopatrzyłaś się w elektroniczny owulacyjny (z dwoma miejscami po przecinku) czy w zwykły? :)

Magdalenka, chore... Każdemu powinni dać szansę :(

5fjzaeq.png
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety czasami gapa jestem

An28
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ