Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam jestem po kolejnej wizycie u endo z nowymi wynikam badan i powiedział ze wyniki świadczą o zapaleniu tarczycy i przepisał mi euthyrox N 25 1x1 nadczo 30 min przed sniadaniem i powiedział ze jezeli uda mi sie zajsc w ciąze to mam natychmiast do niego przyjsc bez kolejki powiem wam ze jestem po tej wizycie pozytywnie nastawiona ze sie moze w koncu uda trzymam za was kciuki
szpilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzyli masz hashimoto?ewelina27 wrote:Witam jestem po kolejnej wizycie u endo z nowymi wynikam badan i powiedział ze wyniki świadczą o zapaleniu tarczycy i przepisał mi euthyrox N 25 1x1 nadczo 30 min przed sniadaniem i powiedział ze jezeli uda mi sie zajsc w ciąze to mam natychmiast do niego przyjsc bez kolejki powiem wam ze jestem po tej wizycie pozytywnie nastawiona ze sie moze w koncu uda trzymam za was kciuki
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczyli chcesz mi powiedziec ze to haszi bo ja sie pierwszy raz z tym spotykam i nic nie wiem o tym badziewiu jeszcze mam dodatkowo zrobic usg dowcipnie i usg tarczycy i po 3 mies brania tabletek powtórzyć tsh Aniu oświeć mnie troche pod względem haszi boo nic nie wiem o tym
-
nick nieaktualnyKochana podaj mi swoje wyniki po których lekarz stwierdził zapalenie.ewelina27 wrote:czyli chcesz mi powiedziec ze to haszi bo ja sie pierwszy raz z tym spotykam i nic nie wiem o tym badziewiu jeszcze mam dodatkowo zrobic usg dowcipnie i usg tarczycy i po 3 mies brania tabletek powtórzyć tsh Aniu oświeć mnie troche pod względem haszi boo nic nie wiem o tym
-
nick nieaktualnypodam Ci wszystkie aktualne wyniki
estradiol 265,4 norma46-607
fsh 8,82 norma 3,5-12,5
lh 20.38 norma 2,4-12,6
prolaktyna 484 norma 127-637
przeciwciała p peroksydazie tarczycowej <5 norma <34
przeciwciała p tyreoglobulinie 148,4 norma<115
tsh 2,660 norma 0,4-4
kortyzol 20,51 norma 6,2-19,4
tych przeciwciał tyreo mam za duzo i tsh powiedział ze trzeba zbic a ty co o tym sadzisz
-
nick nieaktualnymysle ze to sam początek hashimoto,u mnie np badania były ok a na usg mi pokazało sie małe zapalenie, bierz euthyrox i za 4 tyg powtórz sobie tsh ,a i koniecznie zrob ft3, ft4 nie zlecił Ci tego endo?ewelina27 wrote:podam Ci wszystkie aktualne wyniki
estradiol 265,4 norma46-607
fsh 8,82 norma 3,5-12,5
lh 20.38 norma 2,4-12,6
prolaktyna 484 norma 127-637
przeciwciała p peroksydazie tarczycowej <5 norma <34
przeciwciała p tyreoglobulinie 148,4 norma<115
tsh 2,660 norma 0,4-4
kortyzol 20,51 norma 6,2-19,4
tych przeciwciał tyreo mam za duzo i tsh powiedział ze trzeba zbic a ty co o tym sadzisz
a co do przeciwcał to ich niestety nie zbijesz niczym, one beda cały czas, mogą wzrastac, minmalnie sie obnizyc ale same z siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 18:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyft4 troche za niskie, jako osoba starajaca sie ft4 powinno byc przy gornej granicy normy, ale to podniesiesz biorąc euthyrox, mysle ze na tak niskiej dawce sie jednak nie skończy.ewelina27 wrote:ft3 i ft4 zrobiłam sama w lutym wyniki
ft3 5,78 norma 3,5-6,5
ft4 14,54 norma 11,5-22,70 -
nick nieaktualny
-
Testy owulacyjne nie powiedza ci czy masz owulacje. One wskazuja poziom hormony i jesli sa dwie kreski to oznacza to, ze owulacja moze nastapic w ciagu kolejnych 48h.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.

-
Hello Czarnobyleczki :* wpadam tylko na chwilkę polecić Wam książkę 'Mama dookoła świata' Ofelii Grzelińskiej. Narazie pierwszy rozdział za mną o mamach z Japonii. zapowiada się rewelacyjnie!
Ewelina mam nadzieję, że ta diagnoza, to krok w stronę dzidziusia
Eklerka, ewelina27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Długo mnie tu nie było...
Przesyłam wiruski... i pozytywną energię...
Co prawda pogoda pewnie wszędzie taka nijaka, ale już niedługo zacznie się sezon grillowy he he he
Ciepło się zrobi i będzie przyjemnie...
Eklerka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć
? Rocznikowo pasuję i właśnie kończy się mój pierwszy cykl starań.
Zaczęłam strasznie pechowo, bo na własne życzenie rozregulowałam sobie cykl
Czekam więc na okres. To mój 34 dc, w środę przestałam brać duphaston.
Będę do was zaglądać
-
PeggyOlsen wrote:Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć
? Rocznikowo pasuję i właśnie kończy się mój pierwszy cykl starań.
Zaczęłam strasznie pechowo, bo na własne życzenie rozregulowałam sobie cykl
Czekam więc na okres. To mój 34 dc, w środę przestałam brać duphaston.
Będę do was zaglądać
Cześć,
mój też 34dc i chyba zrobiła się torbiel...idę na usg sprawdzić.
Nie wiem o co chodzi bo brałam luteinę przez 10 dni, takiego numeru mi jeszcze nie zrobiła...może za małą dawkę miałam

-
Takgosia86 wrote:Aja i jak u Ciebie? Działaliście dzisiaj z jajeczkami?
endo ładnie podrosło 9,1mm. Jesteśmy po IUI dziś wieczorem... Jeszcze będziemy działać z mężusiem
Od jutra mam brać dupka.
Eklerka, Lenka@, gosia86, ewwiel, szpilka lubią tę wiadomość