X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Kochane dziękuję za rady :* macie rację - jak ma się udać to się uda :) a zabawa jest przednia!

gosia86, aja, under_the_snow, Eklerka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ania 1986

An28
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam pytanko . Czy masz jakies rady na poprawienie plodnosci ?

An28
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Gosia 86

An28
  • aja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, rzeczywiście zrobiło się w naszym wąteczku cicho.
    W czwartek wzięłam urlop i pojechałam myć okna i w ogóle sprzątać w domu rodzinnym. Umyłam 8 okien, kwiatki, wyprałam firanki, zasłony i kupę innych rzeczy zrobiłam. Jak zaczęłam o 8:30 tak skończyłam po 19. Dobrze, że w piątek szłam do pracy na popołudniu, bo rano jak się obudziłam, czułam się jakbym nie spała wcale. W pracy się ciągnęło. Za to dziś dzień zleciał jak z bicza strzelił. Rano szybkie sprzątanie w domu i pranie. Przed południe siostra wpadła po mnie, zebraliśmy ekipę i robiliśmy brame koledze siostry, który się dziś żenił. Ale była kupa śmiechu :D :D :D a po bramie wiadomo drinkowanie :D :D :D jakby od wódki endometrium rosło, to by fajnie było ;);) :D
    We wtorek jedziemy do lekarza na monitoring, a potem jka wrócimy, to biegusiem do fryzjera. Mam nadzieje, że wreszcie ta fryzjerka zrobi coś z moimi włosami, bo od półtora roku nijak mi się nie układają i źle się czuje z tym co mam na głowie.

Eklerka lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja jak mocno będziesz wierzyć to może Endometrium i od wódki urośnie :D
    Ale z Ciebie pracowita kobieta
    Ja to marzę żeby już móc sobie posprzątać dom po mojemu a trochę się tego uzbierało okna, meble, łazienka ale czekam na pozwolenie od gin na normalne funkcjonowanie
    Też mam ostatnio problem z włosami bo mi się bardzo zaczęły przetłuszczać

Kati kochana życzę Ci z okazji urodzin spełnienia marzeń :*
    Tyle wystarczy :*
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb51b4af56a0.jpg

Kati86 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia co do syfu w mieszkaniu, to ja się boję wracać do siebie :/
    Wybyłam w Wielką Sobotę, a mamy ciemne meble, czarny stolik, panele i założyć się mogę, że mąż ich nie tknął ;D W łazience osad z mydła to chyba będę nożem zeskrobywać... ;)

Aja, zazdroszczę Ci trochę możliwości drinkowania :P Ja co prawda do wódki jestem bardzo anty, ale winko czerwone wytrawne... Mmmm, już sobie obiecałam, że choćbym miała Małemu mleko odciągnąć i zaserwować butlę, to winka po porodzie muszę się napić ;D

Fryzjer, kolejny temat rzeka... Do ślubu włosy zapuszczałam, urosły prawie do pasa, ale w marcu tak mnie wkurzały, że kazałam je mężowi ściąć w cholerę :D Mówiłam wyraźnie tnij tak żeby były ucięte na prosto, do ramion... Ściął w łuk (z przodu dłuższe, z tyłu krótsze) i co chwilę słyszałam, że musi wyrównać :D Tak równał, że potem mogłam zrobić lichą kitkę, z której połowa włosów wyłaziła, bo była za krótka ;) Odrosły trochę, ale i tak wyglądam jak pół dupy zza krzaka ;D
    To tego opuchnięta twarz, bosko się czuję :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an28 wrote:
    Tak mam pytanko . Czy masz jakies rady na poprawienie plodnosci ?
    Zależy o co chodzi :) Jeśli o poprawę śluzu, to polecam: syropy wykrztuśne, siemię lniane, olej z wiesiołka (np. Oeparol).

Poczytaj też o mieszance ziół nr 3 ojca Sroki i dong quai.

Jeśli chodzi o męża... maca, Salfazin, Androwit i ogólnie preparaty z cynkiem i selenem.

To tak na szybko przyszło mi do głowy :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Zależy o co chodzi :) Jeśli o poprawę śluzu, to polecam: syropy wykrztuśne, siemię lniane, olej z wiesiołka (np. Oeparol).

Poczytaj też o mieszance ziół nr 3 ojca Sroki i dong quai.

Jeśli chodzi o męża... maca, Salfazin, Androwit i ogólnie preparaty z cynkiem i selenem.

To tak na szybko przyszło mi do głowy :D

Jeszcze możesz męża poić sokiem pomidorowym i karmić popcornem
    Ja mojego poiłam wlasnie sokiem :)

Eklerka może nie będzie aż tak źle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 14:08

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, znam już jego możliwości :D

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Gosia, znam już jego możliwości :D
    Może masz rację mój od wtorku zabieral sie za odkurzanie aż w końcu ja odkurzyłam dzisiaj
    A piekarnik to myje od bożego narodzenia:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu zostawiam kartki co ma zrobic jak np wyjade do rodzicow na weekend. Jak nie zrobi to szlaban na mecze ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    U mnie idealnie o czasie nowy cykl. Ostatni. No i już wiem, że to jest następny rok, w którym nie zostanę matką. -_-

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, tule mocno, oby to byl ostatni taki rok, teraz musi byc juz tylko lepiej!

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• an28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady wybrobuje

An28
  • aja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, nie poddawaj się! A może ten ostatni cykl na clo okaże się szczęśliwy? To co, że nasze dzieciaczki nie urodzą się w tym roku. Zrobimy sobie prezent na 30-stkę :)
    ja też się obawiam, że się nam kolejna iui nie uda. Jeszcze spróbujemy podejść w maju, a potem raczej odkładamy starania do października. No chyba, że lekarz jeszcze będzie za tym żeby próbować no i w zależności od sytuacji w pracy. Wtedy jak lekarz zdecydował, że stymulujemy cyk i ;podchodzimy do pierwszej iui śniła mi się mama. Cały czas mówiła do mnie o czerwcu. I tak się zastanawiam, co mi chciała przekazać. Czy to, że zajdę w czerwcu w ciąże czy to, że urodzę dziecko w czerwcu. Może to się jakoś wiąże z tym, że mama była z czerwca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 22:36

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie udostepnilam swoj biezacy wykres . Jak ktoras z dziewczyn ma ochote i czas spojrzec i ocenic to zapraszam . Mimo ,ze mialam objawy dni plodnych to ovu nie wyznaczyl jeszcze owulacji . Niestety podczas mierzenia temperatur przy strzasaniu termometru ,zbilam go . I zamienilam na elektroniczny ,czy ta zmiana moze zaburzyc wyznaczenie mi ovulacji ? Z gory dzieki za odpowiedz

An28
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca wiem co czujesz - mnie też ostatnio 'uderzył' fakt, że dziecko najszybciej będzie z 2016 roku i smutno mi się zrobiło :( ale najważniejsze, żeby się udało!

An ja Ci niestety nie pomogę z wykresem, bo sama dopiero co zaczęłam mierzyć.

Nadal czekam na list z kliniki a w między czasie googluję. Wygląda na to, że klinika zbytnio nie pomoże - zrobią mi hsg i histeroskopię a potem już tylko ivf. U nas przyczyna niepłodności nieznana - więc w takiej sytuacji nie podadzą clo ani nie zrobią inseminacji - tylko ivf po 2 letnim naturalnym staraniu. Ot takie procedury :(

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An, nie powinno się zmieniać termometru w trakcie danego cyklu, bo to może wpłynąć na wiarygodność pomiarów. No ale stało się i musisz czymś mierzyć :)
    Zaopatrzyłaś się w elektroniczny owulacyjny (z dwoma miejscami po przecinku) czy w zwykły? :)

Magdalenka, chore... Każdemu powinni dać szansę :(

5fjzaeq.png
  • an28 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety czasami gapa jestem

An28
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ